-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Υπάρχει τέτοιο τόπικ; Μόνο αυτό βρίσκω κάπως σχετικό.
Bill, παίζει να παίρνει και 600 ή απίθανο;Συνέχεια στο σωστό θέμα
-
Ειχα 2λιτρο πενταετιας το οποιο ξεφορτωθηκα τον Μαιο.Αντικατασταθηκε με αλλο μικροτερου κυβισμου.Στον φορο πολυτελειας που οπου να ειναι θα ερθει,θα υπολογιζεται ολος ο χρονος,ή μονο το διαστημα για το οποιο ημουν κατοχος?
-
Οι μηνες κατοχης
-
Δεν ξερω αν ειναι στο σωστο θεμα
Ημουν συνοδηγος στο αμαξι φιλου μου και διασχιζοντας εναν μονοδρομο, ενα αλλο αυτοκινητο ηταν διπλοπαρκαρισμενο και ακριβως απεναντι ενας πεζος περπατουσε μεσα στο δρομο αλλα στην ακρη πλαϊ πλαϊ με τα παρκαρισμενα
Ο φιλος εκοψε για να χωρεσει και με τον δεξιο καθρεπτη χτυπησε στον αγκωνα τον πεζο
Οπα ο ενας, οπα ο αλλος, φυσικα δεν εγινε τιποτα αλλα ποιος εχει ευθυνη εδω αν σε αναλογη περιπτωση το χτυπημα ειχε συνεπειες? ή αν εσπαζε ο καθρεπτης του αυτοκινητου? Ο οδηγος που δεν υπολογισε σωστα ή ο πεζος που κανονικα θα επρεπε να ειναι πανω στο πεζοδρομιο?
Εγω ειμαι σιγουρος ο πεζος αλλα ειναι 100%? -
Κανεις?
-
Μάλλον συνυπαιτιότητα.
Στη μέση του δρόμου μπορεί να βρίσκεται οτιδήποτε, άνθρωποι, αντικείμενα, οχήματα. Το οτι κακώς βρίσκονται εκεί δέν σου δίνει το δικαίωμα να μπορείς να τα παίρνεις σβάρνα με το αυτοκίνητό σου.
-
Σου είπανε με τι ποσό θα σε αποζημιώσουν;
-
Όχι ακόμα. Πάντως σίγουρα δε θα είναι αντίστοιχο της πραγματικής αξίας του αυτοκινήτου, μιας και αν και 6ετίας είχε 40.000χλμ μόνο, καινούρια λάστιχα-τακάκια, φρέσκο σέρβις και γενικά δεν είχε προβλήματα. Δεν ξέρω αν όλα αυτά θα ληφθούν υπ όψη για την αποζημίωση.
-
Μια χαρά είσαι και προετοιμασμένος. Να ξέρεις ότι ότι νούμερο που θα σου πούνε είναι πολλές φορές διαπραγματεύσιμο και όσο πιο χαλαρός είσαι τόσο πιο πολύ θα προσπαθήσουνε να σε εκμεταλλευτούνε.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Όχι ακόμα. Πάντως σίγουρα δε θα είναι αντίστοιχο της πραγματικής αξίας του αυτοκινήτου, μιας και αν και 6ετίας είχε 40.000χλμ μόνο, καινούρια λάστιχα-τακάκια, φρέσκο σέρβις και γενικά δεν είχε προβλήματα. Δεν ξέρω αν όλα αυτά θα ληφθούν υπ όψη για την αποζημίωση.Επειδή έχω κάτι ίδιο πρόσφατα. Είχα 2 μηνών σκούτερ Honda Sh300. Με έριξε ένας και το μηχανάκι πήρε σασί και είναι ασύμφορο προς επισκευή (3000+ ζημιά). Η ασφαλιστική τώρα μου λέει, ότι κρατάς το μηχανάκι και σου δίνουμε το 70% της αξίας του, την ημέρα του ατυχήματος, που σημαίνει ότι χάνω ένα χιλιάρικο στην πλάκα, επειδή αυτοί είναι κλέφτες και δεν κάνουν αυτό που πρέπει, δηλαδή να σε αποζημιωσουν άμεσα. Οι περισσότερες ασφαλιστικές έτσι δουλεύουν τώρα. Εγώ πήγα σε δικηγόρο και μου ανέλυσε όλες τις εκδοχές
Έχουμε λοιπόν. Αν δεχτείς την αποζημίωση που θα σου δώσουν, παίρνεις μια επιταγή και δεν ζητάς τίποτα άλλο. Έχουν τελειώσει με εσένα και εσύ με αυτούς. Στην ουσία, γίνεται παζάρι, οπότε ζήτα ό,τι μπορείς. Επίσης να είσαι σίγουρος πως θα πάνε να την βγάλουν φτηνά.
