-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Υ.Γ. Ψάχνω για fulvia coupe. Ξερετε να πουλιέται καμμιάΠαναγιώτη ξέρω κάνα δυο σε άριστη κατάσταση, HF, αλλά οι ιδιοκτήτες είναι τόσο πυροβολημένοι που μπορεί και να σε δείρουν αν ρωτήσεις 'Την πουλάς???'
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν φταίει ο άξονας μετάδοσης της κίνησης ρε παιδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που απορρίπτουν συλλήβδην όλες τις προσθιοκίνητες Alfa Romeo (αλλά συμπεριλαμβάνουντην Σουντ όταν νοσταλγικά αναφέρουν παλιά μοντέλα ;))
Σωστό! Φυσικά και ο άξονας μετάδοσης της κίνησης δεν καθορίζει εκ των προτέρων την αξία ενός αυτοκινήτου, είτυε αυτή είναι ουσιαστική (κρατήματα, οδική συμπεριφορά) είτε είναι συναισθηματική ή ιστορική. Αν κάποιος το υποστήριζε αυτό θα έπρεπε απαραίτητα να υποστηρίξει επίσης ότι η BMW 1 πλησιάζει περισσότερο στις παλιές καλές εποχές σε σχέση με την AlfaSud...
Το γιατί η AlfaSud δεν πέτυχε ιστορικά όπως το έκαναν άλλα μοντέλα της Alfa Romeo όπως π.χ. η Giulia GT αυτό οφείλεται σε άλλους παράγοντες, με κυριότερο κατά τη γνώμη μου την έλλειψη (για να μην πω ανυπαρξία) αγωνιστικής δραστηριότητας. Η AlfaSud είχε ομολογουμένως φοβερά κρατήματα αλλά απέτυχε να μείνει στις καρδιές των σκληροπηρυνικών alfisti για το λόγο ότι δεν πήρε μυθική αξία μέσα από τους αγώνες. Κάτι το οποίο κατάφερε η Giulia GT. Όπως έγραψε και ο Carlo Chiti, διαυθυντής της AutoDelta, στην εισαγωγή του βιβλίου του Τony Adriaensens 'Aleggerita':'Καμια άλλη Alfa Romeo δεν είναι τόσο διάσημη, τόσο λατρευτή, τόσο ελκυστική όσο η GTA, ένα αυτοκίνητο το οποίο στην πραγματικότητα δεν διαθέτει κάτι το ιδιαιτέρως ξεχωριστό. Μόνο ένα ελαφρύ αλουμινένιο αμάξωμα και ένα κινητήρα λίγο ισχυρότερο από το νορμάλ μοντέλο. Έναν απλό 4-κύλινδρο σε σειρά με 2 βαλβίδες στον κύλινδρο και 2 μπουζί ανά κύλινδρο, μια μικρή διαφορά. Γιατί η GTA κατέστη θρυλικό αυτοκίνητο; Γιατί όχι π.χ. η ΤΖ, μια πραγματική αγωνιστική μηχανή; Ουσιαστικά διότι η GTA ήταν η εξέλιξη ενός δημοφιλούς μοντέλου, της Sprint GT. Η ΤΖ από την άλλη ήταν πολύ σοφοστικέ, μόνο για τους λίγους τυχερούς. Ήταν στην ουσία ένα καθημερινό αυτοκίνητο το οποίο κέρδιζε αναρίθμητους αγώνες.......'
Επίσης η AlfaSud στα μάτια των απανταχού -χορτασμένων και συνηθισμένων στις παραδοσιακές Alfa- alfisti ξέφευγε από την παράδοση της πίσω κίνησης και του θρυλικού bialbero. Καλώς ή κακώς όταν λέμε τη φράση κλασική Άλφα στο νου έρχονται η πίσω κίνηση και ο τετρακύλινδρος εν σειρά με τους διπλούς εκκεντροφοφόρους, μια παράδοση που έχει της ρίζες της αρκετά πριν τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο. Όπως καταλαβαίνουμε μια τέτοια παράδοση ήταν λίγο δύσκολο να σπάσει και να γίνει αποδεκτή μονομιάς, παρόλο που το αυτοκίνητο πληρούσε τα βασικές προυποθέσεις ώστε να πάρει μια εξέχουσα θέση στη λίστα των κλασικών Άλφα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Τι έχει μείνει από την Alfa Romeo ; Μπροστοκινητες αηδίες...
Ποτέ δεν περίμενα απο έναν κάτοχο Lancia Stratos, να πει τέτοια κοτσάνα....
Ίσως δεν έπιασες το νόημα που το είπε. Εγώ νομίζω ότι ήθελε να πει ότι από τις σύγχρονες Alfa Romeo λείπει ίσως η ψυχή που είχαν τα παλιά πισωκίνητα μοντέλα. Δε συμφωνώ (ακριβώς) με αυτό, απλά σου λέω τι νομίζω ότι εννοούσε.
Και η πίσω κίνηση να έρθει πολύ αμφιβάλλω αν αυτό θα αρκεί για να πούμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια πραγματική Άλφα. Ο άξονας μετάδοσης δεν αρκεί και ούτε αποτελεί αναγκαία συνθήκη.
-
...εγω μεσω εικονων θα υπενθυμισω, τι εφτιαχναν και τι 8α μπορουσαν να φτιαξουν...και ας μην παιρνουμε ως μετρο συγκρισης ΜΟΝΟ τι κυκλοφορει στην Ελλαδα, γιατι σε αλλα μερη του κοσμου κυκλοφορησαν τετοια 'εργαλεια', καιοταν βλεπεις μια π.χ. πισωκινητη, ιδιαιτερη, αλλα και με τα καλυτερα κρατηματα Αλφα που ακουει στο ονομα SZ (Sport Zagato),
εεεε τοτε, συγνωμη αλλα η αστραφτερη GT, μπορει να κατσει στον ντηλερ, εγω θα βρω μια μεταχειρισμενη SZ.
Μην ρωτησετε που θα βρω ανταλλακτικα....
-
Eγώ προτιμώ την παλιά καλή Giulietta SZ η οποία βεβαίως απαιτεί ελάφρωμα της τσέπης κατά περίπου 100.000 Ευρώ...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Υ.Γ. Ψάχνω για fulvia coupe. Ξερετε να πουλιέται καμμιά
Παναγιώτη ξέρω κάνα δυο σε άριστη κατάσταση, HF, αλλά οι ιδιοκτήτες είναι τόσο πυροβολημένοι που μπορεί και να σε δείρουν αν ρωτήσεις 'Την πουλάς???'
Την ίδια εμπειρία έχω κι εγώ δυστυχώς... Άσε που όποιος την πουλάει έχει την εντύπωση ότι πουλάει τουλάχιστον Dino ...
-
Σε αντιθεση ομως με την SZ που κοστιζει γυρω στα 30.000Ευρω!!!
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Μην ρωτησετε που θα βρω ανταλλακτικα....Αν δεν απατώμαι πολλά μηχανικά μέρη είναι από 75, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα εκεί. Μονάχα μη χρειαστείς κάτι από φανοποιία ή εσωτερικό.
-
Όμως επειδή με τις Alfa Romeo είμαστε way off-topic, μπορούμε να μετακομίσουμε την κουβέντα γι'αυτές εδώ παρακαλώ;
-
όλα τα μηχανικα είναι 75 V6 Μιlano/America με μόνο μια διαφορά στα silent blocks της πίσω DeDion ανάρτησης.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αν δεν απατώμαι πολλά μηχανικά μέρη είναι από 75, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα εκεί. Μονάχα μη χρειαστείς κάτι από φανοποιία ή εσωτερικό.
Σωστα, αλλα μεχρι ενα σημειο. Πολλα μερη, παρολο που θυμιζουν 75, ειναι λιγο διαφορετικα, αν και δεν ξερω αυτη την στιγμη ποια ειναι.
Οσο για εσωτερικο, εξωτερικο και παρ-μπριζ, κρυσταλα γενικως, εκει ειναι πολυ δυσκολα τα πραγματα.
Αλλα, φιλε Kyan, τα δυσκολα εχουν και την χαρη.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Και μετά απο την θεϊκή Integrale.... η εταιρία αποφάσισε ότι δεν πρέπει να
φτιάχνει τέτοια οχήματα, και ότι το σωστό ειναι να ασχολήθει με το Ypsilon.H Subaru και η Mitsu είπαν 'ευχαριστώ πολύ' και το υπόλοιπα είναι ίστορια...
