-
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Φυσικά με 3d χάρτη το έβαλα!
Ποιος δήμαρχος, για ποιον λες;
Θέρμης, για ποιον άλλο….
Στο ξαναλέω ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα…ξέρει καλύτερα ο χάρτης από κάποιον που μένει στην περιοχή?Οταν ζει στον κόσμο των βιβλίων, ο χάρτης ξέρει καλύτερα από την πραγματικότητα...
Αφού και οι δύο δεν καταλάβατε τι σας λέω! Συμφωνείτε κιόλας!
Μιλώ για δυτικά και εσείς καταλαβαίνετε ανατολικά!
Εσύ ανέφερες τα ανατολικά προάστια…αν δεν θυμάσαι καν τι γράφεις δεν φταίει κανένας άλλος. Δεν μας είπες, στον Ασπρόπυργο θα πήγαινες να μείνεις?
-
Ρε φίλε διάβασε τι γράφω;
Ναι σου ξαναλέω τα υποθετικά ορθογώνια τα έκανα από περιοχή της Σίνδου και πιο πάνω! Χιλιάδες στρέμματα βορειότερα! Μεγαλύτερη απόσταση από όσο απέχει η βιπε προς τα ανατολικά στα όρια της πόλης!
Άνοιξε το Google maps! -
Επειδή δεν θα μας τρελάνεις με τις κλασικές μεθόδους Ρίζου, έγραψες πλην των δυτικών και για Τρίλοφο Καρδία όπου «είδες» τεράστιες εκτάσεις…μετά έκανες τις μετρήσεις δυτικά σε περιοχές που μόνο στο google maps έχεις δει…μιλάμε για περιοχές που τα χρόνια του κατασκευαστικού οργασμού δεν φτιάχτηκε ούτε ένα σπίτι παρότι υπάρχουν απίστευτα πολλά οικόπεδα….δεν νομίζεις ότι για την μηδενική ανάπτυξη των περιοχών υπάρχει κάποιος λόγος που απλά δεν θέλεις να καταλάβεις? Και ξανά ρωτάω, θα πήγαινες να μείνεις στον Ασπρόπυργο? Στην Κινέτα?
-
Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τι μιλάς….
Από τον Αγχιάλο μέχρι τους πρώτους λόφους προς τα πάνω σε ένα ορθογώνιο μέχρι τους πρώτους λόφους μέτρησα μέσω του google maps 25.000 στρέμματα ελεύθερης φλατ επιφάνειας! Και αυτό μονάχα σε ένα ορθογώνιο από τα πέντε που σχεδίασα έτσι εύκολα ανάμεσα από οικισμούς
Βγαίνουν δύο φορές το μέγεθος της Θεσσαλονίκης και περισσεύει ο κάμπος
Για να μην αναφέρω τις άπειρες εκτάσεις από την άλλη πλευρά της πόλης πάνω από Τρίλοφο, Καρδία. Αυτά δεν τα υπολόγισα
Εάν δεις αντίστοιχες ευρωπαϊκές πόλεις έτσι εξαπλώνονται με τις δεκαετίες. Δεν κάνουν αυτό το χάλι των δικων μας πόλεων όλοι ο ένας πάνω στον άλλον.
Υ.γ εάν συνεχίσεις προς Άγιο Αθανάσιο και ανέβεις προς Βαθύλακκο και αυτό όχι μέχρι αυτό και το ενώσεις με το υπόλοιπο που ανέφερα έχει 44.000 στρέμματα φλατ γης δίπλα σε κεντρικους αξονες
-
Επειδή δεν θα μας τρελάνεις με τις κλασικές μεθόδους Ρίζου, έγραψες πλην των δυτικών και για Τρίλοφο Καρδία όπου «είδες» τεράστιες εκτάσεις…μετά έκανες τις μετρήσεις δυτικά σε περιοχές που μόνο στο google maps έχεις δει…μιλάμε για περιοχές που τα χρόνια του κατασκευαστικού οργασμού δεν φτιάχτηκε ούτε ένα σπίτι παρότι υπάρχουν απίστευτα πολλά οικόπεδα….δεν νομίζεις ότι για την μηδενική ανάπτυξη των περιοχών υπάρχει κάποιος λόγος που απλά δεν θέλεις να καταλάβεις? Και ξανά ρωτάω, θα πήγαινες να μείνεις στον Ασπρόπυργο? Στην Κινέτα?
