-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Οταν ενεργοποιουμε τον μεικτο ψεκασμο καυσιμου θα πρεπει σε εκεινο το φασμα στροφων-φορτιων να διαχειριστουμε διαφορετικα τον χρονο ψεκασμου του υγραεριου.Το κανει αυτόματα το πρόγραμμα του υγραερίου. Οσα ms δίνει στα μπεκ βενζίνης τα κόβει απο του υγραερίου . Μιλάω για το νεο omvl που φοραω. Στα υπολοιπα δεν γνωρίζω.
Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το χρονο ψεκασμου τον υπολογιζει και τον διορθωνει, τη διαφορετικη θερμογονο δυναμη των 2 καυσιμων δεν τη διορθωνει ομως.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Το χρονο ψεκασμου τον υπολογιζει και τον διορθωνει, τη διαφορετικη θερμογονο δυναμη των 2 καυσιμων δεν τη διορθωνει ομως.Τόσο δύσκολο είναι να λάβει υπόψη και αυτή την παράμετρο;;
-
Και βεβαια γιατι το μειγμα του υγραεριου δεν ειναι σταθερο ουτε απο χωρα σε χωρα αλλα και απο περιοχη σε περιοχη καποιες φορες.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Το θέμα είναι πως με τις τιμές που έχουμε στην Ελλάδα δεν μπορείς να πετύχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δηλαδή με αέριο 0,85 και πετρέλαιο 1,25 χμμμ. Για αυτοκίνητο δύσκολο το κόβω να αποσβέσει το κόστος της εγκατάστασης. ΤΕΣΠΑ. Το Σ/Κ θα το βγάλω πάλι και θα ξαναδώ τον χάρτη του αναλυτικότερα.
Δυστυχώς αλήθεια είναι στη Πολωνία έχει 0,50 € το υγραέριο , το φυσικό αέριο μόνη λύση εδώ όπου η τιμή παραμένει χαμηλά και κανει καλύτερη καύση .. εκεί θα πάει στο 20-25% οικονομίας .
-
Λοιπόν τελευταίο post σχετικά με το πετρέλαιο υγραέριο.
Η κατανάλωση έχει έρθει στο τελευταίο γέμισμα στο 2,39 με πετρέλαιο και 2,28αέριο από 3,8 με 4 σκέτο πετρέλαιο που έχω στο χειμωνιάτικο καιρό. Χρειάστηκε να αυξήσω λίγο τις δόσεις του αερίου στο χάρτη (για να έρθει η οικονομία) αλλά και μια κρυφή ρύθμιση που ο Πολωνός υπεύθυνος μου είπε να το έχω στο πολύ αργό. Βλακωδέστατα βέβαια, αφού για καιρό δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί το αυτοκίνητο ήταν νωχελικό στην επιτάχυνση και πείραζα συνέχεια το χάρτη για να το διορθώσω. Το βρήκα τυχαία και τελικά το έβαλα στο ΑΜΕΣΟ και το αμάξι είναι σωστό χωρίς πειράκια, με χαμηλές θερμοκρασίες καυσαερίων και τελικά άμεσο τράβηγμα. Εγώ νόμισα ότι είχε σχέση με την αυτορύθμιση του και δεν το είχα δει ποτέ. Τελικά όμως ΟΥΤΕ αυτοί που το έφτιαξαν το ξέρουν το σύστημα και χρειάζεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ ψάξιμο.Το πρόβλημα, δε, που είχε το Firmware τους το επισήμανα και κάναν αλλαγές στο πρόγραμμα αφού το είδαν και αυτοί. Στην αρχή ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΑΝ και νόμιζαν ότι έγραφα βλακείες. ΤΕΣΠΑ τελος καλό όλα καλά.
Αυτοί επίσης λένε ότι οι τρύπες μπορούν να γίνουν μετά το intercooler ή πριν το turbo. Αλλά αν υπάρχει και μια μικρή διαρροή αέρα θα χάνεται και αέριο. Νομίζω ότι το παραδοσιακό στυλ που ακολουθούμε στα βενζινοκίνητα είναι πιο άμεσο και ακριβές στον ψεκασμό. Άλλωστε για τους Πολωνούς που το αέριο είναι μισή τιμή με το πετρέλαιο έχουν περιθώριο σπατάλης που δεν έχουμε εδώ.
Άλλο σημαντικό είναι ότι ο καπνός εξαφανίστηκε και πιστεύω ότι δεν θα ξαναδώ πρόβλημα στην άχρηστη βαλβίδα (λέγε με EGR).
Όποιος θέλει να επιχειρήσει κάτι παρόμοιο μπορώ να τον βοηθήσω.
Αυτά. -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Λοιπόν τελευταίο post σχετικά με το πετρέλαιο υγραέριο.
Η κατανάλωση έχει έρθει στο τελευταίο γέμισμα στο 2,39 με πετρέλαιο και 2,28αέριο από 3,8 με 4 σκέτο πετρέλαιο που έχω στο χειμωνιάτικο καιρό. Χρειάστηκε να αυξήσω λίγο τις δόσεις του αερίου στο χάρτη (για να έρθει η οικονομία) αλλά και μια κρυφή ρύθμιση που ο Πολωνός υπεύθυνος μου είπε να το έχω στο πολύ αργό. Βλακωδέστατα βέβαια, αφού για καιρό δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί το αυτοκίνητο ήταν νωχελικό στην επιτάχυνση και πείραζα συνέχεια το χάρτη για να το διορθώσω. Το βρήκα τυχαία και τελικά το έβαλα στο ΑΜΕΣΟ και το αμάξι είναι σωστό χωρίς πειράκια, με χαμηλές θερμοκρασίες καυσαερίων και τελικά άμεσο τράβηγμα. Εγώ νόμισα ότι είχε σχέση με την αυτορύθμιση του και δεν το είχα δει ποτέ. Τελικά όμως ΟΥΤΕ αυτοί που το έφτιαξαν το ξέρουν το σύστημα και χρειάζεται ΣΥΝΕΧΕΙΑ ψάξιμο.Το πρόβλημα, δε, που είχε το Firmware τους το επισήμανα και κάναν αλλαγές στο πρόγραμμα αφού το είδαν και αυτοί. Στην αρχή ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΑΝ και νόμιζαν ότι έγραφα βλακείες. ΤΕΣΠΑ τελος καλό όλα καλά.
Αυτοί επίσης λένε ότι οι τρύπες μπορούν να γίνουν μετά το intercooler ή πριν το turbo. Αλλά αν υπάρχει και μια μικρή διαρροή αέρα θα χάνεται και αέριο. Νομίζω ότι το παραδοσιακό στυλ που ακολουθούμε στα βενζινοκίνητα είναι πιο άμεσο και ακριβές στον ψεκασμό. Άλλωστε για τους Πολωνούς που το αέριο είναι μισή τιμή με το πετρέλαιο έχουν περιθώριο σπατάλης που δεν έχουμε εδώ.
Άλλο σημαντικό είναι ότι ο καπνός εξαφανίστηκε και πιστεύω ότι δεν θα ξαναδώ πρόβλημα στην άχρηστη βαλβίδα (λέγε με EGR).
Όποιος θέλει να επιχειρήσει κάτι παρόμοιο μπορώ να τον βοηθήσω.
Αυτά.Μπράβο για το κουράγιο σου και την όλη προσπάθεια..
-
Ο χρήστης Qgas έγραψε:
Το θέμα είναι πως με τις τιμές που έχουμε στην Ελλάδα δεν μπορείς να πετύχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δηλαδή με αέριο 0,85 και πετρέλαιο 1,25 χμμμ. Για αυτοκίνητο δύσκολο το κόβω να αποσβέσει το κόστος της εγκατάστασης. ΤΕΣΠΑ. Το Σ/Κ θα το βγάλω πάλι και θα ξαναδώ τον χάρτη του αναλυτικότερα.
Δυστυχώς αλήθεια είναι στη Πολωνία έχει 0,50 € το υγραέριο , το φυσικό αέριο μόνη λύση εδώ όπου η τιμή παραμένει χαμηλά και κανει καλύτερη καύση .. εκεί θα πάει στο 20-25% οικονομίας .
Ποια καλύτερη καύση κανει το φυσικο αέριο? Θέλει ΤΑΡ για να παίξει σωστα αλλιως το αμάξι σέρνεται και μονο με πολύ μίξη βενζίνης τραβάει κάπως.
-
Το φυσικό αέριο έχει 130οκτάνια. Το να το βάζεις σε μια μηχανή με συμπίεση 9 ή 10 προς ένα είναι χαζό. Είναι σαν να βάζεις βενζίνη αγωνιστική σε ένα χρέπι δηλαδή πηγαίνει χαμένο.
Η λύση είναι να μετατρέψεις μια πετρελαιομηχανή βγάζοντας τα μπεκ και εγκαθιστώντας μπουζί για να κάψεις το φυσικό αέριο.
Ορίστε αυτός που το κάνει και καταφέρνει να έχει τη μισή κατανάλωση σε σχέση με ένα απλό βενζινοκινητήρα που υπέστη μετατροπή.
https://www.youtube.com/watch?v=W2bAKAXjyew
Όλα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε... -
Καλησπέρα και να επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό.
Επειδή έψαξα όσο μπορούσα στο φορουμ αλλά με 1014 σελίδες και απαντήσεις δεν είναι εύκολο έχω το εξής ερώτημα.
Σε BMW 316i E36 με κωδικό μοτέρ M43B16 με καδένα τι προτείνετε?
Τι να προσέξω και σε τι να δώσω ιδιαίτερη βάση?
