-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ζευγάρι ψάχνει μονοκατοικία...πάμε να τους δείξω μια...'αυτήν την είδαμε το 2010,μην κάνεις τον κόπο'. Έτσι μου ήρθε να τους κατεβάσω από το αμάξι.... δέκα χρόνια ψάχνουν σπίτι....
Θυμηθηκα Glengarry Ross
https://getyarn.io/yarn-clip/e14202af-4c49-43ed-b624-d8ae41a03828
Δηλαδή εγώ που κοίταγα το 2014 και είδα σχεδον ότι υπήρχε σε Γέρακα/Χαλάνδρι/Βριλλήσια θα είμαι γραφικός αν ξαναδώ το 2020 και τους πω οτι τα έχω δει; (Αφου το 80% είναι ακόμα απούλητα)
Γενικά εγω στους 20 ξερω γω μεσίτες μόνο 1 πέτυχα σοβαρό επαγγελματία που ηπξερε τα πάντα για τα σπίτια και με πήγαινε να δω αυτά που οπντως ήταν κοντά στα κριτιριά μου και όχι απλά ότι είχε στο folder του και το μόνο σχετικό ήταν η τιμή.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η διαφορά είναι ότι εσύ ξέρεις τι θέλεις ενώ οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι τους γίνεται....
Οι περισσότεροι όταν έρχονται σε εμένα και τους ρωτήσω τι ψάχνουν λένε 'ψάχνουμε μεζονέτα η διαμέρισμα με 2,3,4 δωμάτια,οπουδήποτε και διαθέτουμε 60 με 150 χιλιάδες'...μπορείς έτσι να κάνεις δουλειά? Όταν η ζήτηση καλύπτει το 80% του χαρτοφυλακίου σου,θα τους τα δείξεις όλα. Έχω μια συνάδελφο στην περιοχή που απορώ πως δουλεύει ακόμα. Οποίος πάει σε αυτήν,τους πάει σε ΟΛΑ τα σπίτια που έχει,ανεξάρτητα αν ταιριάζουν με την ζήτηση,τους βάζει να υπογράψουν για όλα και τέλος...αν τσιμπήσει κάποιος,τσίμπησε... -
Εγώ θα ήθελα τα μεσιτικά γραφεία να μην έχουν μόνο το ρόλο του διαμεσολαβητή.
Ούτε να θεωρούν ως πελάτη τον πωλητή ενός ακινήτου.Θα ήθελα να βλέπουν και τους υποψήφιους αγοραστές ως πελάτες τους.
Αυτό για μένα σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν απαντήσεις σε ερωτήματα, να είναι ειλικρινής, να έχουν ενημερωθεί πλήρως για τα ακίνητα που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους, να διατηρούν φάκελο με έγγραφα που να πιστοποιούν αυτά που λένε και να έχουν δυνατότητα να βοηθήσουν στην πώληση.Και όταν λέω για δυνατότητα βοήθειας εννοώ να έχουν συνεργάτες δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, διεκπεραιωτές κλπ...
Αυτά δυστυχώς δεν τα συνάντησα σε κανένα μεσιτικό γραφείο από τα τόσα που επισκέφτηκα, εκτός από την Remax η οποία έκανε κάποια πράγματα που εκτίμησα.
Για παράδειγμα, σε δύο ακίνητα που πήγα ήρθε και πολιτικός μηχανικός του γραφείου.
Και στα δύο ακίνητα είχαν μαζί φάκελο με όλα τα έγγραφα (συμβόλαια, κατόψεις κλπ...).
Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι και ο μεσίτης αλλά και ο πολιτικός μηχανικός δεν είχαν πρόβλημα να μου πούνε τα 'αρνητικά' των δύο ακινήτων σε σύγκριση με αυτά που εγώ έψαχνα.
