-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Ψαχνω για **πυγή **2 DIN ...
Φίλε Wagner δεν ήξερα ότι αυτό που γράφεις υπάρχει σε DIN, 2 DIN κτλ. Τι μαθαίνει κανείς...
Ουτε εγω ηξερα οτι με 'υ' συμαινει αυτο...
Πηγή... με 'η' ηθελα να πω...Θανξ για την παρατήρηση
-
Καλησπέρα,
θα ήθελα από καθαρή απορία να ρωτήσω πως σας φαίνεται σε όσους δουλεύατε το VAG ότι βγάζει 50 διαφορετικούς κινητήρες για κάθε μοντέλο ανά 5 άλογα, και τώρα η Fiat/Alfa έχει 90, 100, 120, 150, 170 άλογα στα 1.4 και η Opel 90,100,115,120,140,180,190 στα 1.4 και 1.6
Εξακολουθεί να θεωρείται πλεονασμός ή πλέον είναι μια πραγματική ανάγκη η ύπαρξη κινητήρων ανά 20 άλογα;
sry για το τρολινκ αλλά το θυμήθηκα ξαφνικά και δεν κρατήθηκα -
Μπορεί αυτό να οδηγήσει πάλι σε βενζινάδικα χωρίς βενζίνη κλπ;
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Μπορεί αυτό να οδηγήσει πάλι σε βενζινάδικα χωρίς βενζίνη κλπ;Ευκολα....
Αν δεν κανω λαθος το καλοκαιρι του 2008 ειχαμε προβλημα με τη βενζινη λογο απεργιας βυτιοφόρων και του 2009 λογο απεργιας των τελωνιακων -
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Μπορεί αυτό να οδηγήσει πάλι σε βενζινάδικα χωρίς βενζίνη κλπ;
Ευκολα....
Αν δεν κανω λαθος το καλοκαιρι του 2008 ειχαμε προβλημα με τη βενζινη λογο απεργιας βυτιοφόρων και του 2009 λογο απεργιας των τελωνιακων*Με απεργία διαρκείας κατεβαίνουν από την Δευτέρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Μεγάλος ο κίνδυνος να στερέψει η αγορά στην μέση των καλοκαιρινών διακοπών.
Την χαριστική βολή στην ήδη “πεθαμένη” αγορά της χώρας έρχονται να δώσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Σήμερα το μεσημέρι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας από την Δευτέρα 26 Ιουλίου.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων αντιδρούν στο άνοιγμα του επαγγέλματος τους και κατηγορούν την κυβέρνηση για εμπαιγμό. Όπως λένε είχαν συμφωνήσει σε κάποια πράγματα με την κυβέρνηση και αυτή τώρα κάνει πίσω, λένε χαρακτηριστικά.
Ζητούν άμεσα να συναντηθούν με τον υπουργό και απειλούν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.
Αν όντως προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος η αγορά να στερέψει από αρκετά προϊόντα μέσα στο καλοκαίρι στα φόρτε δηλαδή των διακοπών. Άλλο ένα πλήγμα και για τον τουρισμό.
Το πρόβλημα θα γίνει επίσης μεγάλο καθώς στην απεργία αναμένεται να συμμετάσχουν και οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και έτσι προβλήματα ίσως δημιουργηθούν και στην αγορά καυσίμων!
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης:
“Ο Κλάδος των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας χρήσης με αίσθημα ευθύνης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας την τουριστική χρονική περίοδο που επιβάλλει την ομαλή τροφοδοσία των τουριστικών περιοχών αν και γνώριζε τον ενταφιασμό του κλάδου από την κυβέρνηση αποφάσισε απεργία διαρκείας από τις 27/08/2010 και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αιφνιδιασμού ο κλάδος θα πραγματοποιούσε άμεση κάθοδο σε απεργία.
