-
Ο χρήστης futurist έγραψε:
Κάποιοι συνεχίζουν να πιστεύουν ότι είναι ασφαλές το LPG.«Αναστάτωση από διαρροή υγραερίου σε ΙΧ»
https://www.epiruspost.gr/reportaz/koin ... riou-se-ix
Αυτό δεν λέει απολύτως τίποτα, με όλη την καλή διάθεση. Εξαρτάται από όλα, ποιος έκανε την εγκατάσταση, αν τειρουσε τα σέρβις και πολλά άλλα..
Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το γεγονός ότι σε άπειρα κλειστά πάρκινγκ στο εξωτερικό, και πλέον και σε μερικά στην Ελλάδα (που ξύπνησαν αργά), απαγορεύεται ρητά η είσοδος σε οχήματα με LPG, μιλά από μόνο του.
-
Δωστου χρονο και θα το συνηθισεις.
-
Ηλία εν νομίζω να μπορώ να συνηθίσω κάτι τέτοιο.(εκτός και αν είναι 'λάθος' τοποθετημένα και μειωθεί σημαντικά ο θόρυβος) Δεν γίνετε δηλαδή αλλαγή στα μπεκ?
-
Το γεγονός ότι σε άπειρα κλειστά πάρκινγκ στο εξωτερικό, και πλέον και σε μερικά στην Ελλάδα (που ξύπνησαν αργά), απαγορεύεται ρητά η είσοδος σε οχήματα με LPG, μιλά από μόνο του.Επειδή μαρεσει και είναι εποικοδομητικη η συζήτηση και έχει ενδιαφέρον, πιστεύω ότι αν δεν υπήρχαν δικλείδες ασφαλείας δεν θα τα έβαζαν. Εμένα μου είπαν ότι έχει δικλείδες ασφαλείας το σύστημα και αν υπάρξει διαδρομή κλείνει μόνο του. Με αυτή την λογική και σε περίπτωση ατυχήματος είναι επικίνδυνο
Στάλθηκε από το CLT-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Επειδή έχω ασχοληθεί εκτενώς με τις προδιαγραφές ασφαλείας σε άπειρες τεχνολογίες, θα πω ένα πράγμα.
Το LPG μέσα στην οικογένεια των καυσίμων οχημάτων, είναι μακράν το λιγότερο ασφαλές. Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε γιατί και πώς, αν δεν ενοχλούμε την παρούσα συζήτηση.
-
Επειδή έχω ασχοληθεί εκτενώς με τις προδιαγραφές ασφαλείας σε άπειρες τεχνολογίες, θα πω ένα πράγμα.Το LPG μέσα στην οικογένεια των καυσίμων οχημάτων, είναι μακράν το λιγότερο ασφαλές. Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε γιατί και πώς, αν δεν ενοχλούμε την παρούσα συζήτηση.
Μεσα στο θεμα θα εισαι, αναμενω αποψεις.
-
Δεν πείθεται εύκολα ο Έλληνας.
Όλος ο κόσμος είχε ενώ εδώ οι γαμημ..οι το επέτρεψαν το 2000 για ποιο λόγο ξέρει κανείς; Τα πετρελαιοκίνητα το ίδιο κάποια μέρα ξύπνησαν και τα επέτρεψαν.
Υπάρχει ένα καλό βίντεο που είχε κάνει το Fifth Gear εδώ. https://www.youtube.com/watch?v=AG4JwbK3-q0Αυτό με τη πόρτα στα ταξί της Ιαπωνίας πράγματι υπάρχει. Το είχα δει ο ίδιος πριν από 11 χρόνια που πήγα και αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι στα παρκινγκ που περίμεναν δεν τα έσβηναν ποτέ.
-
Πριν μερικά χρόνια στα Τρίκαλα, εκλεψαν μερσεντες με υγραεριο, εκαναν ληστεία και την εκαψαν στη συνέχεια. Απο ολόκληρο το αυτοκίνητο η δεξαμενή ήταν αθικτη και οχι δεν έσκασε. Πιο πολύ φοβάμαι την βενζίνη, παρά το υγραεριο στο αυτοκίνητο.
-
Για ανέλυσέ μας τα διαφορετικά καύσιμα σε περίπτωση διαρροής, βάσει φυσικών χαρακτηριστικών.
