-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
οκ πες οτι συμφωνουμε.τα εργοστασιακα αυτοκινητα που βγαινουν με υγραεριο εχουν λαδιερα?παλι ΟΧΙ ειναι η απαντηση,μη μου πεις οτι εχουν βαλβιδες ειδικες γιατι ειναι μουφα αυτο.μπορει να εχουν αλλη ποιοτητα σε φλατζες κτλ θα συμφωνησω.
τα εργοστασιακα μπορει στο αβανς να εχουν διαφορετικο χαρτη για βενζινη και διαφορετικο για υγραεριο, μπορει να εχουν μεικτο ψεκασμο υγραεριου-βενζινης για λιπανση που πολλα συστηματα υγραεριου της αγορας δεν εχουν, το προσθετο της tunap για την δεξαμενη του υγραεριου και της βενζινης εγινε υστερα απο απαιτηση της OPEL στην συγκεκριμενη εταιρια.
εγω στο focus 2008 εχω landi renzo evo που ψεκαζει και βενζινη οποτε κανενα προβλημα
-
αντε παλι η λιπανση!!η αμολυβδη δηλαδη κανει και λιπανση ????μαλιστα!!!η λεξη Α-ΜΟΛΥΒΔΗ σημαινει δεν υπαρχει μολυβδος που υπηρχε στην παλια και τραγικη σουπερ!ο οποιος μολυβδος ειχε την ιδιοτητα λιπανσης τψν τραγικων τοτε βαλβιδων.κινητηρες μετα το 2002-2003 που καινε αμολυβδη δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα διαβαζω και παρακολουθω πολλα σαιτ και επισημους εγκαταστατες υγραεριου στην Ελλαδα και το εξωτερικο .
-
Ο χρήστης panagiotis32 έγραψε:
αντε παλι η λιπανση!!η αμολυβδη δηλαδη κανει και λιπανση ????μαλιστα!!!η λεξη Α-ΜΟΛΥΒΔΗ σημαινει δεν υπαρχει μολυβδος που υπηρχε στην παλια και τραγικη σουπερ!ο οποιος μολυβδος ειχε την ιδιοτητα λιπανσης τψν τραγικων τοτε βαλβιδων.κινητηρες μετα το 2002-2003 που καινε αμολυβδη δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα διαβαζω και παρακολουθω πολλα σαιτ και επισημους εγκαταστατες υγραεριου στην Ελλαδα και το εξωτερικο .σταματα τοτε να ψεκαζεις και βενζινα μαζι με το υγραεριο στο συστημα σου, τοτε θα καταλαβεις την διαφορα της λιπανσης και της αμολυβδης και το αν χρειαζεται ή οχι σε καποιους κινητηρες.
-
οκ πες οτι συμφωνουμε.τα εργοστασιακα αυτοκινητα που βγαινουν με υγραεριο εχουν λαδιερα?παλι ΟΧΙ ειναι η απαντηση,μη μου πεις οτι εχουν βαλβιδες ειδικες γιατι ειναι μουφα αυτο.μπορει να εχουν αλλη ποιοτητα σε φλατζες κτλ θα συμφωνησω.Έχεις τίποτα στοιχεία γι' αυτό;
Και γιατί λυσσάξατε όλοι με τη λαδιέρα; Τι σας νοιάζει αν εγώ ΘΕΛΩ να έχω λαδιέρα στο αμάξι μου;
-
δεν εχω κανενα προβλημα ουτε με λαδιερα ουτε με τιποτα τα καινουργια συστηματα ψεκαζουν βενζινη απτα μπεκ βενζινης κανονικα οποτε χρειαζεται τωρα αν εμεις θελουμε το 2014 ενα αυτοκινητο να το κανουμε διχρονο και να καιει λαδι κανενα προβλημα
-
δεν εχω κανενα προβλημα ουτε με λαδιερα ουτε με τιποτα τα καινουργια συστηματα ψεκαζουν βενζινη απτα μπεκ βενζινης κανονικα οποτε χρειαζεται τωρα αν εμεις θελουμε το 2014 ενα αυτοκινητο να το κανουμε διχρονο και να καιει λαδι κανενα προβληματο γιατι το εχεις αναρωτηθει ποτε σου?