Και σίγουρα αυτά τα 'αρνητικά' σημεία εγώ δεν θα τα έπαιρνα είδηση. -
Αυτά που λες storm είναι τα αυτονόητα και έτσι θα έπρεπε να λειτουργούμε όλοι. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι πολύ λίγοι ιδιοκτήτες είναι ειλικρινείς και σχεδόν κανένας δεν δίνει στοιχεία του ακινήτου (σχέδια,κατόψεις κλπ) επικαλούμενοι διάφορους λόγους. Ξέρεις τι είναι την ώρα της προκαταβολής να λεέι ο κατασκευαστής ότι το ακίνητο έχει ΦΠΑ? Να μην σου έχει πει ότι θέλει τακτοποίηση? Γίνεσαι ρόμπα βέβαια... εδώ ο άλλος πουλούσε διαμέρισμα που δεν ήταν καν δικό του και μου είχε υπογράψει εντολή κιόλας....Προφανώς και ο ιδιοκτήτης και ο εν δυνάμει αγοραστής είναι και οι δυο πελάτες οι οποίοι θα σου δώσουν καποια χρήματα και αυτό πρέπει να το σεβαστείς. Εδώ όμως γυρνάμε πάλι στην ράτσα μας....καταλαβαίνεις γιατί...
Υπάρχουν δυο κατηγορίες αγοραστών....αυτοί που θέλουν την αλήθεια και αυτοί που λατρεύουν την παραμύθα....αν πεις την αλήθεια οι περισσότεροι σε κοιτάνε σαν εξωγήινο,εκεί έχουμε φτάσει. Εγώ προσπαθώ να τα λέω όλα όπως είναι χωρίς περιττά...άλλοι το εκτιμούν,άλλοι όχι....τι να κάνουμε... -
Σίγουρα γίνομαι κουραστικός, αλλά αναγκαστικά γράφω απόψεις από την δική μου (τραυματική) εμπειρία.
Θεωρώ ότι επειδή πλέον τα διαθέσιμα προς πώληση ακίνητα (αναφέρομαι σε σπίτια/οικίες/διαμερίσματα) είναι ελάχιστα τα μεσιτικά γραφεία (και οι μεσίτες) δίνουν περισσότερη προσοχή στους πωλητές παρά στους αγοραστές. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμπλουτίσουν τις λίστες τους.
Προσωπικά βρέθηκα πολλές φορές σε αψιμαχίες και προστριβές μεταξύ μεσιτών (από διαφορετικά μεσιτικά γραφεία) που μπροστά στα μάτια μου προσπαθούσε να πείσει ο ένας τον άλλον ότι αυτός έχει εντολή για πώληση από τον ιδιοκτήτη.
Μάλιστα σε ένα διαμέρισμα (περιοχή Αμαρουσίου, Στούντιο Alfa) έφθασε στο σημείο ένας μεσίτης να πάρει από τα χέρια του άλλου την φωτογραφική μηχανή για να μην βγάλει φωτογραφίες.
Και η ιδιοκτήτρια (μεγάλης ηλικίας) καθόταν αποσβολωμένη γιατί δεν καταλάβαινε τι είχε συμβεί.
Αυτή η ιδιοκτήτρια έτυχε να είναι γνωστή μου. Κάποια άλλη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου έλεγε για το λάθος που έκανε και πήρε τηλέφωνο σε μερικά μεσιτικά γραφεία.
Η γυναίκα προσπάθησε να μου πουλήσει απευθείας το σπίτι, χωρίς μεσάζοντες και σε μία πολύ καλή τιμή, δυστυχώς όμως έβγαινα αρκετά έξω από τα χρήματα που υπολόγιζα.
Το σπίτι ήθελε και μία τυπική ανακαίνιση, οπότε οικονομικά δεν έβγαινα. Κατά τα άλλα όμως ήταν πραγματικά πολύ καλή περίπτωση.Ήταν ισόγειο οροφοδιαμέρισμα του 1978, 150τμ μέσα στο πράσινο, σε τριπλοκατοικία, με ιδιόκτητο χώρο πάρκινγκ για τρία αυτοκίνητα στη πίσω πλευρά του ακινήτου, βεράντες μπρος πίσω, δύο πόρτες εισόδου (κεντρική πόρτα και πόρτα κουζίνας), μεγάλη αποθήκη, ανεξάρτητη θέρμανση, ηλιακό θερμοσίφωνα, τζάκι και όλο το σπίτι με μάρμαρο Πεντέλης και κήπος ιδιόκτητος.
Ζητούσε 150000euro και μου το άφηνε 110000euro επειδή έτυχε να είναι γνωστή των γονιών μου. Αυτή πράγματι ήταν μία καλή ευκαιρία ειδικά για κάποιον που μπορεί να είχε οικογένεια.
