-
Παντως μεταξυ δυο πενταστερων(οταν ερθει εκεινη η αχρειαστη στιγμη)προτιμω να ειμαι μεσα στην M-Class παρα μεσα στο Υaris.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Παντως μεταξυ δυο πενταστερων(οταν ερθει εκεινη η αχρειαστη στιγμη)προτιμω να ειμαι μεσα στην M-Class παρα μεσα στο Υaris.Κανείς, ούτε το euroncap, δεν λέει το αντίθετο
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι η βαθμολογία στον τραυματισμό πεζών του Ranger
Πραγματικα απιστευτο το ποσοστο του και με διαφορα απο τα υπολοιπα
-
Το πιο εντυπωσιακό είναι η βελτίωση του Ford Ranger σε σχέση με το προηγούμενο μόλις μοντέλο.
https://www.youtube.com/watch?v=xdvEIMq6vGI&feature=player_embedded#!
-
Eίναι απόρροια της διμερούς συμφωνίας των αμερικάνικων ελεγκτικών αρχών με τη βιομηχανία, έτσι ώστε οι τελευταίοι να προσπαθήσουν να κάνουν φιλικότερα στις συγκρούσεις με πεζούς ή άλλα μικρότερα ΙΧ τα πικ άπ και τα σουβ.
-
Ναι αλλά το Ranger είναι made in Australia σε σχεδιασμό κτλ και αν δεν κάνω λάθος δεν θα πάει ποτέ στην USofA
-
Tα υβρίδια πιο ασφαλή για τους επιβαίνοντες σε περίπτωση σύγκρουσης, σε σχέση με τα δίδυμα αδελφάκια τους, αλλά ταυτόχρονα περισσότερο επικίνδυνα για τους πεζούς! Έχει ενδιαφέρον η επιχειρηματολογία.
http://www.autoblog.com/2011/11/19/hybrid-drivers-are-safer-from-injury-in-a-crash/
-
Chevrolet Malibu-------------------------------5stars
Chevrolet Volt----------------------------------5stars
Fiat Panda--------------------------------------4stars
Geely Emgrand EC7----------------------------4stars
Jaguar XF---------------------------------------4stars
Jeep Grand Cherokee-------------------------4stars
Kia Rio------------------------------------------5stars
Mercedes Benz B Class------------------------5stars
Mercedes C-Class Coupe----------------------5stars
MG6---------------------------------------------4stars
Range Rover Evoque--------------------------5stars
Renault Fluence ZE----------------------------4stars
Seat Mii----------------------------------------5stars
Skoda Citigo-----------------------------------5stars
Subaru XV--------------------------------------5stars
VW Beetle--------------------------------------5stars
VW up!-----------------------------------------5stars -
Η εντυπωσιακή είδηση της λίστας είναι τα 4 αστέρια των κινέζων Γκίλι και ΜG. Mαθαίνουν πολύ γρήγορα.
-
ποσο περιεργο φαινεται μια jaguar να ειναι το ιδιο ασφαλης με ενα geely...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η εντυπωσιακή είδηση της λίστας είναι τα 4 αστέρια των κινέζων Γκίλι και ΜG. Mαθαίνουν πολύ γρήγορα.Όπως και αρνητική έκπληξη η βαθμολογία του Renault
-
Ο χρήστης alexm έγραψε:
ποσο περιεργο φαινεται μια jaguar να ειναι το ιδιο ασφαλης με ενα geely...Σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο ασφαλής. Αυτά τα τεστ έχουν και μερικούς γελοίους όρους. Αν δεν έχεις προειδοποίηση για ζώνη π.χ. χάνεις βαθμούς.
-
Και τι θες να πεις, ότι έχει beepers το geely και δεν έχει η Jaguar?
-
Δες τις αναλυτικές βαθμολογίες. Στην προστασία ενηλίκων η Jag πήρε 79%, το Geely 75%. Στα Safety Assist όμως η Jag πήρε 71% ενώ η κινεζιά 86%. Θα είχε δυο-τρία καμπανάκια παραπάνω φαίνεται... Όχι ότι το 79% της Jag μου φαίνεται και τόσο καλό, από τη στιγμή που το Panda πέτυχε 82. Απλά δεν είμαι σίγουρος στο κατά πόσο η βαθμολογίες είναι ίδιες για όλα τα οχήματα ή προσαρμόζονται ανά κατηγορία.
Για να μην αναφέρω καν το θέμα ενεργητική ασφάλεια! Εκεί που η Jag θα στρίψει μην κουνώντας βλέφαρο, το κινέζικο απλά θα κάνει αγορές αγροτεμαχίων.
-
Jag
Safety assist
The XF is fitted with electronic stability control as standard. A seatbelt reminder system covering both front seats is also standard. An active, driver-set speed limiter is standard equipment but did not meet Euro NCAP's requirements, and was not rewarded.Geely
Safety assist
Electronic stability control is standard equipment on the EC7, and the system met Euro NCAP's test requirements. A seatbelt reminder is standard for the driver, passenger and rear seats. The EC7 has a driver-set speed limitation device as standard but the system did not meet Euro NCAP's requirements.Η διαφορά είναι στο ένα κουδουνάκι και κρίμα που δεν το έχει η Jag, το θέμα είναι βέβαια πως το facelift της Jag δεν την βελτίωσε ιδιαίτερα αν και τα πήγε σαφώς καλύτερα στην σύγκρουση με πεζό. Κατα τα άλλα γιατί το Panda πήγε καλυτερα απο την Jag και η Jag απο το Geely φαίνεται απο τις μετρήσεις στο ανδρείκελο. Αν είχα επιλογή θα προτιμούσα την Jag απο το Geely, είχα καιρό να δώ κόκκινα πέλματα σε ανδρείκελο, αλλά υπάρχουν καλύτερα και απο τα 2 στην κατηγορία τους.
Οι βαθμολογίες αφορούν αυτοκίνητα ίδιου βάρους αλλά τα κριτηρια δεν αλλάζουν ανάλογα με την κατηγορία. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Οι βαθμολογίες αφορούν αυτοκίνητα ίδιου βάρους αλλά τα κριτηρια δεν αλλάζουν ανάλογα με την κατηγορία.Με άλλα λόγια το 82% του Panda δεν είναι άμεσα συγκρίσιμο με το 79% της Jag, ή μήπως έχασα κάτι στην πορεία;
-
Δεν έχασες τπτ, άλλωστε το γράφει και το site της Euroncap
http://www.euroncap.com/Content-Web-Page/0f3bec79-828b-4e0c-8030-9fa8314ff342/comparable-cars.aspx -
Πάντως εγώ τουλάχιστον έχω εντυπωσιαστεί απο τις βαθμολογίες των πρώην Daewoo νυν Chevrolet και πάντα σε σχεση με την τιμή τους
-
Το έχουμε συζητήσει και πιο παλιά για το βάρος. Οι βαθμολογίες είναι απόλυτες για σύγκρουση με σταθερό εμπόδιο και το βάρος εισέρχεται σαν συντελεστής όταν συγκρούονται διαφορετικά μεταξύ τους αυτοκίνητα.
Δηλαδή σε σύγκρουση με σταθερό εμπόδιο (πχ ένα τοίχο), ένα Fiat 500 είναι σαφέστατα πιο ασφαλές για τους επιβάτες από ένα πχ παλιό Range Rover με 3 αστέρια (και 800 κιλά περισσότερο βάρος).
Σε μεταξύ τους σύγκρουση όμως το βαρύτερο όχημα έχει ένα πλεονέκτημα που σε ένα βαθμό επηρρεάζει την έκβαση της σύγκρουσης. Αν οι διαφορές είναι τόσο μικρές όπως το 82% και το 79%, πρακτικά το βαρύτερο όχημα με το 79% θα είναι ασφαλέστερο αν συγκρουστεί με το ελαφρύτερο του 82%.
-
Πάντως εγώ τουλάχιστον έχω εντυπωσιαστεί απο τις βαθμολογίες των πρώην Daewoo νυν Chevrolet
Η πρώην Daewoo είναι εδώ και μερικά χρόνια πλοκάμι της General Motors.Φέρει και τον βαρύγδουπο τίτλο της Σεβρολέ, Έτσι εξηγούνται όλα.
Crash Tests-Αποτελεσματα Euroncap