-
δεν εχω κανενα προβλημα ουτε με λαδιερα ουτε με τιποτα τα καινουργια συστηματα ψεκαζουν βενζινη απτα μπεκ βενζινης κανονικα οποτε χρειαζεται τωρα αν εμεις θελουμε το 2014 ενα αυτοκινητο να το κανουμε διχρονο και να καιει λαδι κανενα προβλημα
το γιατι το εχεις αναρωτηθει ποτε σου?
Καλό!
-
δεν εχω κανενα προβλημα ουτε με λαδιερα ουτε με τιποτα τα καινουργια συστηματα ψεκαζουν βενζινη απτα μπεκ βενζινης κανονικα οποτε χρειαζεται τωρα αν εμεις θελουμε το 2014 ενα αυτοκινητο να το κανουμε διχρονο και να καιει λαδι κανενα προβλημαΑν ήθελα να καίω βενζίνη δεν θα έβαζα υγραέριο. Όταν και αν η βενζίνη ξαναπάει σε λογική τιμή (ΚΑΤΩ από 1 ευρώ) ΜΠΟΡΕΙ να το ξανασκεφτώ.
Όσο για το σχόλιο περί δίχρονου, το να κάψει 100ml λάδι κάθε 1000 χλμ θεωρείται δίχρονο;
-
το γιατι κανενα κιτ υγραεριου δεν εχει λαδιερα σε προβληματιζει????και ειναι ολα εξτρα???http://www.youtube.com/watch?v=MtxKFP0fuYc
δες αυτο κ μετα πες μου οτι θες!!!! -
το γιατι κανενα κιτ υγραεριου δεν εχει λαδιερα σε προβληματιζει????και ειναι ολα εξτρα???http://www.youtube.com/watch?v=MtxKFP0fuYc
δες αυτο κ μετα πες μου οτι θες!!!!Δεν βλέπω τίποτα. Βλέπω το αμάξι μου που έχει 200000χλμ με υγραέριο και είναι ακμαιότατο παρά το ότι έχει ευαίσθητες βαλβίδες. Κλείνω εδώ.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Αν ήθελα να καίω βενζίνη δεν θα έβαζα υγραέριο. Όταν και αν η βενζίνη ξαναπάει σε λογική τιμή (ΚΑΤΩ από 1 ευρώ) ΜΠΟΡΕΙ να το ξανασκεφτώ.
Όσο για το σχόλιο περί δίχρονου, το να κάψει 100ml λάδι κάθε 1000 χλμ θεωρείται δίχρονο;
εδω δεν εχεις δικιο, τα σημερινα συστηματα μπορουν να προσφερουν την μεγιστη προστασια στις υψιλες στροφες και φορτια με ελαχιστο κοστος (καταναλωση βενζινης 2-5% πανω απο τις 4500 στροφες και στο +75% του φορτιου) ενω τα παλαιοτερα συστηματα που δεν υποστηριζουν το μεικτο ψεκασμο σε ευαισθητους κινητηρες τα περισσοτερα πανω απο τις 4500-5000 στροφες γυρνανε το καυσιμο μονο σε βενζινα.
-
Αν ήθελα να καίω βενζίνη δεν θα έβαζα υγραέριο. Όταν και αν η βενζίνη ξαναπάει σε λογική τιμή (ΚΑΤΩ από 1 ευρώ) ΜΠΟΡΕΙ να το ξανασκεφτώ.
εδω δεν εχεις δικιο, τα σημερινα συστηματα μπορουν να προσφερουν την μεγιστη προστασια στις υψιλες στροφες και φορτια με ελαχιστο κοστος (καταναλωση βενζινης 2-5% πανω απο τις 4500 στροφες και στο +75% του φορτιου) ενω τα παλαιοτερα συστηματα που δεν υποστηριζουν το μεικτο ψεκασμο σε ευαισθητους κινητηρες τα περισσοτερα πανω απο τις 4500-5000 στροφες γυρνανε το καυσιμο μονο σε βενζινα.
Τη γνώμη μου είπα Ηλία και παραμένει. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΒΕΝΖΙΝΗ. Το σύστημά μου έχει τη δυνατότητα να ψεκάσει και βενζίνη αλλά το έχω off. Για να σου δώσω να καταλάβεις, με ενοχλεί που παίρνει μπρος με βενζίνη.
-
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Τη γνώμη μου είπα Ηλία και παραμένει. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΒΕΝΖΙΝΗ. Το σύστημά μου έχει τη δυνατότητα να ψεκάσει και βενζίνη αλλά το έχω off.
η επιλογη σου ειναι απολυτα σεβαστη.
