-
Πρέπει να το δρομολόγησω...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν πας σε καλό μάστορα, δε θα έχεις κανένα θέμα. Κανένα. Ό,τι κι αν γράφουν άλλοι στο ίντερνετ.
Ο τύπος που μου πούλησε το Verso είχε στο πάνω όροφο τον γαμπρό του και την κουνιάδα του, πολύτεκνοι κι αυτοί, με ίδιας γενιάς Verso κι αυτοί. Αυτοί όμως το είχαν κάνει αέριο (ενώ το άλλο το έκανα εγώ αφού το αγόρασα).
Μου έλεγε ότι συμφέρει πολύ από θέμα οικονομίας αλλά έχει μονίμως αναμμένα λαμπάκια και κάνει τα κουλά του. Υποτίθεται ότι ήταν της πιάτσας κι είχε μιλήσει και με άλλους κατόχους κι ότι 'έτσι κάνουν τα Verso'.
ΣΑΧΛΑMΑΡΕΣ! Είναι όλα θέμα εγκατάστασης και μάστορα. Το κιτ είναι δευτερεύουσας σημασίας, όλα είναι καλά με εξαίρεση τα πολύ φθηνά.
Υπήρξε μια εποχή (2011+) που έβαζαν υγραέριο όλοι οι τυχαίοι. Ακόμα και πρώην συναγερμάδες. Υπήρχαν μαγαζιά που είχαν εννιάμηνη λίστα αναμονής (9)! Όσους ακούς και κλαίγονται είναι που έβαλαν εκείνη την εποχή σε λαμόγια. Έχει καεί πολύς κόσμος.Πλέον, έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο, υπάρχει άπλετη πληροφόρηση. Θα πας σε καλό εγκαταστάτη, θα βάλεις ακριβό σωστό σύστημα, θα δώσεις το χιλιάρικό σου και δε θα ξανασχοληθείς. Θα κινείσαι με 6 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα και θα απορείς τι έκανες τόσο καιρό.
Γι αυτό και παίρνω γνώμες από εδώ μέσα... [emoji6]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
500.000 γενικά, 250.000 με υγραεριο , μια αντλια βενζίνης, έχει μείνει 2-3 φορες απο βενζίνη, φίλτρο βενζινης αραιά και που, αν και νμζω είναι μεγάλο το διάστημα που λέει η μερκ(ίσως κανω λαθος).
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Εγω άλλαξα αντλία βενζίνης πρόσφατα, γτ την άκουγα που βούιζε έντονα ακόμη και εν κινήσει. Δε με άφησε, αλλα ήταν στα τελευταία της, οπότε την άλλαξα (το αμάξι είναι του 2003 με 140.000 χλμ, τα πιο πολλά σε εθνική οδό, αρα καθόταν για μεγάλα διαστήματα και ήταν φυσιολογικό να τα τινάξει η αντλία κάποια στιγμή). Αρα αν βάλω αέριο, το ρυθμίσω να ψεκάζει από χαμηλές σαλ & δεν αφήνω τη βενζίνη να πέσει χαμηλά, υποθέτω δε θα έχω θέμα με την αντλία (καθότι νέα). Ωστόσο, ψάχτηκα λίγο στο Ίντερνετ για το μοτέρ μου κ αέριο, κ είδα ότι βγάζουν θέματα με αρρυθμιες & με τον αισθητήρα λ (τον οποίο δεν έχω αλλάξει ποτε - έχει 2 μάλιστα το δικό μου)... Πάντως έχω ψηθεί αρκετά να το μετατρέψω, αφού είναι ήδη παλιό αμάξι που έχει βγάλει τα λ7 του (αν κ το χω πένα)
Sent from my iPhone using TapatalkΔούκα, το 2005 έκανα τη μετατροπή στο δικό μου σε αυτόν που σου έστειλα p.m. Βενζίνη βάνω μόλις ανάψει το λαμπάκι και το φουλάρω. Βάζω δηλαδή 2-3 φορές το χρόνο. Η αντλία της βενζίνης διακόπτεται εντελώς (του το είχα ζητήσει εγώ) και δεν ψεκάζει ποτέ, ούτε λαδόξιδα του έχω βάλει ποτέ όπως ποτέ δεν έχω αλλάξει φίλτρο βενζίνας και να φανταστείς ότι από την Honda μου είπαν ότι θα την παίξουν οι βαλβίδες κατευθείαν, τελικά ήταν πεγμένο το μυαλό τους. Από τα γραφόμενα συμπεραίνω ή τυχερός ήμουν ή σε καλό εγκαταστάτη έπεσα. 1200€ έδωσα τότε.
-
Μα δεν πρέπει να ψεκάζει έστω κ λίγο βενζίνη?
