-
τις μέρες αυτές, το γκάζι είχε τελειώσει, είχα αμελήσει και έκαψα για 2-3 μέρες βενζίνη, ρεζεβουάρ κάπου στο 1/4
σήμερα, γέμισα την φιάλη του γκαζιού 48λτ. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου μετά το φουλάρισμα ήταν παραπάνω
από εμφανείς χειρότερη ....:--(((( αρκετά μεγαλύτερη υποστροφή .... τκλ κτλ κτλ -
Ποια η γνώμη σας για τοποθέτηση σε xantia activa turbo '97 με κάπου 130Κ χλμ;
Τι παίζει με το turbo;
Χλμ ανα έτος είναι λίγα και άντε να πλησιάσουν τα 10Κ (όταν δώσουμε το μικρό) αλλά ... το έχω παντρευτεί (μεικτά συναισθήματα) οπότε κάποιααααα... στιγμή θα το αποσβέσω.Διάβασα και λίγο εδώ πως μπορεί να χρειάζεται flashlube καθώς και για icom
Δεν είμαι όμως σε διάθεση να μπλέξω πολύ με πήγαινε έλα και άλλα θέματα, ρυθμίσεις κλπ.
Ο τρόπος οδήγησης είναι πλέον τουριστικός, και σπάνια, όταν είμαι μόνος μπορεί να απολαύσω κάποιο στροφιλίκι.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ποια η γνώμη σας για τοποθέτηση σε xantia activa turbo '97 με κάπου 130Κ χλμ;
Τι παίζει με το turbo;
Χλμ ανα έτος είναι λίγα και άντε να πλησιάσουν τα 10Κ (όταν δώσουμε το μικρό) αλλά ... το έχω παντρευτεί (μεικτά συναισθήματα) οπότε κάποιααααα... στιγμή θα το αποσβέσω.Διάβασα και λίγο εδώ πως μπορεί να χρειάζεται flashlube καθώς και για icom
Δεν είμαι όμως σε διάθεση να μπλέξω πολύ με πήγαινε έλα και άλλα θέματα, ρυθμίσεις κλπ.
Ο τρόπος οδήγησης είναι πλέον τουριστικός, και σπάνια, όταν είμαι μόνος μπορεί να απολαύσω κάποιο στροφιλίκι.
Αξιζει οταν ειναι για τοσο λιγα χλμ;
-
είδατε ότι και το νέο A3 TCNG θα έχει εργοστιακό υγραάεριο και μετρητή εργοστασιακό στο καντράν του?
-
Ξέρω ότι μπορεί να χρειαστούν και 2+ χρόνια για την απόσβεση...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
είδατε ότι και το νέο A3 TCNG θα έχει εργοστιακό υγραάεριο και μετρητή εργοστασιακό στο καντράν του?Δεν είναι με υγραέριο, είναι με φυσικό αέριο.
Όταν αποκτήσουμε σταθμούς ανεφοδιασμού και στην Ελλάδα, θα είναι πολύ ενδιαφέρον. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
είδατε ότι και το νέο A3 TCNG θα έχει εργοστιακό υγραάεριο και μετρητή εργοστασιακό στο καντράν του?
Δεν είναι με υγραέριο, είναι με φυσικό αέριο.
Όταν αποκτήσουμε σταθμούς ανεφοδιασμού και στην Ελλάδα, θα είναι πολύ ενδιαφέρον.ναι, από βιασύνη έγραψα υγραέριο γιατί μια φορά μου είχε φανεί αστείο το σκέτο αέριο...
...σε αυτό που λες, ...όταν η Ελλάδα, δηλαδή ποτέ...
-
Λένε ότι ετοιμάζουν πάντως!!!!
-
Χαιρετώ.
