Επειδή ρώτησες για αλφαμπλόκ, να προσθέσω κι εγώ στα όσα σου είπαν παραπάνω οι φίλοι, ότι το αλφαμπλόκ κατά τη γνώμη μου είναι το υλικό του μέλλοντος. Όσοι δεν το χρησιμοποιούν, απλώς δεν το γνωρίζουν ή φοβούνται να το μάθουν. Ηχομονωτικό, ελαφρύ (σημαντικό για τον φέροντα οργανισμό σου), πυρίμαχο και οικολογικό. Απ' την άλλη, γυψοσανίδα δεν θα πρότεινα (πριν πέσετε πάνω μου, ο πατέρας μου κάνει γυψοσανίδες, δεν έχω λόγο να είμαι εναντίον) κυρίως γιατί είναι δύσκολο υλικό στο 'μετά'. Θέλει ειδικά ούπα για να βιδώσεις οτιδήποτε πάνω του, σπάει με το τίποτα (στο λύκειο είχα σπάσει χώρισμα με το κεφάλι ενός συμμαθητή μου, κι αν θέλετε πιστέψτε το ) και αισθητικά, δεν μου αρέσει που φαίνονται οι αρμοί. Για να μη φαίνονται, θέλει σπατουλάρισμα ΚΑΛΟ σε όλη της την επιφάνεια οπότε το κόστος δεν είναι τόσο χαμηλότερο τελικά.
Επίσης, η σιδηροκατασκευή λένε ότι είναι η λύση του μέλλοντος, μάλλον ισχυρότερη απ' το σκυρόδεμα (δεν είναι τυχαίο που οι ουρανοξύστες γίνονται μεταλλικοί πλέον) αλλά ποιος θα σου την κάνει; Άσε καμια 5-10 χρόνια ακόμα πριν εμπιστευτείς το σπίτι σου σε σιδηροκατασκευή, το λέω κυρίως επειδή δεν έχω εμπιστοσύνη στα συνεργεία. Αν πάλι βρεις φερέγγυα εταιρία, βουρ!
Οι πλάκες στις σιδηροκατασκευές νομίζω γίνονται πάλι με μπετόν ή αν δεν έχεις πρόβλημα να βλέπεις σιδηροδοκούς στην οροφή σου (ή αν δεν έχεις πρόβλημα ύψους ώστε να τις κρύψεις με ψευδοροφή) μπορείς να την κάνεις με έτοιμα στοιχεία. Για την τελευταία παράγραφο δεν κόβω χέρι!