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Μα δεν πρέπει να ψεκάζει έστω κ λίγο βενζίνη?Sent from my iPhone using Tapatalk
Αν διαλέξεις καποιον απο τους καλούς που σου είπαν, μην πας να του αλλάξεις την μέχρι τώρα νοοτροπία (οχι οτι θα δεχτουν) γιατί ίσως το αποτέλεσμα να είναι χειρότερο.
Εξαρτάται από πολλούς παραμέτρους, του κιτ, του αυτοκινήτου και απο αυτον που το προγραμματιζει.
Εγω π. Χ. Δν καιω βενζίνη, μονο ψηλά και ρελαντί. Ρελαντί παλιά ειχα υγραεριο αλλά όταν παρκαρα γρήγορα , εκοβα τιμονι, αλλαζα απο D σε R το αμαξι κοντεύε να σβήσει. Ευθύνεται το κιτ? Ο μαμα εγκέφαλος?
Αν είναι εμπειρος, είτε με βενζίνη ειτε με υγραεριο θα σου κάνει το καλύτερο. -
Από τα γραφόμενα συμπεραίνω ή τυχερός ήμουν ή σε καλό εγκαταστάτη έπεσα. 1200€ έδωσα τότε.[/quote]
Ήσουν πραγματικά πολύ τυχερός, έπεσες και σε καλό μάστορα.
Παιδιά εγώ έβαλα BRC σε Citroen xsara, με ψεκασμό βενζίνης 5%. Έκανα 100.000 χλμ με υγραέριο. Στο διάστημα αυτό άλλαξα 5 ναι 5 φορές αντλία βενζίνης. Το κακό δεν ήταν το κόστος, περίπου 120€ κάνει, οπότε βγαίνει από τη διαφορά τιμής, είναι ότι μένεις στο δρόμο. Μου είπανε το ρεζερβουάρ να είναι γεμάτο, για να ψύχεται, τίποτα. Δοκίμασα με ρεζερβουάρ άδειο, βάζοντας 10 € κάθε φορά, τα ίδια. Φίλτρο βενζίνης άλλαζα κάθε 10.000 με τα λάδια. Πήγα σε 2 μάστορες υγραεριάδες για ρύθμιση και σε 3 ειδικευμένους σε citroen. Ζήτησα να μου βάλουν διακόπτη για τη βενζίνη και μου είπαν ότι απαγορεύεται, το γράφει με κόκκινα κεφαλαία γράμματα η BRC. Τελικά σταμάτησα να καίω υγραέριο και έκαιγα μόνο ακριβή βενζίνη.
Ο Θεός μαζί σας. Να είστε πιο τυχεροί. -
Μα τέτοια γκαντεμιά; τι έγινε σε κανένα πηγάδι κατούρησες;
Στη θέση σου θα πήγαινα σε κάποιον ηλεκτρολόγο (άν όχι σε παπά) και θα του έλεγα να σου τοποθετήσει διακόπτη να κλείνεις ο ίδιος την αντλία βενζίνης. Το είχα κάνει ο ίδιος σε άλλο αυτοκίνητο και μάλιστα σε κρυφό σημείο για λόγους ασφαλείας. -
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Μα τέτοια γκαντεμιά; τι έγινε σε κανένα πηγάδι κατούρησες;
Στη θέση σου θα πήγαινα σε κάποιον ηλεκτρολόγο (άν όχι σε παπά) και θα του έλεγα να σου τοποθετήσει διακόπτη να κλείνεις ο ίδιος την αντλία βενζίνης. Το είχα κάνει ο ίδιος σε άλλο αυτοκίνητο και μάλιστα σε κρυφό σημείο για λόγους ασφαλείας.Είναι να σε θέλει Κώστα μου. Και να σκεφτείς ότι σαν κινητήρας δεν είχε κανένα πρόβλημα με το υγραέριο. Κανένα λαμπάκι ποτέ, καμιά διακοπή, πολύ περισσότερο βαλβίδες. Αλλά τι να το κάνεις άμα ξεκινάς από Θεσσαλονίκη για Αθήνα και στο ύψος του Βόλου το φορτώνεις στην οδική βοήθεια και πας με το λεωφορείο;
-
Γεια σας φίλοι,
Σε ένα Fiat Punto 1,2 βενζίνης του 2004 με 180.000χλμ αξίζει να του βάλω υγραεριοκίνηση;
Τι θεματάκια έχετε αντιμετωπίσει, τι να προσέξω; -
Αν δουλεύει σωστά κι έχεις σκοπό να του κάνεις χιλιόμετρα, μια χαρά αξίζει. Ο κινητήρας του είναι πολύ ανθεκτικός στο υγραέριο.