Έχω μία απορία. Υπάρχει κάποιος που να έχει όργανο θερμοκρασίας λαδιού και να έχει δει μεγαλύτερη θερμοκρασία με το υγραέριο; Βάζω συνθετικά 10w-40 και πριν το υγραέριο τα άλλαζα κάθε 15.000χλμ. Αν και τώρα πιθανότατα να πέσω στα 10,000χλμ.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης fabil έγραψε:
Χαιρετώ.Έχω μία απορία. Υπάρχει κάποιος που να έχει όργανο θερμοκρασίας λαδιού και να έχει δει μεγαλύτερη θερμοκρασία με το υγραέριο; Βάζω συνθετικά 10w-40 και πριν το υγραέριο τα άλλαζα κάθε 15.000χλμ. Αν και τώρα πιθανότατα να πέσω στα 10,000χλμ.
Ευχαριστώ.
Πολλοί εγκαταστάτες όπως πχ εδώ
http://gasexperts.gr/ygraeriokinisi/economy
λένε ότι τα σέρβις αραιώνουν. Εγώ θα σου πρότεινα να μην αλλάξεις συνήθειες και να ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή.Α και κάτι τελεύταίο ξέρω είναι θέμα για πολύ συζήτηση αλλά δεν υπάρχουν συνθετικά 10w/40 . Αν θες παραπάνω πληροφορίες διάβασε το thread για τα λάδια
viewtopic.php?f=6&t=35916 -
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Χαιρετώ.
Έχω μία απορία. Υπάρχει κάποιος που να έχει όργανο θερμοκρασίας λαδιού και να έχει δει μεγαλύτερη θερμοκρασία με το υγραέριο; Βάζω συνθετικά 10w-40 και πριν το υγραέριο τα άλλαζα κάθε 15.000χλμ. Αν και τώρα πιθανότατα να πέσω στα 10,000χλμ.
Ευχαριστώ.
Πολλοί εγκαταστάτες όπως πχ εδώ
http://gasexperts.gr/ygraeriokinisi/economy
λένε ότι τα σέρβις αραιώνουν. Εγώ θα σου πρότεινα να μην αλλάξεις συνήθειες και να ακολουθείς τις οδηγίες του κατασκευαστή.Α και κάτι τελεύταίο ξέρω είναι θέμα για πολύ συζήτηση αλλά δεν υπάρχουν συνθετικά 10w/40 . Αν θες παραπάνω πληροφορίες διάβασε το thread για τα λάδια
viewtopic.php?f=6&t=35916Β'αζω εδ'ω και μια 5ετία τα Amsoil 10w-40, τα amo. Είναι φουλ συνθετικά. Απλά έχω διαβάσει ότι επειδή ταλαιπωρήται περισσότερο το λάδι να τα αλλάζω συχνότερα. Το ίδιο μου είπε και ο εγκαταστάτης μου. Και το ίδιο μου ανέφερε για τα μπουζί. Βάζω τα 3άκιδα ngk και τα άλλαζα κάθε 30κ αλλά μου είπε στα 20κ.
-
Πολλοί λένε συνθετικά τα GroupIII. Υπάρχουν 10w40 πλήρως συνθετικά (GroupIII/IV) αλλά ελάχιστα (π.χ. Amsoil, Redline)
-
Τι ειναι αυτα που λετε για καταπονηση στα λαδια ρε παιδια ??? Γνωριζετε τι εργασια και ποιο σκοπο εξυπηρετούν ? Αν ναι, το ποιο λογικο ειναι να καταπονουνται αρκετα λιγοτερο ή εστω το ιδιο αλλα οχι λιγοτερο.
