-
αυτη η βλαβη δεν ειναι απο το αεριο, απο κακη λιαπανση ειναι το πιθανοτερο, ο μηχανικος που θα επισκευασει τη βλαβη καλο θα ειναι να ψαξει τους λογος που την προκαλεσαν ετσι ωστε να μην την ξαναεχεις στο μελλον.
-
Όπως λέει και ο φίλος Ηλίας παραπάνω, μυρίζει πρόβλημα λίπανσης. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ψάξιμο για να βρεθεί η αιτία.
Ίσως να είναι φθηνότερο να βάλεις μια μεταχειρισμένη μηχανή, αλλά δείτε πρώτα τι ζημιά έχει γίνει.
-
Ευχαριστω για τις πληροφοριες. Θα τις μεταβιβασω στον τεχνικο.
Το περιεργο ειναι οτι το αυτοκινητο εχει κανει ολα τα σερβις στην ωρα του και σε αντιπροσωπεια.
Ή δεν μπηκε καινουριο λαδι στο προηγουμενο σερβις εκει, ή καηκε λαδι πιο νωρις, ή υπαρχει αστοχια του υλικου στην μπιελα...
Το θεμα ειναι οτι θελει ανοιγμα ο κινητηρας...
Καλημερα σε ολους! -
από περιέργεια, τι σύστημα υγραερίου έχεις βάλει ;
-
καλησπερα παιδια κ ναστε καλα που μας δινεται τα φωτα σας καταρχην ειμαι νεος στο φορουμ και σας χαιρεταω ολους εχω μια απορια εχω ενα ford focus 1.4 cc του 2008 και τον Νοεμβριο του 2013 εβαλα υγραεριο landi renzo evo χωρις λαδιερα φυσικα εχω κανει 2000 χιλ κανενα προβλημα απλα τωρα Απριλιο και Μαιο θα κανω 2-3 ταξιδια και θελω να ρωτησω με ποσες στροφες ειναι καλο να ταξιδευω επειδη θα ειμαι εγνατια πχ Αθηνα Θεσ/νικη που ειναι 4.5 ωρες οι 3.500 στροφες ειναι καλα?η ειναι ψηλα?επισης χρειαζεται σταση για τον κινητηρα η να το γυριζω λιγο στην βενζινη τι γνωμη εχετε??ευχαριστω εκ των προτερων.
-
καλησπερα παιδια κ ναστε καλα που μας δινεται τα φωτα σας καταρχην ειμαι νεος στο φορουμ και σας χαιρεταω ολους εχω μια απορια εχω ενα ford focus 1.4 cc του 2008 και τον Νοεμβριο του 2013 εβαλα υγραεριο landi renzo evo χωρις λαδιερα φυσικα εχω κανει 2000 χιλ κανενα προβλημα απλα τωρα Απριλιο και Μαιο θα κανω 2-3 ταξιδια και θελω να ρωτησω με ποσες στροφες ειναι καλο να ταξιδευω επειδη θα ειμαι εγνατια πχ Αθηνα Θεσ/νικη που ειναι 4.5 ωρες οι 3.500 στροφες ειναι καλα?η ειναι ψηλα?επισης χρειαζεται σταση για τον κινητηρα η να το γυριζω λιγο στην βενζινη τι γνωμη εχετε??ευχαριστω εκ των προτερων.
-
στις 3500 στροφες δεν θα εχερις κανενα προβλημα.
