-
Η μητέρα σου θα είναι εγγυητής; Και έχει ρυθμιζόμενο δάνειο;
-
40 χιλιάρικα στην άκρη τα θεωρώ λίγα για αγορά οικίας.
Κατά την άποψή μου για δάνειο 80 χιλιάρικα θα πρέπει να υπάρχουν στην άκρη 80 χιλιάρικα, ώστε από αυτά τα 40 να πάνε στην αγορά και τα υπόλοιπα για τα έξοδα αγοράς (τα οποία είναι αρκετά), πιθανή ανακαίνιση/εργασίες/μετακομίσεις κλπ... και να υπάρχει και ένα μικρό μαξιλάρι για παν ενδεχόμενο.
Στις αγορές κατοικιών τα χρήματα φεύγουν σαν στραγάλια. Άσε που όποιος μπαίνει σε αυτή την διαδικασία αυτομάτως δείχνει ότι έχει φράγκα...και τα κοράκια μαζεύονται.
-
ειχε στεγαστικο το 2000. σταματησε να το πληρωνει το 2010. το ρυθμισε το 2018.. θελει 4 χρονια απο τη ρυθμιση η εθνικη για να κανεις νεο αιτημα. εγω ειμαι εγγυητης στο δανειο της.. 250 το μηνα...
-
Με 40Κ διαθέσιμα και 80Κ δάνειο, θα έπρεπε να κοιτάζεις σπίτι στα 100Κ. Άντε, αν βιάζεσαι και θεωρείς ότι η αγορά ξεφεύγει προς τα πάνω, να ρισκάρεις αγορά στα 110Κ. Οτιδήποτε παραπάνω, είναι τρομακτικο ρίσκο. Γιατί πρέπει να μπορέσεις να καλύψεις και τα έξοδα των συμβολαίων, του φακέλου, των προσημειώσεων, των παροχών (αν είναι νέο διαμέρισμα) ή των επισκευών/φρεσκαρίσματος (αν είναι παλαιό διαμέρισμα), των ηλεκτρικών συσκευών, της επίπλωσης, της μετακόμισης κτλ. Και να σου μείνει και ένα μικρό μαξιλάρι.
Μονο αν δέχεται ο κατασκευαστής κάποιες δόσεις ετεροχρονισμένες μπορείς να κοιτάξεις παραπάνω.
-
Γενικά όλο το εγχείρημα φαίνεται τελείως πρόχειρα σχεδιασμένο. Όντας μάλιστα και εγγυητής σε κακοπληρωτη.
Χωρίς να είμαι και ειδικός μου φιανεται πολύ καλή η προσφορά των 80.000 με το συμβόλαιο ζωής. Εγώ αν ήμουν διευθυντής δεν θα έδινα τέτοιο δάνειο με όσα μας έχεις περιγράψει αλλά από την άλλη δεν θα έκανα καριέρα σε τράπεζα αν είχα τέτοια μυαλά.
Όσο προχωρούν οι εξώσεις και πωλήσεις κόκκινων δανείων σε ξενα funds που επιβαρύνουν τους ισολογισμούς των τραπεζών θα αρχίσουν να εμφανίζονται ξανά νέα επισφαλή δάνεια υψηλού ρίσκου.
Μετά θα βγει ο ψιψινελ να βρίζει...
Τεσπά...
Ψάξε και για άλλο φθηνότερο σπίτι -
μιλαμε σε ενα φορουμ και δεν ξερουμε τι ακριβως παιζει
εγω θα πω οτι το μαγαζι ειχε ζημιες στα χαρτια προπερσι αλλα ηταν φοβερη ανακαινιση που μας εδωσε πολλα κερδη φετος
στα χαρτια λοιπον φαινεται μειον προπερσι και μας κανει ζημια στη διετια.
η δοση απο τη ρυθμιση πληρωνεται ΚΑΝΟΝΙΚΑ τρια χρονια. κανονικοτατα. ειχε σταματησει να πληρωνει καθ υποδειξη "φιλων" (μην τα πληρωνεις για να σου κοψουν...)
εννοειται πως ειχε να δινει. τα πιστεψε. την πατησε.
εγω ειμαι δημοσιος. σταθερα εως τη συνταξη και με καλο μισθο πλεον μετα απο 20 χρονια.
ιδωμεν.
το σπιτι εκανε 130.000 και πηγε 145 επειδη αυξηθηκαν τα υλικα. θελουμε εστω τα 80. θα βαλουμε τα αλλα . λιγο το εφαπαξ της μανας λιγο απο δω απο εκει λιγο μελλοντικα εσοδα... ας ελπισουμε να δεχτει ο μηχανικος αλλιως επανερχομαστε του χρονου με διπλασιο εκκαθαριστικο και εκει θα παρουμε 100.000 αλλα τα σπιτια θα εχουν εδω 170. τεσπα -
Καλά από θεωρίες συνωμοσιων και έξυπνες ιδέες φίλων έχει γεμίσει ο τόπος...
Εύχομαι τα καλύτερα και να πάρετε αυτό που ποθείτε.
-
τα κοπρσκυλα που τα συμπονουσαμε 10 χρονια αχ καλε η οικοδομη παγωσε γ τσιμινιερα αχ καλε το δντ / η ελλαδα μας /
ΓΙΑΤΙ τωρα με την αυξηση των υλικων κοιτανε να βγαλουν ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΞΤΡΑ 10/20 %; ΚΟΠΡΟΣΚΛΑ!!!! ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ
σπιτια 100. χηνες το 17 πηγαν 120 χηνες το 21 και δυο μηνες μετα (τωρα) πανε 150-160 και σε διπλανους επαρχιακους νομους 1800/2000 το τμ μουαχαχαχα μακαρι ερντογαν πσυχουλες και 20 ετη πεινα φρεντο με των 1.20
εκμεταλλευονται την αυξηση ενοικιων τη ζητηση προσφορα και να χαμε να λεγαμε
ρε ναρεσμου ενα σπιτι ζηταμε να βαλουμε τα παιδακια μας
ντροπη ρε
μακαρι οαεδ ρε -
Εντελώς φιλικά…όταν είχε 100 γιατί δεν πήγες να το πάρεις?
Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις κάποιοι τα ονομάζουν ελεύθερη αγορά. -
Γιατί ήθελε να το πάρει 80 και 60 . Τότε τον βόλευε η προσφορά και η ζήτηση .
Τώρα σκούζει γιατί δεν τον συμφέρει.
Πάντα θα υπάρχει ένα σπίτι να βάλει τα παιδιά του.
Εκτός αν θέλει να πάρει σπίτι τσάμπιονς λήγκ σε τιμή σούπερλίγκ 2 επειδή είναι ωραίος ...Α και κάτι τελευταίο , κάτι αυξήσεις υλικών 50-100 % τις έχεις ακούσει ? Καυσίμων ? Οικοπέδων ?
Αλλά είπαμε τα καλά και συμφέροντα τις τσέπες υμών...
-
ελεφθερι αγωρα μετακλητοι του κουλη
το 17 δεν ειχα εισοδηματα
ελευθερη ναι
να τους λυπομαστε οταν παγωνει η φαση 10 χρονια; να δινουμε και κανενα κρατικο επιδοματακι; αυτοι πανε να βγαλουν απο τη ξυγα ξυγγι αυτο εννοω
πανω τα υλικα και καπακι αυτοι και αλλη αυξηση
ελευθερη θα λεγα τι... -
Γιατί έδωσαν κανένα επίδομα ?
Και να σου πω και κάτι απλής οικονομίας...
Οταν κάνεις εμπόριο , παίρνεις κάτι 30 , το πουλάς 40 , βγάζεις 10 για να ζήσεις και να πληρώσεις υποχρεώσεις και έχεις και 30 να το ξαναγοράσεις .
Οταν αυτό όμως κάνει πλέον 40 , τότε απλά δεν έχεις να φας και να πληρώσεις υποχρεώσεις.
Αρα πρέπει να το πουλήσεις 45 για να δεις τι θα γίνει .
-
Όχι criu, έπρεπε αυτός που έδωσε 30, να το πουλήσει 25 και τώρα που κάνει 40 να το πουλήσει πάλι 25….καλά δεν θα ήταν?
-
Γενικά το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό και έχουν ξεκινήσει συζητήσεις σε διάφορες κοινωνικές ομάδες σε πολλές χώρες της εε που αναλύουν το θέμα αυτό σε εκπομπές και άρθρα.
Αργά η γρήγορα η ΕΕ θα πρέπει να πάρει μέτρα για τις τιμές της στέγης. Ποια θα είναι αυτα δεν έχω ιδέα.
-
Δύσκολη υπόθεση η αγορά οικίας στην Ελλάδα και όχι για όλους. Δυστυχώς στην Ελλάδα πολλοί υποψήφιοι αγοραστές δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι και ξαφνικά μπαίνουν στο "χορό" επειδή τους σπρώχνουν προσωπικές καταστάσεις π.χ. οικογένεια, παιδιά, γάμοι κλπ...
Και εκεί πάνω στο "χορό" διαπιστώνουν ότι δεν ξέρουν να "χορεύουν" και τους βάζουν και "τρικλοποδιές".Η λύση είναι το ενοίκιο και η κατάλληλη προετοιμασία για να γίνει κάποια στιγμή η αγορά χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.
Πάντως και στην Ελλάδα το πράγμα πάει προς την κουλτούρα του ενοικίου και όχι της ιδιοκτησίας. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Αλλά όσο υπάρχει το πρόβλημα της έλλειψης ακινήτων και της σχεδόν μηδενικής ανέγερσης νέων, τότε τίποτα δεν πρόκειται να επιλυθεί.
υ.γ. αυτό το θέμα θα μπορούσε να ήταν σημαία από την αντιπολίτευση στα πολιτικά θέματα. Αλλά προτιμούν να ασχολούνται με την παραπολιτική και την πολιτική καφενείου.
-
Το θέμα όπως έχω περιγράψει πολλές φορές είναι πάρα πολύ σοβαρό και όχι μόνο εδώ σε εμάς.
Ίσως κάποιοι άνθρωποι άλλης εποχής δεν το αντιλαμβανόνται αλλά όντως είναι πολύ σοβαρό. Δεν γίνεται μορφωμένοι άνθρωποι με πολλά πτυχία και δεξιότητες να μην μπορούν στα 30+ να έχουν ιδιωτικότητα σε δικό τους σπίτι (είτε μέσω ενοικίου) και να αναγκάζονται να ζουν με 1 ή 2 συγκατοίκους ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα. Ούτε να ζουν σε σπίτια των γονιών τους μέχρι τα 40 και παραπανω
Για εμένα αυτό το θέμα είναι ένα από τα πιο βασικά για αυτό και το θίγω σε πολλές συζητήσεις εδώ στο forum, και μάλλον είναι ένα θέμα που πρέπει να λύσει η επόμενη γενιά μιας και η σημερινή δεν φαίνεται να μπορεί να το αντιληφθει. Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει πρώτα να το αντιληφθείς.
Δυστυχώς για πολλούς είτε θα πρέπει να αλλάξει και να υπάρξει έντονη παρέμβαση στην αγορά ακινήτων από τα κράτη μέλη με αυστηρούς νόμους ιδιοκτησίας κτλ είτε να υπάρχουν μόνιμα επιδόματα ενοικίασης κατοικιών ως κάτι το δεδομένο και για όλους. Σε πρώτη φάση δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι αλλο
-
Ένα κράτος πρόνοιας θα είχε προ πολλού παρέμβει για να λύσει αυτά τα προβλήματα των πολιτών. Να τα λύσει εντελώς. Αφορά θέμα επιβίωσης.
Στο φινάλε ας φτιάξει εργατικές κατοικίες/πολυκατοικίες ή δομές (οικιστικά χωριά) με απλές οικίες και να τις προσφέρει (έναντι χαμηλού αντιτίμου ενοίκιο ή πώληση) σε όσους έχουν σοβαρό πρόβλημα στέγασης.
Λύσεις υπάρχουν και τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αλλά δεν θέλουν, όχι μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και όσοι "τρέφονται" από τον κλάδο αυτό.
-
@storm said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Ένα κράτος πρόνοιας θα είχε προ πολλού παρέμβει για να λύσει αυτά τα προβλήματα των πολιτών. Να τα λύσει εντελώς. Αφορά θέμα επιβίωσης.
Στο φινάλε ας φτιάξει εργατικές κατοικίες/πολυκατοικίες ή δομές (οικιστικά χωριά) με απλές οικίες και να τις προσφέρει (έναντι χαμηλού αντιτίμου ενοίκιο ή πώληση) σε όσους έχουν σοβαρό πρόβλημα στέγασης.
Λύσεις υπάρχουν και τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αλλά δεν θέλουν, όχι μόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά και όσοι "τρέφονται" από τον κλάδο αυτό.
Δώσε πόνο Storm!!!
Δίνεις πάτημα για να ανοίξει μεγάλη κουβέντα!
Αν το έβαζα εγω αυτό πάντως, η αντιμετώπιση από κάποιους από τους υπόλοιπους συμφορουμίτες -
Κανένας συμφορουμίτης δεν πρόκειται να σας πει κάτι για οποιαδήποτε άποψη .
Εχει ο καθένας την δική του.
Κάποιοι όμως ασχολούνται 40 χρόνια με το αντικείμενο και όσο να το κάνουμε η άποψη τους έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.
Οταν λέμε για στεγαστικές ανάγκες δεν μιλάμε για σπίτι 100 τμ.
Ενα ζευγάρι άριστα μένει σε 50-60 τμ και με ένα παιδί μικρό .
Μετά υπάρχουν τα 70-80 τμ που βολεύουν οικογένεια με 2 παιδιά μικρά διαφορετικού φύλου ή και μεγαλύτερα ίδιου φύλου.
Αν κάποιος δουλεύει σταθερά στην ίδια περιοχή , είναι ηλίθιο να πετάει τα λεφτά του σε ενοίκιο . Μπορεί με αυτά να αγοράσει ένα μικρότερο σπίτι ή μεγαλύτερο και παλιότερο ή σε φτηνότερη περιοχή και να κερδίζει την υπεραξία .
Αυτό που πρέπει να κάνει το κράτος , είναι να δίνει το επίδομα ενοικίου σε όσους το παίρνουν , ως μέρος της δόσης στην τράπεζα οπότε θα υπάρχει και μικρότερο ρίσκο για αυτή.
Να πιέσει τις τράπεζες να πάνε τα στεγαστικά επιτόκια εκεί που πρέπει για χώρα του ευρώ.
-
Κάτσε γιατί σε έχασα λίγο.
Όταν λες 70τμ και παιδιά διαφορετικού φύλου εννοείς δύο παιδικά δωμάτια;Σε 70-80τμ;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