Γενικά έχω διαβάσει οτί είναι ένα μοτέρ με καλή βάση για υγραέριο.Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα
Έχω ένα Kia Ceed1400cc και θέλω να του βάλω Υγραεριοκίνηση. Τι μου προτείνετε να του βάλω και εάν είναι καλύτερο το σύστημα που κάνει υγρό ψεκασμό. Αν δεν είσαι γνώστης χάνεσαι με αυτά που ακούς…………
Θα εκτιμούσα Πολύ να μου δίνατε τις γνώσεις σας,Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Νίκος
-
Χωρίς να έχω δοκιμάσει όλους τους εγκαταστάτες (προφανώς), έχω μόνο καλά λόγια (κι άριστες κριτικές από τους χρήστες ενός εξειδικευμένου φόρουμ) για την LPGas στον Πειραιά.
-
Ο χρήστης vendosa έγραψε:
Καλησπέρα και να επαναφέρω το θέμα μετά από καιρό.Επειδή έψαξα όσο μπορούσα στο φορουμ αλλά με 1014 σελίδες και απαντήσεις δεν είναι εύκολο έχω το εξής ερώτημα.
Σε BMW 316i E36 με κωδικό μοτέρ M43B16 με καδένα τι προτείνετε?
Τι να προσέξω και σε τι να δώσω ιδιαίτερη βάση?
Γενικά έχω διαβάσει οτί είναι ένα μοτέρ με καλή βάση για υγραέριο.Ευχαριστώ
Καλησπερα γνωριζω περιπτωση e36 318i με το m40b18 (με ιμαντα)με συστημα landirenzo που εχει κανει πανω απο 80000 χλμ χωρις καποιο θεμα.
-
Τι ρολο παιζουν οι ιμάντες και οι καδένες στο υγραέριο? Κανένα. Βρείτε ενα καλό εγκαταστατη και βαλτε χθες αέριο. Διαβάστε και το ανάλογο φορουμ, η πληροφορία είναι άφθονη για να βρείτε τους καλούς.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Τι ρολο παιζουν οι ιμάντες και οι καδένες στο υγραέριο? Κανένα. Βρείτε ενα καλό εγκαταστατη και βαλτε χθες αέριο. Διαβάστε και το ανάλογο φορουμ, η πληροφορία είναι άφθονη για να βρείτε τους καλούς.Καλος εγκαταστατης +σωστη ρυθμιση=καλη λειτουργια
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Το ξερω φυσικα πως δεν παιζει κανενα ρολο οι ιμαντες και οι καδενες στο υγραεριο απλα το ειπα για να γινω ποιο κατανοητος στον τυπο του κινητηρα.
Οταν εννοεις αναλογο φορουμ? -
Lpgforum.gr θα βρεις πολύ πληροφορία εκει καλά οργανωμένη σε ενότητες.
-
Ο χρήστης scout boy έγραψε:
ΚαλησπέραΈχω ένα Kia Ceed1400cc και θέλω να του βάλω Υγραεριοκίνηση.
Όταν ήταν να βάλω στο punto αν ήθελες το κορυφαίο και φυσικά το ακριβότερο έβαζες viale, το κιτ ήταν ' ειδική ' παραγγελία για το κάθε αυτοκίνητο βάσει σειριακου αριθμού αυτοκινήτου και ερχόταν ακριβώς.
Αν ήθελες κάτι οικονομικό, έβαζες brc (όπως εγω), Lovato κτλ αλλά ήταν κόψε - ράψε σύστημα.
Με διανυθεντα 200.000χλμ με το brc δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα.
Τα τελευταία χρόνια δεν γνωρίζω τι κι αν έχει αλλάξει κάτι -
Έπειτα από 3 χρόνια με υγραέριο στο Honda έχω συμπληρώσει 115000.
Βαλβίδες έχει μηχανικές και έχω ελενξει 4 φορές συνολικά.
Από ζημιές μου έχει βγάλει ένα αισθητήρα πίεσης στο σύστημα υγραερίου και άλλαξα και τα μπεκ σε τύπου βενζίνης. -
Ο χρήστης meletis_m έγραψε:
Έπειτα από 3 χρόνια με υγραέριο στο Honda έχω συμπληρώσει 115000.
Βαλβίδες έχει μηχανικές και έχω ελενξει 4 φορές συνολικά.
Από ζημιές μου έχει βγάλει ένα αισθητήρα πίεσης στο σύστημα υγραερίου και άλλαξα και τα μπεκ σε τύπου βενζίνης.Τα μπεκ σε τι τα αλλαξες? σορυ δεν καταλαβα.
Εμενα μου καιει τα μπεκ της βενζινης...
Γνωριζει καποιος γιατι γινεται αυτο? Μπορει δηλαδη να στεγνωνουν τα μπεκ της βενζινης λογω χρησης υγραεριου (δεν ψεκαζει καθολου βενζινη)? Διορθωνεται με καθαρισμο μπεκ?
Υγραεριοκίνηση!