-
Είναι νόμιμο άραγε κάποιος να κυκλοφορεί με τον γάντζο ρυμούλκησης μόνιμα στο αμάξι του;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι νόμιμο άραγε κάποιος να κυκλοφορεί με τον γάντζο ρυμούλκησης μόνιμα στο αμάξι του;Υποθέτω πως όχι, σε αντιστοιχία με τον κοτσαδόρο...
-
Εξαρταται που βιδωνει.Στην μπαρκετα πιανει πιο μεσα απο τον μπροστα προφυλακτηρα οποτε δεν εξεχει απο αυτον.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Nα το:
http://www.bonecreeper.com/bone.php3Είναι κομματάκι ακριβό βέβαια...
είναι κανείς κοντά στο alexpak στη Μαραθώνος στη Παλλήνη?
έχω ισχυρή υποψία οτι είχα δει εκεί κάτι τέτοιο, αλλά είμαι πολύ μακριά για να 'πεταχτώ' -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εξαρταται που βιδωνει.Στην μπαρκετα πιανει πιο μεσα απο τον μπροστα προφυλακτηρα οποτε δεν εξεχει απο αυτον.Σε Α4 B7 αναφέρομαι βασικά. Νομιζω εξέχει.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εξαρταται που βιδωνει.Στην μπαρκετα πιανει πιο μεσα απο τον μπροστα προφυλακτηρα οποτε δεν εξεχει απο αυτον.Εξέχει ή δεν έξέχει, σε περίπτωση σύγκρουσης ο προφυλακτήρας θα παραμορφωθεί προς τα μέσα όπως πρέπει, και ο γάντζος θα μείνει στη θέση του... σουβλίζοντας ό,τι βρει στο διάβα του. ΙΜΗΟ θα έπρεπε να απαγορεύεται.
Θα μου πεις... εδώ επιτρέπεται να πωλούνται Hummer που έχουν απο 2 τέτοιους κρίκους μόνιμα φιξαρισμένους στον προφυλακτήρα... τέσπα.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Λοιπόν έχουμε την εξής περίπτωση.
Εχω ένα αυτοκίνητο στην κατοχή μου το οποίο έδωσα σε γνωστό μου
προκειμένου να εξυπηρετηθεί στις μετακινήσεις στην δουλειά του.
Για κακή του τύχη,απροσεξία κ.τ.λ you name it χτυπάει πίσω απο ένα αυτοκίνητο σταματημένο σε φανάρι και ο μπροστινός του λόγω της σύγκρουσης μετακινείται και χτυπάει και αυτός στο μπροστινό του.Ο πρώτος μπροστά μπροστά δεν παθαίνει τίποτα και την κάνει λάκης.
Η τροχαία γράφει στο χαρτί ότι ο μεσαίος προσέκρουσε μπροστά με αγνώστης ταυτότητας αυτοκίνητο.
Κάνω εγώ δήλωση στην ασφαλιστική μου ότι πταίω(μαζί με το γνωστό μου) προκειμένου να αποζημειωθεί ο παθόντας.
Δεν ξέρω τι διάβολο πήγε στραβά(υποψιάζομαι ότι επειδή στο χαρτί της τροχαίας γράφει ότι προσέκρουσε με αυτοκίνητο αγνώστων λοιπών στοιχείων) η ασφαλιστική δεν του αποζημιώνει μάλλον το μπροστινό μέρος και τώρα έχει κάνει αγωγή εναντίον μου προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα απο εμένα.
Γίνεται κάτι τέτοιο;;;;; Εννοώ για ποιό λόγο τότε να πληρώνω ασφάλιστρα;Εχω την εντυπωση πως σε περιπτωση 'καραμπολας' ο καθενας πληρωνει τον μπροστινο του. Δηλαδη ο φιλος σου αποζημιωνει τον μπροστινο του στον οποιο προσεκρουσε, ενω καμια ασφαλιστικη δεν αποζημιωνει το αυτοκινητο που οδηγουσε (το δικο σου). Ο μπροστινος τωρα, αποζημιωνεται μεν απο την ασφαλιστικη σου, αλλα υποχρεουται να αποζημιωσει τον μπροστινο του, και να πληρωσει μονος του τη ζημια στο δικο του οχημα, σαν να τον ειχε χτυπησει χωρις τη 'βοηθεια' του φιλου σου.
