-
ευχαριστώ για την απάντηση...
αντε να κάνω εγώ αυτό που αντιστοιχεί στην είσοδο του παρκινγκ μου...το
άλλο που θεωρητικά αντιστοιχεί σε μια μεζονετα κ 5 διαμερισματα να δω πως θα μαζευτουν χρηματα..ολοι ειναι σφιχτοι.....
-
Αν υπάρχουν πρόστιμα ίσως η απλή αναφορά του μεγέθους τους να τους χαλαρώσει...
-
Δεν χρειάζεται πρόστιμο.
Αν το πεζοδρόμιο το φτιάξει ο Δήμος θα το χρεώσει 100 €/τμ και θα στρώσουν οι υπόλοιποι. -
Το τελικό σχέδιο της φορολογίας ακινήτων.
Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την επιβολή ενιαίου φόρου για κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα, ακόμα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού με κλιμακωτούς συντελεστές και με χαμηλό αφορολόγητο όριο
Την επιβολή ενιαίου φόρου για κατοικίες, επαγγελματικά ακίνητα, οικόπεδα, ακόμα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού με κλιμακωτούς συντελεστές και με χαμηλό αφορολόγητο όριο προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων.
Επίσης, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, φόρο θα κληθούν να πληρώσουν και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ανάλογα με την καλλιεργούμενη έκταση και με απαλλαγή των μικρών εκτάσεων.
Στόχος είναι ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, να αποφέρει στο Δημόσιο έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ, όσα δηλαδή αποδίδουν και οι δύο φόροι μαζί.
Αφορολόγητο όριο ακίνητης περιουσίας. Εξετάζονται δύο προτάσεις:
Μείωση του αφορολόγητου ορίου των 200.000 ευρώ που ισχύει σήμερα για τον ΦΠΑ στις 100.000 ευρώ για το σύνολο της ατομικής περιουσίας. Η εν λόγω μείωση κρίνεται από αρκετούς υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου «οριζόντια και άδικη», καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη σημαντικά στοιχεία ενός ακινήτου.
Να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μία κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80 ή 100 τ.μ.). Από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να υπόκειται σε φόρο.
............ -
Το πρόβλημα είναι το ποσοστό .
Ενας που έχει σήμερα ένα σπίτι 100 τμ με 2000 τιμή ζώνης με το νέο σύστημα αν το έχει μαζί με την γυναίκα του είναι αφορολόγητοι , ενώ με το ΕΤΗΔΕ πλήρωσαν περίπου 800 € .
Αρα αν δεν δούμε τα ποσοστά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα .
-
ΘΕΜΑ: Κουφώματα αλουμινίου
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα Europa αξίζουν τα παραπάνω φράγκα τους ή όχι; Αναπτύξτε ελεύθερα. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ΘΕΜΑ: Κουφώματα αλουμινίου
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα Europa αξίζουν τα παραπάνω φράγκα τους ή όχι; Αναπτύξτε ελεύθερα.Δεν ειναι καθολου απλη η απαντηση.
Καθε εταιρεια εχει προδιαγραφες με αλλες αντοχες,για ενα μέσο σπιτι οι διαφορες ειναι ανουσιες,για καποια μπορει να εχει σημασια λογω ιδιαιτεροτητων του σπιτιου.
Ακομα πιο δυσκολο:Πως ξερουμε σιγουρα οτι καθε εταιρεια τιμα τις προδιαγραφες της και τα πιστοποιητικα της;
Τι ρολο παιζει το design στην αποφαση μας;
Ποσο μας ενδιαφερει η τεχνικη υποστηριξη;
Τι γινεται οτι καποιος φερνει στην οικοδομη μας κουφωματα αριστης ποιοτητας αλλα τα μεταφερει γυμνά μεσα σε ενα τρεμαμενο φορτηγο και τα ξεφορτωνουν αλβανοί πετωντας απο ψηλα, για να τα τοποθετησουν τελικα σουρωμενοι ανατολικοευρωπαίοι;Διαλεγεις εταιρειες που εχουν πιστοποιητικα,εχουν μια παρουσια στον χωρο,παζαρευεις την τιμη,και κανεις τον σταυρο σου να πανε ολα καλα.
