-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Χτιζονται νεα σπιτια στου Παπαγου; Κι αν ναι υπαρχει λογος ν' αγορασει καποιος στου Παπαγου με αυτες τις προϋποθεσεις;
Πουλήθηκε προ ημερών 1ος όροφος 110 τμ στου Παπάγου με αποθήκη + 1 parking, 7ετίας, 430.000, όσα ζήταγε ο ιδιοκτήτης και έφυγε τόσο γρήγορα που ο ιδιοκτήτης έμεινε έκπληκτος και του χάλασε και τον προγραμματισμό
Oι μονοι που μπορουν να αγορασουν σε αυτες τις τιμες ειναι ατομα που εχουν αφορολογητα εισοδηματα. Οι γιατροι, δικηγοροι, μηχανικοι που εχουν εισοδηματα και θελουν να αγορασουν διαμερισματα ποσοι ειναι; Μπορουν να υποστηριξουν την αγορα; Μια πωληση δεν λεει πολλα πραγματα αφου η αγορα ειναι προφανες οτι ειναι βασικα στασιμη.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Oι μονοι που μπορουν να αγορασουν σε αυτες τις τιμες ειναι ατομα που εχουν αφορολογητα εισοδηματα.αφορολόγητα = μαύρα?
Γιατί αν είναι μαύρα, είναι δύσκολο να δικαιολογήσεις τέτοια αγορά αν έχεις κάνει άλλη επένδυση (μικρή ή μεγάλη) και την έχεις δηλώσει στην εφορία...
Βέβαια...ΟΚ, τρύπες στο σύστημα υπάρχουν.Πάντως δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να αγοράσουν σε τέτοιες τιμές.Δεν πάνε όλων οι δουλειές χάλια (βλέπε αύξηση τζίρου σε καφετέριες και σε μεμονωμένες κατασκευαστικές εταιρίες και σίγουρα υπάρχουν και αλλού παραδείγματα ).
Επιπλέον γιατί να μην είχε κάποιο ποσό κάποιος στην τράπεζα και με τα επιτόκια που δίνουν οι τράπεζες (ακόμα και σε 'κλειστά χρήματα' είναι πραγματικά αστεία), να αποφάσισε να κάνει μία επένδυση τα λεφτά του?
Γιατί επένδυση είναι εκεί που τα 'έβαλε'.Δεν πρόκειται να χάσει την αξία του εκτός κι αν...ερημώσει η Αθήνα. -
Πια ειναι η αξια στο συμβολαιο; Πολυ λιγοτερα απο 430κ πιστευω. Αυτην την αξια πρεπει να δικαιολογησεις. Φυσικα και αλλες κατηγοριες επαγγελματων μπορουν να παρουν αρκει να εχουν 430κ στην τραπεζα. Αν τα ειχα σιγουρα θα ηθελα να παρω περισσοτερα απο 110 τμ ομως. Οσα ατομα εχω μιλησει που εχουν αυτα τα λεφτα στα τραπεζα δεν αγοραζουν διαμερισματα καθως θεωρουν τις τιμες υπερβολικες. Φυσικα ισως να υπαρχουν αλλοι που αγοραζουν.
-
Τα κορόϊδα δεν παύουν να υπάρχουν
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Οσα ατομα εχω μιλησει που εχουν αυτα τα λεφτα στα τραπεζα δεν αγοραζουν διαμερισματα καθως θεωρουν τις τιμες υπερβολικες.Ετσι είναι πάντα , όσοι αγοράζουν νομίζουν ότι έχουν τα λεφτά 'της Τράπεζας της Αγγλίας' και όσοι πουλάνε νομίζουν ότι έχουν το καλύτερο ακίνητο του κόσμου . Αυτό συμβαίνει και λόγω της ιδιοσυγκρασίας του Ελληνα και γιατί δεν υπάρχουν σοβαροί εκτιμητές ακινήτων . Ετσι κανείς δεν ξέρει ποιά είναι μιά δίκαιη τιμή και όλοι πουλάνε μαγκιά στους άλλους . Ετσι εμφανίζεται το φαινόμενο οι μεν αγοραστές να θεωρούν ακριβή την τιμή , οι δε πωλητές να βλέπουν ότι αν δεν το πουλήσουν το ακίνητο στην τιμή που θέλουν απλά δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν , είτε με την αγορά αυτού που επιθυμούν αν είναι