Οσον αφορα τα μπουζι εχουν τουλαχιστον την ιδια διαρκεια ζωης οπως και με τη βενζινη μονο που στην περιπτωση του υγραεριου υπαρχουν απειρως λιγοτερα καταλοιπα πανω στην ακιδα, αρα και καλύτερο σπινθηρα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τις μέρες αυτές, το γκάζι είχε τελειώσει, είχα αμελήσει και έκαψα για 2-3 μέρες βενζίνη, ρεζεβουάρ κάπου στο 1/4σήμερα, γέμισα την φιάλη του γκαζιού 48λτ. Η συμπεριφορά του αυτοκινήτου μετά το φουλάρισμα ήταν παραπάνω
από εμφανείς χειρότερη ....:--(((( αρκετά μεγαλύτερη υποστροφή .... τκλ κτλ κτλΣου μείωσε τις επιδόσεις το υγραέριο;
Τελικά το υγραέριο μακροπρόθεσμα δημιουργεί ή όχι πρόβλημα στο μοτέρ. Ακούω για πρόβλημα στις βαλβίδες. Μύθος ή πραγματικότητα; -
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Τι ειναι αυτα που λετε για καταπονηση στα λαδια ρε παιδια ??? Γνωριζετε τι εργασια και ποιο σκοπο εξυπηρετούν ? Αν ναι, το ποιο λογικο ειναι να καταπονουνται αρκετα λιγοτερο ή εστω το ιδιο αλλα οχι λιγοτερο.Οσον αφορα τα μπουζι εχουν τουλαχιστον την ιδια διαρκεια ζωης οπως και με τη βενζινη μονο που στην περιπτωση του υγραεριου υπαρχουν απειρως λιγοτερα καταλοιπα πανω στην ακιδα, αρα και καλύτερο σπινθηρα.
Ασχετα αν τα λαδια βγαινουν πιο καθαρα καταπονουνται περισσοτερο.
Και στα μπουζι, οταν το αυτοκινητο καιει υγραεριο, δεν ειναι ενδεικτικο το χρωμα τους (στα καταλοιπα) για να αξιολογησουμε την κατασταση τους. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Ασχετα αν τα λαδια βγαινουν πιο καθαρα καταπονουνται περισσοτερο.
Απο τι καταπονουνται περισσοτερο ? Απο θερμοκρασια , κατάλοιπα... ?
Και στα μπουζι, οταν το αυτοκινητο καιει υγραεριο, δεν ειναι ενδεικτικο το χρωμα τους (στα καταλοιπα) για να αξιολογησουμε την κατασταση τους.
Το χρωμα των καταλοίπων οχι, αλλα η ποσοτητα ναι. Δες μπουζι βενζινης σε αντιστοιχία με υγραεριου με 30.000χλμ και τα 2 και θα καταλαβεις για τι διαφορα μιλαμε.
Απο την αλλη το χρωμα γενικοτερα στο μπουζι (ακίδα) θα πρεπει να ειναι φυσιολογικο, οπως δηλαδη και με τη βενζινη. -
Προσοχη τις αντλιες βενζινης παιδες!!! Ειναι το πρωτο θυμα της υγραεριοκινησης. 3 γνωστοι μου εκαψαν αντλια βενζινης σε διαστημα 15 ημερων.
Κοινο μεταξυ τους? Ελαχιστη βενζινη στο ρεζερβουαρ (Ο ενας μονιμως στη ρεζερβα) και η μη ενημερωση απο τους εγκαταστατες για την ποσοτητα βενζινης στο ρεζερβουαρ και οτι αν δεν εχουν τουλαχιστον βενζινη στο ρεζερβουαρ το μισο του μισου ζεστενεται λογω επιστροφων η βενζινη και καιει την αντλια......Προσοχη -
δηλαδη ποση βενζινη να εχουμε..στην μεση και παραπανω?
-
Αυτό που πρακτικά εφάρμοζα και δεν έκαψα αντλία ήταν να μην πέφτω ποτέ κάτω από ένα τέταρτο.
Το λέω τελείως στον αέρα βέβαια και δεν δίνω καμία υπόσχεση αξιοπιστίας. Για μένα, δούλευε και δουλεύει. -
Το λιγοτερο στο 1/4 του ρεζερβουαρ
Υγραεριοκίνηση!