-
Δεν εχω αλλη θερμανση. Μεσα εχω τα παντα. Δεν πλειρωνω πετρελαια, αερια κτλ.
-
Φίλε δηλώνω αναρμόδιος γιατί δεν έχω οικογένεια, παιδιά κλπ...
Μένω μόνος μου, κάνω τα κουμάντα μου, είναι και τα οικονομικά μου περιορισμένα, οπότε ποιο πολύ στάθηκα στο ποσό. -
Κοντά στο 1000ρικο θα μου φύγει μόνο για το αέριο φέτος... Ήδη 740€. Ρεύμα δεν υπολόγισα ακόμα.
lap@ Tο ποσό είναι λογικό, για ένα σπίτι που κρατιέται ζεστό. Δηλαδή 820€ όλη η ενέργεια του χειμώνα, είναι μια χαρά. Εξαρτάται και που μένεις βέβαια.
-
Γατάκια...
-
Ωρε Ζήκο,
Καταιγίδα μην κοιτας εσυ.
Μα καλά όλη μερα ισιωνεις το μαλλι με το πιστολάκι;
Σχεδον δυο χειμωνες δικοι μου ενας λογαριασμος δικός σου.
Μου θες και ηλεκτρικοΣιγουρα μονοκατοικία που χτυπιεται απο παντού.
Να σου πω εχεις και αεριο; -
Όντως μονοκατοικία που χτυπιέται από παντού. Με γκαρσονιέρα στο ισόγειο που ζει ένα άτομο ακόμα. Με φώτα κήπου που ανάβουν γύρω-γύρω όλη τη νύχτα, ενώ ο Σπανούλης που μένει παραδίπλα, τη βγάζει με ένα μόνο φως, πάνω απ' την εξώπορτα. Με θερμοσυσσωρευτές, χωρίς αέριο (δεν έχει φτάσει στη Βουλιαγμένη), όλη η θέρμανση είναι στο ρεύμα. Με πολύ υψηλά δημοτικά τέλη, ενδεχομένως τα υψηλότερα στη χώρα. Με θέμα υγείας στην οικογένεια φέτος, ώστε να έχουμε περισσότερη θέρμανση από άλλες χρονιές.
Με Ελπέντισον να μην έχει κλείσει χρόνο, οπότε δεν έχουν ομαλοποιηθεί οι λογαριασμοί. Πλήρωνα λίγα κάθε μήνα και τώρα ήρθε ο μεγάλος. Με ΔΕΗ, το ρεκόρ μου στον εκκαθαριστικό του χειμώνα ήταν 999. Τώρα το έσπασα κατά πολύ αλλά δεν είμαι τόσο νοικοκύρης ώστε να έχω πλήρες αρχείο των παλιών λογαριασμών ώστε να κάνω σύγκριση.
Ξέρει κανείς αν μπορώ να βρω ηλεκτρονικά τους παλιούς λογαριασμούς;
-
Ο σπανουλης εχει πολλά εξοδα, γεννοβολα καθε 20 μηνες, θα λυσει λεει το δημογραφικό μόνος του.
Υγεια να εχει ο ανθρωπος να ναι παντα καλα και αυτος και η οικογενεια του.
Και σε εσας περαστικά ρε Ζήκο, μονο θετικά νέα.
Οι θερμοσυσσωτευτες κρατούν ζέστη όλη μέρα όμως, είναι ωραια θερμανση, απο τις καλυτερες χωρις μανουρα και βρομιά.
Stiebel;;
Ξερεις πρεπει να τους ανηγεις καποια στιγμη το βαντιλατερ να αδειαζουν ειδαλλως χαλάει η μόνωση στο πάνω μέρος τους. Τσαλακώνει απο την υψηλή συνεχωμενη θερμοκρασία. -
dimsabas@ κάτι πρέπει να κάνεις, για να πληρώνεις λιγότερο. Δύο περιπτώσεις.
- θερμοπροσοψη και αλλαγή κουφώματα, αν δεν το έχεις κάνει.
- αλλαγή του συστήματος θέρμανσης. Βάζεις κανονικά καλοριφέρ. Και μια αντλία θερμότητας(όσο δεν υπάρχει αέριο). Το βοηθάς και με τον ήλιο, με λάμπες κενού ή επιλεκτικούς συλλέκτες παράλληλα στο κύκλωμα.
Ξέρω ότι κοστίζουν πολύ όλα αυτά. Θα δεις όμως θεαματική μείωση. Έχω πληρώσει στο χωριό μέχρι 6κ€(συνήθως γύρω στα 4κ€)για τη θέρμανση του σπιτιού. Και με υγραέριο σαν βιομηχανικό καύσιμο. Μόλις έπρεπε να απομακρύνω τη δεξαμενή του υγραερίου, κατάλαβα ότι ίσως και να γινόταν διπλάσιο, οπότε κάτι έπρεπε να κάνω.
Έβαλα 6 συστοιχίες με λάμπες κενού (σήμερα θα έβαζα συλλέκτες), 4 buffer 200 λίτρα, και σώθηκα. Δεν έχω πληρώσει πάνω από 1500€ τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα με λέβητα πετρελαίου. Τις μέρες με μεγάλη ηλιοφάνεια, παίζει και να μην καίω σταγόνα πετρελαίο. Υπάρχουν δε μεσημέρια που ανοίγουμε τις πόρτες, από την πολλή ζέστη. Διότι μόλις το ηλιακό κύκλωμα φτάσει κάποια θερμοκρασία, ανοίγει το κύκλωμα του καλοριφέρ για εκτόνωση, ώστε να πέσει η θερμοκρασία στο πρώτο. Οπότε όσο και να έχει μέσα στο σπίτι, τα σώματα είναι ζεστά.
Το σπίτι μεγάλο με πόρτες και παράθυρα γύρω γύρω. Μόνωση τυπική =δίπλα τούβλα με φελιζολ ανάμεσα. Χωρίς θερμοπροσοψη. Στο ισόγειο μαγαζί κλειστό, οπότε ο 1ος όροφος κρύο πάτωμα όπου έχει πλακάκι.
-
Πολλά δίνετε βρε παιδιά .
Διαμέρισμα 110 τμ 5ου και τελευταίου ορόφου στα βόρεια προάστεια που το τσακίζει ο αέρας χωρίς τίποτα δίπλα του με μόνωση κανονική δηλαδή 3 εκ σε τοίχους και κολώνες δοκάρια και 5 στην οροφή , έχω κατανάλωση 580 € από Νοέμβριο μέχρι και τον Φεβρουάριο . Αντε να περάσω λίγο τα 600 2-3 φορές που άναψα και τον Μάρτιο .
Αυτή είναι η κατανάλωση που έχω 15 χρόνια τώρα 500-800 τον χρόνο ανάλογα με τις εποχές και την αξία του πετρελαίου .
Αλλά έχω άριστο προσανατολισμό , τα δύο από τα 3 δωμάτια και η κουζίνα και το σαλόνι ανατολικά και νότια . Τα πατζούρια πάντα ανοιχτά και αυτό βοηθάει πολύ καθότι όποτε έχει ήλιο το σπίτι ζεσταίνεται από μόνο του , μια και είναι προσανατολισμένο στο χειμερινό ηλιοστάσιο . -
Στο χωριό 300τμ πάνω στο κύμα. Το βαράει βοριάς, το βαράει νότιας, το βαράει μαΐστρος. Και μη συγκρίνεις την Αθήνα με τη Β. Ελλάδα.
Στην πόλη είμαστε ίδια τετραγωνικά με εσένα , πάλι μπροστά στη θάλασσα, αλλά και χωρίς μόνωση με συρόμενα κουφώματα... Ελπίζω του χρόνου με αλλαγμένα κουφώματα να δω διαφορά... Όταν φυσάει ο βαρδαρης κουνιούνται οι κουρτίνες από τη χαραμαδα του ιμάντα από τα εξωτερικά ρολά. Μόνωση δεν ξέρω πως θα κάνω. Γιατί οι τοίχοι εξωτερικά είναι επενδεδυμένοι με μάρμαρο, και δεν είμαι για να ξυλωνω 30μ τρεχούμενα Χ 3 μέτρα ύψος μάρμαρα... Αποκλείεται να βρω και ίδια και σίγουρα θα μανουριασουν στην οικοδομή (και με το δίκιο τους). -
Κυρ, ευχαριστώ για τις συμβουλές, αλλά αφενός δεν παίζουν φράγκα για όλα αυτά που λες (ακόμα κι αν απέδιδαν οικονομικά), αφετέρου είναι άλλη χλίδα οι θερμοσυσσωρευτές. Μηδενική συντήρηση (το παραμικρό επί 35 χρόνια, ούτε καν αυτό που λέει ο Λαπ), σταθερή θερμοκρασία (κι όχι τα ακραία του καλοριφέρ πετρελαίου), κολογική συνείδηση.
