-
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ !! ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ SMART ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ PURE. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ, ΠΩΣ ΜΠΑΝΕΙ ΝΕΚΡΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΑ Π.Χ ΑΠΟ 4Η ΣΕ 2Α. ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΠΡΩΤΗ, ΑΛΗΘΕΥΕΙ ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ !! ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ SMART ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ PURE. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ, ΠΩΣ ΜΠΑΝΕΙ ΝΕΚΡΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΑ Π.Χ ΑΠΟ 4Η ΣΕ 2Α. ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΠΡΩΤΗ, ΑΛΗΘΕΥΕΙ ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
-
Αν μπορείς οδήγησέ το πριν αποφασίσεις να το πάρεις, το κιβώτιο είναι απελπιστικά αργό στις αλλαγές.
-
Ο χρήστης Peugeot-άκιας έγραψε:
ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΠΡΩΤΗ, ΑΛΗΘΕΥΕΙ ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩαληθευει
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΠΡΩΤΗ, ΑΛΗΘΕΥΕΙ ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
αληθευει
σε όλα τα αυτόματα γίνεται αυτό και ας έχουν και χειροκίνητη διάταξη.
όσο για το κιβώτιο του Smart είναι τύπου... νταλίκας ή τζιπ με κοντές
Το 'εξατάχυτο' κιβώτιο έχει τρία γρανάζια και δύο διαφορικά κοντό/μακρύ (για να χωρέσει)
Καταλαβαίνεις ότι σε αλλαγές από 3η-4η, ανάβεις τσιγάρο φτιάχνεις καφέ και κάποια στιγμή θα αλλάξει.
Τα κατεβάσματα διαρκούν περισσότερο
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αν μπορείς οδήγησέ το πριν αποφασίσεις να το πάρεις, το κιβώτιο είναι απελπιστικά αργό στις αλλαγές.το τονίζω λίγο, μπας και σας ξεφύγει...
Απαράδεκτο ρε παιδιά. Ακόμα και κλασικά αυτόματα κιβώτια παλιάς τεχνολογίας που έχω οδηγήσει (3τάχυτο Triumph, Accent πρώτης γενιάς κλπ) ήταν πολύ καλύτερα...
-
Εντάξει, επειδή είπε ο άνθρωπος πως το θέλει για πόλη και από τη στιγμή που έχει και άλλο αυτοκίνητο, πιστεύω πως η ταχύτητα των αλλαγών του Smart δεν είναι τόσο σημαντικό στοιχείο, μπροστά στην ευκολία που θα προσφέρει στην κίνηση το (ημι)αυτόματο. Πιστεύω θα κάνει πολύ καλή επιλογή.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Εντάξει, επειδή είπε ο άνθρωπος πως το θέλει για πόλη και από τη στιγμή που έχει και άλλο αυτοκίνητο, πιστεύω πως η ταχύτητα των αλλαγών του Smart δεν είναι τόσο σημαντικό στοιχείο, μπροστά στην ευκολία που θα προσφέρει στην κίνηση το (ημι)αυτόματο. Πιστεύω θα κάνει πολύ καλή επιλογή.Και βέβαια είναι σημαντικό στοιχείο η ταχύτητα του κιβωτίου. Αν εκεί που ρολάρεις, θελήσεις να επιταχύνεις κατεβάζοντας (για τον ένα ή τον άλλο λόγο) η καθυστέρηση αυτή μπορεί να είναι καθοριστική. Είναι νομίζω στοιχείο της ενεργητικής ασφάλειας και αυτό.
-
ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΝΕΚΡΑ ?? ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ 4Η ΣΕ 2Α ΑΠΛΑ ΣΠΡΩΧΝΩ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΜΟΧΛΟ ?? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΦΡΕΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΙ ?? ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΩ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!
-
Προσωπικά πιστευώ ότι το καλύτερο μικρό αυτόματο είναι το Punto speedgear CVT.. αλλά είναι μία κατηγορία παραπάνω...