Η κυβέρνηση δυστυχώς δεν σκέφθηκε την ζημιά που θα προκληθεί στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας και στην εθνική οικονομία και μας αιφνιδίασε αφού χωρίς καμία ενημέρωση του κλάδου προχώρησε στον ενταφιασμό του μηδενίζοντας τεχνηέντως την αξία της άδειας που μας πούλησε το κράτος στην τριπλάσια αξία από την σημερινή και την αποκτήσαμε πουλώντας άλλα περιουσιακά στοιχεία ακόμα και τα σπίτια μας.
Την άδεια που αγοράσαμε την ποτίσαμε με ιδρώτα και αίμα παρέχοντας τα φθηνότερα κόμιστρα στην Ευρώπη με όλες τις αντίξοες συνθήκες ημέρα και νύχτα, γι αυτό έχουμε ευθύνη απέναντι στις οικογένειές μας να τις υπερασπιστούμε και με τη ζωή μας ακόμα.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση μας ενέπαιξε και προτίμησε την σύγκρουση από την συνεργασία και γι αυτό έχει αποκλειστικά την ευθύνη της απεργίας που αρχίζει στις 25/07/2010.”*
Πηγή: http://www.hbnews.gr/permalink/37401.html -
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Καλησπέρα,θα ήθελα από καθαρή απορία να ρωτήσω πως σας φαίνεται σε όσους δουλεύατε το VAG ότι βγάζει 50 διαφορετικούς κινητήρες για κάθε μοντέλο ανά 5 άλογα, και τώρα η Fiat/Alfa έχει 90, 100, 120, 150, 170 άλογα στα 1.4 και η Opel 90,100,115,120,140,180,190 στα 1.4 και 1.6
Εξακολουθεί να θεωρείται πλεονασμός ή πλέον είναι μια πραγματική ανάγκη η ύπαρξη κινητήρων ανά 20 άλογα;
sry για το τρολινκ αλλά το θυμήθηκα ξαφνικά και δεν κρατήθηκαΠροφανώς μέγιστη εμπορική εκμετάλλευση, απλώνοντας τα προϊόντα/αμάξια σε όλο το φάσμα των τιμών. Π.χ. άλλη τιμή έχει το Golf 1.4 από το Golf 1.4 TSI (παράδειγμα). Επιπλέον, αν οι τακτικές είναι ίδιες σε όλο το VAG (έχω καλύτερη εικόνα για την Seat, ως κάτοχος Leon), πρώτα βγαίνουν οι 'αδύναμοι' κινητήρες (οι απλοί ατμοσφαιρικοί) και μετά από 1-1.5 χρόνο κυκλοφορούν τα ίδια αμάξια με TSI κινητήρες. Επίσης, αν θυμάμαι καλά, πρώτα κυκλοφόρησαν τα ακριβότερα 1.8TSI και Cupra Leon, και αργότερα το φθηνότερο 1.4TSI, μάλλον για να 'ευνοήσουν' εμπορικά την πώληση των ακριβότερων μοντέλων, πριν δώσουν και μια φθηνότερη επιλογή σε όσους (τελικά) δεν σκόπευαν να δώσουν περισσότερα χρήματα για τους 1.8/2.0 λίτρα κινητήρες.
-
Ψάχνω για κλειστό γκαράζ στην Αθήνα, στα τέλη Αυγούστου για 7-10 μέρες. Περιοχή κατά προτίμηση στη Κατεχάκη, ή έστω οπουδήποτε που να έχει πρόσβαση με το μετρό.
-
Αυτο ξερω εγω, στη Ριζαρη που ειναι απεναντι απ'το σταθμο του Ευαγγελισμου. Παρκαρεις, περνας το δρομο μπαινεις στο μετρο και σε 5' εισαι κατεχακη
-
Οδός Έβρου (παράλληλη της Βασιλ. Σοφίας), πίσω από το ΓΝΑ - Ιπποκράτειο. Υπόγειο γκαράζ (2-3 ορόφους) με φύλακα 24 ώρες, μπάρες και εξωτερικά ρολά. Δε θυμάμαι όνομα αριθμό αλλά είνα πάνω στην Έβρου. Τιμές λογικότατες (το άφηνα παλιότερα πολύ συχνά για όλο το βράδυ).
