-
Αναφέρει πουθενά στο βιβλίο του 1.4 FSI ότι δικαιολογείται κατανάλωση 1 λίτρου λαδιού ανά 1.000 χλμ;
Γνωστός μου κάτοχος 1.4 FSI (ας μην αναφέρω μοντέλο) έχει τέτοιο πρόβλημα (στα πρώτα 4.000 χλμ) και σκέφτονται να του αλλάξουν κινητήρα.
Σε επίσκεψη στην αντιπροσωπεία βρήκε άλλους 4 κατόχους FSI (δε μου είπε αν όλοι είχαν 1.4) με το ίδιο πρόβλημα...
Λέτε να φταίει ο τρόπος που οδηγεί;
Έχετε ακούσει κάτι ανάλογο;
Τι συμβουλεύετε να κάνει;
_
-
Αναφέρει πουθενά στο βιβλίο του 1.4 FSI ότι δικαιολογείται κατανάλωση 1 λίτρου λαδιού ανά 1.000 χλμ;
Γνωστός μου κάτοχος 1.4 FSI (ας μην αναφέρω μοντέλο) έχει τέτοιο πρόβλημα (στα πρώτα 4.000 χλμ) και σκέφτονται να του αλλάξουν κινητήρα.
Σε επίσκεψη στην αντιπροσωπεία βρήκε άλλους 4 κατόχους FSI (δε μου είπε αν όλοι είχαν 1.4) με το ίδιο πρόβλημα...
_
-
_
-
Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί σε ΠΟΛΛΑ FSi...
Απ'ότι φαίνεται είναι αδιάφορο του κυβισμού των κινητήρων τους...Κάποιοι μάλιστα έχουν αλλάξει και κινητήρα!!!!
Κουράγιο....
-
Eχω ακουσει και εγω παρομοια περιστατικα!Ειναι η τεχνολογια του FSI, η κορυφαια κατα πολλους!Που να κανουν και καμια 150.000 χλμ....Τοτε να δεις
-
Egw akoma den exo katalabei ti prosferei autoi oi FSI?
Oute parapano aloga bgazoun, oute oikonomikoteroi einai, kai theloun kai super unleaded
Eixa kanei mia erwtisi paliotera otan o Technik kai tous ymnouse kai apantisi pou na dinei ta xeiropiasta pleoniktimata den piraTwra an kaiei kai ladia.....
Pros VW group: Kala den eisastan me tous palious 1.6 8V kai 1.8T ? -
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Twra an kaiei kai ladia.....
Pros VW group: Kala den eisastan me tous palious 1.6 8V kai 1.8T ?Πες τα χρυσοστομε!!!
-
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Eχω ακουσει και εγω παρομοια περιστατικα!Ειναι η τεχνολογια του FSI, η κορυφαια κατα πολλους!Που να κανουν και καμια 150.000 χλμ....Τοτε να δειςΤι να δουν...Ολοκαίνουριο μοτέρ θα έχουν! Το νιοστό στη σειρά!
Πέραν της πλάκας πάντως, καλά θα κάνει το παιδί με το FSi να πιέσει για την όσο το δυνατόν καλύτερη κάλυψη για το αυτοκίνητό του, όπως και αν μεταφράζεται αυτό...είτε σε επισκευή είτε σε αντικατάσταση κινητήρα....
-
.
χμμ μιας και φαίνεται να είναι γνωστό το θέμα, έκανα μία γρήγορη αναζήτηση (με τα σωστά επιτέλους keywords) και ιδού:
Από το 4 Τροχοί Αρχική σελίδα -> Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις > VAG FORUM
*Ο χρήστης **[':1l6m63p3]Παιδιά SOS! Εχω ένα GOLF FSI 1.4 trendline. Το αυτοκίνητο είναι καινούριο με μόλις 6500 χλμ. Χτες μου άναψε το λαμπάκι για λάδια! Είδα το κάρτερ και ήταν σχεδόν άδειο. Πήγα στην αντιπροσωπεία στην Ξάνθη και μου είπαν ότι είναι φυσιολογικό και ότι αυτοί οι κινητήρες καίνε λάδι.Απλώς μου το συμπλήρωσαν και δεν κάνανε τίποτα παραπάνω. Να πάω να τους βρίσω αύριο;
G60POWER](http** έγραψε
GODOS[/url)':1l6m63p3]Οχι να μην τους βρισεις.Στα 7500 km τα αλλαζεις και βαζεις 0/40 προδιαγραφων 503,01 και αλλαγη παντα ανα 7500 .Αναλογα με το 'σκισιμο' δικαιολογειτε καψιμο και ενα λιτρο( τα εχουμε πει και παλιοτερα περι ανιχων).Αν η καταναλωση ειναι υπερβολικη, τοτε αρχιζεις και ανυσηχεις (που δε νομιζω)lkar[/url:1l6m63p3]':1l6m63p3]το βιβλιαράκι του αυτοκινήτου το διάβασες;
technik[/url:1l6m63p3]':1l6m63p3]Πολύ σωστά.