-
Είχα το 16V του 2002 , στα 120.000 περίπου του είχα βάλει brc , όταν άρχισαν να βγαίνουν στην αγορά , με κόστος 1600€
Το άφησα το Μάιο του 2018 , έχοντας διανύσει πάνω από 230.000χλμ με υγραέριο , κοντά στις 300.000 έκαψε φλάντζα κεφαλής .. στα 350.000 το πούλησα και πήγα σε cng
Κατα τ άλλα ΣΚΥΛΙ ! -
Νούμερα που αρκούν για να πείσουν και τον πιο δύσκολο.
180000 απροβλημάτιστα με υγραέριο είναι 2 ζωές για άλλα αυτοκίνητα.Φλάντζα κεφαλής μόνο ή υπήρχε και κάτι άλλο που οδήγησε εκεί;
-
Eυχαριστώ, για 500 ευρώ περίπου κόστος του κιτ και εγκατάστασης μου είπαν, είναι επειδή θα κάνω 150 χιλιόμετρα καθημερινά για κάνα χρόνο, και για αυτό το σκέφτομαι κάπου 36.000 χλμ αυτή την χρονιά.
Άρα περίπου θα ξοδεύω 2.700 ευρώ σε βενζίνη με 1,46/λίτρο με κατανάλωση 5 λίτρα/100χλμ
και περίπου θα ξοδεύω 1.700 ευρώ με αέριο με 0,85/λίτρο με κατανάλωση 6 λίτρα αέριο/100χλμ
θα το σκεφτώ....! που λέει και ο Θεοφράστου..... -
Με κιτ των 500 ευρώ, φοβάμαι ότι θα πάθεις σύντομα ζημιά. Θα σου πρότεινα να μην το τσιγκουνευτείς και να βάλεις κιτ των 800 ευρώ.
-
Επίσης υπολόγιζε και 0.5-1 λ/100 χλμ βενζίνη έξτρα του υγραερίου αν είναι σωστά ρυθμισμένο για να αποφύγεις ζημιές. Σε κάθε περίπτωση θα αποσβέσεις, απλά σε τόσων ετών αυ/το θέλει διπλή σκέψη μια που μπορεί να βγάλει διάφορα θέματα
-
Συγνώμη λάθος έκανα, 700 ευρώ μου έδωσαν προσφορά με κιτ Lovato.
-
Παιδιά Καλημέρα, εν δυνάμη να βάλω υγραεροκίνηση.
Τουοτα Corolla G6 του 2001, μηχανικά - όλα μια χαρά το αμαξάκι πρώτο χέρι. 380.000χλμ. Κατανάλωση οικολογική 5Lt/100χλμ. Μου προτάθηκε Kit King AEB (italy) 850€ και εγγύηση 2 χρόνια στο kit από καλό μάστορα.
Με γνώμονα ότι δεν με νοιάζει μόνο η οικονομία αλλά να είμαι και Κύριος (όχι ιδιαίτερα προβλήματα) + το ότι είμαι οικολογικός οδηγός, τί θα μου προτείνατε; Δεν θέλω προβλήμα με τρόμπες βενζίνης + μηχανή καπάκια κλπ.
Πες τε μου 2 3 κουβέντες - τις σκέψεις σας;Ευχαριστώ πολύ
-
Το αυτοκίνητο σου έχει 380Κ χλμ και καις 5 λίτρα /100, πόση οικονομία να κάνεις, λαμβάνοντας υπόψη και ενδεχόμενες βλάβες; Θα αργήσει εξαιρετικά η όποια απόσβεση, αν γίνει πότε..
-
Για να σκέφτεται το υγραέριο με 5 κατανάλωση και με 380 χιλιάδες χιλιόμετρα σε 17 χρόνια, καταλαβαίνεις ότι ο φίλος γράφει χιλιόμετρα με το τσουβάλι.
Από εκεί και πέρα, θα προσδοκάς σε μείωση του κόστους κίνησης κατά 3 ευρώ για κάθε 100 χιλιόμετρα, δηλαδή θα χρειαστείς σχεδόν 30 χιλιάδες χιλιόμετρα για την απόσβεση. Αν αυτά είναι τα ετήσια χιλιόμετρά σου, είναι λογικό διάστημα. Κι από εκεί και πέρα θα έχεις όφελος ένα 800άρι το χρόνο, δεν τα λες λίγα.
Με ένα καλό σύστημα σε γνώστη εγκαταστάτη, το αμάξι σου θα δουλεύει μια χαρά. Το θέμα είναι στα πόσα χιλιόμετρα έχεις σκοπό να το φτάσεις.
Όσο για το οικολογικό του ζητήματος, να ξέρεις ότι το υγραέριο έχει λιγότερους ρύπους από τη βενζίνη.
Υγραεριοκίνηση!