ιδιώτες , είτε βλέποντας τις τιμές των οικοπέδων αν είναι επαγγελματίες . Από την άλλη μεριά αν υπάρχουν μερικοί πωλητές που επείγονται γιά ρευστό , αυτοί δεν χρειάζεται να πουλήσουν όλο το απόθεμα τους αλλά ένα μικρό μέρος τους γιά τις βραχυπρόθεσμες απαιτήσεις . Δηλαδή αν ένας κατασκευαστής έχει 20 διαμερίσματα απούλητα , θα χρειαστεί να πουλήσει 2-3 γιά να έχει ρευστότητα . Στην περίπτωση που κάποιος έχει ΜΕΤΡΗΤΑ μπορεί να διαπραγματευθεί κάποια σημαντική έκπτωση . Το ΓΕΛΟΙΟ της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει κόσμος που ψάχνει ακίνητο των 300.000 € , έχοντας 10000-20000 € στην τσέπη και τα υπόλοιπα 280.000 € θα τα πάρει δάνειο σε 2-3 μήνες και νομίζει ότι μπορεί να διαπραγματευθεί . Μα αν κάποιος έχει ανάγκη , έχει γιά μετρητά ΤΩΡΑ και όχι μετά από 3 μήνες . Γιά να ξαναγυρίσουμε στο θέμα της δίκαιης τιμής θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψη μας ποιοί παράγοντες την διαμορφώνουν . Ο πρώτος παράγων είναι ο Συντελεστής Δόμησης . Δηλαδή όσο χαμηλότερος είναι τόσο περισσότερο οικόπεδο έχεις στην ιδιοκτησία σου και πιό ακριβό ακίνητο . Το δεύτερο είναι η πρόσβαση σε μετρό . Το τρίτο είναι η κίνηση η ησυχία του δρόμου που είναι το ακίνητο . το τέταρτο είναι το περιβάλλον δομημένο και αδόμητο που βρίσκεται το ακίνητο . Το πέμπτο είναι η πρόσβαση σε αγορές και σχολεία . Το εκτο είναι η ύπαρξη θέας και ακολουθούν ο όροφος , η πολυτέλεια , τα αξεσουάρ κλπ . Προφανώς μιλάμε πάντα γιά ασφαλείς κατασκευές και καλής λειτουργικότητας με βάσει τον σχεδιασμό και την διαρρύθμιση τους .
-
νομίζω οτι ήρθε η ώρα να πληρώσουμε όχι για να χτίσουμε αλλά για να γκρεμίσουμε.
-
Τι σχέση έχει το Χαλάνδρι με το Κορωπί . Απέχουν 20 χιλιόμετρα και το κόστος του πήγαινε έλα γιά Αθήνα είναι 200 - 250 € επιπλέον το μήνα για΄το Κορωπί . Ασε που το Κορωπί έχει και υψηλότερο συντελεστή Δόμησης .
Έχει. Το ζευγάρι είναι νιόπαντρο. Ό ένας έχει καταγωγή από το Χαλάνδρι και εργάζεται στα Γλυκά Νερά, και ο άλλος έχει καταγωγή από το Κορωπί και εργάζεται στο κέντρο, στην Βασ. Σοφίας, αλλά εξυπηρετείται άνετα από τον προαστειακό με σχεδόν μηδαμινό κόστος. Γι' αυτό κινούνται σε αυτό τον άξονα.
-
αφορολόγητα = μαύρα?
Γιατί αν είναι μαύρα, είναι δύσκολο να δικαιολογήσεις τέτοια αγορά αν έχεις κάνει άλλη επένδυση (μικρή ή μεγάλη) και την έχεις δηλώσει στην εφορία...
Βέβαια...ΟΚ, τρύπες στο σύστημα υπάρχουν.΄
Το σύστημα έχει τόσες τρύπες, όσες ένα κομμάτι ελβετικό τυρί έμενταλ.Και φυσικά το κράτος το ξέρει, αυτό τις έκανε άλλωστε, γιατί με το τρόπο του βγάζει από αυτές.
Σκέψου ότι είναι πιθανό το διαμέρισμα αυτό να έχει μια αντικειμενική αξία π.χ. 230.000 ευρώ. Η αξία αυτή είναι και αυτή που θα αναγραφεί στο συμβόλαιο, τα υπόλοιπα είναι μαύρα άρα κάνουμε ότι δεν τα ξέρουμε.
Με πρόσφατη υπουργική απόφαση κάθε γονέας μπορεί να δώσει (κανονικά ή στα χαρτιά) γονική παροχή 95.000 ευρώ και αφορολόγητα μάλιστα, άρα βρήκαμε τρόπο να δικαιολογήσουμε τα 190.000 ευρώ.