-
Στο δικο μου, focus ΄05 ti-vct 1.6, με πορεια σε ταξιδι 130χλν./ωρα στις 3750στρ. δεν εχω αντιμετωπισει καποιο θεμα. BRC 24 seq. χωρις λιπανση ή ψεκασμους βενζινης στα 15000χλμ. με αεριο. (600000 συνολο). Αποφευγω να ξεπαιρναω τις 4000στρ. με αεριο. Eντος πολης, χαλαρα κατω απο 3-3200στρ.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
στις 3500 στροφες δεν θα εχερις κανενα προβλημα.στις 3500 στροφες θα πηγαινω με 125-130 χιλ περιπου δεν υπαρχει προβλημα δηλ
-
Ο χρήστης DALIKERMAN έγραψε:
Στο δικο μου, focus ΄05 ti-vct 1.6, με πορεια σε ταξιδι 130χλν./ωρα στις 3750στρ. δεν εχω αντιμετωπισει καποιο θεμα. BRC 24 seq. χωρις λιπανση ή ψεκασμους βενζινης στα 15000χλμ. με αεριο. (600000 συνολο). Αποφευγω να ξεπαιρναω τις 4000στρ. με αεριο. Eντος πολης, χαλαρα κατω απο 3-3200στρ.πρεπει να εισαι πιο κατω απο 3750 εγω στα 125-130 εχω 3500-3600 που εχω και 1400cc
-
Ο χρήστης panagiotis32 έγραψε:
Στο δικο μου, focus ΄05 ti-vct 1.6, με πορεια σε ταξιδι 130χλν./ωρα στις 3750στρ. δεν εχω αντιμετωπισει καποιο θεμα. BRC 24 seq. χωρις λιπανση ή ψεκασμους βενζινης στα 15000χλμ. με αεριο. (600000 συνολο). Αποφευγω να ξεπαιρναω τις 4000στρ. με αεριο. Eντος πολης, χαλαρα κατω απο 3-3200στρ.
πρεπει να εισαι πιο κατω απο 3750 εγω στα 125-130 εχω 3500-3600 που εχω και 1400cc
Δεν ξερω αν εχει διαφορα στο βημα το 1.4 με το 1.6, στο στροφομετρο τοσο γραφει........
-
Ο χρήστης DALIKERMAN έγραψε:
Στο δικο μου, focus ΄05 ti-vct 1.6, με πορεια σε ταξιδι 130χλν./ωρα στις 3750στρ. δεν εχω αντιμετωπισει καποιο θεμα. BRC 24 seq. χωρις λιπανση ή ψεκασμους βενζινης στα 15000χλμ. με αεριο. (600000 συνολο). Αποφευγω να ξεπαιρναω τις 4000στρ. με αεριο. Eντος πολης, χαλαρα κατω απο 3-3200στρ.Τα 15000 είναι λίγα για συμπέρασμα. Το 600000 μήπως είναι 60000;
-
ποσα χιλιομετρα θα πρεπει να κανουμε ωστε να ξερουμε οτι δεν υπαρχει προβλημα για τον κινητηρα πχ τα 15.000 ειναι λιγα λεει ο φιλος πιο πανω για συμπερασματα ξερει κανεις σιγουρα?η καποιος μηχανικος να απαντησει.
-
Φθορές στον κινητήρα με λιγότερα από 100.000 χλμ είναι πρόωρες (χωρίς λαδιέρα αλλά με τακτική ρύθμιση βαλβίδων).
Κανονικά θα πρέπει να βγάζει πάνω από 200.000 χλμ ήρεμης οδήγησης με υγραέριο πριν εμφανιστούν φθορές.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Φθορές στον κινητήρα με λιγότερα από 100.000 χλμ είναι πρόωρες (χωρίς λαδιέρα αλλά με τακτική ρύθμιση βαλβίδων).
εγω εβαλα υγραεριο στα 38.000 χιλ τωρα εχω 40.600,η λαδιερα ειναι απαραδεκτη λενε ολοι οι μηχανικοι ειδικα για τα αυτοκινητα που καινε αμολυβδη .στα ποσα χιλιομετρα θα πρεπει να κοιταξω τις βαλβιδες ???Κανονικά θα πρέπει να βγάζει πάνω από 200.000 χλμ ήρεμης οδήγησης με υγραέριο πριν εμφανιστούν φθορές.
-
εγω εβαλα υγραεριο στα 38.000 χιλ τωρα εχω 40.600,η λαδιερα ειναι απαραδεκτη λενε ολοι οι μηχανικοι ειδικα για τα αυτοκινητα που καινε αμολυβδη .στα ποσα χιλιομετρα θα πρεπει να κοιταξω τις βαλβιδες ???
-
Τώρα.
Στην αρχή πρέπει να ελέγχεις συχνά τις βαλβίδες γιατί μπορεί να υπάρχουν κατάλοιπα καύσης στις βαλβίδες από την βενζίνη και με το υγραέριο να καθαρίσουν.
Αν στον έλεγχο οι βαλβίδες θέλουν ρύθμιση, ξανά έλεγχο σε 5-10.000 χλμ.
Αν στον έλεγχο οι βαλβίδες δεν θέλουν ρύθμιση μπορείς να τις αφήνεις 10,20 ακόμα και 40.000 χλμ.
Αυτό είναι ο κανόνας μετά τις πρώτες 2-3 ρυθμίσεις (δεν θα υπάρχουν φθορές).Το ότι το αμάξι καίει αμόλυβδη δεν σημαίνει ότι οι βαλβίδες του αντέχουν όσο όλων των άλλων αυτοκινήτων.
Κάποια μοντέλα είναι πιο ευαίσθητα στο υγραέριο.
Τα πιο σημαντικά είναι η σωστή ρύθμιση του αυτοκινήτου και η ήρεμη οδήγηση με υγραέριο - αν θέλεις να τρέχεις γύρισέ το σε βενζίνη. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τώρα.Στην αρχή πρέπει να ελέγχεις συχνά τις βαλβίδες γιατί μπορεί να υπάρχουν κατάλοιπα καύσης στις βαλβίδες από την βενζίνη και με το υγραέριο να καθαρίσουν.
Αν στον έλεγχο οι βαλβίδες θέλουν ρύθμιση, ξανά έλεγχο σε 5-10.000 χλμ.
Αν στον έλεγχο οι βαλβίδες δεν θέλουν ρύθμιση μπορείς να τις αφήνεις 10,20 ακόμα και 40.000 χλμ.
Αυτό είναι ο κανόνας μετά τις πρώτες 2-3 ρυθμίσεις.Το ότι το αμάξι καίει αμόλυβδη δεν σημαίνει ότι οι βαλβίδες του αντέχουν όσο όλων των άλλων αυτοκινήτων.
Κάποια μοντέλα είναι πιο ευαίσθητα στο υγραέριο.
Τα πιο σημαντικά είναι η σωστή ρύθμιση του αυτοκινήτου και η ήρεμη οδήγηση με υγραέριο - αν θέλεις να τρέχεις γύρισέ το σε βενζίνη.αυτο το εχω κανει το γυρισα στην βενζινη μια μερα που βιαζομουν απλα σε συζητηση με μηχανικο δεν μου ανεφεραι ποτε την λεξη ρυθμιση βαλβιδων ποτε.εγω εχω ενα ford focus 1.4 του 2008 και εχω συστημα υγραεριου landi renzo evo χωρις λαδιερα βεβαια . επειδη ειχα 38.000 οταν εβαλα υγραεριο τι καταλυπα να ειχε ο κινητηρας επισης το συστημα αυτο νομιζω ψεκαζει βενζινη ανα τακτα χρονικα διαστηματα βεβαια δεν ξερω ποσο χρησιμο ειναι αυτο για τις βαλβιδες αλλα για τα μπεκ βενζινης και την τρομπα βεωζινης ειναι χρησιμο
-
Έχω ακούσει ότι τα Φόκους είναι πιο ευαίσθητα στο υγραέριο από τα άλλα αμάξια, γι αυτό να το προσέχεις περισσότερο.
Αν το αμάξι έχει υδραυλικές βαλβίδες, δεν χρειάζονται ρύθμιση.
-
Αν έχω το μυαλού μου στο αν θα βγάλει πρόβλημα το μοτέρ άστο! καλύτερα να καίω βενζίνη κ να τρώω κρύο με το σκούτερ
Υγραεριοκίνηση!