-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Ναι, αυτο ακριβως εννοω.
Ειδικα στην περιοχη στην οποια αναφερομαι το καρτελ ειναι ΠΟΛΥ ισχυρο (εχω ονοματα και διευθυνσεις φυσικα ). Δεν ξερω τι γινεται σε αλλες περιοχες (ξερω πχ κανα δυο κατασκευαστες που πουλανε κεντρο σε λογικες τιμες), αλλα στα ν. προαστια το καρτελ λυνει και δενει.
Εννοειται πως αν τελικα αγοραζα στην συγκεκριμενη πολυκατοικια θ' αγοραζα απο τον οικοπεδουχο (σε καμια περιπτωση παντως πανω απο 2800 το τμ).Δηλαδή αν κατέβει κατασκευαστής από τα βόρεια προάστια και αγοράσει φτηνό οικόπεδο στα νότια και πάει να βγάλει πολύ χρήμα σπάζοντας τις τιμές, λες το καρτέλ να του τσιμεντώσει τα πόδια και να τον πετάξει στη θάλασσα;
Δεν εχω ιδεα, δε γνωριζω τις μεθοδους τους! Υποθετω πως τα μοιραζουν αλλιως, χωρις να χρειαστει να καταφυγουν σε μορφες σωματικης βιας Ξερω ομως εναν κατασκευαστη στα μεσογεια (ειναι και συγγενης μου) που το εχει κανει αυτο (το τσιμεντωμα) αρκετες φορες
-
Αν υπάρχει φθηνό οικόπεδο στα νότια προάστεια, τι πιθανότητες έχει ένας ΄βόρειος΄να το ξετρυπώσει πρώτος και όχι ένας ντόπιος που ξέρει την αγορά σαν τη τσέπη του?
Και πόσο πιο φθηνό θα είναι αυτό το οικόπεδο σε σχέση με άλλα τις ίδιας ζώνης?
Και αν το βρει και χτίσει, πως θα βγάλει πολύ χρήμα σπάζοντας ταυτόχρονα τις τιμές με δεδομένο ότι το κόστος κατασκευής είναι κοινό για όλους ?
Και όλα αυτά μεσούσης της κρίσης?
Πολύ χλωμό...ΥΓ. 1 Δεν χρειάζεται σωματική βία ή απειλή. Ο ίδιος ο κατασκευαστής-Ρομπέν των σπιτιών θα ανεβάσει τις τιμές του κατόπιν ωρίμου σκέψεως όταν δει που πουλάνε οι άλλοι...
Τώρα το να σκοτώσει ένα-δυό διαμερίσματα για να έχει ρευστότητα για να προχωρήσει, είναι μέσα στο παιχνίδι έτσι και αλλιώς. -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αντί να το σχολιάζεις γιατί δεν αγοράζεις από τον οικοπεδούχο γιά να πετύχεις την ευκαιρία ?Συγγνωμη για το σχολιο, δεν ηθελα να θιξω τη συμπαθη ταξη στην οποια ανηκεις και η οποια προφανως δε σηκωνει σχολιασμο, εις το εξης θα μετραω τα λογια μου
-
Δε νομίζω κανένας κατασκευαστής να έβαλε το όπλο στον κρόταφο του αγοραστή και να του είπε
'θα αγοράσεις ρε, θα αγοράσεις αλλιώς σε έφαγα'
Ελεύθερη αγορά έχουμε το αντικείμενο που αράγει ο καθένας το ζητάει όσο θέλει. Το αν θα το πουλήσει τόσο είναι άλλη ιστορία.
Έχετε κοιτάξει καθόλου τις τιμές των οικοπέδων που βρίσκονται? -
Οχι φυσικα! Αλλα αλλο αυτο κι αλλο να παρουσιαζονται οι υψηλες τιμες σαν αποκλειστικη ευθυνη των οικοπεδουχων. Και καρτελ υπαρχουν (ε αυτο δεν ειναι και πολυ νομιμο και ηθικο, ετσι;) και οικοπεδουχοι που ζητανε οσα τους λειπουν υπαρχουν. Αλλα να μην κανουμε το ασπρο, μαυρο
-
Δηλώνω απροκάλυπτα ότι είμαι με τον Asimov.
Να αναλάβει το Κράτος, να βάλει ΔΥ κατασκευαστές, να πάρει ο λαός καλά και φτηνά σπίτια.
Που θέλουν οι παλιοκατασκευαστές να κονομήσουν, τα λαμόγια.