-
Ουδείς γνωρίζει φίλε μου . Ούτε καν οι ίδιοι .
Εγώ θεωρώ ότι όλα τα κουφώματα των γνωστών εταιριών είναι καλά .
Εχω βάλει Europa , Alumil, Alusystem , ETEM και άλλα και σε κανένα δεν είχα πρόβλημα σε διάφορες δουλειές τα τελευταία 20 χρόνια . Βέβαια δεν έβαζα και τις φτηνότερες σειρές , αλλά μεσαίες προς υψηλές .
Παλιότερα ήταν περιορισμένη η γκάμα και όλοι έβαζαν την 150 , οπότε δεν μπαίνει σύγκριση .
Μεγάλο ρόλο παίζει η τοποθέτηση , αλλά και η κοπή και συναρμογή .
Επίσης λόγω της κρίσης προσέχετε με τις προκαταβολές , γιατί πολλοί δαγκώνουν και κλείνουν .
Ακόμα και μεγάλα ονόματα . Την έχουν πατήσει πολλοί τον τελευταίο χρόνο .
Καλό είναι πάντα να απευθύνεστε σε ένα μηχανικό και να μην πάτε σαν θύματα μόνοι σας , γιατί ως γνωστόν στην πουτ@ν@ ,πουτ@νιές δεν περνάνε
-
Νομίζω ότι φτάνει πια με το 'συμβουλευτείτε το μηχανικό-δικηγόρο-λογιστή-γιατρό σας πριν κλάσετε δυνατά γιατί μπορεί να σας γλυτώσουν από πολλές κακοτοπιές και από άσκοπα έξοδα'
Είπαμε, όλα έχουν τα όριά τους : είπαν της γριάς να χέσει και αυτή ξεκολώθηκε -
Διευκρίνιση: το ερώτημα αφορά τον ίδιο αλουμινά, οπότε η σύγκριση είναι μόνο για εταιρεία και όχι για μάστορα.
ΥΓ: Το τι κωλοπιάσιμο πέφτει σε αυτό το θεματάκι δεν λέγεται...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Νομίζω ότι φτάνει πια με το 'συμβουλευτείτε το μηχανικό-δικηγόρο-λογιστή-γιατρό σας πριν κλάσετε δυνατά γιατί μπορεί να σας γλυτώσουν από πολλές κακοτοπιές και από άσκοπα έξοδα'
Είπαμε, όλα έχουν τα όριά τους : είπαν της γριάς να χέσει και αυτή ξεκολώθηκεαπεργείς σήμερα και θα μπεις σε ΟΛΑ τα thread να γράψεις κάτι;
-
Μιας και το θέμα είναι τα αλουμίνια, τα θερμοδιακοπτόμενα είναι ουσιαστική επιλογή ή στην πράξη δεν υπάρχει και τόση διαφορές σε σχέση με τα απλά;
-
Πολύ μεγάλη διαφορά, αρκεί να τοποθετηθούν σωστά.
Σε λίγο καιρό και με τις νέες διατάξεις (ΚΕνΑΚ) θα κυριαρχήσουν και δεν θα βρίσκεις πλέον απλά. Αρκεί να πέσει και η τιμή... -
Ο χρήστης soch έγραψε:
Μιας και το θέμα είναι τα αλουμίνια, τα θερμοδιακοπτόμενα είναι ουσιαστική επιλογή ή στην πράξη δεν υπάρχει και τόση διαφορές σε σχέση με τα απλά;Σε σχεση με ενα απλό διπλο τζαμι η διαφορα δεν θα ειναι χαοτικη,αλλα ειναι ουσιαστικη επιλογη
-
Είπαμε, όλα έχουν τα όριά τους : είπαν της γριάς να χέσει και αυτή ξεκολώθηκεΜπορώ να γράψω βιβλίο από εξυπνάκηδες ιδιώτες που τους έπιασαν τον ποπό οι μαστόροι και οι εταιρείες .
Εκτός αν σκέφτεσαι ότι μετά το πιάσιμο ποπού θα τρέχουν στα δικαστήρια , οπότε εκεί θα λέμε συμβουλευτείτε τον δικηγόρο σας , όπως το λες πριν γιά ξεκάρφωμα .Οπως και να το κάνουμε , αν αυτό συνέβαινε , δηλαδή να ρωτάνε τους ειδικούς , οι οποίοι υπεύθυνα θα αποφάσιζαν , τα λαμόγια θα ήταν λιγότερα .
Μιας και το θέμα είναι τα αλουμίνια, τα θερμοδιακοπτόμενα είναι ουσιαστική επιλογή ή στην πράξη δεν υπάρχει και τόση διαφορές σε σχέση με τα απλά;
Διαφορές υπάρχουν , αλλά οι τιμές τους είναι ακριβότερες από αυτές . Εγώ θα το σκεφτόμουν πολύ και θα έβαζα επιλεκτικά , ανάλογα με τις ανάγκες του κτιρίου .
Δεν είναι απλό θέμα .
-
Αν κάθε φορά που έχεις πει στο φόρουμ 'πήγαινε με το μηχανικό σου' κάποιος το έκανε , απλά θα είχε ξεπεντεριαστεί και θα έψαχνε τις τσέπες του να δει αν έχει κάνα φράγκο για να κάνει και τα περαιτέρω. Μας έχεις διαφημίσει εμμέσως τις υπηρεσίες σου και την εμπειρία σου στο φόρουμ ΔΕΚΑΔΕΣ φορές, όπως και πόσο σημαντικό είναι να έχεις ένα έμπειρο μηχανικό κλπ κλπ. Έχω αηδιάσει να το βλέπω, όλα έχουν ένα όριο.
Εκτός αν εσύ τα κάνεις όλα αυτά δωρεάν και δε χρεώνεις αμοιβές, οπότε όλα καλά.Γιατί εγώ τα κάνω δωρεάν, χωρίς να λέω στον κάθε φουκαρά ή μη που κάνει μια ερωτησούλα ή θέλει μια βοήθεια πόσο πολύτιμες είναι οι γνώσεις μου, και τι θα γλυτώσει αν προστρέξει στις υπηρεσίες μου. Ή το κάνω δωρεάν - ουκ ολίγες φορές -ή δεν το κάνω καθόλου αν δεν έχω χρόνο. Κατανοητό ή ζορίζεσαι ;
Τα έσοδά μου απο δικηγορία/δικαστήρια είναι ΜΗΔΕΝ (0), δεν έχω βγάλει ούτε μία δραχμή, οπότε νομίζω ότι υποπτεύεσαι πού ακριβώς πρέπει να χώσεις τις @@ που γράφεις για υποτιθέμενα έσοδά μου από δικαστήρια στα οποία σπρώχνω τους κακόμοιρους που θα στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες σου. Κοροϊδεύω εδώ και πολλά χρόνια την πλειοψηφία των παρασιτικών υπηρεσιών των δικηγόρων για να έρθεις να μου κάνεις τον έξυπνο. Ούτε καν φαντάζεσαι πόσο αποτρέπω τους πάντες από δικαστήρια και δικαστικές διαμάχες ακόμα και αν έχουν δίκιο και από επισκέψεις σε δικηγόρους που ψάχνουν κάνα θύμα για μεροκάματο, καλή ώρα.
Αλλά δεν είναι και πολύ πιθανό να το φανταστείς όταν εδώ μας λες ότι πρέπει να συμβουλευτούμε το μηχανικό μας πριν τινάξουμε την ψ@λή μας μπας και αποκτήσουμε μετά κάποιο μηχανικό πρόβλημα που θα μας κοστίσει ακριβά. -
Τα έσοδά μου απο δικηγορία/δικαστήρια είναι ΜΗΔΕΝ (0), δεν έχω βγάλει ούτε μία δραχμήΧμμμμ,να λοιπον το λομπι της δραχμης που περναει κρυφα μηνυματα μεσω των ΜΜΕ..
-
Koutsan , κακώς νευρίασες . Οπως είδες δεν είμαι από τους τακτικούς στο φόρουμ , αλλά μπαίνω ανάλογα με τις εποχές .
Ούτε έχω πεί σε κανένα να έρθει σε μένα και προφανώς δεν μπορεί να έρθει , αφού όσοι κάνουν οικοδομή και ρωτάνε , έχουν ήδη μηχανικό . Αρα με αδικείς .Επίσης συμβουλές δίνω όπου μπορώ αρκεί αυτές να είναι επιστημονικά σωστές που σημαίνει ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις ξέρω τα δεδομένα γιά να μπορώ να το κάνω σωστά .
Από την άλλη , ΝΑΙ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ,σαν μηχανικό και σαν επιστήμονα να αγνοείται ο επιβλέπων μηχανικός από τον κάθε ιδιοκτήτη και να ακούει τον μπατζανάκη του που έχει χτίσει και ξέρει και τον κάθε τυχαίο εμποράκο .
Εσένα δεν θα σε ενοχλούσε , αν έδινε νομικές συμβουλές ο καφετζής του μεγάρου που είναι το γραφείο σου , επειδή στο μέγαρο στεγάζονται 30 δικηγόροι και ξέρει ?
Ξέρεις ότι σε πελάτη μου πριν χρόνια , ο μπετατζής που του σύστησε ο δικηγόρος του , του πήρε την δουλειά με τα υλικά και μετά ο μπετατζής πλήρωνε την εταιρεία του μπετόν γιά προηγούμενα χρέη που είχε και όταν τελείωσε , η εταιρεία έκανε αγωγή στον πελάτη μου και του ξαναζήταγε τα λεφτά ? Και ο δικηγόρος του έκανε το παγώνι και τελικά τον έσωσε ο δικός μου δικηγόρος που βρήκε καταδικαστική απόφαση γιά την ίδια εταιρεία που το είχε ξανακάνει ?
Και εμάς σαν μάρτυρες μας καταριόντουσαν το σόι του μπετατζή . Και ο πελάτης , τα λεφτά τα γλύτωσε , αλλά το εγκεφαλικό ΔΕΝ ΤΟ ΓΛΥΤΩΣΕ , 6 μήνες μετά .
Μπορώ να σου πω δεκάδες τέτοιες ιστορίες και αυτό το γεγονός ότι πάει ο καθένας μόνος του διαλύει την αγορά , γιατί συντηρούνται τα λαμόγια .
Ξέρεις τι κομπίνες υπάρχουν τώρα με τις θερμάνσεις λόγω της τιμής του πετρελαίου ? Τι 'εφευρέτες' έχουν εμφανιστεί ?
Οι πελάτες είναι απίστευτα εύπιστοι .
Αλλος κατασκευαστής , αγόρασε από μεγάλη φίρμα κινέζικα πλακάκια γιά ιταλικά . Και όταν ένας πελάτης ζήτησε πιστοποιητικό παραγωγής , η μεγάλη φίρμα , είπε ότι τα λένε ιταλικά γιατί τα αγόρασαν από μιά αποθήκη στην Ιταλία .
Η κριτική σου λοιπόν είναι πολύ άδικη , ίσως γιατί βασίζεται σε λάθος εντυπώσεις .
-
Στην πολυκατοικία μου (οροφοδιαμερίσματα) θέλουμε εμείς (5ος) κ ο 4ος να βάλουμε ατομικό φυσικό αέριο κ δε συμφωνούν οι υπόλοιποι. Τί μπορεί να γίνει?
Εν τω μεταξύ, φέτος ακόμη δε βάλαμε πετρέλαιο γιατί κανείς δε συμφώνησε κ δεν ήθελε να βάλουμε. Μάλλον δεν το κόβω να βάζουμε.
Τί μπορεί να γίνει με το φυσικό αέριο?
Εάν εμένα και του 4ου μου τη δώσει κ βρούμε έναν ακόμη, μπορούμε να μπλοκάρουμε κ το πετρέλαιο (τον ανεφοδιασμό). Σωστά? -
Οτι ζητάς να σου πούμε αναφέρεται στον κανονισμό της πολυκατοικίας σου .
Δεν ξέρω αν μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας , ούτε είμαι σίγουρος ότι η χρήση του αερίου , θα αποσβέσει το κόστος εγκατάστασης σύντομα .
Γενικά έχω να πω ότι φέτος καλό είναι να μην κάνουμε κινήσεις πανικού .
μειώστε την χρήση του καλοριφέρ σε ώρες που σας εξασφαλίζουν κάποια θερμοάνεση , έστω και με την χρήση ζακετούλας .
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