-
Δεν το πήγα εκεί (ότι η τεχνολογία των FSI είναι για πέταμα), αναφέρομαι στο πως έχει εφαρμοστεί και εφαρμόζεται στην καθημερινότητά μας...
Αν κάποιες υλοποιήσεις έχουν μειονεκτήματα, γιατί να μην το συζητήσουμε;
Αν μερικοί 1.4 έχουν πρόβλημα ενώ π.χ. κανένας 1.6 δεν έχει, δε θα πρέπει να το γνωρίζουμε (ακόμα και σαν υποψήφιοι αγοραστές);
-
βεβαιως και θα πρεπει! (τουλαχιστον στο βαθμο που μπορουμε)
εγω νομιζα οτι ηθελες να δεις τις αρχες της τεχνολογιας fsi αν ειναι προβληματικες γενικα, για αυτο και σου ειπα για τα leman κλπ.
προφανως καταλαβα λαθος. -
Εχω το 1,6fsi και ενα χρονο τωρα και 18000χλμ δεν εχει καψει σταλα
αλλαξα λαδια στα 15000χλμ εχθες το κοιταξα ξανα τιποτα με φυσιολογικη
οδηγηση .
βενζινη τι?
πρατηριο πιο?
εχουν μεγαλη σημασια στους κινητιρες που καινε λαδι
προσοχη..................................... -
Ο χρήστης ΑΝT3 έγραψε:
οδηγηση .
βενζινη τι?
πρατηριο πιο?
προσοχη.....................................πες τα μωρε στα παιδια γιατι ολο κακολογίες ειναι για τον Fsi
-
Καλός ο FSI.....καιει δεν καιει λάδια....αλλά και η 100αρα βενζίνη....ακριβή βρε παιδί μου....
Πω πω πω πω..... -
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
οδηγηση .
βενζινη τι?
πρατηριο πιο?
προσοχη.....................................πες τα μωρε στα παιδια γιατι ολο κακολογίες ειναι για τον Fsi
Πως ακριβως σχετιζεται η καταναλωση λαδιου με την βενζινη;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πως ακριβως σχετιζεται η καταναλωση λαδιου με την βενζινη;Είναι δίχρονο
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πως ακριβως σχετιζεται η καταναλωση λαδιου με την βενζινη;
Είναι δίχρονο
Kalo alla an eitan tha ebgaze kai aloga
-
επειδη ειμαι βασικός γνωμοδότης για την αγορά Golf V εψαξα λίγο το θέμα μέσω VW forum. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα ειναι ότι τελικά οι οι fsi φαίνεται πως το καίνε το λαδάκι τους.
Δε θα εστιάσω στο γεγονός πως μια νέα τεχνολογία 'πέφτει' σε συνήθειες παλιών αλλά στο οτι το μέγεθος της κατανάλωσης ξεπερνάει κατα πολύ τα όρια του ανεκτού.
Το οτι ίσως το φαινόμενο εμφανίζεται μόνο σε ορισμένους ενώ άλλοι λένε 'δε μου καίει σταγόνα' δε νομίζω οτι μειώνει το πρόβλημα. Δηλαδή αν πάρεις καινούριο θα πρέπει να βασιστείς στη τύχηγια το αν καίει ή δε καίει;;
Κλείνοντας σε περίπτωση που κα΄ποιοι επιμένουν πως δεν υπάρχει θέμα νομίζω πως 'καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει'φιλικά
-
Ο χρήστης polinikis7 έγραψε:
επειδη ειμαι βασικός γνωμοδότης για την αγορά Golf V εψαξα λίγο το θέμα μέσω VW forum. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα ειναι ότι τελικά οι οι fsi φαίνεται πως το καίνε το λαδάκι τους.Από τα χιλιάδες VAG που πουλιούνται μερικά καίνε λάδι. Δεν μπορείς να ξέρεις εάν αυτό είναι αντιπροσωπευτικό. Το μόνο που ξέρεις είναι ότι μερικά FSI καίνε λάδι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Από τα χιλιάδες VAG που πουλιούνται μερικά καίνε λάδι. Δεν μπορείς να ξέρεις εάν αυτό είναι αντιπροσωπευτικό. Το μόνο που ξέρεις είναι ότι μερικά FSI καίνε λάδι.Συμφωνώ κι επαυξάνω με την άποψή σου φίλε leonp, μάλλον δεν το διατύπωσα καλά εγώ στο post μου.