Ηθικο διδαγμα: Κραταμε αποστασεις, ακομα κι οταν ειμαστε σταματημενοι σε φαναρι -
Ο καθένας πληρώνει τον μπροστινό του σε 'κανονική' καραμπόλα!!! Δηλαδή όταν σταματά ο πρώτος , ο δεύτερος πέφτει πίσω του, μετά ο τρίτος στον δεύτερο και πάει λέγοντας. Όταν όπως σε αυτή την περίπτωση ο δεύτερος προλάβει και σταματήσει λίγα εκατοστά από τον πρώτο αλλά ο τρίτος πέφτοντας πάνω στον δεύτερο τον πετάξει πάνω στον πρώτο τότε ο τρίτος τα πληρώνει όλα. Είναι βέβαια πολύ δύσκολο να το αποδείξεις και πολύ σπάνια αν δεν υπάρχει μάρτυρας γίνεται σωστός καταμερισμός ευθυνών.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Ο καθένας πληρώνει τον μπροστινό του σε 'κανονική' καραμπόλα!!! Δηλαδή όταν σταματά ο πρώτος , ο δεύτερος πέφτει πίσω του, μετά ο τρίτος στον δεύτερο και πάει λέγοντας. Όταν όπως σε αυτή την περίπτωση ο δεύτερος προλάβει και σταματήσει λίγα εκατοστά από τον πρώτο αλλά ο τρίτος πέφτοντας πάνω στον δεύτερο τον πετάξει πάνω στον πρώτο τότε ο τρίτος τα πληρώνει όλα. Είναι βέβαια πολύ δύσκολο να το αποδείξεις και πολύ σπάνια αν δεν υπάρχει μάρτυρας γίνεται σωστός καταμερισμός ευθυνών.Ισως να μην ήμουν σαφής.
Εχουμε 2 αυτοκίνητα ακινητοποιημένα σε φανάρι.Ερχεται τρίτο απο πίσω χτυπάει το μεσαίο(ακινητοποιημένο επαναλαμβάνω αυτοκίνητο) το οποίο μετατοπίζεται και με την σειρά του χτυπάει το πρώτο.
Ο πρώτος δεν έχει καμία εμφανή ζημιά και την κοπανάει πρίν οποιοσδήποτε δει τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Το μεσαίο αποκτά ζημιές στο πίσω μέρος και στο μπροστά λόγω της πρόσκρουσης απο την μετατόπιση στο πρώτο.
Η ασφαλιστική υποθέτω πάντα, επειδή στην έκθεση η τροχαία γράφει ότι το μεσαίο αυτοκίνητο πρόσκρουσε σε αυτοκίνητο αγνώστων λοιπων στοιχείων αλλά κανείς δεν ξέρει τι αμάξι είναι αυτό μιας και πινακίδες γιόκ αρνείται φαντάζομαι να αποζημιώσει για το μπροστινό μέρος εν ολίγοις. -
Πάντως ο μπροστά γιατί να φύγει?
Ό,τι και να γίνει αυτός δε φταίει. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ό,τι και να γίνει αυτός δε φταίει.Tον Παλαιοκωστα τον επιασαν ή κανω λαθος;
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ό,τι και να γίνει αυτός δε φταίει.που ξερεις τι ειχε στο πορτπαγκαζ του?
edit,bill μες το μυαλο μου εισαι -
υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσεις τα περιπολικά της Τροχαίας και της 'Αμεσου Δράσης από μακρυά? Μήπως τα πρώτα είναι αυτά που γράφουν σκέτο 'Ελληνική Αστυνομία' και τα δεύτερα ''Αμεσος Δράση' στη λωρίδα του παρμπρίζ?
-
Παιδια εχω μπερδευτει!
Ποιο ειναι το οριο για το αλκοολ στο αιμα στους νεους οδηγους;
Και για ποσο διαστημα θεωρειται καποιος νεος οδηγος; -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Παιδια εχω μπερδευτει!
Και για ποσο διαστημα θεωρειται καποιος νεος οδηγος;Το όριο για νέους οδηγούς είναι 0,2. Νέος οδηγός είναι αυτός που κατέχει άδεια οδήγησης λιγότερο από 2 χρόνια.
Το θέμα μεταφέρθηκε εδώ [mod]
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Παιδια εχω μπερδευτει!
Και για ποσο διαστημα θεωρειται καποιος νεος οδηγος;http://www.yme.gr/imagebank/categories/ ... 366926.pdf
-
Στα τωρινά διπλώματα (πχ. αν βγάλει κανείς σήμερα) αναγράφεται αν ο κάτοχος πρέπει να οδηγεί με γυαλιά ή όχι; Ρωτάω γιατί κάποιος γνωστός, ενώ βλέπει μια χαρά, πήγε στον οφθαλμίατρο με το παράβολο για το δίπλωμα και εκείνος έγραψε χωρίς να τον εξετάσει ότι χρειάζεται γυαλιά! Αν όντως αναγράφεται στο δίπλωμα (όπως νομίζω), τότε θα πρέπει να οδηγεί με γυαλιά και να έχει και δεύτερο ζευγάρι μαζί του για να γλιτώσει την κλήση αν πέσει σε κανένα στραβόξυλο...
-
Δεν πάει σε κανέναν άλλο γιατρό καλύτερα; Εγώ που έχω κάμποση μυωπία κυκλοφορώ πάντα με φακούς επαφής, το είπα στο γιατρό κι αυτός έγραψε ότι δεν χρειάζεται να φοράω γυαλιά γιατί άντε να αποδείξεις στο όργανο ότι φοράς φακούς
-
Νομιζω οτι υπαρχει ενας μικρος κωδικος στη σελιδα που ειναι η φωτογραφια, πανω πανω, που ειναι διαφορετικος για εμας που φοραμε γυαλια.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν πάει σε κανέναν άλλο γιατρό καλύτερα; Εγώ που έχω κάμποση μυωπία κυκλοφορώ πάντα με φακούς επαφής, το είπα στο γιατρό κι αυτός έγραψε ότι δεν χρειάζεται να φοράω γυαλιά γιατί άντε να αποδείξεις στο όργανο ότι φοράς φακούςΕίσαι υποχρεωμένος να έχεις ένα ζευγάρι γυαλιά στο αμάξι πάντως.
Ο κωδικός που αναγράφεται όταν είσαι υποχρεωμένος να φοράς γυαλιά κτλ είναι ο '01'.
Συνήθως αναγράφεται μηχανογραφημένα, δίπλα από την κατηγορία που έχεις (στις παρατηρήσεις).Χθες μου έτυχε σκηνικό να με σταματήσει αστυνομικός για απλό έλεγχο (στοιχεία κτλ) και όταν είδε το δίπλωμά μου, με ρώτησε γιατί δε φοράω τα γυαλιά μου.Για να μην μπω στη διαδικασία να του εξηγήσω ότι έχω κάνει laser και ότι πλέον βλέπω πάνω από 10/10 και ότι απλά δεν έχω πάει να ανανεώσω το δίπλωμά μου, του είπα ότι φοράω φακούς (μπας και ξεμπέρδευα νωρίτερα) και μου ζήτησε να του δείξω το 'εφεδρικό' ζευγάρι γυαλιών (μιας και με υποχρεώνει ο ΚΟΚ να το έχω, όπως μου είπε).
Αν τώρα ο φίλος σου βλέπει χωρίς γυαλιά μια χαρά κτλ, ας βάλει ένα παλιό ζευγάρι γυαλιά στο αμάξι.
Από την άλλη, για να του είπε ο γιατρός ότι πρέπει να φοράει γυαλιά, κάτι σημαίνει. Δε νομίζω ότι χωρίς καμία αιτία, θα του έγραφε κάτι τέτοιο.ΥΓ:Από τη στιγμή που του έβγαλε 'υποχρεωτική χρήση γυαλιών κατά την οδήγηση', νομίζω ότι κάτι σημαίνει.Προσωπικά αυτό το μεταφράζω ότι δε βλέπει 10/10=>μπορεί να μην δει κατι στο δρόμο.
ΥΓ2:Νομίζω δεν υπάρχει 'προαιρετική χρήση γυαλιών', όποτε αν έχεις έστω και πολύ μικρό βαθμό στα μάτια (πάνω από 0,5 μυωπία πχ), ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να γράψει 'υποχρεωτική χρήση γυαλιών' στο δίπλωμα.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο