-
θα δω αύριο ένα auris 1.33 2012 lpg (εργοστασιακό λέει) με 45000 χλμ και ζητάει κοντά στα 11000€. Το σκέφτομαι αρκετά για αγορά lpg γιατί diesel σε παρόμοια κατηγορία και τιμή δε βρίσκω.
Φαντάζομαι είναι lpg που βάζει η toyota hellas. Μου είπε ότι έχει εγγύηση εργοστασίου μαζί με το υπόλοιπο αμάξι μέχρι 2016.
Γενικότερα τι άποψη έχετε? Και τι επίφοβο μπορεί να έχει?
-
Η τουότα βάζει συστήματα βιάλε (όχι εργοστασιακά φυσικά, τα βάζουν στις αντιπροσωπείες) και άκουσα ότι δίνει πλήρη εγγύηση για τον κινητήρα.
Δες το αυτοκίνητο και αν σε ενδιαφέρει, ρώτα και στην τουότα γι' αυτά που λέω.
Το κακό βέβαια με τα συστήματα υγρού ψεκασμού είναι ότι δεν αλλάζουν σε φυσικό αέριο μετά.
-
δεν βαζει απαραιτητα vialle, μαλλον ο καθε αντιπροσωπος βαζει οτι θελει.
Πριν κανα δυο χρονια που ειχα ρωτησει για Yiaris στη Λαρισα ειχε ενα Ιταλικο (δεν θυμαμαι ονομα) αεριου ψεκασμου.
Αντιστοιχα ενας φιλος που θελησε να βαλει στο δικο του Γιαρις πριν μερικους μηνες στην Καρδιτσα του εβαλαν ενα Λοβατο (ή Λαντιρέντζο) νομιζω.Οι αντιπροσωπίες δινουν εγγυηση οταν βαζουν αεριο, αλλα η εγγυηση αυτη ειναι της ΤΟΥΤΑ ή της αντιπροσωπίας;
Εχω την εντυπωση οτι την εγγυηση τη δινει ο αντιπροσωπος και αν γινει κατι πρεπει να πας στον ιδιο, η ΤΟΥΟΤΑ 'δεν ξερει τιποτα'
-
Ο χρήστης ASTRAKITCAR έγραψε:
καλημερα,μπορει να κατανταω κουραστικος αλλα επειδη τα λεφτα ειναι πολυτιμα πλεον και το ρισκο μεγαλο εχω τις εξης αποριες,οπου αν μπορει καποιος να βοηθησει,ευπροσδεκτος.VW golf 1.4 tsi BMY μοντ.2008 με εργοστασιακα 140+hp και 22kg ροπη.
με προγραμμα εχει φτασει 205hp και 30kg ροπη.εχω δει-μιλησει-διαβασει για Prins-Icom-Brc κτλ.θελω να βαλω κιτ υγραεριου που να λειτουργει με το προγραμμα.μεχρι στιγμης στα λεφτα που διαθετω εχω βρει Prins αεριο ψεκασμου,δηλ.επιπλεον μπεκ απο τα εργοστασιακα,πνευμονας κτλ..υγρου ψεκασμου οπου τα υπαρχοντα μπεκ να ψεκαζουν υγραεριο,βλεπε vialle δεν μπορω να φτασω σε τιμη..
1)απορια:μπριζωνεις τον παραλληλο της prins πχ μαζι με τα σχετικα,πνευμονια,μπεκ,τα ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ την παραπανω πιεση που σηκωνει τωρα το μοτερ,και ειμαι κομπλε?
δηλ. οτι χρειαζεται σε παροχη καυσιμου ο κινητηρας μου,στην συγκεκριμενη περιπτωση συνδυασμο υγραεριο και βενζινη το κανονιζει ο εγκεφαλος της prins,ο οποιος φανταζομαι παιρνει real time δεδομενα απο το την ecu του BMY μοτερ,σωστα?(προσαρμοζει ο εγκεφαλος της prins ποσο και αν χρειαζεται παραπανω βενζινη?)Με αντλια βενζινης και μπεκ δεν θα υπαρχει θεμα μελλοντικα φανταζομαι...
