-
χα
-
Corsair you have been trolled hard but you deserved it
ΒΤW με βάση τα επιχειρήματα σου δεν θα έπρεπε να εξελίσεται τπτ απολύτως. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
ΒΤW με βάση τα επιχειρήματα σου δεν θα έπρεπε να εξελίσεται τπτ απολύτως.
ακριβως! Να μην κατεβαινουν στο οδοστρωμα σαν γιδια
-
Πάλι κάτι καλό απο τον αμερικάνικο IIHS και μάλιστα σχετικά με την μόδα της τελευταίας δεκαετίας στην Ευρώπη που λέγεται: SUV.
http://www.gazzetta.gr/auto-moto/articl ... crash-test
Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων IIHS αποφεύγει να συμπλέει με τις αυτοκινητοβιομηχανίες και χρηματοδοτείται μόνον από τις ασφαλιστικές εταιρείες, για να λειτουργεί ανεξάρτητα. Στα εργαστήρια του ινστιτούτου πραγματοποιούνται προσομειώσεις ατυχημάτων με αυστηρότερα κριτήρια και προδιαγραφές από τα crash test, που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Τα κριτήρια αλλάζουν και γίνονται απαιτητικότερα, χωρίς να προειδοποιούνται χρόνια νωρίτερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες, γιαυτό και πιάνονται συχνά-πυκνά στον ύπνο.
Τον μεγαλύτερο τρόμο μεταξύ των αυτοκινητοκατασκευαστών σκορπίζει η πλαγιομετωπική δοκιμή πρόσκρουσης, όπου προσκρούει και έρχεται σε επαφή με το εμπόδιο μόνον ένα μικρό μέρος της επιφάνειας της μάσκας. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα, όταν χτυπά ένα όχημα σε στύλο ή σε δέντρο και όχι πάνω σε κάποιον τοίχο.
Τον Ιανουάριο αξιολόγησε το αμερικανικό ινστιτούτο την αντοχή μικρών αυτοκινήτων και τα αποτελέσματα ήταν καταστροφικά. Μάλιστα ο υπεύθυνος των δοκιμών έφτασε στο σημείο, να συστήσει στους ενδιαφερόμενους πελάτες να μην αγοράσουν κάποιο μίνι, αλλά να προτιμήσουν κάποιο μοντέλο της μεσαίας κατηγορίας, όπου τα αυτοκίνητα είχαν επιδείξει στα crash test μία πολύ καλύτερη συμπεριφορά.
Τώρα πήραν σειρά τα μεγάλα SUV, τα οποία δεν κατάφεραν ωστόσο να πείσουν παρά τον όγκο τους. Από τα εννέα αυτοκίνητα της δοκιμής, αξιολογήθηκαν μόνον τα δύο με «καλώς», ένα κρίθηκε «ικανοποιητικό», τρία «μέτρια» και τα υπόλοιπα τρία απέτυχαν παταγωδώς. Τα αποτελέσματα δεν αναμένονταν, καθώς τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας εφοδιάζονται με έναν ανθεκτικό θάλαμο επιβατών και διαθέτουν μεγάλη ζώνη απορρόφησης ενέργειας στις συγκρούσεις.
Συγκεκριμένα αξιολογήθηκαν με την κορυφαία διάκριση Top Safety Pick μόνον τα δύο αδελφά μοντέλα Chevrolet Equinox και GMC Terrain. To Toyota Highlander προσέφερε αποδεκτά επίπεδα ασφάλειας, ενώ μέτρια ήταν τα αποτελέσματα για το Jeep Grand Cherokee που διατίθεται και στην Ευρώπη και κατατάχθηκε τέταρτο. Στην έκτη θέση προσγειώθηκε το Kia Sorento, που κυκλοφορεί επίσης στην Ευρώπη. Το κορεάτικο SUV έλαβε τον χαρακτηρισμό ‘’poor’’, που δηλώνει ανεπάρκεια.