Η επόμενη λύση, είναι να μην δεχτείς την προσφορά που σου κάνουν και να κινηθείς δικαστικά. Εκεί μπορείς να διεκδικήσεις κάτι πολύ καλύτερο για την αξία του αμαξιού σου. Εφόσον η υπαιτιότητα είναι στον άλλο, είναι βέβαιο ότι στα λογικά πλαίσια, μπορείς να βγεις κερδισμένος, μιας και θα ζητήσεις αποζημίωση και για ηθική βλάβη (ταλαιπωρία συν το ότι χάνεις το αμάξι σου). Οπότε τους λες ότι θα κινηθείς δικαστικά, μήπως και το δουν λίγο αλλιώς. Το μεγάλο μειονέκτημα αυτής της περίπτωσης είναι ο χρόνος, που είναι από 1 εως και 2 χρόνια (αν ζητηθεί έφεση). Το άλλο είναι τα δικαστικά έξοδα. Αν έχεις νομική κάλυψη και αν δεν έχεις άμεση ανάγκη τα χρήματα, μην χάσεις ούτε 1€ από το αμάξι σου. Συνυπολόγισε επίσης, πως αν δεν σου παρέχεται αυτοκίνητο αντικατάστασης, τα χρήματα για το ταξί τα έχεις σίγουρα, μιας και κανείς δεν σε υποχρεώνει να παίρνεις το μετρό εφόσον δεν σε βολεύει. Ξέρω περίπτωση φίλου μου γι αυτό σου λέω. Αν θες λεπτομέρειες πμ.
-
αν κινηθείς δικαστικά έχεις σοβαρότατες πιθανότητες να πάρεις παραπάνω από το αναμενόμενο...
φίλος που τράκαρε με όχημα που παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και έπεσε πίσω του άλλο όχημα πήρε...
το 90% της εργοστασιακής αξίας του οχήματος (το αυτοκίνητο ήταν 3 μηνών)
ότι έμεινε από το σουιφτ... (το οποίο πούλησε 2000ε, αυτό ήταν μάλλον διαπραγματευτικό θαύμα )
κόστος αποδείξεων ταξί
άλλα 1500ε αποζημίωση...αν έχει τρόπο να κινηθείς και να περιμένεις, μην τους χαρίσεις τίποτα
-
Αν κινηθείς δικαστικά, η δικάσιμος θα είναι το 2017 ή 2018. Μετά η ασφαλιστική θα πάρει όσες αναβολές μπορεί (μία ή δύο), άρα πάμε για 2020+ για να εκδικαστεί ο πρώτος βαθμός. Με τις εφέσεις μπορεί χαλαρά να ξεπεράσει τη δεκαετία.
Νομίζω καλύτερα τα λεφτά στο χέρι κι ας είναι λιγότερα.
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Όχι ακόμα. Πάντως σίγουρα δε θα είναι αντίστοιχο της πραγματικής αξίας του αυτοκινήτου, μιας και αν και 6ετίας είχε 40.000χλμ μόνο, καινούρια λάστιχα-τακάκια, φρέσκο σέρβις και γενικά δεν είχε προβλήματα. Δεν ξέρω αν όλα αυτά θα ληφθούν υπ όψη για την αποζημίωση.Eμένα που ήταν αν και 14ετίας σε πολύ καλή κατάσταση μου δώσανε ψίχουλα τα οποία μετά από επίσκεψη σε φίλο μου δικηγόρο τα δέχτηκα γιατί στο δικαστήριο θα τη χάναμε την υπόθεση λόγω της παλαιότητας. Σε εσένα δεν είναι παλιό. Αν δεν ικανοποιηθείς πήγαινε σε ένα δικηγόρο και δες τι εναλλακτικές θα σου προτείνει.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν κινηθείς δικαστικά, η δικάσιμος θα είναι το 2017 ή 2018. Μετά η ασφαλιστική θα πάρει όσες αναβολές μπορεί (μία ή δύο), άρα πάμε για 2020+ για να εκδικαστεί ο πρώτος βαθμός. Με τις εφέσεις μπορεί χαλαρά να ξεπεράσει τη δεκαετία.Νομίζω καλύτερα τα λεφτά στο χέρι κι ας είναι λιγότερα.