-
Μην εχουμε αυταπατες, ολα τα καυσιμα οταν θα υπαρχει καποια διαρροη απο αυτα και μια πηγη φλογας θα τροφοδοτησουν την φωτια, αλλα ισως καλυτερα θα ηταν να σου αναλυσω την ασφαλεια των δεξαμενων των 2 καυσιμων, στη βενζινη σε περιπτωση φωτιας η φλογα θα εισχωρησει μεσα στην δεξαμενη και θα προκληθει εκρηξη ενω στο υγραεριο η εκτονωση του καυσιμου γινετε ελεγχομενα αυτο καιγεται αλλα σε καμια περιπτωση η φλογα δεν μπαινει μεσα στην δεξαμενη για να προκληθει εκρηξη, ειναι δεξαμενη με ασφαλιστικες δικλειδες ασφαλειας που οι δεξαμενες των υγρων καυσιμων δεν εχουν και υπαρχει η δυνατοτητα να αφαιρεθουν γεματες πανω απο το οχημα χωρις να υπαρξει η παραμικρη διαρροη αεριου εκτος απο την ποσοτητα που εχουν μεσα τους οι σωληνωσεις.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Μην εχουμε αυταπατες, ολα τα καυσιμα οταν θα υπαρχει καποια διαρροη απο αυτα και μια πηγη φλογας θα τροφοδοτησουν την φωτια, αλλα ισως καλυτερα θα ηταν να σου αναλυσω την ασφαλεια των δεξαμενων των 2 καυσιμων, στη βενζινη σε περιπτωση φωτιας η φλογα θα εισχωρησει μεσα στην δεξαμενη και θα προκληθει εκρηξη ενω στο υγραεριο η εκτονωση του καυσιμου γινετε ελεγχομενα αυτο καιγεται αλλα σε καμια περιπτωση η φλογα δεν μπαινει μεσα στην δεξαμενη για να προκληθει εκρηξη, ειναι δεξαμενη με ασφαλιστικες δικλειδες ασφαλειας που οι δεξαμενες των υγρων καυσιμων δεν εχουν και υπαρχει η δυνατοτητα να αφαιρεθουν γεματες πανω απο το οχημα χωρις να υπαρξει η παραμικρη διαρροη αεριου εκτος απο την ποσοτητα που εχουν μεσα τους οι σωληνωσεις.+οο
-
Καλήμερα παιδια,έβγαλα πριν λιγο μια φωτο απο την μηχανη του σμαρτ.απο οτι φαίνεται τα μπεκ ακουμπάνε επάνω στο καπάκι,και μεταφέρουν μεσα τον θόρυβο..Τι θα μπορούσα να κάνω για αυτό?
-
Ο χρήστης woofaki έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα.Εχω ένα σμαρτακι 600 καμπριο,και πριν μερικές ήμερες αποφάσισα να του βάλω υγραέριο.Έκανα την εγκατάσταση σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο τις lovato.Ολα καλά εκτός απο κατι.Ο θόρυβος απο τα μπεκ? είναι αρκετά δυνατός και τον ακούω ακόμα και με μουσική μέσα στην καμπίνα...Μοιάζει με τον ήχο του πετρελαιοκινητήρα.Μπορεί να γινει κατι για αυτο?Γιατι δεν είναι κάτι που μπορώ να το υποφέρω..Έχουν στηρικτει σε μεταλλική επιφάνεια και γίνεται ηχείο. Να τα στηρίξουν σε βάση που πριν θα την έχουν τυλίξει καλά με υφασμάτινη ταινία και θα εξαφανιστουν όλα. Να μην υπάρχει δηλαδή επαφή μέταλλο με μέταλλο ανάμεσα σε μπεκιερα και βαση.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ακόμη συζητάμε για θέματα ασφάλειας του υγραερίου? Είναι αστείο. Με την σωστή εγκατάσταση είναι τέρμα πιο ασφαλές από την βενζίνη. Το ότι η βενζίνη σε ατύχημα σπάει το ντεπόζιτο και χύνεται όλη από κάτω σου , δεν είναι να συζητήσεις κάτι άλλο. Το υγραέριο εκτονώνει από τη βαλβίδα του ελεγχόμενα , τέλος.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οι πόρτες στα ταξί της Ιαπωνίας είναι έτσι από το 1973 που ήμουν εκεί, Γιοκοσούκα, Γιοκοχάμα, Χιροσίμα και 1-2 άλλες που δεν θυμάμαι, ίσως και νωρίτερα αλλ άδεν γνωρίζω.επίσης στους σταθμούς των τοπικών τρένων υπήρχαν υπάλληλοι που έσπρωχναν τον κόσμο να χωρέσει στα βαγόνια ( σαρδελοποίηση )
χαχαχαχαχα, ακόμα το ίδιο συμβαίνει, θεούληδες είναι οι άτιμοι
-
Δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση του υγραερίου αποκλειστικά με τη βενζίνη.
Έκανα αναφορά σε θέματα ασφαλείας μεταξύ όλων των καυσίμων οχημάτων.
-
Cson επάνω από το ποστ που μου έδωσες την απάντηση,έχω μια φώτο.Δες την αν μπορείς,
-
Δεν καταλαβαίνω τη σύγκριση του υγραερίου αποκλειστικά με τη βενζίνη.Έκανα αναφορά σε θέματα ασφαλείας μεταξύ όλων των καυσίμων οχημάτων.
Η μονη διαφορα του πετρελαιου με τη βενζινη ειναι οτι ειναι λιγοτερο ευφλεκτο, η εκρηξη και εδω ισχυει ομως.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Έχουν στηρικτει σε μεταλλική επιφάνεια και γίνεται ηχείο. Να τα στηρίξουν σε βάση που πριν θα την έχουν τυλίξει καλά με υφασμάτινη ταινία και θα εξαφανιστουν όλα. Να μην υπάρχει δηλαδή επαφή μέταλλο με μέταλλο ανάμεσα σε μπεκιερα και βαση.Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Που να τον βρει το χωρο για να το κανει αυτο στο σμαρτ?
Βαση νομοθεσιας σε αυτο το αυτοκινητο απαγορευεται η μετατροπη σε αεριο καυσιμο.
Υγραεριοκίνηση!