Ωραία και καταλήγουμε λοιπόν οτι 'μερικά' fsi καίνε λάδια! Φυσικά αυτό το 'μερικά' δε νομίζω πως υπάρχει κανένας να μου πει αν είναι το 5% ή το 25% ή το 60% ή το 1% του συνόλου.
Δηλαδή η απάντηση στην ερώτηση μου, ειναι ότι πρέπει να βασιστώ στην τύχη;; -
Ακριβώς, είναι θέμα τύχης. Αν είσαι υποθετικά άτυχος θα πρέπει να δεις πως αντιπετωπίζει το πρόβλημα η αντιπροσωπεία, σου κάνει ένα δωράκι για να σε αποζημιώσει για τη ταλαιπωρία του ελέγχου και συμπλήρωσης λαδιού κάθε 2-3 επισκέψεις στο βενζινάδικο, κατεβάζει τα παντελόνια της και σου επισκευάζει το κινητήρα ή σε γράφει στα παλιά της τα παπούτσια. Μετά κάνεις την επιλογή σου.
-
Έχω ένα Golf V με κινητήρα 1.6 FSi από τον Ιανουάριο με περίπου 3500 km. Οδήγηση κυρίως μέσα στην Αθήνα σε στιλ μέτριο (δλδ όχι και σαν γέρος αλλά ούτε και σκίσιμο). Δεν μου έχει κάψει όχι απλώς σταγόνα, αλλά ούτε ΜΟΡΙΟ λαδιού. Το λάδι είναι αυτό που είχε από το εργοστάσιο και θα το αλλάξω πάνω στον ένα χρόνο διότι αποκλείεται να συμπληρώσω τα 15.000 km.
Επίσης, εγώ προσωπικά έχω διαπιστώσει στην πράξη αυτά που υπόσχεται η τεχνολογία FSi, τουτέστιν:
- Πολύ καλή δύναμη και ροπή για 1600άρη κινητήρα.
- ΠΟΛΥ χαμηλή κατανάλωση, αυτό ειδικά πιστέψτε με είναι αλήθεια. (μάξιμουμ 10lt/100km με πολλή κίνηση στην πόλη, 7-8 εκτός πόλης ή αν δεν έχει καθόλου κίνηση, πάντα με 'εμπνευσμένη' οδήγηση, και αυτά τα νούμερα που δείχνει το trip computer είναι αληθινά γιατί έχω κάνει και ανάλογους υπολογισμούς με βάση τα ακριβή λίτρα βενζίνης που συμπληρώνω)
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά βάζω πάντα 100άρα βενζίνη.
-
Ο χρήστης Jimkk έγραψε:
Έχω ένα Golf V με κινητήρα 1.6 FSi από τον Ιανουάριο με περίπου 3500 km. Οδήγηση κυρίως μέσα στην Αθήνα σε στιλ μέτριο (δλδ όχι και σαν γέρος αλλά ούτε και σκίσιμο). Δεν μου έχει κάψει όχι απλώς σταγόνα, αλλά ούτε ΜΟΡΙΟ λαδιού. Το λάδι είναι αυτό που είχε από το εργοστάσιο και θα το αλλάξω πάνω στον ένα χρόνο διότι αποκλείεται να συμπληρώσω τα 15.000 km.Επίσης, εγώ προσωπικά έχω διαπιστώσει στην πράξη αυτά που υπόσχεται η τεχνολογία FSi, τουτέστιν:
- Πολύ καλή δύναμη και ροπή για 1600άρη κινητήρα.
- ΠΟΛΥ χαμηλή κατανάλωση, αυτό ειδικά πιστέψτε με είναι αλήθεια. (μάξιμουμ 10lt/100km με πολλή κίνηση στην πόλη, 7-8 εκτός πόλης ή αν δεν έχει καθόλου κίνηση, πάντα με 'εμπνευσμένη' οδήγηση, και αυτά τα νούμερα που δείχνει το trip computer είναι αληθινά γιατί έχω κάνει και ανάλογους υπολογισμούς με βάση τα ακριβή λίτρα βενζίνης που συμπληρώνω)
Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά βάζω πάντα 100άρα βενζίνη.