Ανάλογα την περιοχή. Αν πρόκειται για επαρχία, το διάστημα είναι πιο μικρό. Αν τα στοιχεία όμως είναι βάσιμα, τότε θα πάρεις μια περιουσία από την ασφαλιστική, εφόσον περάσει τόσο μεγάλο διάστημα. Εφόσον βέβαια υπάρχει ακόμα... Γιατί σήμερα όλα να τα περιμένει. Μάλιστα ξέρω περίπτωση, όπου η ασφαλιστική μερικές μέρες πριν την δίκη έδωσε τα χρήματα που ζητούσε ο εναγόμενος, ενώ αρχικά του είχε προτείνει λιγότερα και από τα μισά (ζητούσε 4000€, του έδινε 1500€). Για μένα, αν δεν έχεις άμεση ανάγκη τα χρήματα κι εφόσον νιώθεις χαμένος, τότε κινείσαι δικαστικά.
-
Να αναφερω επισης ενα περιστατικο οταν τρακαρανε το παρκαρισμενο οχημα του πατερα ενος φιλου, ενα saab 9-5.
Το αυτοκινητο, το τρακαρανε πισω αριστερα, οποτε μιλαμε για χαλασμενη ζαντα, πισω αριστερο ψαλιδι, 2 λαστιχα, ειχε σηκωθει το πατωμα, βαψιματα κλπ εκαναν εναν λογαριασμο των 7000 ευρω στην αντιπροσωπια της saab στην Αθηνα. Το αμαξι κριθηκε επισκευασιμο για αυτο και εγινε η διαδικασια. Εκτος απο τη ζημια που πληρωθηκε απο την ασφαλεια, ο ανθρωπος ως δικηγορος στο επαγγελμα, κινηθηκε νομικα και πηρε αποζημιωση της ταξης των 5000 ευρω, επειδη επεσε η αξια του αυτοκινητου (αυτα τα λεφτα δε ξερω αν τα πηρε απο αυτον που τον τρακαρε η απο την ασφαλιστικη).
Υπαρχουν παρα πολλοι τροποι να βρεις το δικιο σου, κατα τη γνωμη μου, ισως πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι πριν την κακια ωρα να ξερουμε να πραξουμε αναλογως.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Να αναφερω επισης ενα περιστατικο οταν τρακαρανε το παρκαρισμενο οχημα του πατερα ενος φιλου, ενα saab 9-5.Το αυτοκινητο, το τρακαρανε πισω αριστερα, οποτε μιλαμε για χαλασμενη ζαντα, πισω αριστερο ψαλιδι, 2 λαστιχα, ειχε σηκωθει το πατωμα, βαψιματα κλπ εκαναν εναν λογαριασμο των 7000 ευρω στην αντιπροσωπια της saab στην Αθηνα. Το αμαξι κριθηκε επισκευασιμο για αυτο και εγινε η διαδικασια. Εκτος απο τη ζημια που πληρωθηκε απο την ασφαλεια, ο ανθρωπος ως δικηγορος στο επαγγελμα, κινηθηκε νομικα και πηρε αποζημιωση της ταξης των 5000 ευρω, επειδη επεσε η αξια του αυτοκινητου (αυτα τα λεφτα δε ξερω αν τα πηρε απο αυτον που τον τρακαρε η απο την ασφαλιστικη).
Υπαρχουν παρα πολλοι τροποι να βρεις το δικιο σου, κατα τη γνωμη μου, ισως πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι πριν την κακια ωρα να ξερουμε να πραξουμε αναλογως.
Από την ασφαλιστική τα πήρε, εφόσον ο άλλος είναι OK απέναντί της. (δηλ. να έχει πληρωμένο συμβόλαιο, να έχει δίπλωμα, να μην είναι μεθυσμένος κλπ). Στην ουσία ασκείται μια αστική δίωξη στην ασφαλιστική και κατ επέκταση στον ασφαλισμένο που εκπροσωπεί.