-
Λεμε για τον μλκα τον αγοραστη, να το δεχτω.
Για τον μλκα τον μεσιτη δεν λεμε ομως. Ελαχιστοι ειναι σοβαροι επαγγελματιες. Οι περισσοτεροι ειναι αλεξιπτωτιστες, ασχετοι, κορακια, χωρις γνωση του αντικειμενου.
Εισαι επαγγελματιας; Του εξηγεις του αλλου που ΔΕΝ γνωριζει. Εισαι ειλικρινης (ελα, ποιος ηρθε;) και δεν κοροιδευεις τον αλλο. Και ο αγοραστης τοτε (καποιοι απο αυτπυς τουλαχ. ) θα αλλαξει σταση. Δεν ισχυει για ολους βεβαια. Ο βλακας/ισχυρογνωμων θα επιμεινει, αλλα υπαρχουν και πολλοι μεσιτες/κατασκευαστες με αυτη τη συμπεριφορα. -
Ρε γατε, 600€/μηνα μονο για θερμανση;;;;;;;;
-
...και μετά του φταίει ο Κατρουγκαλος.
-
@xenos....έχεις απόλυτο δίκιο! Έτσι ακριβώς είναι! Και ξανά ερχόμαστε στην ράτσα μας.....
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
...και μετά του φταίει ο Κατρουγκαλος.το προφανες ειναι τουτο...
επινεφριδιακη διαταραχη ειναι βασικα, που ως εξαιρετικα σπανια δεν αναγνωριζεται ως παθησις και δεν αποζημιωνεται ο μαυρος ο γατος για τα γιουρα που σπρωχνει σε ρευματοπετρελαια, αν και δινει στον βρωμερου αιδιου αποσταγμα, κατρου, μηνιαια απο ικανα εως και ασεμνα στο αριθμο γιουροπουλα. -
Ισως το έχω ξαναπεί , αλλά εγώ 35 χρόνια στο κουρμπέτι , μόνο ένα σπίτι έχω πουλήσει από μεσίτη πριν 21 χρόνια .
Ο λόγος γιατί μέχρι την αρχή της κρίσης οι μεσίτες ήταν απόλυτα τυχαίοι σε κάθε επίπεδο .
Μέσα στην κρίση λόγω της πτώσης της δουλειάς των μηχανικών , μπήκαν κάποιοι νέοι ή και έμπειροι μηχανικοί στον χώρο και οι εξαιρέσεις στην γενική ανικανότητα των μεσιτών έγιναν περισσότερες .Στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην αμερική τα πράγματα είναι αλλιώς. Είναι επαγγελματίες και εκεί παίζουν και αποκλειστικότητες . Αλλά σοβαρές . Δηλαδή σου κλείνω αποκλειστικότητα στο σπίτι για 3 μήνες ,να το πουλήσω σε συγκεκριμένη τιμή , όχι ό,τι κάτσει και αν δεν το πουλήσω σου πληρώνω το 2-5 % της αξίας του σαν ποινή , επειδή έχασες 3 μήνες .
Αυτοί είναι σοβαροί και εκτιμούν πραγματικές αξίες αγοράς , όχι σαν τους εδώ που μία παρεούλα με προσβάσεις στην εξουσία , χωρίς να έχουν εμπειρία κατασκευής και χωρίς να και μηχανικοί αρκετοί , μας πουλάνε μούρη στις εκτιμήσεις . Αλλά είπαμε το τεε ενδιαφέρεται για άλλα
Από την άλλη οι ιδιοκτήτες προφανώς και είναι κουμπωμένοι και καλά κάνουν απέναντι στους μεσίτες . Εδώ μόλις βάλεις μία αγγελία στην ΧΕ σε παίρνουν τηλέφωνο αμέσως ότι ώρα της ημέρας και να είναι όλοι οι μεσίτες . Για πλάκα θα σε πάρουν αν την βάλεις πρωί , 20-30 άτομα από μεσιτικά μέχρι το βράδυ . Γιατί τους πιέζουν από τα γραφεία να φέρνουν συνέχεια αγγελίες .
