-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο γνωστός σε όλους μας από τη δημοφιλή εκπομπή Top Gear,Jeremy Clarkson, σε σχόλιό του στην εφημερίδα Sun χαρακτηρίζει την Ελλάδα 'τουαλέτα' και τις ελληνίδες ως γυναίκες που είναι πασίγνωστες για το μουστάκι τους...
δείτε σχετικάhttp://www.zougla.gr/news.php?id=12946
Μη δυσανεσχετήσετε για το λινκ πριν καν το δείτε...περιέχει και ένα βίντεο σε εκπομπή του που αφορά την Ελλάδα...μιλώντας με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια...
Eίναι γνωστή η θέση μου γενικώς κατά των Αγγλων.
Από άποψη τεχνολογίας (υπερ ανώμαλοι) κουλτούρας,νοοτροπίας γενικότερα.
Απ την άλλη δεν κρύβω ότι παρ ότι τις διαφωνίες μου σχετικά με τα τεστ του δημοφιλούς δημοσιογράφου μου είναι αρκετά συμπαθής.
Στο δια ταύτα και επί των σχολιασμών του?
Πριν κρίνετε τα σχόλιά του δες τε τα ως (υποθετικά και αντικειμενικά) πολίτες μιας άλλης χώρας.
Μα και σαφώς έχει δίκιο.
Επιτέλους ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ,δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου.
Είμαστε ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα παγκοσμίως σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
Ολοι είναι καλοί όταν μας χαιδεύουν τα αυτιά και κακοί όταν.....Χθες ήταν οι Γερμανοί αποκαλώντας μας (ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ)τριτοκοσμικούς παγκοσμίως εν όψει Βατοπεδίου (και όχι μόνο) σήμερα είναι ο Κλάρκσον αυριο θα είναι ακόμα και οι .......Πακιστανοί.
Κι αντί να προβληματιστούμε το γιατί και να ΜΑΘΟΥΜΕ για ακόμα μια φορά θα αναπτξουμε τις εγωκεντικές μας θεωρίες.
Αιωνία σου η μνήμη νεοέλληνα......φίλε μου η χώρα μας και οι πολίτες της έχουν πολλά μειονεκτήματα αλλά η Ελλάδα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και δεν είναι άλλο από τον τουρισμό...ρώτα όλους τους οικονομικούς παράγοντες αυτής της χώρας...όσον αφορά τα σκάφη και τις γυναίκες ας μην ξεχνάμε ότι ο γόνος της οικογένειας Rothchild (από τις ισχυρότερες οικογένειες του πλανήτη τα τελευταία 150 χρόνια) εδώ έχει τη βίλα του και εδώ φιλοξενεί μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας σκηνής ακόμη και βρετανούς πολιτικούς,γεγονός που προκάλεσε ακόμα και σκάνδαλο στη Μ.Βρετανία...
Το πρόβλημα με τον Clarkson δεν είναι μόνο αυτά που είπε όσο το ότι δεν τα τεκμηρίωσε...δείχνοντας με το ύφος του μία απίστευτη εμμονή αλλά και κομπλεξισμό...αν έχει κάποιες απόψεις για διάφορους λόγους καλό θα είναι να τις τεκμηριώνει και όχι απλά να πετά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για μία χώρα...Μάλλον ο Clarkson θλίβεται για την αποτυχία του αγγλοσαξωνικού τύπου καπιταλισμού και γι'αυτό στρέφει τα πυρά του κατά της Ελλάδος
Όσο για γενικότητες του στυλ οι Άγγλοι είναι έτσι ή αλλιώς μόνο λόγω Clarkson απλώς γίνονται όμοιοι με τον Clarkson... -
Τουαλέτα από άποψη καθαριότητας μπορεί να είμαστε, αλλά οι Ελληνίδες (οι νέες τουλάχιστον) προσέχουν τον ευατό τους πολύ περισσότερο από τις Αγγλίδες. (Και τις Αμερικανίδες θα προσθέσω)
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Ο γνωστός σε όλους μας από τη δημοφιλή εκπομπή Top Gear,Jeremy Clarkson, σε σχόλιό του στην εφημερίδα Sun χαρακτηρίζει την Ελλάδα 'τουαλέτα' και τις ελληνίδες ως γυναίκες που είναι πασίγνωστες για το μουστάκι τους...
Μη δυσανεσχετήσετε για το λινκ πριν καν το δείτε...περιέχει και ένα βίντεο σε εκπομπή του που αφορά την Ελλάδα...μιλώντας με όχι και τόσο κολακευτικά λόγια...
Απ την άλλη δεν κρύβω ότι παρ ότι τις διαφωνίες μου σχετικά με τα τεστ του δημοφιλούς δημοσιογράφου μου είναι αρκετά συμπαθής.
Πριν κρίνετε τα σχόλιά του δες τε τα ως (υποθετικά και αντικειμενικά) πολίτες μιας άλλης χώρας.
Μα και σαφώς έχει δίκιο.
Είμαστε ότι χειρότερο έχει να επιδείξει η ανθρωπότητα παγκοσμίως σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.
Ολοι είναι καλοί όταν μας χαιδεύουν τα αυτιά και κακοί όταν.....Χθες ήταν οι Γερμανοί αποκαλώντας μας (ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ)τριτοκοσμικούς παγκοσμίως εν όψει Βατοπεδίου (και όχι μόνο) σήμερα είναι ο Κλάρκσον αυριο θα είναι ακόμα και οι .......Πακιστανοί.
Κι αντί να προβληματιστούμε το γιατί και να ΜΑΘΟΥΜΕ για ακόμα μια φορά θα αναπτξουμε τις εγωκεντικές μας θεωρίες.
Αιωνία σου η μνήμη νεοέλληνα......φίλε μου η χώρα μας και οι πολίτες της έχουν πολλά μειονεκτήματα αλλά η Ελλάδα έχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα και δεν είναι άλλο από τον τουρισμό...ρώτα όλους τους οικονομικούς παράγοντες αυτής της χώρας...όσον αφορά τα σκάφη και τις γυναίκες ας μην ξεχνάμε ότι ο γόνος της οικογένειας Rothchild (από τις ισχυρότερες οικογένειες του πλανήτη τα τελευταία 150 χρόνια) εδώ έχει τη βίλα του και εδώ φιλοξενεί μεγάλες προσωπικότητες της παγκόσμιας σκηνής ακόμη και βρετανούς πολιτικούς,γεγονός που προκάλεσε ακόμα και σκάνδαλο στη Μ.Βρετανία...
Το πρόβλημα με τον Clarkson δεν είναι μόνο αυτά που είπε όσο το ότι δεν τα τεκμηρίωσε...δείχνοντας με το ύφος του μία απίστευτη εμμονή αλλά και κομπλεξισμό...αν έχει κάποιες απόψεις για διάφορους λόγους καλό θα είναι να τις τεκμηριώνει και όχι απλά να πετά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για μία χώρα...Μάλλον ο Clarkson θλίβεται για την αποτυχία του αγγλοσαξωνικού τύπου καπιταλισμού και γι'αυτό στρέφει τα πυρά του κατά της Ελλάδος
Όσο για γενικότητες του στυλ οι Άγγλοι είναι έτσι ή αλλιώς μόνο λόγω Clarkson απλώς γίνονται όμοιοι με τον Clarkson...Θέλουμε και τεκμηρίωση για να αποδείξουμε τη μαλακία μας?
Είπα κάτι.
Αντί να προβληματιστούμε στρέφουμε τα πυρά.
Γυναίκες?
Ποιές γυναίκες?
Ολες (οχι όλες φυσικά υπάρχει και η εξαίρεση στον κανόνα) είναι για μπουνιές κλωτσίες και πήδημα.
Μόνο για αυτό ζούνε.
Αν θες το αναλύουμε (με επιχειρήματα και πραγματικά περιστατικά) σε άλλο θέμα.
Εχεις μιλήσει με ευρωπαίες?Τουρισμός?
Ποιός τουρισμος?
Που πήρα τη δικιά μου πριν δυο χρόνια για ένα σβτκ στη Χαλκίδα και πληρώσαμε 120 ευρά για βραδυνή διαμονή σε ξενοδοχείο?
Μα για τόσο μαλάκες τους περνάτε τους ευρωπαίους?
Από Λιτόχωρο δηλ για ένα σβσκ Χαλκίδα θες 4 κατοστάρικα ρελαντι.
Αυστρία να πήγαινα ποιό λίγα θα πλήρωνα για αυτό δε λυπάμαι κανένα λαμόγιο που ενδεχωμένως να κλείσει λόγω αναδουλειάς.
Ψάξε λίγο να δεις η Ταυλάνδη τι κόσμο μαζεύει απ τις 5 μεριές του πλανήτη.
Σε λίγο ούτε οι Αλβανοί δε θα κάνουν τουρισμό εδώ. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ρε συ G60, γιατί δεν φεύγεις από την Ελλάδα να ησυχάσεις? Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που κάθεσαι.Δε σου κάνω τη χάρη
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ενσωματωθώ στο λαμογίστικο τρόπο ζωής.
Εδώ θα μείνω και θα ακούς τα σκατά κι αν σου αρέσει,αν δεν σου αρέσει κοπάνα την εσύ για Αγκόλα -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Από που είναι γνωστή αυτή η θέση σου? (δεν βλέπω πολύ τηλεόραση, γιάυτό ρωτάω)
Τα έχουμε πει και παλιότερα σε θέματα αυτοκίνησης,δε χρειάζετε να με δεις στην TV.
Εχεις τον Κακαουνάκη,τον Τράγκα και την Τατιάνα για ενημέρωση.... -
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Τουαλέτα από άποψη καθαριότητας μπορεί να είμαστε, αλλά οι Ελληνίδες (οι νέες τουλάχιστον) προσέχουν τον ευατό τους πολύ περισσότερο από τις Αγγλίδες. (Και τις Αμερικανίδες θα προσθέσω)λογικο, ειναι ο μονος τροπος για να 'πανε μπροστα'...
