-
Αγαπητέ Ηλία, ναι οικογενειακώς έχουμε χτίσει
-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
προσφατα ή παλαιοτερα?
-
Παλαιότερα....
-
-
Εσύ εχτισες η αγόρασες σπίτι;
-
Πες μας ρε Ηλία που καταλαβαίνεις να καταλάβουμε και εμεις. Πως δικαιολογείται αυτή η αύξηση τιμών;
Πως δικαιολογείται το κόστος αγοράς δύο πανομοιότυπων νεοδμητων οικιών μερικά εκατοντάδες χιλιομετρα πιο πέρα να είναι δύο φορές μικρότερο από το κόστος κατασκευής στην Αθήνα που λέει ο ταξιδευτής;
-
Πες μας ρε Ηλία που καταλαβαίνεις να καταλάβουμε και εμεις. Πως δικαιολογείται αυτή η αύξηση τιμών;
Πως δικαιολογείται το κόστος αγοράς δύο πανομοιότυπων νεοδμητων οικιών μερικά εκατοντάδες χιλιομετρα πιο πέρα να είναι δύο φορές μικρότερο από το κόστος κατασκευής στην Αθήνα που λέει ο ταξιδευτής;
Αυτο που ξερω ειναι το σημερινο κοστος ανεργεσης στην Αττικη, σε εργολαβο και σε ιδιωτη (διαφερει η τιμη) για πανωσηκωμα και για εξαρχης κατασκευη (τα θεμελια κοστιζουν αρκετα) τα νουμερα που πιστευεις οτι ισχυουν ειναι εκτος πραγματικοτητας.
-
Ηλία μου τα βλεπεις τα νούμερα και τα κόστη των αγγελιών
Άσε εμένα μη με πιστεύεις.Πως τα εξηγείς;
Αν σου πω ότι στο επάγγελμα των μηχανικών ξέρω και έχω διασυνδέσεις που δεν έχεις θα με πίστευες;
-
-
Πιθανο σεναριο στο μυαλο μου, να χρειζεται αμεσα ρευστο οποτε καποια τα δινει ισως και λιγο κατω απο το κοστος. Τα εχουν αυτα οι επιχειρησεις.
Ισως παλι απο τα υπολοιπα που πουλησε να εχει παρει μεγαλη υπεραξια.
Δε γνωριζω το κοστος κατασκευης στην επαρχια. -
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Κληρονόμος δηλαδή
Μεγάλος.
-
@ilias-a said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Πιθανο σεναριο στο μυαλο μου, να χρειζεται αμεσα ρευστο οποτε καποια τα δινει ισως και λιγο κατω απο το κοστος. Τα εχουν αυτα οι επιχειρησεις.
Δε γνωριζω το κοστος κατασκευης στην επαρχια.Ηλία μου, όλες οι νεόδμητες σε όλη την επαρχία έχουν αυτες χοντρικά τις τιμές αγοράς. Που είναι υποδιπλασιες του κόστους που μας λένε για την Αθήνα.
Μη χαφτεις ότι λένε όσοι έχουν κέρδη από την ιστορία αυτή. Κάνε έρευνα και ανάλυση.
-
Ως γνωστόν, ένα οικόπεδο 500τμ πχ έχει την ίδια αξία στην Καλλιθέα και το Κιλκίς ή την Καστοριά. Εγώ πάλι δεν έχω καταλάβει γιατί στο Μανχάτταν πουλάνε 15-20 χιλιάδες δολάρια το τετραγωνικό πόδι ενώ το κατασκευαστικό κόστος είναι πάνω κάτω ίδιο με την Αθήνα και το Κιλκίς.
-
Γιατί δεν μπορείς να κατανοήσεις δύο απλές βασικές έννοιες;
Διάβασε ξανά τα πόστς -
Δεν τα καταλαβαίνεις αυτά. Δεν έχεις σπουδάσει οικονομική επιστήμη και δεν έχεις δώσει 12 μαθήματα εξετάσεις
-
Ε μα! απορώ πως δενετε τα κορδόνια σας
-
@ilias-a said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Δε γνωριζω το κοστος κατασκευης στην επαρχια.Ηλία μου, όλες οι νεόδμητες σε όλη την επαρχία έχουν αυτες χοντρικά τις τιμές αγοράς. Που είναι υποδιπλασιες του κόστους που μας λένε για την Αθήνα.
Μη χαφτεις ότι λένε όσοι έχουν κέρδη από την ιστορία αυτή. Κάνε έρευνα και ανάλυση.
Οταν με το καλο χτισεις Αττικη, τη σημερινη εποχη, να συζητησουμε οτι θες.
-
Αυτό σου λέω, τα κόστη ειναι διαφορετικά από αυτά που λέει ο ταξιδευτής. Υπαρχει μεγάλο καπέλο στις τιμές που μοιάζει με φούσκα.
Το κόστος των υλικών, προμηθειών, αδειών χοντρικά είναι ίδιο σε όλη την Ελλάδα. Μη σου πω στην επαρχία και υψηλότερο λόγω κόστους μεταφοράς από κάποια εργοστάσια.
Διαφέρουν οι αμοιβές των παρατρεχαμενων, εργατών (όχι πολύ) μελετών και το ποσοστό του κέρδους τους.
Το λένε μελέτες, η ελστατ, η ΤτΕ, ανεξάρτητοι αναλυτές, καθηγητές, το ΔΝΤ και μετά σε προσωπικό επίπεδο οι μηχανικοί που έχω συζητήσει και τα παραδείγματα του κόστους κατασκευής σε όλες τις νεόδμητες στην επαρχία.
Οι δεξιοί φίλοι εδώ μέσα, έτσι για να πικαρω, δυσκολεύονται να το κατανοήσουν. Για αυτό είναι δεξιοί. Τι άλλο θα ήταν;
-
This post is deleted! -
Όλοι άσχετοι με ξένες τσέπες. Μηδενικής αξιοπιστίας.
Αλλά εντυπωσιάζουν τους αδαείς και τους αμαθείς.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