Οι φήμες λένε ότι αυτήν την απόφαση την πήρε ο εκκλιπών Angieli ο ίδιος
ό οποίος ποτέ δεν συμπάθισε την Lancia ιδιαίτερα.Ο AGNIELI ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΓΟΝ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΑΝΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ . ΒΛΕΠΕ LANCIA HIT.CARSFROMITALY.COM
-
Αν ειχα τα λεφτα θα πηγαινα μονο για μια μεταχειρο Deltona EVO II. Καλα τα Subi καλα κ τα EVO, τι κ αν ειναι πιο καινουργια, τι κ αν ειναι πιο γρηγορα, λες κ ποτε θα κινηθω τοσο γρηγορα κ οριακα μ αυτα ή με την Lancia ωστε να παρατηρησω οτι το EVO μπαινει γρηγοροτερα απο την Lancia.
Βλεπεις ενα EVO ή ενα Subi κ δεν κανουν αισθηση, βλεπεις μια Integrale κ αμεσως γυριζεις κεφαλι!!!
-
Ο χρήστης LDriver έγραψε:
Ο AGNIELI ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΛΙΓΟΝ ΑΝΤΙΤΥΠΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΑΝΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ . ΒΛΕΠΕ LANCIA HIT.CARSFROMITALY.COMπ.χ.Lancia integrale spider.
-
Αν ειχα τα λεφτα θα πηγαινα μονο για μια μεταχειρο Deltona EVO II. Καλα τα Subi καλα κ τα EVO, τι κ αν ειναι πιο καινουργια, τι κ αν ειναι πιο γρηγορα, λες κ ποτε θα κινηθω τοσο γρηγορα κ οριακα μ αυτα ή με την Lancia ωστε να παρατηρησω οτι το EVO μπαινει γρηγοροτερα απο την Lancia.
Βλεπεις ενα EVO ή ενα Subi κ δεν κανουν αισθηση, βλεπεις μια Integrale κ αμεσως γυριζεις κεφαλι!!!
ΜΕ 18.000 ΕΥΡΩ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ !
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
δεν προλαβαίνεις να γυρίσεις κεφάλι (δεν βλέπονται κι όλας)
-
δεν προλαβαίνεις να γυρίσεις κεφάλι (δεν βλέπονται κι όλας) [/quote]
ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠ'ΕΞΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΛΤΟΝΑ.ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΧΑΖΕΥΕΙΣ ΤΑ 8 ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ . . . ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΘΗΝΑ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΜΑΣ -
Ο χρήστης LDriver έγραψε:
ΜΕ 18.000 ΕΥΡΩ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ !Δινεις την Ιταλιδα σου?
Αν ειχα τα λεφτα...
Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να φερεις κ απ εξω λογω υπερβολικου φορου που πρεπει να καταβαλεις.
-
Δινεις την Ιταλιδα σου?
Αν ειχα τα λεφτα...
Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να φερεις κ απ εξω λογω υπερβολικου φορου που πρεπει να καταβαλεις. [/quote]
Αν ψάξεις το συγκεκριμένο μοντέλο στην ιταλία το λιγότερο θα την βρείς 19.000 ευρώ.Τώρα άμα ψάχνεις για κάτι πιο σπέσιαλ όπως μαρτίνι 6 τότε 30.000.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
...εγω μεσω εικονων θα υπενθυμισω, τι εφτιαχναν και τι 8α μπορουσαν να φτιαξουν...και ας μην παιρνουμε ως μετρο συγκρισης ΜΟΝΟ τι κυκλοφορει στην Ελλαδα, γιατι σε αλλα μερη του κοσμου κυκλοφορησαν τετοια 'εργαλεια', καιοταν βλεπεις μια π.χ. πισωκινητη, ιδιαιτερη, αλλα και με τα καλυτερα κρατηματα Αλφα που ακουει στο ονομα SZ (Sport Zagato),εεεε τοτε, συγνωμη αλλα η αστραφτερη GT, μπορει να κατσει στον ντηλερ, εγω θα βρω μια μεταχειρισμενη SZ.
παιρνεις και μια 75 η μια spider της εποχης για τα μηχανικα μερη. τωρα για 'λαμαρινες και κουμπακια' τι να σου πω...
LANCIA FORUM