Ξαναλέω, η απόσταση των ορθογωνίων αυτών είναι τουλάχιστον διπλάσια από την απόσταση Κορδελιο προς την ΒΙΠΕ. Το πιθανότερο ο λόγος που δεν έγινε αυτό ειναι για λόγους που οδηγούν την πολιτεία σε μη επεκτάσεις σχεδίων πόλεως. Τους λόγους τους αναφέραμε, προσπαθούν οι συντεχνίες και συμπλέγματα κυβερνήσεων, βουλευτών και κατασκευαστών ιδιοκτητών να αυξήσουν τις αξίες των υπαρχόντων περιουσιών μέσω της αύξησης των κατοίκων ανά τ.χλμ, μη εντάσσοντας νέες περιοχές με καλύτερη ρυμοτομία και σύγχρονες υποδομές. Δηλαδή υψηλή ζήτηση, περιορισμένος χώρος προσφοράς = αύξηση των τιμών. Απλή λογική. Στην λογική αυτή εντάσσεται και η προσπάθεια του bonus στον συντελεστή δόμησης με σκοπό δήθεν την προσωρινή λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της χώρας με κάποια παρτερακια και μόνωση στους τοίχους ως τυράκι.
Αυτό θίγουμε όσοι έχουμε ενστάσεις για την ασχήμια και μη λειτουργικότητα των πόλεων μας εκτός από τους εργολάβους και συνήθεις ενδιαφερόμενους.
-
Εδώ που μένω το 2002 ήταν να ενταχθούν γύρω στις 14.000 στρέμματα στο σχέδιο. Έβαλαν τον κόσμο, πλήρωσε και μετά η δημαρχάρα το ακύρωσε γιατί κόστιζε πολύ. Δεν κόστισε όμως πολύ να βάλει στο σχέδιο τις κολλητές στη Θέρμη περιοχές - που μεγάλο του τμήμα είναι πρώην βάλτος- για να αυξήσει τον πληθυσμό και να πέφτουν μεγαλύτερες επιχορηγήσεις. Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε στα υπόλοιπα χωριά του δήμου να γίνει διαμοιρασμός οικοπέδων και άλλαξαν οι συντελεστές δόμησης -μειώθηκαν πάνω από 50%- τόσο που και οικόπεδο να έχεις δεν συμφέρει να χτίσεις. Για τα δυτικά που τόσο έχεις κολλήσει, μιλάμε για μεικτές περιοχές με πολλά βιομηχανικά -και διυλιστήρια- ακίνητα και αγροτικές καλλιέργειες που δεν προσφέρονται για οικιστική ανάπτυξη. Μιλάμε για το πλέον υποβαθμισμένο τμήμα του νομού.
-
Δεν έχεις καταλάβει τις αποστάσεις. Μιλάω για χιλιάδες στρέμματα πιο μακριά από τις αποστάσεις που έχει το κορδελιο προς τις βιομηχανίες αυτές. Περίπου όση απόσταση έχει το κέντρο της πόλης από την ΒΙΠΕ. Βάλε τον χάρτη και δες. Προς τα βόρεια αναφέρομαι. Όχι στ σύνορα με την ΒΙΠΕ και τα διυλιστήρια όπως το κορδελιο.
Ένωσε σε ορθογώνιο τη νέα μέσημβρια με την περιοχή πενταλοφου και να στρίβει αμφιθεατρικά προς τη νεοχωρουδα. Κάτι τέτοιο.
Τα διυλιστήρια είναι πιο κοντά προς την παλιά Θεσσαλονίκη από την περιοχή που αναφέρω ως πιθανή επέκταση
Σαφέστατα, λάθος του δημάρχου εάν είναι έτσι όπως τα λες. Τι το συζητούμε;
-
Εγώ δεν έχω καταλάβει τις αποστάσεις? Θα μου τις πεις εσύ από εκεί «χάμω» και από το google maps? Ίχνος σοβαρότητας μιλάμε….
-
Οι αποστάσεις στους χάρτες μετρούνται σε ευθείες γραμμές. Βάζεις τα ειδικά εργαλεία της πλατφόρμας και μπορείς να μετρήσεις.
Όσο για τη σοβαρότητα, το αφήνω ασχολιαστο. Έχεις θέματακια συμπεριφοράς, ίσως έτσι εξηγούνται κάποια πράγματα.Τεσπά. Καλές γιορτές.
-
@dettol said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@dettol said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Φυσικά με 3d χάρτη το έβαλα!
Ποιος δήμαρχος, για ποιον λες;
Θέρμης, για ποιον άλλο….
Στο ξαναλέω ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα…ξέρει καλύτερα ο χάρτης από κάποιον που μένει στην περιοχή?Οταν ζει στον κόσμο των βιβλίων, ο χάρτης ξέρει καλύτερα από την πραγματικότητα...
ελα ρε κρουζερ, ασε τα μπετα τωρα και ελα να μας κατσαδιασεις στο χοτ τοπικ της ημερας!
Δεν έχει ενδιαφέρον...
Χάνετε ήδη 10 - 0 από χτές...
το σκορ αυτο ειναι με κανονικα μαθηματικα ή με τα δικα;
Σκορ συμπόνοιας.
Αγαπούλα πούλα....
-
Οι αποστάσεις στους χάρτες μετρούνται σε ευθείες γραμμές. Βάζεις τα ειδικά εργαλεία της πλατφόρμας και μπορείς να μετρήσεις.
Όσο για τη σοβαρότητα, το αφήνω ασχολιαστο. Έχεις θέματακια συμπεριφοράς, ίσως έτσι εξηγούνται κάποια πράγματα.Τεσπά. Καλές γιορτές.
Εγώ σου μιλάω για την πραγματικότητα και εσύ μου λες για χάρτες…φταίω εγώ μετά?
-
Εγώ σου μιλάω για την πραγματικότητα και εσύ μου λες για χάρτες…φταίω εγώ μετά?
Μιλάς για πραγματικότητα στον Μέγα Θεωρητικό ?
Χωρίς Πηγές και Βιβλιογραφία ?
-
Προσπαθώ να μην απαντήσω. Καταρχάς συζήτηση κάνουμε, κατά δεύτερον μιλάμε σε ένα υποθετικό σενάριο επέκτασης μιας πόλης και παραθέτω μια άποψη με βάση υπαρκτό αληθινό χάρτη.
Ακόμα και η περιοχή όπου μένετε, κάποτε ήταν σαν αυτά τα χωράφια, κάποιοι κάποτε συζητούσαν υποθετικά σενάρια για να μπει στο σχέδιο πόλης, όπως ακριβώς κάνουμε και εμείς εδώ.
Και τότε θα υπήρχε ο κλασικός Έλληνας που θα ελεγε διάφορες ιστορίες για δημάρχους, φίλους συγγενείς. Αυτό όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει με την συζήτηση.
Γενικά ως γενιά, η χώρα που παραδίδετε είναι ο καθρέφτης της αντίληψης, αισθητικής, απόψεων σας.
Πήρατε την σύνταξή σας, σας την πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι. Κάντε στην άκρη λοιπον να ακουστούν και άλλες απόψεις πέρα από τις δικες σας και των γενιών σας, και πιείτε το τσαγακι σας.
-
Ότι και να πω ΔΕΝ πρόκειται να καταλάβεις, οπότε απλά εγκαταλείπω την προσπάθεια. Μπορείς να συνεχίσεις απλά να κοιτάς τους χάρτες, εγώ σου έδωσα αντίστοιχο παράδειγμα με την Αττική μπας και αλλά μάταια. Και επειδή σαν γνήσιος Έλληνας το γυρνάς πάντα σε προσωπικό, μπορώ να το γυρίσω και εγώ….πανεύκολο….
-
Καθόλου προσωπικό. Μου λες για την ΒΙΠΕ και τα διυλιστήρια. Οι περιοχές που αναφέρω ως υποψήφιες είναι χιλιάδες στρέμματα πιο μακρυά και παράλληλα στην πράξη ΣΗΜΕΡΑ που μιλάμε από ότι βλέπω έχει χτιστεί ολόκληρη πόλη, Κορδελιό, Εύοσμος δίπλα στα διυλιστήρια.
Δαλαδη μου φέρνεις παράδειγμα τον Ασπρόπυργο όταν στην πραγματικότητα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αγόρασαν και έχτισαν σπίτια ακριβώς δίπλα σε αυτά που μου αναφέρεις ως παράγοντας μη επέκτασης πολης ενώ εγώ προτείνω όχι δίπλα αλλά πολύ μακρύτερα, περισσότερο από ότι το κέντρο της πόλης, μητροπολιτικού δήμου, από τα διυλιστήρια
Δες τους χάρτες και άσε τα "εγώ ξέρω" και όλα αυτά αυτής της γενιάς που μας διέλυσαν
-
Λες συνέχεια να δω τους χάρτες ενώ μένω κάποια χλμ μακριά….εσύ δεν ξέρεις καν που είναι και πουλάς πνεύμα σαν γνήσιος νεοέλληνας ξερόλας. Κάτσε λοιπόν και κοίτα τους χάρτες και αναπαύσου μακαρίως στην απόλυτη ασχετοσύνη σου.
-
Καλέ μου άνθρωπε ήδη στην πόλη σου σε ευθεία απόσταση 1,5 χιλιομέτρων από τα διυλιστήρια ξεκινά το σχέδιο πόλης και η περιοχή του κορδελιου! Παρόλαυτα και επενδύθηκαν κεφάλαια και οι πολίτες επέλεξαν και αγόρασαν κατοικίες.
Εγώ την περιοχή που σου αναφέρω απέχει από τα ίδια διυλιστήρια 15 χλμ;;;
Μετρημένα στον χάρτη!
Το δεν αντιλαμβάνεσαι;;;
-
Ξέρεις πόσο θα κοστίσει ένα δίκτυο αποχέτευσης, ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού, διάνοιξης και ασφαλτόστρωσης δρόμων σε μία τέτοια περιοχή ?
Ποιος θα πληρώσει για αυτήν ?
Αν είναι καλή περιοχή, όπως το Ελληνικό, θα βρεις πλούσιους να πληρώσουν.
Αν δεν είναι ?
Ξέρεις πόσες δεκαετίες έκαναν αυτές οι υποδομές στις προηγούμενες μεγάλες εντάξεις πριν 40-50 χρόνια ?
Ενώ το ψηλότερο κτίριο με μικρότερη κάλυψη στην πόλη, είναι σχεδόν μηδενικού κόστους για το κράτος.
Η μόνη λύση να γινόταν αυτό που λες, είναι η ιδιωτική πολεοδόμηση. Υπάρχει σαν έννοια στην νομοθεσία, θέλει τουλάχιστον 100 στρέμματα και πολλές προϋποθέσεις και κυρίως πελάτες να πληρώσουν και για τις υποδομές.
-
Έστω με ΣΔΙΤ αν δεν μπορεί το κράτος, που αμφιβάλλω ότι δεν μπορεί και με τόσα ευρωπαϊκά κονδύλια
Αν και η μισή Αττική και άλλες περιοχές με βόθρους ήταν τόσα έτη!
Τα ίδια έλεγαν για τις φοιτητικές εστίες και στην Κύπρο απέδειξαν στην πράξη πως το δημόσιο κάνει έργα σε χαμηλή και προσιτή τιμή, αρκεί να έχει ειλικρινή σκοπό!
Όταν μπλέκουν ιδιώτες εργολάβοι αρχίζουν τα κόστη να ανεβαίνουν
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