Τι μένουν, τα υπόλοιπα 40.000 ευρώ, σιγά το ποσό δηλαδή που πρέπει να δικαιολογήσουμε την προέλευσή του. -
Όσο μιλάμε για αγορά σπιτιού-κατοικία και όχι επένδυση η έννοια του κορόϊδου είναι σχετικότατη...Εδώ έγκειται και μία από τις πολλές ενστάσεις που μπορεί να εγείρει κάποιος για τον τίτλο του παρόντος topic...
Αν βρω το ακίνητο που μου κάνει 100% γιατί έχει τα τμ και τους χώρους που χρειάζομαι, τη διαρρύθμιση που θέλω,βρίσκεται δίπλα στη δουλειά μου ή είναι μέσα στο πράσινο όπως ονειρευόμουν, μπλα μπλα, δεδομένου ότι αγοράζω για να μείνω καμιά 20ετία, αν όχι όλη μου τη ζωή, όσο και να τραγουδάνε οι άλλοι ότι είμαι κορόϊδο εγώ αγοράζω το ακίνητο για να ανεβάσω την ποιότητα της ζωής μου - όπως ακριβώς παίρνω και ένα ακριβό αμάξι, που δεν είναι value for money, αλλά γουστάρω...Στην αγορά μιας Cayenne ή μιας BMW 740 δεν είμαι κορόϊδο δηλ. ;
Τώρα αν το πήρες +20% πάνω από τη 'δίκαιη τιμή' του - ό,τι κι αν σημαίνει αυτό - δεν σε πολυνοιάζει γιατί το χρήμα εκτέλεσε στο ακέραιο το σκοπό του : να κάνει καλύτερη τη ζωή σου, και ένα ακίνητο όπως ακριβώς το θες αποτελεί βασικό παράγοντα που ανεβάζει την ποιότητα της ζωής σου...Σε όσους δεν αρέσει υπάρχει πάντα το σωστό χόμπυ : φτιάχνεις μασουράκια για να τα βάλεις στην κάσα
ΥΓ
Συζητάμε για ανθρώπους που αγοράζουν ακίνητα τα οποία τους τα 'επιτρέπει' λίγο - πολύ το πορτοφόλι τους και δεν μιλάμε για αγορά ακινήτων για επένδυση...Στην τελευταία αυτή περίπτωση οι όροι αγοράς είναι αυστηρώς οικονομοτεχνικοί και η έννοια του κορόϊδου μπορεί να πάρει σάρκα και οστά... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
...ένα ακίνητο όπως ακριβώς το θες αποτελεί βασικό παράγοντα που ανεβάζει την ποιότητα της ζωής σου...Γι' αυτο λοιπον και το 'επειγον' του πραγματος: κακη ποιοτητα ζωης
-
Μην τα ξαναλέμε, ο όρος 'επείγον' από τη μία στιγμή στην άλλη χωρίς απότομη και σοβαρή μεταβολή συνθηκών δεν υπάρχει...Εκτός αν ήταν εξίσου επείγον και πριν 6 μήνες, αλλά δε μας το έλεγες...
-
Δεν ηταν γιατι οι συνθηκες (συν ενας κατοικος) μεταβληθηκαν προσφατα (ισως οχι αποτομα, αλλα) σοβαρα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν ηταν γιατι οι συνθηκες (συν ενας κατοικος) μεταβληθηκαν προσφατα (ισως οχι αποτομα, αλλα) σοβαρα.Ο +1 κάτοικος δεν είναι υποχρεωμένος να προστεθεί σώνει και καλά - κάθε άλλο μάλιστα - μπορεί να κάνει και υπομονή...Αν αυτά ήταν 'επείγοντα' στα νοσοκομεία οι αντιστοιχίες θα ήταν όποια γκομενίτσα σπάει το νύχι της να τρέχει στα επείγοντα
-
Ναι ναι καλα
Δε μας ειπες γιατι πουλησε ο ιδιοκτητης αυτο το ακινητο φιλετο στου Παπαγου και ποσο καιρο το πουλαγε
Ξερω παντως περιπτωση που κατασκευαστικη εταιρεια πουλησε σε Αγγλους (μετα απο σχετικη παρουσιαση στο Λονδινο), προ κρισης, πολυτελεις εξοχικες κατοικιες σε συγκροτημα λιγο εξω απο το Ξυλοκαστρο προς €2000/τμ και τωρα πουλαει αυτες που απεμειναν προς 1300.... -
Αμέσως το πούλησε, αυτό εννοούσα ότι 'έφυγε αμέσως'...Με το που το έβαλε και ζήταγε 430 βρέθηκε αμέσως αγοραστής να δώσει τα 430 και έτσι ο πωλητής βγήκε εκτός προγραμματισμού γιατί φυσικά πίστευε ότι θα είχε σχετικά μακρά περίοδο αναμονής μέχρι να το πουλήσει
Έφυγε (για Φιλοθέη νομίζω) για να πάει σε μεγαλύτερο, αυτό που πούλησε το είχε αγοράσει πριν 3 χρόνια περίπου 370 και είχε ρίξει και κάνα 60ρι εξτρά μέσα...Άλλα νέα επίσης από Παπάγου...Στο δρόμο που είναι η μάνα μου πουλήθηκε οικόπεδο 400ρι με καλή μονοκατοικία στα 900k...Αυτό πωλούνταν εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον και είχε ξεκινήσει από το 1.2 εκατομ...Το ελαφρώς περίεργο είναι ότι το νιόπαντρο ζευγάρι που το αγόρασε κάνει εργασίες για να μείνει - βέβαια η μονοκατοικία είναι πολύ καλή και χτισμένη από ιδιοκτήτη μηχανικό - αλλά όταν δίνεις περίπου 1 μύριο πίστευα ότι σε ενδιαφέρει να φτιάξεις ένα σπίτι όπως το θες εσύ οπότε και ξηλώνεις το προϋπάρχον και χτίζεις...
Στην περιοχή επίσης έφυγε άλλο ένα οικόπεδο γωνιακό στα 1.2 μύρια...Αυτό δεν το έχω δει όμως... -
Ποσο χρονων ειναι το σπιτι που λες;
Ωραια ολα αυτα που εγραψες παραπανω αλλα μιλας για ενα περιορισμενο κοινο το οποιο δεν μπορει να υποστηριξει ολη την αγορα. Το μεσο ζευγαρι με μεσους μισθους που παντρευεται και θελει σπιτι να μεινει κατα την γνωμη μου (βασει των ποσο μπορει να σωσει κατα τα 20-25 χρονια που θα ξεπληρωνει το σπιτι) μπορει να δωσει γυρω στα 200-220κ οταν η αγορα ειναι στα 300κ.
Παντως και κοσμος με λεφτα νοικιαζει αντι να αγορασει καθως θα του ερθει τζαμπα αφου αποκλειεται οι τιμες να ανεβουν, μαλλον θα πεσουν ελαφρα.
-
Η αληθεια ειναι βεβαια οτι για λογους που εγω δεν πολυκαταλαβαινω αλλα ο koutsan συμμεριζεται (κι απ' την πλευρα του εχει ενα δικιο) στου Παπαγου δε θα ψαξει για σπιτι το μεσο ζευγαρι (που κατα τ' αλλα ειναι ακριβως οπως τα λες)
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η αληθεια ειναι βεβαια οτι για λογους που εγω δεν πολυκαταλαβαινω αλλα ο koutsan συμμεριζεται (κι απ' την πλευρα του εχει ενα δικιο) στου Παπαγου δε θα ψαξει για σπιτι το μεσο ζευγαρι (που κατα τ' αλλα ειναι ακριβως οπως τα λες)Και γενικά γιατί να ψάξει ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ σε τέτοιες τιμές και όχι κάτι αυτόνομο??
Αυτή είναι η ενστασή μου... -
Υπάρχοτν πολλοί που δεν τους αρέσει το αυτόνομο , ούτε θέλουν να είναι σε ισόγειο , αλλά ψηλά με θέα . Από την άλλη μεριά αν στην ίδια περιοχή , η γη κοστίζει 2000 €/τμ , τότε γιά να αγοράσεις ένα οικόπεδο που κτίζει 150-200 τμ , θέλεις 300000-400000 € Βάλε εφορίες , άδειες , χτίσιμο , πάς χαλαρά 700000-800000 € , οπότε μιλάμε γιά άλλο επίπεδο κόστους .
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η αληθεια ειναι βεβαια οτι για λογους που εγω δεν πολυκαταλαβαινω αλλα ο koutsan συμμεριζεται (κι απ' την πλευρα του εχει ενα δικιο) στου Παπαγου δε θα ψαξει για σπιτι το μεσο ζευγαρι (που κατα τ' αλλα ειναι ακριβως οπως τα λες)Κακοδιατυπωμένο εκ μέρους σου μάλλον γιατί δε γίνεται να μη καταλαβαίνεις ότι οι λόγοι που τα 'μέσα' ζευγάρια δεν ψάχνουν σπίτι στου Παπάγου είναι πολύ απλά ότι οι τιμές δεν είναι 'μέσες'
Αυτό που μάλλον δεν καταλαβαίνεις λοιπόν είναι γιατί οι τιμές είναι υψηλές, αλλά επ'αυτού δεν βλέπω κάποιο λόγο να σε πείσω, όσοι το προτιμάνε και τα σκάνε κάτι θα έχουν υπόψη τους.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!