2)τελος με τις βαλβιδες τι γινεται (οπου ηδη υπαρχει θεμα στα αμεσου ψεκασμου με επικαθισεις) πως λιπαινονται με τα κιτ υγραεριου?διαβασα οτι το κιτ prins διαθετει valve care συστημα?
- τελικα στα αμεσου ψεκασμου υπαρχει θεμα με μπεκ?εχω ακουσει οτι καιγονται...επειδη δεν ψεκαζουν μεγαλη ποσοτητα καυσιμου,αρα ο θαλαμος καυσης ανεβαζει θερμοκρασιες..
μπορει καποιος να μου απαντησει-βοηθησει?Αξιζει να διαθεσω 1500€ για να βαλω κιτ υγραεριου?παρακαλω απαντησεις πουλα το κτλ ή θα ανεβει το υγραεριο ή παρε diesel δεν επιθυμω.
Δε μου πεφτει λογος, αλλα, εφοσον το υγραεριο το βαζει κανεις για οικονομια, δεν ειναι 'καπως' να θελεις να λειτουργει με το προγραμμα που δινει σταβλους με αλόγατα?
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
δεν βαζει απαραιτητα vialle, μαλλον ο καθε αντιπροσωπος βαζει οτι θελει.Πριν κανα δυο χρονια που ειχα ρωτησει για Yiaris στη Λαρισα ειχε ενα Ιταλικο (δεν θυμαμαι ονομα) αεριου ψεκασμου.
Αντιστοιχα ενας φιλος που θελησε να βαλει στο δικο του Γιαρις πριν μερικους μηνες στην Καρδιτσα του εβαλαν ενα Λοβατο (ή Λαντιρέντζο) νομιζω.Οι αντιπροσωπίες δινουν εγγυηση οταν βαζουν αεριο, αλλα η εγγυηση αυτη ειναι της ΤΟΥΤΑ ή της αντιπροσωπίας;
Εχω την εντυπωση οτι την εγγυηση τη δινει ο αντιπροσωπος και αν γινει κατι πρεπει να πας στον ιδιο, η ΤΟΥΟΤΑ 'δεν ξερει τιποτα'
H εγκατασταση γινεται στα κεντρικα της Τουοτα Ελλας
Η εγγυση καλυπτεται απο την Τουοτα Ελλαςαν τωρα ο αντιπροσωπος κανει παρασπονδια ειναι κατι που πρεπει να ελεγχθει και να καταγγελθει
-
Σε άμεσου ψεκασμού μοτέρ, βάζεις υγρού ψεκασμού κιτ, αλλιώς ψάχνεις για μπελάδες.
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
καλημερα,μπορει να κατανταω κουραστικος αλλα επειδη τα λεφτα ειναι πολυτιμα πλεον και το ρισκο μεγαλο εχω τις εξης αποριες,οπου αν μπορει καποιος να βοηθησει,ευπροσδεκτος.
VW golf 1.4 tsi BMY μοντ.2008 με εργοστασιακα 140+hp και 22kg ροπη.
με προγραμμα εχει φτασει 205hp και 30kg ροπη.εχω δει-μιλησει-διαβασει για Prins-Icom-Brc κτλ.θελω να βαλω κιτ υγραεριου που να λειτουργει με το προγραμμα.μεχρι στιγμης στα λεφτα που διαθετω εχω βρει Prins αεριο ψεκασμου,δηλ.επιπλεον μπεκ απο τα εργοστασιακα,πνευμονας κτλ..υγρου ψεκασμου οπου τα υπαρχοντα μπεκ να ψεκαζουν υγραεριο,βλεπε vialle δεν μπορω να φτασω σε τιμη..