7-8 εκτός πόλης ΔΕΝ είναι ΠΟΛΥ χαμηλή κατανάλωση, ούτε και τα 10 εντός είναι ΠΟΛΥ χαμηλή για 1.600άρι 115 ίππων. Απλώς λογική και στο μέσο όρο
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
7-8 εκτός πόλης ΔΕΝ είναι ΠΟΛΥ χαμηλή κατανάλωση, ούτε και τα 10 εντός είναι ΠΟΛΥ χαμηλή για 1.600άρι 115 ίππων. Απλώς λογική και στο μέσο όροΣωστό.
-
Εγώ επιμένω, τα πλεονεκτήματα του άμεσου ψεκασμού φαίνονται στα μεσαία - μικρά φορτία (δηλαδή στα μεσαία - μικρά πατήματα του γκαζιού). Τότε είναι που ο άμεσος ψεκασμός μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες φτωχής καύσης, στρωματοποιημένη καύση κ.τ.λ. Στα μεγάλα φορτία το γυρνάει πάλι στην στοιχειομετρική καύση, οπότε δεν υπάρχει κάποιο όφελος απτό.
Ένας μικρός κινητήρας σε μεγάλο αμάξωμα θα πρέπει να δουλεύει για μεγάλα χρονικά διαστήματα με μεγάλα φορτία (π.χ. >60%), για ευνόητους λόγους. Οπότε δεν υπάρχει κάποιο αξιόλογο όφελος από τον άμεσο ψεκασμό.
-
Έκανα σήμερα έναν έλεγχο και εγώ, εδέησα επιτέλους με την μηχανή σχετικά κρύα...
Το έδωσα για πλύσιμο βασικά και στο τέλος είπα να το κοιτάξω, είχα κάνει καμμιά 25αριά χλμ πριν με μεγάλη ταχύτητα.
(ΑΑΑΑΑχχχχχχ αυτός ο Κιφισσός τώρα τον Αύγουστο, σκέτη απόλαυση είναι )Λοιπόν έχουμε κάνει 6.472 χλμ so far και ΔΕΝ έχει κάψει σταγώνα.....
(το είχα τσεκάρει στην αρχή και είναι στα ίδια επίπεδα το λάδι του...) -
του αδερφού μου έκαιγε στην αρχή στο στρώσιμο το Polo του..
Μετά απο 10χ χλμ, όλα καλά..Φοβάμαι πολυ για την ποιότητα των λαδιών που σας βάζουν αγαπητοί VW-ηδες..τα Divinol δεν έχουν και την καλύτερη φήμη και δυστυχώς λόγω του ότι είναι πολύ φτηνά τα προτιμούν οι αντιπροσωπίες..
Τα ίδια και με την Mazda, αλλά αν τους κράξετε λίγο στο service και επιμείνετε οτι θέλετε να βάλετε λάδια της επιλογής σας ίσως κάτι γίνει.
Στον βωμό του κέρδους βλέπετε, οι περιουσίες μας ταλαιπωρούνται.. -
Shmera ekleisa ta prota 1500 xiliometra me ton 1.6FSI tou Passat B6. Me osa diabasa eipa na tsekaro ta ladia! Den exei kapsei oute stagona kai malista to passat enos filou me ton idio kinitira pou prolabe kai ekane 5000 xiliometra den tou exei kapsei oute stagona episis! Den ksero ti simbainei me ta alla paidia edo mesa.
-
Ο χρήστης katsj έγραψε:
Shmera ekleisa ta prota 1500 xiliometra me ton 1.6FSI tou Passat B6. Me osa diabasa eipa na tsekaro ta ladia! Den exei kapsei oute stagona kai malista to passat enos filou me ton idio kinitira pou prolabe kai ekane 5000 xiliometra den tou exei kapsei oute stagona episis! Den ksero ti simbainei me ta alla paidia edo mesa.Αν μπορεις να γραφεις στα ελληνικα,ειναι πιο καλο για τα ματια μας .
Group VAG FSI. Καίει λάδια;