-
Μετα απο 20 χρονια, καληνυχτα 'ευθυνη κατασκευαστη', καλημερα 'shit happens'.
-
Σε οικόπεδο εντός σχεδίου μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο τι μπορεί να μπει-εκτός από τροχόσπιτο- χωρίς ντράβαλα;
-
Θέλω στον κήπο του σπιτιού να βάλω κάτι σαν αποθήκη το οποίο επίσης θα είναι και το καινούριο εργαστήριο του fubar.gr, καθώς τώρα έχω όλο μου τον εξοπλισμό χύμα. Θέλω το μέγεθος να είναι περίπου 2 επι 4 μέτρα.
Κάτι σαν isobox θα βόλευε αλλά δέν μπορώ να βρώ τιμές και υποψιάζομαι οτι θα είναι πολύ ακριβό. Υπάρχουν έτοιμα τέτοια σε καλή τιμή ή να φτιάξω μόνος μου κατι απο γυψοσανίδες πχ?
-
ξυλινα σπιτακια κηπου που ειναι και ομορφα?
https://www.google.gr/search?q=ξ%C ... 24&bih=677 -
Isobox 2.5*9 καινούργιο, πάει κοντά στο 10αρικο. Το καλό είναι ότι έρχεται έτοιμο και δεν χρειάζεται κ άδεια.
Στάλθηκε από το LG-D802 μου
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σε οικόπεδο εντός σχεδίου μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο τι μπορεί να μπει-εκτός από τροχόσπιτο- χωρίς ντράβαλα;Οτιδήποτε μη σταθερό (π.χ. Πάνω σε ρόδες) ή τύπου isobox.
Στάλθηκε από το LG-D802 μου
-
Σε δεκαπέντε μέρες παίρνω τα κλειδιά και μετα απο 35 χρονια θα γίνει ανακαίνιση προς ενοικίαση.
Μπάνια, κουζίνα, ηλεκτρολογικά, ξυσιμο παρκέ, βάψιμο.
Να το πάω μάστορα - μάστορα ή σε κάποιον όλο πακέτο?
Για να βγάλω μπάνια κουζίνα φαντάζομαι ότι πρέπει να παω στον Δήμο και να πάρω άδεια για να βάλω κάδο στο πεζοδρόμιο.
Επίσης πρέπει για τον θόρυβο να βγάλω κάποια ανακοίνωση στην πολυκατοικία ή να έχω κάποια άδεια?
Επίσης επειδή θα ενοικιαστεί και στην πολυκατοικία υπάρχουν πολλα ιατρεία πως μπορώ να το κάνω ουδέτερο ώστε να ταιριάζει σε πιο πολλούς ενα δυνάμει ενοικιαστές?
Μπορώ να το αφήσω άβαφο και να αφήσω τον ενοικιαστή να διαλέξει χρώματα? -
Για τις εργασίες απ'όσο ξέρω πρέπει να πάρεις άδεια.
http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=389&sni[524]=2660&language=el-GR
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σε δεκαπέντε μέρες παίρνω τα κλειδιά και μετα απο 35 χρονια θα γίνει ανακαίνιση προς ενοικίαση.
Για να βγάλω μπάνια κουζίνα φαντάζομαι ότι πρέπει να παω στον Δήμο και να πάρω άδεια για να βάλω κάδο στο πεζοδρόμιο.
Επίσης πρέπει για τον θόρυβο να βγάλω κάποια ανακοίνωση στην πολυκατοικία ή να έχω κάποια άδεια?
Επίσης επειδή θα ενοικιαστεί και στην πολυκατοικία υπάρχουν πολλα ιατρεία πως μπορώ να το κάνω ουδέτερο ώστε να ταιριάζει σε πιο πολλούς ενα δυνάμει ενοικιαστές?
Μπορώ να το αφήσω άβαφο και να αφήσω τον ενοικιαστή να διαλέξει χρώματα?Πριν δυο εβδομάδες ξεκίνησα κι εγω ολική ανακαίνιση.
Αποφάσισα να το αναθέσω σε αρχιτέκτων ο οποίος έκανε όλη τη μελέτη και κανει και την επίβλεψη. Εχει δικούς του μαστορους και συνεργεία.
Επίσης, εχει κάποιες συμφωνίες με οίκους πλακιδίων (παπαπολιτη και κάποιους άλλους) και θα πάρουμε χαμηλότερη τιμη απ´οτι αν πηγαίναμε μόνοι μας. Το τσεκαρα κιόλας.
Το βασικότερο είναι οτι δεν εχω πολυ χρόνο να ασχοληθώ και να είμαι κάθε μέρα στο έργο, οπότε με το να τον εχω να επιβλέπει εχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Άδεια εφόσον επισκευαζεις στην ουσία το σπίτι σου στον εσωτερικό του χώρο, δε χρειάζεσαι. Για εξωτερικές επισκευές, χρειάζεσαι.
Sent from a mobile device
-
Οι μπαζοκαδοι δεν θέλουν άδεια... Εφόσον εργάζονται τις προβλεπόμενες ώρες απο το νομό δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο...
Αν χρειαστει να μπει εξωτερική σκαλωσια για επιχρισματα κλπ θες άδεια για αυτη και τις εργασίες
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μπορώ να το αφήσω άβαφο και να αφήσω τον ενοικιαστή να διαλέξει χρώματα?Ολα τα ιατρεια που εχω παει μεχρι τωρα μπεζ χρωμα ειναι οι τοιχοι. Ενα ελαφρο μπεζ θα καλυψει πολλους. Βαλτο αγγελια για ενοικιαση τωρα ωστε αν εισαι τυχερος και βρεις ενοικιαστη πριν τελειωσει η ανακαινιση ισως να μπορεσεις να το φτιαξεις οπως θελει. Αλλοιως τελειωσε το γιατι φαινεται καλυτερα τελειωμενο και ο αλλος μπαινει αμεσως.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Οι μπαζοκαδοι δεν θέλουν άδεια... Εφόσον εργάζονται τις προβλεπόμενες ώρες απο το νομό δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο...Αν χρειαστει να μπει εξωτερική σκαλωσια για επιχρισματα κλπ θες άδεια για αυτη και τις εργασίες
δεν χρειαζεσαι αδεια για κατι (που δεν εχει πινακιδες κυκλοφοριας) που θα καταλαβει χωρο απο δημοσιο οδοστρωμα?
-
Λεφτα για το δημο χρειαζεσαι. Αυτη η 'αδεια' αρκει.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Λεφτα για το δημο χρειαζεσαι. Αυτη η 'αδεια' αρκει.Αδεια κατάληψης πεζοδρομίου;
-
το καλυτερο, εφ οσον προκειται για γενικη ανακαινηση, ειναι ο τροπος που προτεινει ο Νικος....
το αναθετεις σε μηχανικο με συνταξη αναλογου συμβολαιου που θα περιγραφει με καθε λεπτομερεια ολες τις εργασιες....ο ιδιος θα αναλαβει και τις απαραιτητες αδειες...πχ τοποθετηση καδου κλπ....πριν 12 χρονια εκανα κατι αναλογο και το συμβολαιο ανεφερε μεχρι και τον συντελεστη αντιολισθητικοτητας των πλακιδιων του μπανιου....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οι μπαζοκαδοι δεν θέλουν άδεια... Εφόσον εργάζονται τις προβλεπόμενες ώρες απο το νομό δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο...
Αν χρειαστει να μπει εξωτερική σκαλωσια για επιχρισματα κλπ θες άδεια για αυτη και τις εργασίες
δεν χρειαζεσαι αδεια για κατι (που δεν εχει πινακιδες κυκλοφοριας) που θα καταλαβει χωρο απο δημοσιο οδοστρωμα?
Εμάς ο κάδος μπήκε στο πάρκινγκ στον κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού.
Sent from a mobile device
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
το καλυτερο, εφ οσον προκειται για γενικη ανακαινηση, ειναι ο τροπος που προτεινει ο Νικος....
το αναθετεις σε μηχανικο με συνταξη αναλογου συμβολαιου που θα περιγραφει με καθε λεπτομερεια ολες τις εργασιες....ο ιδιος θα αναλαβει και τις απαραιτητες αδειες...πχ τοποθετηση καδου κλπ....πριν 12 χρονια εκανα κατι αναλογο και το συμβολαιο ανεφερε μεχρι και τον συντελεστη αντιολισθητικοτητας των πλακιδιων του μπανιου....
Πολυ σωστα τα παραπανω.
Δε φανταζεσαι απο τί ταλαιπωρια γλιτωνεις με την αναθεση του πακετου σε μηχανικο.Να συμπληρωσω μονο οτι καλο ειναι στο ιδιωτικο συμφωνητικο που θα γινει να υπαρχει προβλεψη για ρητρα αποζημιωσης σε περιπτωση καθυστερησης.
Πριν μια πενταετια εγινε ανακαινηση σπιτιου κ χρονο παραδοσης πχ 1 αυγουστου. Στο συμφωνητικο εβαλα ρητρα 300ε ημερησια αποζημιωση για καθε ημερα μετα τις 11 Αυγουστου (αφησα ενα 10ημερο καλη τη πιστη, ανθρωποι ειμαστε, κατι συμβαινει κλπ κλπ)
Οταν μου παραδωθηκε το σπιτι στις 21 Αυγουστου, πληρωσα 3000ε λιγοτερα.
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Ετοιμη? δες durostick και isomat. Εχει κονιαματα για ολες τις χρησεις!Για πατητή τσιμεντοκονία που έχω λίγο κοιτάξει, η durostick πρέπει να είναι η χειρότερη...
-
Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι αν ξέρει κανείς γιατί έχω μπλέξει με ένα μηχανικό άστα να πάνε.
Έχω άδεια οικοδομής έκδοσης 8/2010 και είμαι σε φάση ολοκλήρωσης. Μόλις ξεμπέρδεψα με το ΙΚΑ (με πολύ πόνο). Ποιά είναι τα επόμενα βήματα αναλυτικά, χρονολογικά και με τι κόστος? Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει. Τα ΕΚΚΟ τελικά χρειάζονται ή όχι? Επίσης δεν μου είναι ξεκάθαρο αν χρειάζεται εγκατάσταση φυσικού αερίου ή όχι (στην αρχική άδεια υπήρχε πρόβλεψη για λέβητα + καλοριφέρ αλλά εγώ έσω κάνει σύστημα ενδοδαπέδιο με αντλία θερμότητας μόνο που δεν έχω πάρει ακόμα την αντλία γιατί έχω ξεμείνει από φράγκα)?
Γενικά όποιος έχει κάνει πρόσφατα σχετικές διαδικασίες ή γνωρίζει ας μου πει. Ευχαριστώ! -
Το ΕΚΚΟ είναι απαραίτητο για την ηλεκτροδότηση.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