-
Ακουστε λιγο και την δική μου 'ιστορια':
Σε καινουργιο (3 μηνων) αμαξι clio 4 diesel, απο μια παρεξηγηση σε βενζιναδικο μου εβαλαν 10 ευρω BENZINH(ημουν με 'λαμπακι'). Ευτυχως το καταλαβα σχεδον αμεσως, εβαλα μπρος το αμαξι και το εκλεισα σε 5 δευτερολεπτα...Καλεσα την ασφαλιστικη και με γερανο μετεφεραν το αμαξι σε συνεργειο , εκει θα λυσουν το ρεζερβουαρ και θα δουν φιλτρα κλπ οπως μου ειπαν.. Ο βενζινας βεβαια μου ελεγε πως αν το φουλαρω με ντιζελ δεν θα ειχα προβλημα, πραγμα βεβαια που δεν μπορουσα να κανω εκεινη τη στιγμη οικονομικα(καθως θα επρεπε να την πληρωσω) και ουτως ή αλλως δεν ηξερα αν ηταν απολυτα σωστο. Εκανα καλα τι λετε?
Ευχαριστω
-
απο αγγλικο σαητ...
http://www.telegraph.co.uk/motoring/car ... l-car.htmlεπισης
http://www.elin.gr/el/component/content ... e/268.htmlΒοηθά η προσθήκη βενζίνης στο πετρέλαιο κατά την χειμερινή περίοδο για εύκολη εκκίνηση και καλύτερη ροή;
Η προσθήκη βενζίνης στο ντήζελ πρέπει να αποφεύγεται διότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά τα οποία 'λύνονται'. Χαμηλώνει το σημείο θόλωσης, αλλά χαμηλώνει επικύνδυνα το σημείο ανάφλεξης και τον αριθμό κετανίων. Μειώνει το ιξώδες αλλά αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου και μειώνει την ισχύ του κινητήρα. Επίσης μειώνεται η λιπαντική ικανότητα του καυσίμου και επομένως αυξάνεται η φθορά στα μέρη του συστήματος τροφοδοσίας. Η ισχύς του κινητήρα μειώνεται διότι ένα λίτρο βενζίνης περιέχει λιγότερη ενέργεια από ένα λίτρο ντήζελ και δεύτερον μειώνονται τα χαρακτηριστικά αυτοανάφλεξης του μίγματος και έχουμε σαν αποτέλεσμα επιβραδυνόμενη καύση. Πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη ότι το χαρακτηριστικό του ντήζελ είναι η ικανότητά του να αυτοαναφλέγεται ενώ η βενζίνη έχει σαν γνωρισμά της την αποφυγή του φαινομένου της αυτοανάφλεξης.
αφηνει να εννοηθει οτι δεν υπαρχει ΑΜΕΣΟ προβλημα...απλα δεν πρεπει να γινεται...
-
Πρέπει να ψάξεις να δεις τι λέει το μάνουαλ. Για παράδειγμα σε ένα mazda bt-50 της οικογένειας, έχει σημείωση που λέει ότι μέχρι 5 λίτρα βενζίνης (που θα εισαχθούν από λάθος) δεν αποτελούν πρόβλημα (σε 70άρι ρεζερβουάρ). Και γώ όμως δεν θα ρίσκαρα με τίποτα. Ορθά έπραξες. Με τον βενζινά έβγαλες άκρη; Τα έξοδα συνεργείου ποιός θα τα πληρώσει;
-
Με τον βενζινα δεν εχω καταφερει να μιλησω (με τον ιδιοκτητη δηλαδη) και δεν νομιζω να τον βρω και ποτε... απο την ασφαλιστικη μου ειπαν οτι αν θελω να το κυνηγησω μπορω αρχικα με δικηγορο-αγωγή (2 μηνες) και επειτα αν και παλι δε βρεθει χρυση τομη, δικαστικα (2χρονια).
Ο υπαλληλος στεκεται στο γεγονος οτι σταματησα στην αντλια της βενζινης , και αυτο μου ειπαν οτι μπορει να υποστηριξει και απο το νομικο κομματι της ασφαλιστικης μου. Επειτα του ειπα '10 ευρω ντιζελ' + οτι το καπακι το γραφει ξεκαθαρα.
Ζησε Μαη μου...
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο