-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Λοιπον το αμαξι βρισκεται Χανια και ο εγκαταστατης μου Αθηνα. Πρεπει να περασει κτεο σε μια βδομαδα. Ποιος μου δινει το χαρτι του υγραεριου? Μπορω να παω σε οποιοδηποτε συνεργειο υγραεριου?
ναι σου το δινουν ολοι, απλα ρωτα το κοστος πρωτα.
Χ 2
Ακριβώς ίδια περίπτωση είναι η δική μου.
Αν δε βγάλεις άκρη πε μου να σου στείλω με π.μ. κάποιον εδώ νότια που εξυπηρετεί και εμένα.
-
Παιδιά καλησπέρα. Έχω ένα Nissan almera n15 1.4 με 220.000χλμ επάνω και σκέφτομαι να βάλω υγραέριο.
Επειδή όμως είχα άσχημη εμπειρία με το προηγούμενο αυτοκίνητο (Sunny n13) θέλω να ρωτήσω αν κάποιος από εδώ έχει βάλει στο συγκεκριμένο μοντέλο κιτ, από που έκανε την εγκατάσταση και αν του παρουσίασε πρόβλημα. -
τι γνώμη έχετε για το σύστημα brc sq 32 ; είναι το παλιό sq24;
-
...Ηλία. Μια που είσαι του επαγγέλματος έχω καμπόσες απορίες και συγνώμη για το πρίξιμο: σου έτυχε κανείς πελάτης να ζητήσει αύξηση συμπίεσης; Αν δε κάνω λάθος η ιδανική για χρήση αερίου είναι στο 12; σε Honda Jazz που διαθέτω, δυστυχώς οι βαλβίδες δεν είναι αυτορυθμιζόμενες με αποτέλεσμα να πρέπει να ανοιχτεί ψευτοκάπακο. Για να γίνει πρέπει να φύγει ακόμα και η πολλαπλή εισαγωγής. Εκεί έχω παράπονο στον σχοιστομάτη κατασκευαστή αλλά ένυ γουέυ. Μια που θα ανοιχτεί μου πέρασε μια ιδέα να προχωρήσω σε πλανιάρισμα του κανονικού για να εκμεταλλευτώ τα περισσότερα οκτάνια που έχει το αέριο. Η εργοστασιακή συμπίεση είναι 10,8. Ξέρεις πόσα δέκατα πρέπει να κατέβει το καπάκι για να επιτευχθεί το 12 που λέω; Έχεις καμιά συμβουλή περί του όλου εγχειρήματος;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
...
Ηλία. Μια που είσαι του επαγγέλματος έχω καμπόσες απορίες και συγνώμη για το πρίξιμο: σου έτυχε κανείς πελάτης να ζητήσει αύξηση συμπίεσης; Αν δε κάνω λάθος η ιδανική για χρήση αερίου είναι στο 12; σε Honda Jazz που διαθέτω, δυστυχώς οι βαλβίδες δεν είναι αυτορυθμιζόμενες με αποτέλεσμα να πρέπει να ανοιχτεί ψευτοκάπακο. Για να γίνει πρέπει να φύγει ακόμα και η πολλαπλή εισαγωγής. Εκεί έχω παράπονο στον σχοιστομάτη κατασκευαστή αλλά ένυ γουέυ. Μια που θα ανοιχτεί μου πέρασε μια ιδέα να προχωρήσω σε πλανιάρισμα του κανονικού για να εκμεταλλευτώ τα περισσότερα οκτάνια που έχει το αέριο. Η εργοστασιακή συμπίεση είναι 10,8. Ξέρεις πόσα δέκατα πρέπει να κατέβει το καπάκι για να επιτευχθεί το 12 που λέω; Έχεις καμιά συμβουλή περί του όλου εγχειρήματος;
μην ανεβασεις την συμπιεση πανω απο 11,5 γιατι το αυτοκινητο θα πρεπει να δουλευει και με βενζινη, το ποσο θα πλαναρεις το καπακι δεν το γνωριζω, για σωστη δουλεια θα πρεπει να γινει ογκομετρηση στον θαλαμο καυσεως, αν εχεις μεταλλικη φλαντζα ισως αν βγαλεις ενα φυλλο να εισαι οκ.
σε καπακι που θα εβγαζα σιγουρα θα του εδινα συμπιεση αν ειχε υγραεριο, οτι οι βαλβιδες σου ειναι μηχανικες ειναι πολυ καλο για το υγραεριο.