Ο προϊστάμενος αναλυτής ατυχημάτων του ινστιτούτου ΙΙΗS, David Zuby, συνοψίζει τα αποτελέσματα: «Οι τελευταίες γενιές των SUV έχουν γίνει πολύ ασφαλέστερες, όμως οι διαφοροποιήσεις είναι τεράστιες. Μερικά μοντέλα μπορούν να αντέξουν πολύ περισσότερο στις μετωπικές συγκρούσεις από κάποια άλλα». Ο Zuby πιστεύει ότι σε αυτόν τον τομέα έχουν ένα σαφές προβάδισμα ασφάλειας τα μοντέλα SUV της General Motors χάρη στο ιδανικά σχεδιασμένο μπροστινό τμήμα τους. Παραδέχεται επίσης, ότι οι προδιαγραφές των crash test είναι απαιτητικές, υποστηρίζει όμως ότι η αυτοκινητοβιομηχανία λαμβάνει σοβαρά υπόψη της τα αποτελέσματα και βελτιώνει τα μοντέλα της, γιατί η ασφάλεια αποτελεί βασικό κριτήριο αγοράς ενός αυτοκινήτου.
Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί είναι πιο μπροστά από τους Ευρωπαίους σε αυτόν τον τομέα. Στην Ευρώπη αξιολογούνται τώρα πλέον σχεδόν όλα τα μοντέλα στα crash test με πέντε ή το λιγότερο με τέσσερα αστέρια, δηλαδή κρίνονται από καλά έως πολύ καλά. Επίσης στις ευρωπαϊκές δοκιμές εξετάζονται μόνον νέα μοντέλα και τα παλιά διατηρούν τις…δάφνες που είχαν κατακτήσει στο παρελθόν, όταν είχαν λάβει μέρος με επιτυχία σε δοκιμές πρόσκρουσης με σαφώς χαμηλότερου επιπέδου προδιαγραφές. Σήμερα πολλά από αυτά τα παλαιά μοντέλα θα αποτύγχαναν οικτρά στα crash test νέου τύπου.Διάβασε περισσότερα στο: Διαλύθηκαν τα SUV στα αμερικανικά crash test | gazzetta.gr
-
Οι συγκρούσεις με small overlap τι ποσοστό του συνόλου των συγκρούσεων αντιπροσωπεύουν;
-
Kάπου παλιότερα έχει γραφτεί στο site του iihs.
Επίσης τα περισσότερα που δοκιμάστηκαν είναι σχετικά παλιά δομικά. Βέβαια είμαι σίγουρος πως ένα αντίστοιχης ηλικίας Volvo δεν θα είχε θέματα όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν. -
Ο ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών πρόσκρουσης EuroNCAP έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα 12 νέων μοντέλων της ευρωπαϊκής αγοράς. Επτά από αυτά αξιολογήθηκαν με πέντε αστέρια για τη συνολική ασφάλεια που προσφέρουν (Ford Mondeo, Kia Sorento, Land Rover Discovery Sport, Lexus NX, Porsche Macan, Subaru Outback και VW Passat). Aπό τα υπόλοιπα, τέσσερα αξιολογήθηκαν με 4 αστέρια (Mini Cooper, Opel Corsa, Smart Forfour, Smart Fortwo) κυρίως εξαιτίας ηλεκτρονικών συστημάτων που δεν βρίσκονταν στο βασικό εξοπλισμό, ενώ ένα αστέρι έλαβε το Dacia Logan MCV.