1)απορια:μπριζωνεις τον παραλληλο της prins πχ μαζι με τα σχετικα,πνευμονια,μπεκ,τα ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΕΧΟΥΝ την παραπανω πιεση που σηκωνει τωρα το μοτερ,και ειμαι κομπλε?
δηλ. οτι χρειαζεται σε παροχη καυσιμου ο κινητηρας μου,στην συγκεκριμενη περιπτωση συνδυασμο υγραεριο και βενζινη το κανονιζει ο εγκεφαλος της prins,ο οποιος φανταζομαι παιρνει real time δεδομενα απο το την ecu του BMY μοτερ,σωστα?(προσαρμοζει ο εγκεφαλος της prins ποσο και αν χρειαζεται παραπανω βενζινη?)Με αντλια βενζινης και μπεκ δεν θα υπαρχει θεμα μελλοντικα φανταζομαι...
2)τελος με τις βαλβιδες τι γινεται (οπου ηδη υπαρχει θεμα στα αμεσου ψεκασμου με επικαθισεις) πως λιπαινονται με τα κιτ υγραεριου?διαβασα οτι το κιτ prins διαθετει valve care συστημα?
- τελικα στα αμεσου ψεκασμου υπαρχει θεμα με μπεκ?εχω ακουσει οτι καιγονται...επειδη δεν ψεκαζουν μεγαλη ποσοτητα καυσιμου,αρα ο θαλαμος καυσης ανεβαζει θερμοκρασιες..
μπορει καποιος να μου απαντησει-βοηθησει?Αξιζει να διαθεσω 1500€ για να βαλω κιτ υγραεριου?παρακαλω απαντησεις πουλα το κτλ ή θα ανεβει το υγραεριο ή παρε diesel δεν επιθυμω.
Δε μου πεφτει λογος, αλλα, εφοσον το υγραεριο το βαζει κανεις για οικονομια, δεν ειναι 'καπως' να θελεις να λειτουργει με το προγραμμα που δινει σταβλους με αλόγατα?
Το προγραμμα ειναι οικονομικο οταν πας οικονομικα πχ εθνικη ή στην πολη οταν δεν το κυνηγας.το προγραμμα υπαρχει για προσπερασεις κτλ...
στον φιλο πιο πανω που λεει αμεσος ψεκασμος=υγρος ψεκασμος,δηλ.τα εργοστασιακα μπεκ ψεκαζουν υγραεριο..ναι ειναι η καλυτερη λυση αλλα η πιο ακριβη.το θεμα ειναι οτι στα site διαβαζω αρκετα turbo+αμεσου ψεκασμου να δουλευουν με αεριο ψεκασμο δηλ.πνευμονα,τρυπημα καπακι κτλ..
ΤΙ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ,,
-
εδω μεσα ο καθενας ( εμου περιλαμβανομενου ) σου λεει το μακρυ του και το κοντο του.
Γνωμη μου
Βρισκεις ενα ΟΛΟΙΔΙΟ αυτοκινητο με αεριο.
Κοιτας τι/αν ειχε προβληματα
Να εχει κανει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20.000+ χλμ ( και λιγα λεω το ξερω)
αν δεν ειχε προβληματα βαζεις ΤΟ ΙΔΙΟ συστημα μη σου πω και ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ μαστορα ας ειναι και στην αλλη ακρη της Ελλαδας... -
αφου πλακωνεσαι το αφηνεις βενζινα και με αυτην δεν εχουν λιγες ζημιες αυτοι οι κινητηρες.
-
δεν μπορω να βαλω αγγελια ..ζητειται αμεσου ψεκασμου για συγκριτικη δοκιμη.
ειπε κανεις οτι το πλακωνω?το προγραμμα οταν πας νορμαλ ειναι πιο οικονομικο απο εργοστασιο..σε τρια αυτοκινητα που εχω οδηγησει δικα μου,προγραμματισμενα...εως τωρα και πανω απο 200.000km συνολικα χρησης.
η μηχανικη ειναι απλη...αμεσος ψεκασμος ειτε ενα wv ειτε opel ειτε peugeot..δουλευει ο αεριος ψεακσμος πρωτον σε turbo ή καιγονται μπελ κτλ
δευτερον,σε αμεσου ψεκασμου και turbo ο παραλληλος εγκεφαλος των κιτ υγραεριων προσαρμοζεται στις αναγκες ενω βελτιωμενου μοτερ?ναι ή οχι? και αν ναι πως ? διαβαζει real time data απο το factory ecu και ψεκαζει υγραεριο και οση βενζινη χρειαζεται?
αυτα ειναι τα ερωτηματα...πετα το,μην βαλεις,καιει,δεν παει δεν με ενδιαφερουν ως σχολια..συγκεκριμενες ερωτησεις,συγκεκριμενες απαντησεις.
-
δικα σου ειναι τα μαιντανα και εσυ τα οριζεις, οι περισσοτερες ερωτησεις σου εχουν απαντηθει σε αλλο φορουμ, μαλλον θελεις να ακουσεις κατι που σε βολευει, εγω οτι ειχα να πω το ειπα απο κει και περα
-
δοξα να εχει ο Θεος εξειδικευμενα φορουμ για vw υπαρχουν απειρα. εξαλου αν δε κανω λαθος ( δεν ειμαι γνωστης των vw) αυτο το μοτερ εχει μπει παντου στον ομιλο....
-
δεν θελω να ανουσω κατι που με βολευει,θελω να ακουσω καποιος που εχουν εμπειρια στο θεμα...
το αλλο φορουμ οι μισοι που γραφουν εκει,μου μοιαζουν με διαπλεκομενους..οι μισοι δεν ξερουν τι καταναλωση εχουν ακομα...με το υγραεριο ή αν θελει λαδιερα ή οχι..ο ενας τα χωνει στον αλλον εγκαταστατη κτλ..ρωταω και δεν μου απαντανε...οταν εξειδικευω τις ερωτησεις μου.
αν ειναι να με ζαλιζετε οταν δεν ξερετε μην απαντατε..φιλε εδω μπηκα εδω γραφω απο το 2003,εδω ρωταω..το τι υπαρχει το ξερω...αν ηταν να μπω αλλου να ψαξω δεν θα εμπαινα εδω.επειτα το να μαζευω γνωμες δεν ειναι κακο για εμενα.οπως εχω δωσει συμβουλες θελω και να παρω.
στο θεμα μας τωρα στα ερωτηματα που εθεσα πιο πανω,κανας γνωστης ή κατοχος αμεσου ψεκασμου?
-
https://www.facebook.com/groups/Ygraeriokinitoi/
Νόμιζω πρεπει να διαβάσεις αυτο
Παρατηρήσεις και συμπεράσματα από την χρήση Υγραερίου (LPG) σε TIGUAN 20T 200 HP.
Συνθήκες της δοκιμής:
• Εγκατάσταση της Ολλανδικής συσκευής Prins.
• Τα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου κατά την εγκατάσταση της συσκευής κατανάλωσης υγραερίου ήταν περίπου 33.000.
• Μέχρι την εγκατάσταση της συσκευής, η κατανάλωση σε βενζίνη, ήταν πάντα super αμόλυβδη 100 οκτανίων .
• Διανυθέντα χιλιόμετρα 2200 χιλιόμετρα όλα με χρήση υγραερίου και χωρίς επέμβαση από τον εγκαταστάτη μηχανικό.
• Μικτή διαδρομή.
• Το φορτίο του αυτοκινήτου ήταν πάντα από τρία (3) έως πέντε (5) άτομα.
• Το χρονικό διάστημα ήταν περίπου τέσσερεις (4) εβδομάδες.Κατανάλωση:
. σε υγραέριο, δέκα(10) λίτρα στα εκατό (100) χιλιόμετρα και
. 10% βενζίνης, το αυτοκήνιτο διαθέτει όργανο μέτρησης ποσότητας βενζίνης στο ρεζερβουάρ της Kufatec. Η ποσότητα κατανάλωσης βενζίνης αυξανόταν ανάλογα με τα σταματήματα και ξεκινήματα του αυτοκινήτου χωρίς ποτέ να ξεπεραστεί το όριο του 12%.
‘Ενας συγκριτικός υπολογισμός κατανάλωσης είναι :
με φορτίο τεσσάρων ατόμων σε διαδρομή 600 χιλιομέτρων από Σέρρες – Αθήνα, που γίνετε συχνά, τουλάχιστον τρείς φορές το χρόνο, το αυτοκίνητο καταναλώνει 60 λίτρα super αμόλυβδης βενζίνης .
Η διάρκεια του ταξιδιού και στις δύο περιπτώσεις καυσίμου ήταν έξη (6) ώρες με μία στάση για καφέ, τροφοδοσία, κολατσιό, περίπου μισής ώρας. Δηλαδή πεντέμισι ώρες ταξιδιού.
Με την χρήση Ελληνικού LPG το αυτοκήνιτο κατανάλωσε 60 λίτρα αερίου και 6 λίτρα super αμόλυβδης βενζίνης σε συνεχή χρήση, μέχρι κατανάλωσης όλου του ρεζερβουάρ υγραερίου με ένα σβήσιμο μηχανής για τροφοδοσία. Με τιμές super αμόλυβδης στα 1,85 € και αερίου 0,85€ ανά λίτρο, με απλή αριθμητική βγαίνει οικονομία 43,55%.
60Χ1,85=110€,
(0,85Χ60)+11,1=62,1€
621/11=56,45
100-56,45=43,55
Το Ελληνικό τονίζετε, γιατί σε Βουλγάρικο βενζινάδικο με Ρωσικό LPG οι τιμές αλλάζουν δραματικά γιατί αφενός, η κατανάλωση πέφτει στα 8,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, λόγω ποιότητας καυσίμου, αφετέρου η τιμή είναι 0,62 € το λίτρο.Απόδοση:
Η αίσθηση που είχα σε όλη την διάρκεια της μικτής διαδρομής των 2200 χιλιομέτρων με χρήση LPG ήταν ότι η ιπποδύναμη του αυτοκινήτου είναι τουλάχιστον ίση με εκείνη της χρήσης super αμόλυβδης. Στην συνεχή ελαφρά ανηφόρα της διαδρομής Θήβα- Αθήνα το αυτοκήνιτο με την ίδια ευκολία έπιανε τα 220 χιλιόμετρα και με τα δύο καύσιμα.Μειονεκτήματα:
- Σε περίπτωση απότομου πατήματος του γκαζιού το αυτοκήνιτο παρουσίαζε ένα αρχικό κόμπιασμα όπως επίσης όταν μια ευθεία την ακολουθούσε μια απότομη ανηφόρα.
- Έχω την αίσθηση ότι ο κινητήρας με αυτό το καύσιμο λειτουργεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες αλλά επειδή τα όργανα μέτρησης θερμοκρασίας στα καινούργια αυτοκίνητα δεν είναι ακριβείας δεν μπορώ να ειπώ με σιγουριά πόσο διαφορά υπάρχει μεταξύ των δύο καυσίμων.
- Το όργανο που δείχνει την μέση κατανάλωση καυσίμου σε λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στο ταμπλό του αυτοκινήτου έχει μια αισιόδοξη απόκλιση από την πραγματική κατανάλωση από 0,5 έως 0,6 λίτρα τα 100 χιλιόμετρα. Δηλαδή όταν δείχνει κατανάλωση 9,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα στην πραγματικότητα είναι 10 λίτρα υγραερίου στα 100 χιλιόμετρα.
-
παιδια μια ερωτηση..σκεφτηκα να κανω ελεγχο βαλβιδων στο atos μου(1100 μοντ.2005) μετα απο περιπου 45000 χλμ με αεριο..το ειπα στον μηχανικο μου που δεν μου εχει τοποθετησει αυτος το αεριο, και μου ειπε οτι επειδη δεν ακουγονται και επειδη το αμαξι δεν παρουσιαζει κατι δεν χρειαζεται να το κανω..ποια η γνωμη σας?
-
Ο χρήστης john600 έγραψε:
παιδια μια ερωτηση..σκεφτηκα να κανω ελεγχο βαλβιδων στο atos μου(1100 μοντ.2005) μετα απο περιπου 45000 χλμ με αεριο..το ειπα στον μηχανικο μου που δεν μου εχει τοποθετησει αυτος το αεριο, και μου ειπε οτι επειδη δεν ακουγονται και επειδη το αμαξι δεν παρουσιαζει κατι δεν χρειαζεται να το κανω..ποια η γνωμη σας?ποτε δεν εχει καει καποια βαλβιδα οταν χτυπαει, αυτη που δεν χτυπαει καιγεται, καλο ειναι να κανεις ενα τσεκαρισμα στη ρυθμιση των βαλβιδων εστω και σαν προληψη.
-
παιδια μια ερωτηση..σκεφτηκα να κανω ελεγχο βαλβιδων στο atos μου(1100 μοντ.2005) μετα απο περιπου 45000 χλμ με αεριο..το ειπα στον μηχανικο μου που δεν μου εχει τοποθετησει αυτος το αεριο, και μου ειπε οτι επειδη δεν ακουγονται και επειδη το αμαξι δεν παρουσιαζει κατι δεν χρειαζεται να το κανω..ποια η γνωμη σας?Φυσικα και θα κανεις ελεγχο. Οταν αρχισουν τα συμπτωματα θα εχει προχωρησει και η φθορα. Ειναι δουλεια ρουτινας.
-
παιδια μια ερωτηση..σκεφτηκα να κανω ελεγχο βαλβιδων στο atos μου(1100 μοντ.2005) μετα απο περιπου 45000 χλμ με αεριο..το ειπα στον μηχανικο μου που δεν μου εχει τοποθετησει αυτος το αεριο, και μου ειπε οτι επειδη δεν ακουγονται και επειδη το αμαξι δεν παρουσιαζει κατι δεν χρειαζεται να το κανω..ποια η γνωμη σας?Είναι πολύ εύκολο (και άρα φτηνό) το άτος για να κάνεις τέτοια δουλειά.
Κάνε έναν έλεγχο για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. -
+1
Να πεις στο μηχανικό σου ότι ΑΝ οι βαλβίδες θέλουν ρύθμιση, καλύτερα να ακούγονται παρά να ΜΗΝ ακούγονται.
(όταν το διάκενο έχει κλείσει ΔΕΝ ακούγονται)
-
Σχετικά με τις θερμοκρασίες καύσης νομίζω έχει ενδιαφέρον αυτή η μελέτη
Είναι 30 χρονών (1985!) και αφορά καρμπυρατέρ οπότε δεν ξέρω πόσο εφαρμογή έχει στο σήμερα.
Κράτησαν σταθερές τις στροφές του μοτέρ στις 2800σαλ και μέτρησαν θερμοκρασίες με διάφορες ταχύτητες. Με 4η (100χλμ/ω) και 5η (120χλμ/ω) οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν. Παίζει δηλαδή ρόλο το φορτίο του κινητήρα στις θερμοκρασίες. Θα είχε ενδιαφέρον να μετρούσαν με 4η και 120χλμ/ω για να δούμε αν παίζει μεγαλύτερο ρόλο το φορτίο ή οι στροφές.
Το συμπέρασμα όμως είναι πως το να οδηγεί κανείς με χαμηλές στροφές ΔΕΝ είναι 100% εξασφάλιση, τουλάχιστον για καρμπυρατέρ.
Υγραεριοκίνηση!