Αντί να δουλεύουν για να πάρουν οι **Asimov **αυτής της χώρας πολυτελή και φτηνά σπίτια στην Αθήνα.Δεν πάμε καθόλου καλάαααααααααα.................
-
Εεεεεετσι
-
Υπάρχει ένα μένος εναντίων των κατασκευαστών το οποίο φαίνεται να πηγάζει από τον 'πλουτισμό' τους.
Γιατί λοιπόν αφού οι τιμές είναι τόσο ψηλά μόνο και μόνο για το κέρδος και όχι λόγω κόστους δεν αρχίζέτε να χτίζετε και εσείς.
Μπορείτε να πουλήσετε πολύ φθηνότερα πράγμα που θα σας κάνει ανταγωνιστικότατους και ουσιαστικά δεν θα χρειαστείτε ούτε κεφάλαιο -
Δηλώνω έτοιμος γιά κατασκευαστής δημόσιος υπάλληλος . ΕΔΩ ΤΑ ΦΤΗΝΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!!!! Εννοείται ότι πρέπει να μου δώσετε και το δωράκι μου . Δωρακι θα πάρω και από αυτούς που θα τα κτίσουν βέβαια , άλλωστε σαν χώρα έχουμε παράδοση σε αυτό
Υ.Γ. Μου αρέσει που μερικοί παίρνετε και στα σοβαρά τα σχόλια του . Απλά η πλάκα κάνει που είναι και το πιθανότερο η δεν μπορεί να πάρει σπίτι και βγάζει κακιούλες .... -
εγώ δεν ξέρω αν υπάρχει καρτέλ. δεν μπορώ να συνηγορήσω ούτε στην άποψη της ύπαρξης ούτε στην άποψη περί μη ύπαρξης.
όσοι όμως στον ισχυρισμό του Asimov περί ύπαρξης απαντάνε , δεν υπάρχει, άμα υπάρχει πήγαινε εσύ να το σπάσεις, μάλλον τσάμπα χάνουν την ώρα τους επιχειρηματολογώντας.
-
Πάντως η αργ/λη έχει γίνει απλησίαστη σε τιμές δυστυχώς... (όχι πως έχω € για σπίτι, αλλά θά θελα κάποια στιγμή)
-
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Έχετε κοιτάξει καθόλου τις τιμές των οικοπέδων που βρίσκονται?Έχω δύο φίλους με τεχνικές εταιρίες που 'σηκώνουν' οικοδομές και από τους δύο άκουγα το ίδιο πράγμα πριν από την κρίση... 'πουλώντας τα μισά διαμερίσματα έχουμε αποσβέσει το κόστος (οικοπέδου+ανέγερσης) και από τα άλλα μισά ό,τι βγάλουμε είναι κέρδος' Οι οικοδομές ήταν στη Βούλα και στον Πειραιά.
Τώρα βέβαια απλά κάθονται μιας θεωρούν ότι δεν είναι περίοδος να ξεκινήσεις νέο πρότζεκτ, ήταν από τους τυχερούς όμως που είχαν ξεπουλήσει πριν την κρίση...
-
Μα η αντιπαροχή είναι ο τρόπος που επέλεξε το κράτος για να καλύψει έμμεσα την ανάγκη για στέγαση και να αποποιηθεί των ευθυνών του σε αυτό τον τομέα.
Δεν ξέρω σε ποια μοίρα θα βρισκόμασταν αν κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει και το κράτος αναλάμβανε εξ' αρχής την κατασκευή των πολυκατοικιών. Πιθανόν copy-paste πολυόροφα σε προδιαγραφές soviet, που όμως είναι μελετημένα σαν σύνολο και όχι αποσπασματικά, παρέχοντας επαρκή στάθμευση και ποσοστό κοινόχρηστων ακαλύπτων.
Δεν πειράζει, τουλάχιστον τώρα έχουμε ημικυκλικά μπαλκόνια και λοιπά κομψοτεχνήματα. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πάρτον είναι τελείως τζάμπα, ο Βουλγαράκης νομίζω ότι πήρε 700 τμ γραφεία στον Πύργο με 800 ψωροχιλιάρικαθα φταίει η κρίση
εγω θα θελα να ζω στην τραπεζα της ελλαδος στο κεντρο... αυτο ειναι σπιτι...
Θεϊκό όντως. Ίσως να μπορείς και να τυπώνεις και κανα χρήμα αμα το'χεις ανάγκη
-
Tο μόνο που θέλω είναι να φορολογηθούν οι 'κατασκευαστές' για τα λεφτά που πήραν μαύρα! Πάντως και Γιωργάκης και Κωστάκης λανσάρουν ότι οι συναλλαγές στην αντικειμενική αξία + τα υπόλοιπα μαύρα τελειώνουν.
Φαντάζομαι μόλις ανακοινωθεί η απόφαση της Κυβέρνησης για συναλλαγές στα ακίνητα αποκλειστικά και μόνο μέσω τραπεζικών επιταγών θα πει ο Καψιμάλης προς τους 'κατασκευαστές' μην πουλάτε (ελέγχονται για καρτέλ από κάποια υπηρεσία του Κράτους και της ΕΕ) και θα βγει στα κανάλια να πει ότι ακριβαίνουν τα σπίτια γιατί πρέπει ο αγοραστής να τους πληρώσει και την Εφορία.
Εφόσον εγώ σαν μισθωτός πληρώνω κανονικά της υποχρεώσεις μου κάθε 'κατασκευαστής' ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική κατάσταση της χώρας μας -
Και πως ακριβώς θα επιτευχθεί η συναλλαγή να γίνεται μόνο με επιταγές και θα εξαφανιστούν τα μαύρα ;
-
Και πως ακριβώς θα επιτευχθεί η συναλλαγή να γίνεται μόνο με επιταγές και θα εξαφανιστούν τα μαύρα ;Δεν θα μπορείς ούτε να σηκώσεις ούτε να καταθέσεις λεφτά χωρίς παραστατικά και αιτιολογία. Υποτιθείται ότι ισχύει και τώρα για τις μεγάλες συναλλαγές όπου τυπικά δίδεται το ΑΦΜ και δεν ελέγχει ποτέ κανείς τις συναλλαγές. Αυτές πλέον θα reportaρονται πλήν της ΤτΕ και σε κάποιο σώμα Εφορίας που θα δημιουργηθεί! φαντάζομαι!
-
Και πως ακριβώς θα επιτευχθεί η συναλλαγή να γίνεται μόνο με επιταγές και θα εξαφανιστούν τα μαύρα ;Ξέρουν ο 'Κωστάκης' κι ο 'Γιωργάκης'.
Ειδικότερα, όπως λέει κι ο cpp, θα βάλουν Έλληνες ΔΥ να ελέγχουν τις συναλλαγές.
(Οι οποίοι τις έλεγχαν παλαιότερα, αλλά τελικά μπήκαν οι 'αντικειμενικές' γιατί αυτοί, άκουσον άκουσον, χρηματίζονταν κι έχανε το Κράτος λ7...)
Κι έρχομαι να ρωτήσω: Έστω ότι ελέγχονται ΑΠΟΛΥΤΑ οι συναλλαγές. Έστω και ότι ΟΛΑ τα συμβόλαια γίνονται στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τιμή πώλησης του κάθε ακινήτου. Νομίζει κανείς ότι θα πέσουν οι τιμές; Γιατί;;;
Και κάτι ακόμα, λίγο άσχετο με το θέμα: Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς πόσο ακριβά πληρώνουμε όλοι τους ιδιοκτήτες ακινήτων; Αν είναι κάτι ... Asimovικό που θα ήθελα πραγματικά, θα ήταν να ανήκουν στο Κράτος όλα τα ακίνητα που προσφέρονται για επαγγελματική στέγη και να ενοικιάζονται με αδιάβλητα κριτήρια κ σε ΛΟΓΙΚΕΣ τιμές. Το μόνο που με ανατριχιάζει είναι ότι ο έλεγχος θα γινόταν και πάλι από Έλληνες ΔΥ. Ε, ας κάναμε εισαγωγή μερικούς από αλλού, βρε αδελφέ. Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία, ... τόσες πολιτισμένες χώρες γύρω μας...
-
το πιο εύκολο είναι να στήσουν 5-6 παγίδες με αγορές στην αντικειμενική,
να προχωρήσουν σε πρόστιμα, διαγραφή των κατασκευαστών απο το μητρώο και των συμβολαιγράφων που θα κάνουν τα συμβόλαια και για 3-4 χρόνια θα συμμορφωθεί ικανοποιητικά η αγορά.
και μετά πάλι απο την αρχή. -
Δεν έχω την απάιτηση να ξέρουν όλοι πως δουλεύει το IRS (Internal Revenue Service) αλλά για Ελλάδα ας δώσει μια προκύρηξη το Κράτος για στελέχωση τετοιας υπηρεσίας και δώσει bonus 20 - 30% για κάθε υπόθεση που θα καθαρίζει το στέλεχος του Κρατους και θα δεις το πανηγύρι
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!