-
επισης δειτε και αυτο!!!σιγουρα θα υπαρχουν καποιοι τεχνικοι σε ολο τον κοσμο που εχουν περισσοτερες γνωσεις απο τις κατασκευαστριες εταιριες των υγραεριων, και ο κυριος Βατσος μπορει να ειναι ενας απο αυτους.
-
αντε παλι η λιπανση!!η αμολυβδη δηλαδη κανει και λιπανση ????μαλιστα!!!η λεξη Α-ΜΟΛΥΒΔΗ σημαινει δεν υπαρχει μολυβδος που υπηρχε στην παλια και τραγικη σουπερ!ο οποιος μολυβδος ειχε την ιδιοτητα λιπανσης τψν τραγικων τοτε βαλβιδων.κινητηρες μετα το 2002-2003 που καινε αμολυβδη δεν εχουν κανενα απολυτως προβλημα διαβαζω και παρακολουθω πολλα σαιτ και επισημους εγκαταστατες υγραεριου στην Ελλαδα και το εξωτερικο .
σταματα τοτε να ψεκαζεις και βενζινα μαζι με το υγραεριο στο συστημα σου, τοτε θα καταλαβεις την διαφορα της λιπανσης και της αμολυβδης και το αν χρειαζεται ή οχι σε καποιους κινητηρες.
Μου δημιουργήθηκε μια απορία:
Οταν το συστημα ψεκαζει ενα ποσοστο βενζινης ταυτοχρονα με το αεριο (συνηθως σε υψηλες στροφες και μεγαλα φορτια) το κανει για λίπανση, ή για να ριξει λιγο τη θερμοκρασια στιον θαλαμο καυσης;Το να το κανει για λιπανση το βλεπω λιγο δυσκολο λογω της μικρης ποσοτητας βενζινης που ριχνει και της επισης μικρης λιπαντικης της ικανοτητας.
Το να ριχνει τη θερμοκρασια ειναι κατι που ακουσα προσφατα και μου δημιουργηθηκε η απορια αν οντως γινεται... -
Δεν εγραφε και εδω παλιοτερα ο κος Βάτσος?
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δεν εγραφε και εδω παλιοτερα ο κος Βάτσος?Ναι.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
σταματα τοτε να ψεκαζεις και βενζινα μαζι με το υγραεριο στο συστημα σου, τοτε θα καταλαβεις την διαφορα της λιπανσης και της αμολυβδης και το αν χρειαζεται ή οχι σε καποιους κινητηρες.
Μου δημιουργήθηκε μια απορία:
Οταν το συστημα ψεκαζει ενα ποσοστο βενζινης ταυτοχρονα με το αεριο (συνηθως σε υψηλες στροφες και μεγαλα φορτια) το κανει για λίπανση, ή για να ριξει λιγο τη θερμοκρασια στιον θαλαμο καυσης;Το να το κανει για λιπανση το βλεπω λιγο δυσκολο λογω της μικρης ποσοτητας βενζινης που ριχνει και της επισης μικρης λιπαντικης της ικανοτητας.
Το να ριχνει τη θερμοκρασια ειναι κατι που ακουσα προσφατα και μου δημιουργηθηκε η απορια αν οντως γινεται...Πολύ καλή σκέψη. Σκέφτομαι (και το έχω πει εδώ και χρόνια) ότι μάλλον διορθώνει κάπως το απαιτούμενο αβανς (χωρίς να έχω μετρήσεις όμως).
-
δεν υπαρχει λιπανση, υπαρχει ψυξη, ψεκαζοντας αυτο το μιρκο ποσοστο βενζινης μαζι με το υγραεριο μικραινουμε τον χρονο καυσεως του υγραεριου που εχει σαν αποτελεσμα και χαμηλοτερη θερμοκρασια στον θαλαμο καυσεως, γνωριζουμε οτι το προβλημα με τις βαλβιδες ειναι γιατι το υγραεριο ειναι πιο βραδυκαστο απο τη βενζινη και ο χαρτης αβανς του εγκεφαλου δεν μπορει να καλυψει αυτη την μεγαλη διαφορα που χρειαζεται.
σε καποια αλλα συστηματα αυτη η εργασια γινεται με κυκλους λειτουργειας, δηλαδη σε καθε κυλινδρο θα ψεκαστει 9 φορες υγραεριο και 1 βενζινη.
Υγραεριοκίνηση!