DACIA LOGAN MCV
Ασφάλεια επιβατών: 3 αστέρια
Ασφάλεια ενηλίκων: 57%
Ασφάλεια παιδιών: 75%
Ασφάλεια πεζών: 55%
Safety assist: 38%FORD MONDEO
Ασφάλεια επιβατών: 5 αστέρια
Ασφάλεια ενηλίκων: 86%
Ασφάλεια παιδιών: 82%
Ασφάλεια πεζών: 66%
Safety assist: 66%KIA SORENTO
Ασφάλεια ενηλίκων: 90%
Ασφάλεια παιδιών: 83%
Ασφάλεια πεζών: 67%
Safety assist: 71%LAND ROVER DISCOVERY SPORT
Ασφάλεια ενηλίκων: 93%
Ασφάλεια παιδιών: 83%
Ασφάλεια πεζών: 69%
Safety assist: 82%LEXUS NX
Ασφάλεια ενηλίκων: 82%
Ασφάλεια παιδιών: 82%
Ασφάλεια πεζών: 69%
Safety assist: 71%MINI COOPER
Ασφάλεια επιβατών: 4 αστέρια
Ασφάλεια ενηλίκων: 79%
Ασφάλεια παιδιών: 73%
Safety assist: 56%OPEL CORSA
Ασφάλεια ενηλίκων: 79%
Ασφάλεια παιδιών: 77%
Ασφάλεια πεζών: 71%
Safety assist: 56%PORSCHE MACAN
Ασφάλεια ενηλίκων: 88%
Ασφάλεια παιδιών: 87%
Ασφάλεια πεζών: 60%
Safety assist: 66%SMART FORFOUR
Ασφάλεια ενηλίκων: 78%
Ασφάλεια παιδιών: 77%
Ασφάλεια πεζών: 65%
Safety assist: 56%SMART FORTWO
Ασφάλεια ενηλίκων: 82%
Ασφάλεια παιδιών: 80%
Ασφάλεια πεζών: 56%
Safety assist: 56%SUBARU OUTBACK
Ασφάλεια ενηλίκων: 85%
Ασφάλεια πεζών: 70%
Safety assist: 73%VW PASSAT
Ασφάλεια ενηλίκων: 85%
Safety assist: 76% -
Το ΤΤ έχασε τα 5 αστέρια στο Crash test αν δεν κάνω λάθος. Κάπου διάβασα πως άλλαξαν τα standards.
Ισχύει κάτ τέτοιο; -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Kάπου παλιότερα έχει γραφτεί στο site του iihs.
Επίσης τα περισσότερα που δοκιμάστηκαν είναι σχετικά παλιά δομικά. Βέβαια είμαι σίγουρος πως ένα αντίστοιχης ηλικίας Volvo δεν θα είχε θέματα όπως έχει αποδειχτεί στο παρελθόν.το αρχαίο XC90 I , δεν είχε κανένα πρόβλημα ....
και το xc60
-
5άστερο το νέο Suzuki Vitara
Επίσης στα πρόσφατα crash tests NCAP:
5 αστέρια και το νέο Renault Espace.
4 αστέρια το νέο Mazda 2, το 500Χ και το νέο Audi TT
Και 3 αστέρια τα Renault Trafic & Opel Vivaro. -
Mazda 5: 'Το πολυμορφικό της Mazda χαρακτηρίστηκε ως το χειρότερο όλων στο ιδιαίτερα απαιτητικό Small Overlap Test του αμερικανικού οργανισμού IIHS –επικάλυψη μόλις 25% και ταχύτητα πρόσκρουσης σχεδόν 65 χλμ./ ώρα (40 μίλια/ ώρα)'
-
'Το Nissan QASHQAI ανακηρύχτηκε από το Euro NCAP ως το ασφαλέστερο οικογενειακό αυτοκίνητο για το 2014'
-
Ο χρήστης Nikitaras έγραψε:
'Το Nissan QASHQAI ανακηρύχτηκε από το Euro NCAP ως το ασφαλέστερο οικογενειακό αυτοκίνητο για το 2014'Αυτοί οι Ιάπωνες δεν παίζονται σε θέματα τεχνολογίας και το Qashqai νομίζω πως το αποδεικνύει αυτό.
-
Ο χρήστης Thanos Maja έγραψε:
'Το Nissan QASHQAI ανακηρύχτηκε από το Euro NCAP ως το ασφαλέστερο οικογενειακό αυτοκίνητο για το 2014'
http://www.skai.gr/news/auto/article/27 ... a-to-2014/
Αυτοί οι Ιάπωνες δεν παίζονται σε θέματα τεχνολογίας και το Qashqai νομίζω πως το αποδεικνύει αυτό.
Προσωπικα δεν εμπιστευομαι τιποτα οταν πανω του βασιζονται ΠΟΛΛΑ χρηματα.......................
-
Ο χρήστης Thanos Maja έγραψε:
Αυτοί οι Ιάπωνες δεν παίζονται σε θέματα τεχνολογίας και το Qashqai νομίζω πως το αποδεικνύει αυτό.
Ποιοι ιάπωνες; έχει πεθανει η ιαπωνική Νισσάν. Ρενώ με κατασκευη απο μεθυστακες άγγλους.
Το οτι βγηκε ασφαλέστερο μου προκαλει γέλιο. Το αμάξι δεν το λες βαρύ και στιβαρό ...... Ενω η ποιότητα συναρμογής δεν σε προϊδεάζει για ασφάλεια..... -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Ποιοι ιάπωνες; έχει πεθανει η ιαπωνική Νισσάν. Ρενώ με κατασκευη απο μεθυστακες άγγλους.
Το οτι βγηκε ασφαλέστερο μου προκαλει γέλιο. Το αμάξι δεν το λες βαρύ και στιβαρό ...... Ενω η ποιότητα συναρμογής δεν σε προϊδεάζει για ασφάλεια.....Νομίζω ότι είσαι λιγάκι υπερβολικός. Έτσι κι αλλιώς τα πάντα έχουν παγκοσμιοποιηθεί... Αν δεν εμπιστεύεσαι τo Euro NCAP τότε ποιόν;
-
Ο χρήστης Nikitaras έγραψε:
Το οτι βγηκε ασφαλέστερο μου προκαλει γέλιο. Το αμάξι δεν το λες βαρύ και στιβαρό ...... Ενω η ποιότητα συναρμογής δεν σε προϊδεάζει για ασφάλεια.....Νομίζω ότι είσαι λιγάκι υπερβολικός. Έτσι κι αλλιώς τα πάντα έχουν παγκοσμιοποιηθεί... Αν δεν εμπιστεύεσαι τo Euro NCAP τότε ποιόν;
Συνήθως τα αποτελέσματα των τεστ αυτών εδημιουργούν κυρίως ψυχολογική σιγουριά!
Ωστόσο πέρα από τα τεστ υπάρχει και η αίσθηση που σου δημιουργεί το αμάξι στο δρόμο!
Χωρίς να θέλω να το κακολογίσω άλλο, επειδή προέρχομαι από μεγαλύτερο και ΜΑΚΡΑΝ καλύτερο αμάξι (RAV 4) πριν το qq που το πήρα για καθαρά οικονομικούς και αιαθητικούς λόγους, η αίσθησ ΔΕΝ συγκρίνεται, αναξαρτήτως τεστ! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Συνήθως τα αποτελέσματα των τεστ αυτών εδημιουργούν κυρίως ψυχολογική σιγουριά!
Ωστόσο πέρα από τα τεστ υπάρχει και η αίσθηση που σου δημιουργεί το αμάξι στο δρόμο!
Χωρίς να θέλω να το κακολογίσω άλλο, επειδή προέρχομαι από μεγαλύτερο και ΜΑΚΡΑΝ καλύτερο αμάξι (RAV 4) πριν το qq που το πήρα για καθαρά οικονομικούς και αιαθητικούς λόγους, η αίσθησ ΔΕΝ συγκρίνεται, αναξαρτήτως τεστ!Ok, η αίσθηση είναι ένα θέμα... αλλά μην ξεχνάς οτι στο test πέρνουν ένα ένα τα αμάξια και αφού τους τοποθετηθούν ειδικές κούκλες και αμέτρητοι αισθητήρες ΤΑ ΤΡΑΚΑΡΟΥΝ. Και εκεί, ΣΤΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ (κ όχι στην αίσθηση) το qq, είναι ΜΑΚΡΑΝ ασφαλέστερο, όλων. Επίσης, εάν αναφέρεσαι σε QQ παλιότερο του '12 και σχετικά με την αίσθησή του στο δρόμο, θα συμφωνούσα εάν το σύγκρινες με rav νεότερο του '12. Εάν αναφέρεσαι σε νέα μοντέλα και των 2 αυτοκινήτων τότε κάτι δεν έκανες καλά στα test drive! Μιλάω εκ πείρας και ως οδηγός σε εταιρία ενοικιάσεων. Έχω οδηγήσει και τα παλιότερα και τα τωρινά μοντέλα σε μικρότερες και μεγαλύτερες διαδρομές (πάντως όχι off-road,για να τα λέμε όλα) και το τωρινό qq, πραγματικά είναι (όπως μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον) και σε δύναμη και σε αίσθηση στο δρόμο άψογο κ καλύτερο του toyota.
Φιλικά -
Εγώ μιλάω για RAV4 του 2007 και για το τωρινό qq τα οποία και κατείχα και κατέχω τώρα αντίστοιχα.
Προσωπική άποψη ίσως αλλα εμφανής απο το πρώτο test drive του νέου qq που επιβεβαιώνεται όποτε οδηγείται το νέο qq. Βέβαια μάλλον το αδικούμε το qq συγκρίνοντας το με το rav οποίας γενιάς μιας και ειναι segment c σαν ενα άλλο γκολφ κορολα ή άστρα. -
Ο χρήστης Panteleimonic έγραψε:
Ok, η αίσθηση είναι ένα θέμα... αλλά μην ξεχνάς οτι στο test πέρνουν ένα ένα τα αμάξια και αφού τους τοποθετηθούν ειδικές κούκλες και αμέτρητοι αισθητήρες ΤΑ ΤΡΑΚΑΡΟΥΝ. Και εκεί, ΣΤΟ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΑ (κ όχι στην αίσθηση) το qq, είναι ΜΑΚΡΑΝ ασφαλέστερο, όλων. Επίσης, εάν αναφέρεσαι σε QQ παλιότερο του '12 και σχετικά με την αίσθησή του στο δρόμο, θα συμφωνούσα εάν το σύγκρινες με rav νεότερο του '12. Εάν αναφέρεσαι σε νέα μοντέλα και των 2 αυτοκινήτων τότε κάτι δεν έκανες καλά στα test drive! Μιλάω εκ πείρας και ως οδηγός σε εταιρία ενοικιάσεων. Έχω οδηγήσει και τα παλιότερα και τα τωρινά μοντέλα σε μικρότερες και μεγαλύτερες διαδρομές (πάντως όχι off-road,για να τα λέμε όλα) και το τωρινό qq, πραγματικά είναι (όπως μου φάνηκε εμένα τουλάχιστον) και σε δύναμη και σε αίσθηση στο δρόμο άψογο κ καλύτερο του toyota.
ΦιλικάΘα συμφωνήσω απόλυτα! Έχω νοικιάσει σε διακοπές QQ και απο τότε έχω πάθει την πλάκα μου. RAV νεότερο του 12 δεν έχω οδηγήσει είναι η αλήθεια αλλά το QQ με εντυπωσίασε. Πολύ σταθερό, πολύ καλά κρατήματα και γενικότερα αιώνες μπροστά σαν αίσθηση σε σχέση με άλλα crossover που έχω οδηγήσει κατά καιρούς.
Crash Tests-Αποτελεσματα Euroncap