-
Εγώ πετρέλαιαο είμαι περί τα €800 τον χρόνο. Αλλά έχουμε ζέστη στο σπίτι και ζεστό νερό.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Καταιγίδα μην κοιτας εσυ.
Τι να κοιτάξω; Αυτά που γράφετε μου φαίνονται εξωγήινα.
Και μετά μου λέει ο άλλος γιατί δεν κάνω οικογένεια;;;;
Με τι προσόντα;;;;
Λέξεις όπως οικογένεια, γυναίκα κλπ... είναι για τους ολίγους.υ.γ. για την ιστορία και μόνο ΔΕΗ όλο το χειμώνα 150euro, πετρέλαιο 42euro...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
υ.γ. για την ιστορία και μόνο ΔΕΗ όλο το χειμώνα 150euro, πετρέλαιο 42euro...ΔΕΝ υπάρχουν αυτά τα νούμερα...!!!
Εμένα ΔΕΗ μου έρχεται €150 ο μήνας...αχαχα!!
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Είχαμε μια συζητηση για το κλιματιστικό μου.
Ηρθε το ρευμα
520 € και ο προηγουμενος 300 ευρώ.
Συνόλο όλος ο χειμωνας 820 ευρω. Για 80 κατι τετραγωνικά (νομιζω 90 παρακατι) και θερμοκρασία μονιμα στου 24 με 26 σαλονοκουζίνα και 21-22 μια κρεβατοκάμαρα και 19-21 η άλλη.
Εσεις;Εμείς φέτος χρησιμοποιήσαμε πολύ το a/c στο σαλόνι που καθόμασταν τις περισσότερες ώρες (μικρό για το χώρο, 12άρι japan inverter). Η γυναίκα μου γκρίνιαζε, μου έλεγε θα μας σκίσει η δεη, καλύτερα λιγότερη ώρα καλοριφέρ (πετρέλαιο), κλπ.
Ήρθε ο εκκαθαριστικός ~80 άρι παραπάνω στο 4μηνο, οπότε μας φάνηκε μια χαρά. -
Στορμ, θα αμοίβεται κι η σύζυγος κι όλα τα έξοδα θα μοιράζονται. Δεν είναι τόσο χάλια όσο το φαντάζεσαι.
-
@Ναι εμένα το δικό μου στη ζεστη φτάνει έως τα 31.000btu. Και έχουμε πολύ ζέστη.
Αν πάω σε άλλη εταιρία με όλη μέρα βραδυνο τιμολόγιο πιστευω φθηνοτερα θα ειναι.
Όπως λεει και ο Ζήκος και εγώ τα μισά δίνω τα υπόλοιπα η Λαπαινα.
Αρα 400 κάτι ευρω όλος ο χειμώνας με 25 βαθμους ζεστη βγαινει για τον καθένα.
-
5500 κιλοβατόρες έγραψε ο μετρητής σε 100 τμ διαμέρισμα του '70 με διπλά αλλά παλιά κουφώματα και οροφή με μόνωση από αλουμίνιο. με θερμοσυσωρευτές παλαιού τύπου(4 αναμμένοι μόνο με νυχτερινό). Υπόψιν επειδή είναι και σε κοινωνικό προβλέπεται όριο 1700.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Στορμ, θα αμοίβεται κι η σύζυγος κι όλα τα έξοδα θα μοιράζονται. Δεν είναι τόσο χάλια όσο το φαντάζεσαι.Στην Γερμανία μένεις;
-
Δε σε νοώ.
Σου φαίνεται παράξενο να συμφέρει οικονομικά ο γάμος; Κι όμως, αν ξαφνικά εξαφανιζόταν η σύζυγος και τα τέκνα κι έπρεπε να ζήσω μόνο με το δικό μου μισθό στο πατρικό μου, θα τα έβρισκα σίγουρα πιο μπαστούνια από τώρα.
ΕΝΦΙΑ, θέρμανση, λογαριασμοί θα έπεφταν όλα πάνω μου. Σε έξοδα διατροφής, επίσης ξοδεύουμε περισσότερα για μένα από τους υπόλοιπους τρεις μαζί, για την ώρα τουλάχιστον.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