Και εκεί που έβαλες εσύ το ακίνητο σου , το δίνεις και σε αυτούς και έχεις στην ΧΕ , γιατί σχεδόν όλοι έχουν τα ίδια αστεία κανάλια , άλλες 20-30 αγγελίες με το ακίνητο σου . Αν αυτό το πολλαπλασιάσεις θα δεις ότι συνολικά υπάρχουν 10-20000 ακίνητα προς πώληση σε όλη την χώρα και αυτά γίνονται 200-250000 αγγελίες μόνο από τους μεσίτες .
Αυτό είναι ολέθριο γιατί οι αγοραστές πιστεύουν ότι υπάρχουν πολλά ακίνητα και έτσι δεν αγοράζουν . Οι πωλητές βλέπουν τι παρτάλια είναι οι μεσίτες και προφανώς μαζεύονται και δεν τους δίνουν στοιχεία και συμβόλαια και πολύ καλά κάνουν .
Η μεγάλη πλάκα είναι όταν σου παρουσιάζονται όλα τα μεσιτικά σαν κάτι το ιδιαίτερο .
Τα τελευταία χρόνια διαχειρίστηκα 2 πολύ ιδιαίτερα ακίνητα , πελατών μου που ήταν σε φτηνές έως κανονικές τιμές για την αξία τους , αλλά επειδή ξέρω τι τύποι είναι , είχα βάλει ιδιαίτερους όρους .
Επειδή τα ακίνητα κατοικούνταν , δεν τους έλεγα που είναι , δεν τους έδινα φωτό όλου του εξωτερικού και του εσωτερικού , τους έδινα πλήρη περιγραφή και κατόψεις , αλλά τους είπα ότι ΑΝ έχουν πελάτη , θα τον φέρουν να τον δω εγώ , να μάθω ότι είναι οικονομικά αξιόπιστος και μετά θα προχωρούσαμε σε ραντεβού με τους ιδιοκτήτες .
Αλλοι μεσίτες γκρίνιαξαν , άλλοι μεσίτες το δέχτηκαν , η ουσία είναι όμως ότι δεν έχουν τελικά πελάτες για τέτοια σπίτια .
Απλά έτσι γλύτωσαμε τους τουρίστες .Οπότε το συμπέρασμα είναι , ότι εγώ και στις καλές και στις κακές εποχές , δεν κουμπώνω με αυτούς ...
-
Καλά εσύ δεν κουμπώνεις γιατί είσαι στο χώρο, έχεις γνώσεις, εμπειρίες, γνωριμίες, άκρες κλπ...
Ο μέσος πολίτης υπάρχει περίπτωση ποτέ να βγάλει άκρη μόνος του στο χάος του real estate;
Και αν υποθέσουμε ότι μπορεί να βγάλει άκρη, ας πει κάποιος τι προφίλ θα πρέπει να έχει ένας μέσος πολίτης.Εγώ πάντως ακόμη και σήμερα άκρη δεν έχω βγάλει. Το απόλυτο χάος.
Το οποίο χάος δεν είναι τυχαίο. Πολλοί επωφελούνται και βγάζουν μεροκάματα (και κυρίως μαύρα).υ.γ. προσωπικά χωρίς την βοήθεια μεσιτικών γραφείων σπίτι δεν θα αγόραζα ποτέ. Προσπάθησα για έξι μήνες μόνος μου να κάνω έρευνα για σπίτια και να μάθω δύο πράγματα και το μόνο που κατάφερα ήταν να περάσουν οι μήνες χωρίς να γίνει τίποτα απολύτως.
-
Και πως πουλήθηκαν, αν πουλήθηκαν, τελικά τα σπίτια cruiser;
Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μέχρι το 2000 , ο κόσμος έβγαινε και έψαχνε σπίτια με το αμάξι και τα πόδια , στις περιοχές που ενδιαφερόταν και κοίταζε οικοδομές , αγγελίες και πωλητήρια στις κολώνες .
Από το 2002 με το εύκολο χρήμα , ο κόσμος στράφηκε στους μεσίτες γιατί βαριόταν να κουνηθεί μόνος του , αλλά και γιατί δεν ήξερε τι ήθελε να αγοράσει . Ταυτόχρονα όποιος έβαζε πωλητήριο σε κολώνα , αμέσως πέρναγε ο τοπικός μεσίτης και το έσκιζε...
Αλλά έχουμε τις αγγελίες στην ΧΕ . Ολοι βάζουν αγγελίες στην ΧΕ . Αλλά τώρα η ΧΕ τις πήγε πίσω από αυτές των μεσιτών και για να δεις το τηλέφωνο του ιδιώτη πρέπει να δώσεις κάτι . Οπότε πρέπει και ο κατασκευαστής ή ο ιδιώτης να πληρώσει για να βγεί λίγο ψηλότερα .
Τώρα αν κάποιος ψάχνει θα πρέπει πέραν του δικηγόρου του , να έχει και δικό του μηχανικό , ο οποίος θα τον βοηθήσει στην σωστή επιλογή .
Αλλά θα πρέπει να βγεί και να περπατήσει την περιοχή που ψάχνει . Εκτός αν ψάχνει παντού και πουθενά στην ουσία .
Ο χρήστης famas έγραψε:
Και πως πουλήθηκαν, αν πουλήθηκαν, τελικά τα σπίτια cruiser;Στάλθηκε από το Redmi Note 6 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το πρώτο μετά από 1 χρόνο αποσύρθηκε γιατί η τιμή που το έδινε ήταν χαμηλή και πούλησε ένα άλλο ακίνητο του που ήταν πιο φτηνό και έτσι δεν τον νοιάζει πια να το πουλήσει , αφού του δίνει μεγάλη απόδοση στην βραχυχρόνια ενοικίαση .
Αλλά ακόμα και σε τιμή που ήταν 40 % φτηνότερη από όσο θα το πούλαγε αν ήθελε το 2006 , πρόκειται περί διατηρητέας μονοκατοικίας ιδιαίτερης θέσης και εμφάνισης , πέριξ του Ιερού Βράχου , μεσίτες που θα μας έφερναν σοβαρούς πελάτες δεν βρέθηκαν .Το δεύτερο βγήκε πριν 1 μήνα προς πώληση και είναι μεγάλο διαμέρισμα σε 3 επίπεδα με πολλές αβάντες από θέση , ποιότητα , θέα και προίκα... Ο ιδιοκτήτης το πουλάει γιατί μεγάλωσαν τα παιδιά του και πλέον είναι πολύ μεγάλο για 2 άτομα . Τους βολεύει μόνο όταν είναι τσακωμένοι που έχουν και ένα όροφο ανάμεσα σαν νεκρή ζώνη...
-
Έχω αντίθετη άποψη λόγω της δικής μου εμπειρίας.
Σε αναζήτηση σπιτιού έχω μπει δύο φορές. Το 2005 και το 2015.Πάντως θα ήθελα να γνωρίσω μερικούς από αυτούς που ψάχνουν σπίτια με τα πόδια και τα αμάξια.
Να κάνω μερικές ερωτήσεις για να καταλάβω τι προφίλ θα πρέπει να έχει κάποιος που ψάχνει σπίτι με τα πόδια και τα αμάξια. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Από το 2002 με το εύκολο χρήμα , ο κόσμος στράφηκε στους μεσίτες γιατί βαριόταν να κουνηθεί μόνος του , αλλά και γιατί δεν ήξερε τι ήθελε να αγοράσει .
ok, σωστό.
Ταυτόχρονα όποιος έβαζε πωλητήριο σε κολώνα , αμέσως πέρναγε ο τοπικός μεσίτης και το έσκιζε...
Αυτό ισχύει επίσης. Έχω κάνει άπειρες βόλτες σε περιοχές που με ενδιαφέρουν και έχω βρει 1-2 συνολικά. Αισχρή συμπεριφορά βέβαια και δείχνει πόσο για κλωτσιές είναι.
Το δεύτερο βγήκε πριν 1 μήνα προς πώληση και είναι μεγάλο διαμέρισμα σε 3 επίπεδα με πολλές αβάντες από θέση , ποιότητα , θέα και προίκα... Ο ιδιοκτήτης το πουλάει γιατί μεγάλωσαν τα παιδιά του και πλέον είναι πολύ μεγάλο για 2 άτομα . Τους βολεύει μόνο όταν είναι τσακωμένοι που έχουν και ένα όροφο ανάμεσα σαν νεκρή ζώνη...
Θέλεις να μας πεις μόνο περιοχή και τιμή;
Πάντως για να δείτε σε τι εποχές ζούμε...
πχ1 180κ για τον αέρα μόνο.
πχ2 δείτε φωτός του διαμερίσματος
πχ3 άντε βγάλε άκρη τι είναι! -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχω αντίθετη άποψη λόγω της δικής μου εμπειρίας.
Σε αναζήτηση σπιτιού έχω μπει δύο φορές. Το 2005 και το 2015.Πάντως θα ήθελα να γνωρίσω μερικούς από αυτούς που ψάχνουν σπίτια με τα πόδια και τα αμάξια.
Να κάνω μερικές ερωτήσεις για να καταλάβω τι προφίλ θα πρέπει να έχει κάποιος που ψάχνει σπίτι με τα πόδια και τα αμάξια.Λοιπόν κοίταξε το βασικό είναι να ξέρεις τι θέλεις . Εσύ όχι οι άλλοι για σένα ...
Παράδειγμα . Προ 20ετίας , Σαββάτο γύρω στις 2 το μεσημέρι σκάει μύτη στην οικοδομή ζευγάρι μεσηλίκων και ψάχνει διαμερίσματα . Μας ρωτάνε , τους τα δείχνουμε , κοιτάγανε για μεγάλο διαμέρισμα , μου λένε είναι για την κόρη μας .
Ρωτάω δεν θα το δει εκείνη ? Μου λένε τώρα έρχεται . Και ω του θαύματος έρχεται με δικό της αμάξι η κόρη γύρω στα 25 με μάτι που μόλις είχε ανοίξει από τον ύπνο , μέσα στα νεύρα , που αντί να κοιτάξει το σπίτι , την είπε στους γονείς της που την κουβάλησαν για να της αγοράσουν σπίτι. Και σηκώθηκε και έφυγε παρατώντας τους σύξυλους . Ντράπηκαν και αυτοί , μας ζήτησαν συγνώμη και έφυγαν...
Αυτά να τα προσέχουν όσοι έχουν καλομαθημένες κόρες...
Πως θα έψαχνα σπίτι σήμερα ? Αρχικά θα έβαζα τις ανάγκες μου σε μία σειρά . Τι περιοχές θέλω , τι ανάγκες έχω από ΜΜΜ , τι θέλω από θέα , κέντρο ή προάστια , βουνό ή θάλασσα , κυριλέ ή μεσοαστική ή ότι νάναι περιοχή .
Τι όροφο , παλιό ή νέο ? Πιάνουν τα χέρια μου ή όχι . Τι γκαράζ να έχει , αν με νοιάζει να έχει . Αν είναι παλιό , πόσο παλιό και τι ανακαίνιση θέλει . Βεράντες πόσο μεγάλες ? Τζάκι ? BBQ ? Ηλιακό ? Τι δάπεδα να έχει ?
Από το πως θα ιεραρχήσεις τα παραπάνω και πολλά ακόμα , όπως πόσα υπνοδωμάτια , ανοιχτή ή κλειστή κουζίνα , προσανατολισμό , αερισμό , θα αρχίζεις να κάνεις μικρότερες λίστες κάθε φορά , μέχρι να φτάσεις στην τελική 5άδα .
Σε αυτή θα ζητήσεις την συμβουλή του μηχανικού σου και στην τελική δυάδα-τριάδα και αυτή του δικηγόρου σου .
Αν έχεις περισσότερες αγάπες , μπορείς να ζητήσεις την επαγγελματική συμβουλή του μηχανικού σου στην τελική 10άδα .
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Από το 2002 με το εύκολο χρήμα , ο κόσμος στράφηκε στους μεσίτες γιατί βαριόταν να κουνηθεί μόνος του , αλλά και γιατί δεν ήξερε τι ήθελε να αγοράσει .
ok, σωστό.
Ταυτόχρονα όποιος έβαζε πωλητήριο σε κολώνα , αμέσως πέρναγε ο τοπικός μεσίτης και το έσκιζε...
Αυτό ισχύει επίσης. Έχω κάνει άπειρες βόλτες σε περιοχές που με ενδιαφέρουν και έχω βρει 1-2 συνολικά. Αισχρή συμπεριφορά βέβαια και δείχνει πόσο για κλωτσιές είναι.