Πώς γίνεται να είμαστε τόσο 'αρνητικοί', όταν οι ίδιοι δεν δίνουμε την πρέπουσα σημασία στα στοιχεία που δίνει ο κατασκευαστής;
Tiger[/url:1l6m63p3]':1l6m63p3]Ελπιζω να μην αναφερεστε σε εκεινο το σημειο οπου το βιβλιαρακι λεει οτι το αυτοκινητο δικαιολογείται να καταναλώνει πιο πολυ λαδι και απο tanker.
lkar[/url:1l6m63p3]':1l6m63p3]αναφέρει επίσης και τις ιδιότητες των λιπαντικών long life
GFON[/url:1l6m63p3]':1l6m63p3]Παντως μου κανει μεγαλη εντυπωση οι μαλακιες που γραφουν τα βιβλια των νεων αυτοκινητων, του στυλ οτι δικαιολογειτε να καιει ως 1 λιτρο στα 1000 χλμ και πιο κατω νασου λεει, αλλαγη λαδιων καθε 10,000 ή 15000 ακομα και 30,000 χλμ!!!
Αυτο ισχυει για ολα σχεδον τα αυτοκινητα ανεξαιρετος μαρκας...
georgex[/url:1l6m63p3]':1l6m63p3]Ναι σωστά χαζό ακούγεται..
Αλλά σου λένε και να τσεκάρεις συχνά τα λάδια. Οπότε δεν σημαίνει οτι θα μείνεις από λάδι πριν φτάσεις στα χιλιόμετρα αλλαγής.Βέβαια αν βάζεις 1 λίτρο κάθε 1000χλμ, στα 15-20-30000 δεν θα χρειάζεται να αλλάξεις λάδια... θα έχεις κάτι σαν 'κυλιόμενη' αλλαγή λαδιών
GODOS[/url:1l6m63p3]':1l6m63p3]Εμένα μου άναψε το λαμπάκι για λάδια μόλις έφτασα στην παραλία. Έφαγα τον κόσμο να βρω ένα μπουκάλι λάδι με τον φόβο να μην κολλήσει ο κινητήρας. Το kadett που έχω καίει ποιο λίγο λάδι τελικά από το FSI
Το θέμα έχει συζητηθεί λοιπόν και περνιέται στα 'ψιλά';
Είναι πολύ σημαντικό και καθώς κάθε υποψήφιος αγοραστής οφείλει να το γνωρίζει του αξίζει ένα ξεχωριστό νήμα...Κρίμα...
-
Κατ' αρχήν δεν καίνε λάδια, καταναλώνουν λάδια!
Όντως οι 1.4 ποσοστιαία καίνε περισσότερο από τους 1.6. Το περίεργο είναι ότι το μπλοκ είναι παλιό, όπως και του 1.6 κι απλώς τοποθετήθηκε το σύστημα άμεσου ψεκασμού
Αιτίες πολλές.
-
Long Life λιπαντικά
-
τσιμουχάκια βαλβίδων
-
σε χειρότερη περίπτωση ελατήρια
-
συνήκες/τρόπος οδήγησης. Αυτοκίνητα που κάνουν πολλά χιλιόμετρα σε ανοιχτό δρόμο και γενικά 'σκίζονται' δεν καίνε λάδι
Στο βιβλίο πάντως το γράφει για κατανάλωση λαδιού.
Χωρίς να είναι καινοτομία ο FSI, σε σχέση με τον 1.6 16V (105) είναι καλύτερος και μην ακούσω τίποτα για τον 8V
Στα 1.4 είναι μεν καλύτερος από τον 1.4 75, (σιγά το δύσκολο ), αλλά υπάρχει κι ο 100άρης
Ο άμεσος ψεκασμός καλώς ή κακώς θα επικρατήσει, λόγω ρύπων, κατανάλωσης κλπ
-
-
lkar,
Για εμένα καίνε = καταναλώνουν.
Ακούγεται υπερβολικό όμως (ό,τι ρήμα και να χρησιμοποιήσει κάποιος) το 1 λτ / 1.000 χλμ... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Κατ' αρχήν δεν καίνε λάδια, καταναλώνουν λάδια!Σωστος...
-
To RX-8, FSI μηχανή έχει;;
Μήπως ο FSI είναι δίχρονος;;
-
Ο χρήστης jap-power έγραψε:
Κατ' αρχήν δεν καίνε λάδια, καταναλώνουν λάδια!
Σωστος...
Οπως και να το πουμε η ουσια ειναι μια:θελει συνεχη ελενχο για την σταθμη του λαδιου.
Τωρα ποσο λογικο το βρισκει ο καθενας να συμπληρωνεις 1lit λαδι καθε 1000χλμ..............εγω παντως ξερω οτι θα αγανακτουσα ,το λιγοτερο.
Αναφερομαι σε ολες τις μαρκες γιατι και η Φιατ ειχε προβλημα στον 1800,ασταυρωτα ελατηρια.Λες να εχουμε αναβιωση της TRABANT με τα παραπετασματα καπνου?
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
lkar,
Για εμένα καίνε = καταναλώνουν.
Ακούγεται υπερβολικό όμως (ό,τι ρήμα και να χρησιμοποιήσει κάποιος) το 1 λτ / 1.000 χλμ...καλώς ή κακώς (κακώς) οι περισσότερες εταιρείες πλέον το γράφουν στα βιβλιαράκια, ανεξαρτήτως μάρκας/χώρας προέλευσης.
Από την άλλη πλευρά όμως δεν γίνεται ν'αλλάζεις για πλάκα κινητήρα επειδή έκαψε κάποια ml λαδάκι (δεν συζητάω για λίτρα) κι ο πελάτης φωνάζει, απειλεί με μηνύσεις κλπ. Αλυσίδα είναι
Για να το γράφει και η Toyota κάτι θα ξέρει
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Egw akoma den exo katalabei ti prosferei autoi oi FSI?
Oute parapano aloga bgazoun, oute oikonomikoteroi einai, kai theloun kai super unleaded
Eixa kanei mia erwtisi paliotera otan o Technik kai tous ymnouse kai apantisi pou na dinei ta xeiropiasta pleoniktimata den piraΤα πλεονεκτήματα του άμεσου ψεκασμού φαίνονται πιο πολύ σε μεγάλου κυβισμού κινητήρες, οι οποίοι δεν θα δυσκολεύονται να κινήσουν σβέλτα το αμάξωμα, ακόμα και με μικρό πάτημα του γκαζιού (μικρό φορτίο). Γενικά, όσο περισσότερο πατάμε γκάζι, τόσο λιγότερο φαίνονται τα πλεονεκτήματα της διάταξης αυτής (σε σχέση δηλαδή με τον έμμεσο ψεκασμό)...
-
Αν καίει τόσο λάδι... δεν χρειάζεται ΠΟΤΕ να τα αλλάξεις αφού στα 10.000 χλμ έχεις κάψει 10 λίτρα... = 2 φορές τη χωρητικότητα του κινητήρα... άρα όλο το λάδι είναι 'σχεδόν' φρέσκο....
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Αν καίει τόσο λάδι... δεν χρειάζεται ΠΟΤΕ να τα αλλάξεις αφού στα 10.000 χλμ έχεις κάψει 10 λίτρα... = 2 φορές τη χωρητικότητα του κινητήρα... άρα όλο το λάδι είναι 'σχεδόν' φρέσκο....Kai glytoneis kai ta ergatika
-
Πάντως πρόβλημα υπερβολικής κατανάλωσης λαδιού παρουσιάζεται και στους παλαιότερης τεχνολογίας 1.4 16ν (κυρίως των 100 ίππων) κινητήρες του γκρουπ. Το πρόβλημα εστιάζεται στα ελατωματικά ελατήρια.
-
Από ένα σημείο και μετά υπάρχει και θέμα ρυππανσης αφού τα συνθετικά λάδια έχουν διοξίνες οι οποίες δεν πρέπει να φτάνουν στην ατμοσφαίρα, αλλα τα λάδια πρέπει να δίνονται πίσω για οικολογική 'διάσπαση'
Group VAG FSI. Καίει λάδια;