-
ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΝΕΚΡΑ ?? ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ 4Η ΣΕ 2Α ΑΠΛΑ ΣΠΡΩΧΝΩ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΜΟΧΛΟ ?? ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΦΡΕΝΟ ΤΟΤΕ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΩ ΤΡΟΧΟΙ ?? ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΕΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΩ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!Δεν είμαι σίγουρος για την νεκρά, δεν θυμάμαι από τότε που το οδήγησα, αλλά νομίζω πως όχι. Για να κατεβάσεις δυο ταχύτητες μετακινείς απλά δυο φορές τον μοχλό, αλλά μην είσαι σίγουρος ότι θα το κάνει κιόλας (ή αν το κάνει, πότε θα γίνει αυτό). Αυτά τα αυτοκίνητα έχουν συνήθως σύστημα που προστατευει τον κινητήρα από υπερστροφία, οπότε αρνείται το κιβώτιο να κατεβάσει αν έχεις πολύ υψηλές στροφές εκείνη τη στιγμή. Όσο για το μπλοκάρισμα των τροχών δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο, δεν νομίζω να συμβαίνει αυτό για τον λόγο που σου ανέφερα παραπάνω... Καλή τύχη.
-
Με τίποτα δεν μπλοκάρουν οι πίσω τροχοί. Το κιβώτιο είναι πραγματικό σπάσιμο νεύρων. Κάτι άλλο που πρέπει να προσέξεις είναι η τρομερά σκληρή ανάρτηση, η μετριότατη άνεση, τα απαράδεκτα φρένα (και αίσθηση και αποτελεσματικότητα), το τιμόνι με τις 4 στροφές από άκρη σε άκρη, που στερείται και αίσθησης. Είναι ακόμα η επικίνδυνη οδική συμπεριφορά, που προσπαθεί να σουλουπώσει όπως-όπως το ESP. Βέβαια, χωράει παντού, δεν καίει τίποτα, είναι το φθηνότερο αυτοκίνητο για να το παίξεις μούρη στα γκομενάκια και έχει πολύ πλάκα. Εσύ αποφασίζεις. Αν όμως δεν έχεις χρόνο να οδηγήσεις το αυτοκίνητο που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις, είτε πηγαίνεις σαν το πρόβατο στη σφαγή είτε είσαι ο γιος του Κόκκαλη και αν δε σου αρέσει, αύριο το παρατάς σε μια μάντρα και δεν τρέχει τίποτα...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Προσωπικά πιστευώ ότι το καλύτερο μικρό αυτόματο είναι το Punto speedgear CVT.. αλλά είναι μία κατηγορία παραπάνω...Το αυτόματο Punto είχε κατά πολύ χειρότερες επιδόσεις από όλα τα μικρά αυτόματα αυτοκίνητα.
-
TAURUS, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΠΟΤΕ... ??? ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΩ, ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ...... ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΩ ?? ΑΛΛΟ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ 4Η, ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ 4Η Η ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ???
-
Το θέμα δεν είναι ότι δε θα μπορείς να το οδηγήσεις, το θέμα είναι ότι θα σε ξενερώνει απίστευτα. Στο φανάρι σταματάς με 4η και αυτό επιλέγει 1η.
-
TAURUS, ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΠΟΤΕ... ??? ΤΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΤΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ. ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΝΑ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΩ, ΜΑ ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ...... ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΩ ?? ΑΛΛΟ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ 4Η, ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ 4Η Η ΚΑΤΕΒΑΖΕΙΣ ???Το ότι το οδηγούν (μάλλον μετακινούν δηλαδή) κοπελίτσες δεν σημαίνει τίποτα. Εξάλλου στις ακριβότερες εκδόσεις του Smart το κιβώτιο έχει την δυνατότητα να γίνει τελείως αυτόματο και κάτι μου λέει ότι κάπου εκεί το έχουν 'ξεχασμένο' οι κοπελίτσες, στην πλήρως αυτόματη λειτουργία... Το 'δικό μου' είχε μόνο 'χειροκίνητη' λειτουργία πάντως.
Και βέβαια θα μπορείς να το οδηγήσεις, απλά μην περιμένεις να κάνεις 'παπάδες' με αυτό το κιβώτιο του στυλ 'φτάνω με 4η σκασμένη πριν την φουρκέτα, φρένα, κατεβάζω αστραπιαία 2 ταχύτητες και πλασάρομαι ιδανικά'
Όσο για το σταμάτημα, με κάλυψε ο φίλος dimsabas, βάζει μόνο του πρώτη.
Α! Στο Smart που είχα οδηγήσει (και πιθανότατα να ισχύει για όλα) είχε μία ένδειξη στο ταμπλό που σου υποδείκνυε ποια σχέση να επιλέξεις (να ανεβάσεις ή να κατεβάσεις) ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα και την ταχύτητά σου. Όχι και τίποτα φοβερό (εγώ είχα την τάση να αγνοώ τις προτάσεις του - χεχεχε ), αλλά χρήσιμο στην περίπτωση που δεν υπάρχει στροφόμετρο (αυτό που είχα οδηγήσει δεν είχε).
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας στην αντιπροσωπεία και να ζητήσεις να κάνεις test drive. Μετά βέβαια δεν θα παραλείψεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου, έτσι;
-
το οδηγησα πριν μερικες ημερες:
ειχα προβλημα σχετικά με τον θορυβώδη κινητήρα και τις αναρτήσεις. το πλαισιο ειναι ακαμπτο αλλα προσφερει μηδεν ανεση...το Πουντο που οδηγαω μοιαζει με λιμο σε σχεση με το Σμαρτ. Το τιμονι μεγαλο και αργο, τα φρενα εχουν μεγαλη διαδρομη και ειναι και αδυνατα.
το κιβωτιο μου φανηκε ΟΚ αλλα δεν περιμενα και πολλα...απλα λογω μη ανεσης και θορυβου αποφασισα οτι θα με κουραζει αν το αγορασω οποτε θα κοιταξω για αλλο μικρο αυτοματο (πχ Γιαρις).
-
ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΑΣ !! ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ SMART ΣΑΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ PURE. ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΟ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΣΤΑΤΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ, ΠΩΣ ΜΠΑΝΕΙ ΝΕΚΡΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑΤΑ Π.Χ ΑΠΟ 4Η ΣΕ 2Α. ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΟΥΜΠΩΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ Η ΠΡΩΤΗ, ΑΛΗΘΕΥΕΙ ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΑν έχεις χρόνο μέχρι την Πέμπτη (14/7) κάνε λίγο υπομονή. Έλα στη συνάντηση του smartmania που γίνεται κάθε 2η Πέμπτη και θα δεις από κοντά, θα συζητήσεις και θα οδηγήσεις το smartάκι. Θα σου έλεγα να οδηγήσεις το δικό μου αλλά ακόμα το στρώνω (1ας βδομάδας είναι ) και δε θα καταλάβεις πολλά. Πριν την Πέμπτη κάνε μια επίσκεψη ΕΔΩ και πολλές απορίες σου θα λυθούν.
P.S. Με τα χρήματα που κάνει το pure μπορείς να πάρεις διαφημιστικό passion που έχει και αυτόματο. Κάτι τέτοιο δηλαδή ---->
Και να μη θεωρηθεί γκρίζα..
-
Οπωσδήποτε να το οδηγήσεις μην το πάρεις στα τυφλά.
Μειονεκτήματα ποιότητα κατασκευής δυσανάλογη της τιμής, κιβώτιο ταχυτήτων, αργό τιμόνι (3,5 στροφές). ακριβό και κακό σέρβις σε πολλά επίσημα μαγαζιά....
Πλεονεκτήματα μεγάλοι χώροι για δύο, εξωτερικές διαστάσεις, χαρά του οδηγού αν και όχι για τους συνήθεις λόγους, κατανάλωση, ασφάλεια (ιδίως παθητική), τεχνολογία, βελτιώσεις και αν και υστερεί σε 0-100 είναι πολύ καλό σε ρεπρίζ!Τόσο η ανάρτηση όσο και ο κινητήρας και το κιβώτιο έχουν βελτιωθεί σημαντικά οπότε καλό είναι να σιγουρεύεσαι για το ποιο μοντέλο οδηγάς. Επίσης νομίζω ότι πλέον όλα είναι και αυτόματα κατά βούληση. Οι αλλαγές είναι αργές αλλά εξαρτάται και από τον τρόπο χρήσης, μερικοί πετυχαίνουν γρήγορες αλλαγές.... Τα φρένα δεν έχουν αίσθηση αλλά νομίζω είναι αποτελεσματικά αν και μπλοκάρουν (εννοώ μπαίνει το ABS) εύκολα με τις στενές μαμίσιες εμπρός ρόδες σε πολύ απότομο φρενάρισμα.
Δεν μπορείς όμως να το συγκρίνεις με κανένα άλλο απλά και μόνο γιατί κανένα άλλο δεν μπορεί να κινηθεί όπως αυτό στην πόλη ούτε να παρκάρει εκεί που μπορεί αυτό. Είναι 80 πόντους κοντύτερο από τον επόμενο ανταγωνιστή.... 80 πόντοι είναι οι διαφορά μεταξύ Golf και S-class....
Καλύτερα καινούργιο διαφημιστικό σε πολύ καλή τιμή παρά μεταχειρισμένο με άγνωστο αριθμό χιλιομέτρων που σπάνια συμπίπτουν με ό,τι δείχνει το κοντέρ....
SMART ΚΑΙ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