πες μου και ποιο συστημα φορας και αν υποστηριζει μεικτο ψεκασμο.
οτι θελεις με ρωτας δεν υπαρχει κανενα προβλημα. -
...
Ηλία. Μια που είσαι του επαγγέλματος έχω καμπόσες απορίες και συγνώμη για το πρίξιμο: σου έτυχε κανείς πελάτης να ζητήσει αύξηση συμπίεσης; Αν δε κάνω λάθος η ιδανική για χρήση αερίου είναι στο 12; σε Honda Jazz που διαθέτω, δυστυχώς οι βαλβίδες δεν είναι αυτορυθμιζόμενες με αποτέλεσμα να πρέπει να ανοιχτεί ψευτοκάπακο. Για να γίνει πρέπει να φύγει ακόμα και η πολλαπλή εισαγωγής. Εκεί έχω παράπονο στον σχοιστομάτη κατασκευαστή αλλά ένυ γουέυ. Μια που θα ανοιχτεί μου πέρασε μια ιδέα να προχωρήσω σε πλανιάρισμα του κανονικού για να εκμεταλλευτώ τα περισσότερα οκτάνια που έχει το αέριο. Η εργοστασιακή συμπίεση είναι 10,8. Ξέρεις πόσα δέκατα πρέπει να κατέβει το καπάκι για να επιτευχθεί το 12 που λέω; Έχεις καμιά συμβουλή περί του όλου εγχειρήματος;
μην ανεβασεις την συμπιεση πανω απο 11,5 γιατι το αυτοκινητο θα πρεπει να δουλευει και με βενζινη, το ποσο θα πλαναρεις το καπακι δεν το γνωριζω, για σωστη δουλεια θα πρεπει να γινει ογκομετρηση στον θαλαμο καυσεως, αν εχεις μεταλλικη φλαντζα ισως αν βγαλεις ενα φυλλο να εισαι οκ.
σε καπακι που θα εβγαζα σιγουρα θα του εδινα συμπιεση αν ειχε υγραεριο, οτι οι βαλβιδες σου ειναι μηχανικες ειναι πολυ καλο για το υγραεριο.
πες μου και ποιο συστημα φορας και αν υποστηριζει μεικτο ψεκασμο.
οτι θελεις με ρωτας δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Να είσαι καλά.
Καταλαβαίνω το 11,5 που γράφεις απλά έχω σκοπό αν τελικά κάνω τη πατέντα να του βάνω μόνο 100άρα, άσε που έχω βάλει χαμηλά την εναλλαγή νομίζω 45C ψυκτικού. Για την ογκομέτρηση που λες είναι δουλειά μηχανικού μέσου ας πούμε ή πρέπει να είναι ξεφτέρι. Σε ρωτώ διότι αυτόν που είχα μέχρι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε και δεν ξέρω ΚΑΛΑ κάποιον εδώ νότια να τον εμπιστεύομαι πλήρως. Το αν είναι μεταλλική η φλάντζα δεν το γνωρίζω. Ίσως ρωτήσω κάποιον από τη Honda. Για ποιο λόγο είναι προσόν οι μηχανικές βαλβίδες στο αέριο έχει να κάνει με τη μετά ρύθμισή τους; Ισχύει το 0,05 παραπάνω από ότι λέει ο κατασκευαστής;
Έχω το DREAM XXI-N της OMVL και από ότι είδα στο πρόγραμμα (μου το έχει δώσει διότι απείχε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ο κοντινότερος γνώστης του προγράμματος) μπορείς στις ψηλές σ.α.λ. να δώσεις είτε πρόσθεση βενζίνης είτε μόνο βενζίνη αλλά τώρα δεν το έχω ενεργοποιήσει. -
την ογκομετρηση το ρεκτιφιε θα στην κανει, βαλβιδες θα ρυθμισεις οσο λεει ο κατασκευαστης σαν ανωτερο νουμερο, καλο θα ειναι στις 4500στροφες και πανω απο 2/3 του φορτιου να δωσεις 2ms βενζινης.
-
την ογκομετρηση το ρεκτιφιε θα στην κανει, βαλβιδες θα ρυθμισεις οσο λεει ο κατασκευαστης σαν ανωτερο νουμερο, καλο θα ειναι στις 4500στροφες και πανω απο 2/3 του φορτιου να δωσεις 2ms βενζινης.Δηλ. πάω το καπάκι στου ρεκτιφιατζή του λέω το αρχικό 10,8 που έχει από το εργοστάσιο και του λέω π.χ. να το πάει στο 12 και όλα είναι δική του δουλειά; Επίσης το μοτέρ έχει καδένα αντί ιμάντα, με το χαμήλωμα αναλαμβάνει ο τεντωτήρας και όλα ο.κ. για πε μου και τη λυπητερή στο περίπου, δηλ. εξαγωγή εισαγωγή καπακιού (όχι τα προηγούμενα διότι θα γίνουν αναγκαστικά, ρεκτιφιέ θα ρωτήσω εδώ) και τελευταίο με μια γρήγορη ματιά είδα ότι η φλάντζα κορμού-καπακιού παίζει στα 90€ περίπου πάνε καλά; ή δεν έψαξα καλά; αυτά για σήμερα, να είσαι καλά.
-
Ο χρήστης cidelip1234 έγραψε:
Επανέρχομαι στο πρόβλημά μου με το Mercedes στο οποίο εγκατέστησα το Prins Silveriline. Μετά από επικοινωνία με την εταιρεία Fgas Φαρμάκης στα Γιάννενα ανακαλύψαμε κάτι επιπλέον που αναδεικνύει πόσο μπουμπούκι είναι ο εγκαταστάτης μου. Δεν είχε καταχωρήσει τα στοιχεία του συστήματος στο ειδικό ηλεκτρονικό δίκτυο της Prins με αποτέλεσμα να μην ισχύει η πανευρωπαϊκή εγγύηση για το σύστημα!!! Ευτυχώς η FGAS είναι σοβαρή και συνεργάσιμη εταιρεία. Τους έστειλα όλα τα serial numbers των εξαρτημάτων του συστήματος, τα έστειλαν με email στην Ολλανδία και μας κάλυψαν οι Ολλανδοί για την εγγύηση των εξαρτημάτων. Μου έδωσαν τη λύση να επισκεφθώ τον έτερο εγκαταστάτη Prins στην Αττική, μια πολύ διαφημισμένη εταιρεία στην τηλεόραση που βρίσκεται στη Μεταμόρφωση . Ο τεχνικός της Prins που έλεγξε το όχημά μου μου φάνηκε εξαιρετικός γνώστης του συστήματος. Μου είπε ότι υπήρχε ανάκληση για αλλαγή του αισθητήρα πίεσης από την Prins (πρέπει αντί για αυτόν με το καφέ χρώμα να αλλαχτεί με άλλον της Bosch που έχει μαύρο χρώμα). Βέβαια για την ανάκληση ούτε λόγος από τον εγκαταστάτη μου. Ο αισθητήρας είναι πάνω στο φίλτρο αέριας φάσης. Άλλαξε τον αισθητήρα χωρίς να πληρώσω το ανταλλακτικό λόγω εγγύησης και ανάκλησης. Μου χρέωσαν μόνο 30 ευρώ για έναν συνολικό έλεγχο του συστήματος και επαναρύθμιση. Αυτό έγινε πριν από τρεις ημέρες και μέχρι σήμερα το σύστημα πηγαίνει καλά.Ας ελπίσω ότι τα βάσανά μου και και η οικονομική αιμορραγία θα τελειώσει εδώ.
Μετα απο πολυ σκέψη και υπομονή διαβάζοντας τα ψεύδη, τις συκοφαντίες και τις γνώμες άσχετων με το θέμα αποφάσισα να γράψω μια απάντηση εδω και όχι και σε αλλα φόρουμ που copy paste αναγράφουν το ίδιο θέμα ..
Ας ξεκινήσουμε με τη βλάβη κλειστή βαλβίδα σε ενα κύλινδρο .. 2 η τρίτος νομίζω μετα απο κάποιες χιλιαδες χιλ με υγραεριο ( 30 νομίζω ) τα συγκεκριμένα μοτερ με την αρχικη παραγωγή του 2002-3 εμφάνισαν το πρόβλημα αυτο και στη βενζινη και στη Γερμανία και άλλαξαν βαλβίδες και έδρες. Η MB βελτίωσε τότε αμέσως τα υλικά και το θέμα δεν ξαναπαρουσιαστηκε μετα . Το πρόβλημα εμφανίζεται στο υλικό στη βενζινη απο τα 80.000 χιλ και μετα .. Σχεδόν σε ολα . Τάδε έφη ( SK εξουσιοδοτημένο Mercedes Benz Πειραιάς , Μήλας Καραδήμας Mercedes Benz Αμφιθέας ) και πολλοί άλλοι εξουσιοδοτημενοι και μη ... Θέμα υλικού όχι υγραεριου .. Διότι το αμάξι ποτε δεν είχε φτωχά μείγματα μαλλον προς το πλούσιο και η βλάβη ηταν ενα ανεξήγητο misfire παρά τις αλλαγές των μπουζι θέσης μπεκ αερίου και βενζινης κτλ . Η συμπίεση του κυλίνδρου αυτού ηταν χαμηλότερη απο τους άλλους ...
Προτάθηκε στον κύριο να επισκευασθεί σε συνεργείο Μερσεντες Μήλας Καραδήμας πίσω απο το Spanos bmw όπου έκανε και την διάγνωση δωρεάν ( κάπου αναφέρθηκε οτι πήγε ο εγκαταστατης χωρίς να ναι μαζί ο ιδιοκτητης και γύρισε μετα απο μια ώρα κτλ ) στην τιμη των 750 € με ολα κομπλέ Φπα εργασία... αλλα δεν δέχθηκε διότι θεωρούσε οτι φταίει ο εγκαταστστης και έπρεπε εμμέσως πλην σαφώς να καλύψει τη ζημιά .. Το έφτιαξε απο οτι διάβασαμε με 1000 € .. Καλώς θα συνέβενε και στη βενζινη κάποια στιγμή ..
Το ξέρει ο κύριος και να μην το ήξερε τον ενημέρωσαν τα συνεργεία που το πήγε απλα του είπαν οτι με το αέριο ήρθε πιο γρήγορα ..
Παρακάτω θα απαντήσω στις συκοφαντίες περί μπουμπούκιου εγκαταστατη ( 2300 αυτοκίνητα εκ των όποιων τα 450 ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ με μηδενικά προβλήματα .,
Η εγγύηση του σοβαρού Fgas αντιπροσώπου δεν καλύπτει τίποτα πέραν του υλικού ..
Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή .. Ανάφερε ο κύριος οτι δεν ηταν περασμένη στο σύστημα και την πέρασε η Fgas στα Ιωάννινα για να του καλύψει το αισθητήρα πίεσης και θερμοκρασίας .. ΨΕΥΔΟΣ ΜΕΓΙΣΤΟ και περασμένη ηταν και σε ισχύ , φυσικά στο συνεργείο τοποθέτησης , απλα η βάση των Ολλανδών ειναι προσβάσιμη απο τον εγκαταστατη και μόνο αν θέλει κάποιος άλλος να καλύψει την εγγύηση πρέπει να κανει την διαδικασία που αναφέρθηκε να καταγράψει τα υλικά και να τα στείλει με email στην Ολλανδία ..Φυσικά τα μεταφορικά ( 10 € πήγαινε έλα ) στην εγγύηση της Fgas ειναι του εγκάταστατη οπως και η εργασία αλλαγής του αισθητήρα. ( 20-30 € ) δεν τα πληρώνει η Fgas, αλλα εμείς απο την τσέπη μας.
ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ δεν έγινε ποτε άλλο ενα ΨΕΜΑ απλα αντικαθιστούν χωρίς πολλά πολλά ενα ελαττωματικό προϊόν φθηνό των 5.5 μπαρ με ενα πιο αξιόπιστο της Bosch 4 μπαρ ... 600 αισθητήρες έχει αλλάξει οι εγκαταστστης μπουμπούκι δωρεάν στην εγγύηση πληρώντας τα μεταφορικά τη εργασία και ολα για τους πελατες του, με κόστος πολλές χιλιαδες ευρώ ...
Η σοβαρή αντιοροσωπεια έστειλε στο άλλο συνεργείο τον κύριο γιατι δεν τολμούσε να ζητήσει άλλη μια δωρεάν εξυπηρέτηση. Μαλλον γιατι δεν του είπε οτι τα σύστηματα silverline φορούν μπεκ της κορεατικής dymco και όχι της Keihin η by Kehin και το έμαθε ο εγκαταστστης πολυ αργότερα και αφού άλλαξε καμια εκατοστή δωρεάν πληρώνοντας τα μεταφορικά διότι σε αντίθεση με τα Κέιχιν αυτά βουλώνουν και κακαρώνουν, επίσης χρέωσε τα υλικά στον εγκατάσταση λέγοντας του να χρεώσει τους πελάτες του στην εγγύηση μπεκ λόγω μόλυνσης του ελληνικού υγραεριου και απέρριψε τις εγγυήσεις αυτού ..
Εδω μέσα υπάρχουν πολλοί πελάτες του μπουμπούκιου .. Ειδικά ένας έχει αλλάξει εγκεφάλους 2-3 φορές και ξέρει στο ίδιο μοτερ και οτι κάποιες Βλάβες καλύφθηκαν δωρεάν παρά την έλλειψη έλαιοπαγίδων κτλ . Και αρκετά αλλα συστήματά που επισκευάστηκαν.
Τους υπόλοιπους που δεν γνωρίζουν και απλα γράφουν οτι τους κατέβει παρακαλώ να ανακαλέσουν χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση .. After sales σαν το δικό μας δύσκολα θα βρεθεί σε ελληνική εταιρία θέλουμε να πιστεύουμε.
-
Εμαθα προσφατα αλλα ξεχασα να το γραψω ότι w203 εκαψε βαλβιδες μετα από χρηση υγραερίου 150κ χιλιόμετρα.φορουσε τον καινουργιο κινητηρα .....όχι τον Μ111.
Qgas τα 80κ χιλιόμετρα για να βγαλει βαλβιδες είναι πολύ λιγα....Δεν θα κυκλοφορουσε κανενα 203 εκεινης της περιοδου σημερα -
Υπαρχει περιπτωση ο πνεύμονας να διοχετευει αερι στο κυκλωμα ψυξης;
Ποση πιεση εχει ο πνευμονας;
Θα μπορουσε αυτη η πιεση να μου 'ανοίγει' το ψυγείο;Ευχαριστω
-
αυτο που αναφερεις με το νεο μοτερ μπορει μονο να συμβει απο φτωχα μειγματα αστοχια υλικου ή κατι αλλο σπανιο
αυτο που αναφερουμε παραπανω ειναι τα πρωτα W203 του 2001-2002 και καποια αρκετα απο αυτα ειναι εισαγωγης στην Ελλαδα στην αρχη με προβλημα στο υλικο και κλεισιμο βαλβιδων φυσικα μιλω για αμαξια χωρις αεριο... με 80 χιλ χιλιομετρα ειχε ενα περιστατικο στη SK στον πειραια .. συνηθως τα χιλ ειναι μεταξυ 130- 180 για κλεισιμο .. παντα στη βενζινη.. μετα την επισκευη δεν ξαναεμφανισαν καποιο θεμα..
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Υπαρχει περιπτωση ο πνεύμονας να διοχετευει αερι στο κυκλωμα ψυξης;Ποση πιεση εχει ο πνευμονας;
πιεση οχι αλλα να περνα υγραεριο στα νερα με αρκετη ζημια γενικα , ανοιξε το παγουρι του νερου και μυρισε αν εχει υγραεριο
-
Ο χρήστης Qgas έγραψε:
Υπαρχει περιπτωση ο πνεύμονας να διοχετευει αερι στο κυκλωμα ψυξης;
Ποση πιεση εχει ο πνευμονας;
πιεση οχι αλλα να περνα υγραεριο στα νερα με αρκετη ζημια γενικα , ανοιξε το παγουρι του νερου και μυρισε αν εχει υγραεριο
ναι, το κοιταξα.
Βαλαμε και το οργανο που ανιχνευει υγραεριο και δεν εδειξε κατι...το θεμα ειναι οτι 'φουσκωνουν' τα κολαρα και μου σκιζει καπου το ψυγειο.
Πιθανον να ειναι φλαντζα κεφαλης αν και δεν εχει καποια συπτωματα που θα επρεπε να ειχε (φυσαλιδες στο ψυγειο, νερα στα λαδια ή λαδια στα νερα)
Πριν κανα μηνα μου εσκισε το ψυγειο που ειχε απο το εργοστασιο (15 ετων αυτοκινητο) και απο τοτε μολις βαζουμε αλλο ψυγειο σε 2-3 μερες το σκιζει κι αυτο
εχω χαλασει 3 ψυγειαSuzuki WagonR 1.3 2001 mod με 200.000 χιλιομετρα, τα 85.000 με υγραεριο
-
καντε μια παρακαμψη τα νερα του πνευμονα ... αν δεν το κανει αλλαξτε τον
-
Ο χρήστης Qgas έγραψε:
αυτο που αναφερεις με το νεο μοτερ μπορει μονο να συμβει απο φτωχα μειγματα αστοχια υλικου ή κατι αλλο σπανιοαυτο που αναφερουμε παραπανω ειναι τα πρωτα W203 του 2001-2002 και καποια αρκετα απο αυτα ειναι εισαγωγης στην Ελλαδα στην αρχη με προβλημα στο υλικο και κλεισιμο βαλβιδων φυσικα μιλω για αμαξια χωρις αεριο... με 80 χιλ χιλιομετρα ειχε ενα περιστατικο στη SK στον πειραια .. συνηθως τα χιλ ειναι μεταξυ 130- 180 για κλεισιμο .. παντα στη βενζινη.. μετα την επισκευη δεν ξαναεμφανισαν καποιο θεμα..
2001-2002 η μερκ εβαζε τον Μ111(από το 1999) και δεν ειχαν ακουστει παραπονα για αυτόν τον κινητηρα αντίθετα ηταν σκυλια....Ισως το 2000 με την ελευση της w203 και των τοσων περικοπων αλλαξαν και προμηθευτη βαλβιδων!
υ.γ. νομιζω εχουμε και δημοσια απολογια-συγνωμη της μερκ για την πτωση της ποιοτητας στην w203.
-
Ενδιαφερομαι να βαλω κιτ υγραεριου σε ΚΙΑ ceed 1,4 109 HP MY 2008 .Καπου διαβασα οτι δεν πρεπει στον συγκεκριμενο κινητηρα λογω βαλβιδων.Θα ηθελα την συμβουλη σας.-
-
Ο χρήστης tacos έγραψε:
Ενδιαφερομαι να βαλω κιτ υγραεριου σε ΚΙΑ ceed 1,4 109 HP MY 2008 .Καπου διαβασα οτι δεν πρεπει στον συγκεκριμενο κινητηρα λογω βαλβιδων.Θα ηθελα την συμβουλη σας.-αναλογα τα ποσα χιλιομετρα κανεις το χρονο και τον τροπο που οδηγεις.
-
Ο χρήστης tacos έγραψε:
Ενδιαφερομαι να βαλω κιτ υγραεριου σε ΚΙΑ ceed 1,4 109 HP MY 2008 .Καπου διαβασα οτι δεν πρεπει στον συγκεκριμενο κινητηρα λογω βαλβιδων.Θα ηθελα την συμβουλη σας.-Θες καλο συστημα, αψογο μαστορα και ρυθμιση ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ με ψεκασμους βενζινης στα υψηλα φορτια. Μεχρι να σου αρπαξουν οι βαλβιδες θα ψαχνεις για καινουριο αμαξι.
Επισης ελεγχο στα διακενα καθε 30.000χλμ
-
Έχω βάλει υγραέριο στο i20 μου που είναι 1,4 100hp. Ουσιαστικά πρόκειται για τον ίδιο κινητήρα Hyundai-Kia που φοράνε και τα i30-ceed, με λίγο διαφορετικές ρυθμίσεις. Μέχρι στιγμής με 40.000 περίπου χιλιόμετρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Μοναδική μικρο-βλάβη στα 30 χιλιάδες περίπου χιλιόμετρα, ένα από τα μπεκ που ψεκάζουν υγραέριο με κόστος αντικατάστασης 15 ευρώ. Πιθανώς από ότι μου είπε ο εγκαταστάτης από κακή ποιότητα υγραερίου που έβαλα. Το αμάξι δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα ούτε σε απόκριση ούτε σε ρελαντί, απλώς άναψε το check engine. Πάντως ανεξαρτήτως κινητήρα και συστήματος υγραερίου καλό είναι να μην πιέζεις υπερβολικά το κινητήρα και να μην οδηγείς συχνά σε υψηλές στροφές. Μακροπρόθεσμα και σε πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα ακόμα, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για την απροβλημάτιστη λειτουργία με πλήρη βεβαιότητα...
Υγραεριοκίνηση!