προφανως δε μιλαω για ολες.
-
Ξέχασε να πει ότι είναι και χαμηλοκ@λες και από σωματότυπο φακλανοκατασκευές συγκρινόμενες πάντα με τα εργοστάσια παρασκευής στις βόρειες και β-ανατολικές χώρες. Άλλα καλούπια, άλλες μήτρες στην σειρά παραγωγής πώς να το κάνουμε
-
http://www.youtube.com/watch?v=b5fKxlfxVoI' target='_blank
εγω παντως πιο πολυ γελασα οταν το ειδα παρα περιμενα την ξαστερια...
-
Το συγκεκριμενο αποσπασμα παντως εχει προβληθει εδω και πανω απο 3 χρονια...τοσο τουλαχιστον το εχω στο σκληρο μου.
Τωρα το θυμηθηκαν? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Το συγκεκριμενο αποσπασμα παντως εχει προβληθει εδω και πανω απο 3 χρονια...τοσο τουλαχιστον το εχω στο σκληρο μου.
Τωρα το θυμηθηκαν?παντως αν αναφερεσαι για το λινκ που εβαλα,δεν ειναι αυτο το 'καυτο' αποσπασμα που απασχολει (?) τωρα
-
Επειδή βαριέμαι να γράφω, ορίστε μερικά smileys για το uk vs greece saga:
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Τωρα το θυμηθηκαν?παντως αν αναφερεσαι για το λινκ που εβαλα,δεν ειναι αυτο το 'καυτο' αποσπασμα που απασχολει (?) τωρα
Δικο μου λαθος, διαβασα και το αρθρο τωρα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ρε συ G60, γιατί δεν φεύγεις από την Ελλάδα να ησυχάσεις? Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που κάθεσαι.
Δε σου κάνω τη χάρη
Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ενσωματωθώ στο λαμογίστικο τρόπο ζωής.
Εδώ θα μείνω και θα ακούς τα σκατά κι αν σου αρέσει,αν δεν σου αρέσει κοπάνα την εσύ για ΑγκόλαΕγώ δεν είπα ποτέ ότι η Αγκόλα είναι καλύτερη από την Ελλάδα.
Επίσης, εξακολουθείς να μην απαντάς στην ερώτηση.
-
Ο χρήστης scandinavian έγραψε:
Μα και σαφώς έχει δίκιο.
Όσο για γενικότητες του στυλ οι Άγγλοι είναι έτσι ή αλλιώς μόνο λόγω Clarkson απλώς γίνονται όμοιοι με τον Clarkson...η ελλειψη χιουμορ δημιουργει ποστς σαν αυτο
ο κλαρκσον εχει κραξει ολες τις χωρες τις ευρωπης,και ολες οι 'αποψεις' του και καλα, ειναι προιον καποιων στερεοτυπων και κολληματων για αυτο εχει και τοσο απαιχτο χιουμορ.
στην ουσια με το να προβαλλει αυτα τα στερεοτυπα ως αποψεις του ,σαρκαζει τα ιδια στερεοτυπα -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Από που είναι γνωστή αυτή η θέση σου?
από τον ΒΠΠ
Πόσο ΜΙΖΕΡΟΣ πρέπει να ναι κάποιος για να απαντήσει σοβαρά στον Κλάρκσον;
α. Σίγουρα δεν έχει ιδέα τι εστί JC.
β Ακόμη πιο σίγουρα δεν έχει χιούμορ
γ. Δε γαμάει κιόλας -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Από που είναι γνωστή αυτή η θέση σου? (δεν βλέπω πολύ τηλεόραση, γιάυτό ρωτάω)
-
Δηλαδή η εκπομπή αυτή προβλήθηκε πριν αρκετά χρόνια,(κάτι που φαίνεται από το ότι ο Κλάρκσον είναι νεότερος στο βίντεο..)και εμείς(οι δημοσιογράφοι δλδ)το πήραμε χαμπάρι τώρα;
Μόλις το είδα στο δελτίο του ΑΝΤ1.Άρα πρόκειται περί λαικισμού και δημοσιογραφικής αλητείας.
ίσως ανώδυνης βέβαια,αλλά δείχνει(μας υπενθυμίζει)ποιοί μας ενημερώνουν. -
Ακόμη και αν είναι χιούμορ ο χαρακτηρισμός μιας χώρας ως τουαλέτας,είναι φθηνό και αισχίστου είδους...υπάρχουν πολλοί πιο ωραίοι τρόποι να σαρκάσει κάποιος γεγονότα και καταστάσεις πόσω μάλλον χώρες και λαούς από αυτόν...
-
Και είναι ακόμα πιο κακό και κακαντρεχές το χιούμορ αν η χώρα είναι και στην πραγματικότητα σαν τουαλέτα
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Και είναι ακόμα πιο κακό και κακαντρεχές το χιούμορ αν η χώρα είναι και στην πραγματικότητα σαν τουαλέταΜάλλον ο JC δέν έχει πάει ποτέ στο Παρίσι
Top Gear - Fifth Gear - Best Motoring Discussion