Το δεύτερο βγήκε πριν 1 μήνα προς πώληση και είναι μεγάλο διαμέρισμα σε 3 επίπεδα με πολλές αβάντες από θέση , ποιότητα , θέα και προίκα... Ο ιδιοκτήτης το πουλάει γιατί μεγάλωσαν τα παιδιά του και πλέον είναι πολύ μεγάλο για 2 άτομα . Τους βολεύει μόνο όταν είναι τσακωμένοι που έχουν και ένα όροφο ανάμεσα σαν νεκρή ζώνη...
Θέλεις να μας πεις μόνο περιοχή και τιμή;
Πάντως για να δείτε σε τι εποχές ζούμε...
πχ1 180κ για τον αέρα μόνο.
πχ2 δείτε φωτός του διαμερίσματος
πχ3 άντε βγάλε άκρη τι είναι!Είναι βόρεια προάστια , όχι πολύ βόρεια με εξαιρετική πρόσβαση στο μετρό και σε τιμή 30 % μεγαλύτερη από το άθροισμα των παραπάνω...
Είναι δε της περασμένης δεκαετίας κτίριο .Οσο για τα παραπάνω , να πούμε ότι αρχικά για το πρώτο , το κόστος είναι πολύ ακριβό , γιατί δεν στηρίζεται στο υπάρχον με τα δεδομένα εκείνης της εποχής . Είναι από τα χαρακτηριστικά του πόσο μπέρδεμα κυκλοφορεί . Και τα άλλα είναι μεσιτών , οπότε καταλαβαίνεται...
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πως θα έψαχνα σπίτι σήμερα ? Αρχικά θα έβαζα τις ανάγκες μου σε μία σειρά . Τι περιοχές θέλω , τι ανάγκες έχω από ΜΜΜ , τι θέλω από θέα , κέντρο ή προάστια , βουνό ή θάλασσα , κυριλέ ή μεσοαστική ή ότι νάναι περιοχή .
Τι όροφο , παλιό ή νέο ? Πιάνουν τα χέρια μου ή όχι . Τι γκαράζ να έχει , αν με νοιάζει να έχει . Αν είναι παλιό , πόσο παλιό και τι ανακαίνιση θέλει . Βεράντες πόσο μεγάλες ? Τζάκι ? BBQ ? Ηλιακό ? Τι δάπεδα να έχει ?
Μέχρι τι ηλικίας θεωρείς 'σωστό'/ασφαλές για αγορά; Κάποιοι λένε ότι λόγω σεισμών ~90+.
-
Εγώ δεν βάζω όρια .
Να εξηγήσω το γιατί .
Αν πάμε σε παλιά πέτρινα και τούβλινα , είναι χαμηλά , τα ανοίγματα μικρά και συνήθως καλές κατασκευές με μεράκι για την εποχή τους . Ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι ή ήταν παλιά πιο μεσαιοαστικές και δεν φτιάχνονταν νύχτα .
Αν πάμε σε πολυκατοικίες του 60 , τα προβλήματα είναι άλλα και όχι το στατικό σύστημα . Γιατί και εκεί είναι μικρά τα ανοίγματα ανάμεσα στις κολώνες και γενικά μία προσεγμένη κατασκευή δεν πάσχει εκεί . Πάσχει στις εγκαταστάσεις λόγω παλαιότητας και τεχνολογικής απαξίωσης , πάσχει στις σχέσεις των συνιδιοκτητών , στον μεγάλο συντελεστή δόμησης, στους ελεύθερους χώρους , στα μπαλκόνια κλπ .
Αντίθετα υπάρχουν κάποια θεματάκια σε κάποιες κατασκευές του 70 και του 80 , λόγω των κανονισμών που ορίστηκαν και κάποιας μόδας που υπήρχε τότε , αλλά είναι πολύ ειδικό θέμα και δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως .
Για μένα κοιτάς αρχικά τι σου αρέσει , γιατί το σπίτι δεν το παίρνεις για 1-2 χρόνια αλλά για μια ζωή .
Παράδειγμα ξεκινάει η γραμμή 4 . Θα κάνει 10 χρόνια να ολοκληρωθεί , αλλά είναι σημαντικός παράγοντας αν είσαι κοντά σε σταθμό οι οποίοι έχουν ήδη χωροθετηθεί .
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