εδιτ:
σταθμό μετρό έχει πολύ κοντά. Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηπους.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
http://www.polispark.gr/Αυτο ξερω εγω, στη Ριζαρη που ειναι απεναντι απ'το σταθμο του Ευαγγελισμου. Παρκαρεις, περνας το δρομο μπαινεις στο μετρο και σε 5' εισαι κατεχακη
Ευχαριστώ. Έχω ξαναχρησιμοποιήσει την ίδια αλυσίδα, στη Κάνιγγος παλιότερα.
-
Καλησπερα.
Ειμαι νεος στο φορουμ, 17χρονος πιτσιρικας. Απο περυσι ασχολουμαι ολο και περισσοτερο με τα αυτοκινητα. Επειδη ομως ξερω ελαχιστα πραγματα, οποιος εχει διαθεση για συζητηση και προσφερεται να απαντησει σε καποια ερωτηματα μου, ας στειλει ενα ΠΜ.
Υ.Γ: Νομιζω πως δεν βγηκα off, το τοπικ αναφερεται σε αποριες σχετικα με τα αυτοκινητα.
-
Ο χρήστης SkiLopSaRo έγραψε:
Καλησπερα.Ειμαι νεος στο φορουμ, 17χρονος πιτσιρικας. Απο περυσι ασχολουμαι ολο και περισσοτερο με τα αυτοκινητα. Επειδη ομως ξερω ελαχιστα πραγματα, οποιος εχει διαθεση για συζητηση και προσφερεται να απαντησει σε καποια ερωτηματα μου, ας στειλει ενα ΠΜ.
Υ.Γ: Νομιζω πως δεν βγηκα off, το τοπικ αναφερεται σε αποριες σχετικα με τα αυτοκινητα.
το θεμα ομως ειναι να ποσταρεις την απορια για να απορησουμε και εμεις με την απορια σου για να βρουμε μια λυση στην απορια σου
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
Καλησπερα.
Ειμαι νεος στο φορουμ, 17χρονος πιτσιρικας. Απο περυσι ασχολουμαι ολο και περισσοτερο με τα αυτοκινητα. Επειδη ομως ξερω ελαχιστα πραγματα, οποιος εχει διαθεση για συζητηση και προσφερεται να απαντησει σε καποια ερωτηματα μου, ας στειλει ενα ΠΜ.
το θεμα ομως ειναι να ποσταρεις την απορια για να απορησουμε και εμεις με την απορια σου για να βρουμε μια λυση στην απορια σου
Ο μονος λογος που δεν ποσταρα ειναι τα κοκκινα γραμματακια απο πανω. Ειναι πολλες ερωτησεις, οχι απαραιτητα μεμονομενες, σαν μια μορφη συζητησης να γινει, που μπορει να φαινονται και τελειως αυτονοητες, οποτε ειπα οποιος θελει να μου στειλει ΠΜ για να γινει εκει μια συζητηση και να μην γεμισει το τοπικ με ερωτηματα ''μικρης σημασιας-αυτονοητα''.
π.χ δεν προκειται να ρωτησω για βαλβιδες εξαγωγης(απο ενα ποστ παραπανω εκλεψα τον ορο )Σορρυ για το
-
Γράψε/ρώτα ότι θέλεις, όλο και κάποιος θα σε βοηθήσει...
-
Ο χρήστης SkiLopSaRo έγραψε:
Καλησπερα.
Ο μονος λογος που δεν ποσταρα ειναι τα κοκκινα γραμματακια απο πανω. Ειναι πολλες ερωτησεις, οχι απαραιτητα μεμονομενες, σαν μια μορφη συζητησης να γινει, που μπορει να φαινονται και τελειως αυτονοητες, οποτε ειπα οποιος θελει να μου στειλει ΠΜ για να γινει εκει μια συζητηση και να μην γεμισει το τοπικ με ερωτηματα ''μικρης σημασιας-αυτονοητα''.
π.χ δεν προκειται να ρωτησω για βαλβιδες εξαγωγης(απο ενα ποστ παραπανω εκλεψα τον ορο )Σορρυ για το
δεν εχει σχεση απλα ρωτα ο ενας θα σε κοροιδεψει ο αλλος θα σου απαντησει ετσι παει στο νετ δεν μπορεις να το αλλαξεις αυτο δυστηχως
-
Πάντως είσαι στο σωστό θέμα. Προχώρα με το ρυθμό σου, χωρίς φόβο αλλά με πάθος!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως είσαι στο σωστό θέμα. Προχώρα με το ρυθμό σου, χωρίς φόβο αλλά με πάθος!Ωπα πρόσεχε αφεντικόοοο!!!
Τα ίδια λέγαμε σε Italakia, Patrino, κτλ κτλ κτλ και είδες τι έγινε!Λάου λάου... με μέτρο
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως είσαι στο σωστό θέμα. Προχώρα με το ρυθμό σου, χωρίς φόβο αλλά με πάθος!Ωπα πρόσεχε αφεντικόοοο!!!
Τα ίδια λέγαμε σε Italakia, Patrino, κτλ κτλ κτλ και είδες τι έγινε!
Λάου λάου... με μέτροΑ, ναι, μάλλον έχεις δίκιο, συγνώμη.
Από την αρχή λοιπόν. Προχώρα εσύ αλλά να ξέρεις ότι αν ξεθαρρέψεις πολύ και φερθείς ανάρμοστα (να διαβάσεις καλά τους κανονισμούς) μπορεί κάποιοι να κάνουν ό,τι κάνουν πάντα δηλαδή να σε κοροϊδέψουν, να σε ειρωνευτούν, να σε προσβάλλουν, και τέλος να επέμβουν οι συντονιστές και να σας προειδοποιήσουν 2-3 φορές, να σας αποκλείσουν προσωρινά ή και για πάντα από το φόρουμ. Παρόλα αυτά σε διαβεβαιώνω ότι δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς για τη σωματική σου ακεραιότητα γιατί ούτε δαγκώνουμε ούτε κλωτσάμε....πολύ!
Νομίζω τώρα τα λέω καλύτερα..... και πιάσατε όλοι τον υπαινιγμό... έτσι;;; -
Τώρα κάνεις σωστή δουλειά!!!!
-
Ωραια λοιπον αφου πηρα και τα διαπιστευτηρια ( ), περνω μια βαθια ανασα 100 οκτανιων και ξεκινω.
(Ηρθε η ωρα να γινω σπαστικος! )1)Οταν λεμε οτι ενα αυτοκινητο ειναι δεκαεξαβαλβιδο τι εννοουμε? Επισης τι πλεονεκτημα εχει εναντι ενος με λιγοτερες?
2)Ο ατμοσφαιρικος κινητηρας ειναι ο κινητηρας που δεν εχει Turbo?
3)Πανω στην (2), τι ακριβως ειναι το Turbo, τι ειναι το Intercooler και τι το Kompressor (Mercedes)?
4)Τι ειναι η ροπη?
i)Αυτο που λεμε ''κολλας στο καθισμα'', ακομα και με την 5η ταχυτητα οταν γκαζωνεις εχει να κανει με την ροπη? Αν οχι με ποιο χαρακτηρηστικο ενος αυτοκινητου?5)Ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ ενος βενζινοκινητηρα και ενος πετρελαιοκινητηρα? (Μην μου πειτε ο ενας καιει βενζινη και ο αλλος πετρελαιο )
6)Ειναι λανθασμενη η εντυπωση μου, οτι ολοι οι πετρελαιοκινητηρες ειναι και Turbo?
7)To T στο CDTi, σημαινει Diesel Turbo?
Αυτα μου ερχονται για την ωρα, αν μου ερθει και τιποτα αλλο, εδω ειστε!
Ειμαι ετοιμος για !
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο