-
Καταρχήν, μπορούσε να προβλεφθεί κάτι τέτοιο;
Επίσης, αυτοί οι τίτλοι θεέ μου, «φονική κατολίσθηση...» δηλαδή οι βράχοι είχαν συνείδηση και θέλησαν να κάνουν φόνο;
ΓΤΜΠΣΠΑ -
-
Αυτές οι φωτογραφίες είναι πλασματικές και δεν έχουν και μεγάλη σχέση με το πως προσλαμβάνουν στην πραγματικότητα το τοπίο όσοι ζουν και κινούνται σε κάθε πόλη...
Παρεμπιπτόντως, τα καμμένα φωτάκια αποκαταστάθηκαν...
-
Σαφέστατα όμως μας δείχνει ότι δεν φταίνε τα κτίρια και το περιβάλλον αλλά το πως επιλέγουμε εμείς να βιώνουμε αυτό το περιβάλλον. Πολιτικά και κοινωνικά αλλά και αν είμαστε πολίτες ή ιδιώτες.
-
Ομορφιά υπάρχει, αλλά τέτοιες φωτογραφίες δείχνουν μια πολύ εξιδανικευμένη εικόνα με επιλεγμένη γωνία και πειραγμένο φωτισμό που να κρύβει όλα τα άσχημα που στην καθημερινότητα ακυρώνουν την όποια ομορφιά.
Να μιλήσω με παραδείγματα που ζω καθημερινά, στην πολύ όμορφη και γραφική παραλία με τα βαρκάκια της που βγάζουν και πουλάνε και λίγα -πανάκριβα πλέον- ψαράκια τα πρωινά, μπορείς να περάσεις και να σου αναπτερωθεί το ηθικό, θα πας παραπέρα που θα σε πάρει για λίγο η μπόχα απ το αντλιοστάσιο των νερών για τον βιολογικό -ας το πούμε αναπόφευκτο- και θα πας να καθίσεις για το καφεδάκι σου να το φχαριστηθείς, να νιώσεις άνθρωπος... 100 χρόνια τώρα, δεν στάθηκε δυνατόν να μπει κάποιου είδους καγκελάκι κατά μήκος, ώστε να μην κυνηγάνε τα παιδάκια με την ψυχή στο στόμα οι γονείς. Ή να μην πέσει η άμαξα και πνίξει το άλογο πρόπερσι. Ή να μάθουν να μην αφήνουν διαλυτικά και λάδια να πέφτουν στο νερό οι βαρκάρηδες...
Κι απέναντι απ' τις βάρκες, στην απέναντι πλευρά, υπάρχει ένα αρχιτεκρονικό αριστούργημα, τουλάχιστον εξωτερικά, του Δημαρχείου Βόλου, που σιγά σιγά τον κάνουμε να μοιάζει "Μονακό"... στα 20-30μ απ' το δημαρχείο, μέσα στο παλιό πάρκο πέριξ του υπό αναπαλαίωση δημοτικού θεάτρου, με τις σπασμένες πλάκες και τα εγκαταλειμένα δρομάκια όλο λακούβες και φρεάτια χωρίς καπάκι, το σκατό των περαστικών στις απόμερες γωνιές αρωματίζει τον αέρα και κάνει όποιον τόλμησε να πλησιάσει σε χαρούμενα πηδηματάκια προς αποφυγή της ναρκοθέτησης...
Στην άλλη φωτογραφία, τόσο όσοι βλέπουν Πλατεία και δεν ανοίγουν τα παράθυρά τους ποτέ, όσο κι αυτοί που μένουν πιο πίσω και τα ανοίγουν στον απέναντι τοίχο, τις ξέρετε καλύτερα τις λεπτομέρειες εσείς...
Για τους γλάρους του λιμανιού που τα βλέπουν συνεχώς απ την οπτική γωνία του drone, μια χαρά όμορφες είναι οι πόλεις...
-
Δύο πράγματα εξωραϊζουν το αστικό περιβάλλον. Η οπτική γωνία από πολύ ψηλά και η νύχτα. Άμα μάλιστα συνυπάρχουν και τα δύο, η εικόνα είναι μαγική.
-
Ανεξάρτητα από τα θέματα που λέτε, αυτό που έχει ουσία, είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι τα κτίρια και το αστικό περιβάλλον, αλλά πως τα χειριζόμαστε εμείς .
Να βάλουν κάγκελα στην παραλία για να μην πέσουν τα παιδάκια, δεν νομίζω ότι γίνεται πουθενά...
Εκτός αν έχεις μεγάλη υψομετρική διαφορά, όπου δεν υπάρχει πρόσβαση από βάρκες.
Αν λοιπόν είχαμε το στυλ της Σιγκαπούρης που μας λέει ο Φάνης, μια χαρά θα ήταν η Ομόνοια.
Αλλά μην πάμε μακριά.
Το στύλ διακυβέρνησης και συμμετοχής των πολιτών της Ελβετίας να είχαμε.
Η φωτό επίσης δείχνει και κάτι ακόμα.
Δείχνει ένα μη τουριστικό μέρος της πόλης, που τελικά μπορεί να είναι πανέμορφο.
Στις πόλεις της Ευρώπης, πέρα από το φροντισμένο ιστορικό κέντρο, έχει περιοχές και γειτονιές που μόνο σε φαβέλες της Βραζιλίας θα ταίριαζαν.
Εμείς εδώ έχουμε ένα ιδιότυπο επαρχιωτισμό, ότι τάχα
αυτοί είναι η Ευρώπη.Υπάρχουν και άλλες φωτό πιο τουριστικές...
-
Για σπάστε και ξαναρίχτε τα οι πιο ειδικοί.
-
Μη ειδικος...
Οι έξυπνοι μετρητές ρευματος συσχετίζουν κατανάλωση με ώρα, και σε διάφορες χώρες που έχουν μπει η χρέωση αλλάζει σε διάφορες ώρες της ημέρας (οπότε δε θα έχουμε ημερήσιο και νυχτερινό όπως τώρα). Πχ τις ώρες που δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες η χρέωση είναι μικρότερη, ενώ ας πούμε 6-9 το βράδυ είναι μεγαλύτερη. Ο πάροχος θα σε χρεώνει ανάλογα με την ώρα και αυτά θα αναγράφονται στο λογαριασμό, σε ένα βιντεάκι που πέτυχα νομίζω Αγγλία ήταν είχε χρέωση από 0,05 μέχρι 0,60 ανάλογα την ώρα. Έχει φτάσει με αυτό το σύστημα ακόμη και να συμφέρει να έχεις σύστημα αποθηκευσης με μπαταρίες, και να τις φορτίζεις τις ώρες που η χρέωση είναι χαμηλή και να σου δίνουν το ρεύμα όταν η χρέωση δικτύου είναι υψηλή...
(Εννοείται βέβαια ότι δε θα χρειάζεται πλέον υπάλληλος καταμετρητής του δεδδηε να περάσει και να μετρήσει, οπότε γλυτώνουν και τους υπαλλήλους). -
Άρα, @yem κοίτα πως αλλάζουν οι εποχές και οι θερμοσυσσωρευτες γίνονται ξανά μια καλή επιλογή. Θα φορτίζουν 3-5 ώρες μονάχα όταν το ρεύμα θα είναι πολύ φθηνό και θα αποδίδουν θέρμανση όλο το 24ωρο.
-
Για το θέμα του ρεύματος δεν μιλάω γιατί δεν ξέρω ακριβώς το θέμα, αλλά και γιατί δεν έχω μπει στον κυκεώνα των παρόχων κλπ.
Παραμένω στην ΔΕΗ. Πληρώνω με τον μήνα το σπίτι μου, τα δύο γραφεία της εταιρείας, με επαγγελματικό ρεύμα και επειδή είμαι και διαχειριστής 2 χρόνια βλέπω και το κοινόχρηστο το οποίο έρχεται ανά δίμηνο.
Κοιτώντας τους λογαριασμούς, δεν έχω δει τις τρελές αυξήσεις που διάβαζα.
Αυξήσεις υπάρχουν, δεν το αρνείται κανείς, οι οποίες είναι της τάξης του 20-40 % και στα επαγγελματικά ρολόγια είναι τσουχτερότερες, αλλά αυτά που διαβάζαμε ήταν 100-200-300 %.
Για αυτές τις αυξήσεις δεν μπαίνω σε ψαξίματα, γιατί αυτά σε κάθε περίπτωση έχουν κόστος.
Οπως δεν άλλαξα το πετρέλαιο σε ατομικό αέριο, γιατί η απόσβεση δεν θα γινόταν ποτέ.
Ετσι για γούστο. Με παίρνει γνωστός σε παλιά διπλοκατοικία που έχει αέριο. Ηρθαν λέει για συντήρηση. Του είπαν ο κυκλοφορητής σου δουλεύει, αλλά είναι παλιός και καίει ρεύμα. Μπορούμε να σου βάλουμε καινούργιο υβριδικό. Πόσο ρωτάει ? 800 και 100 η εγκατάσταση.
Του λέω να ρωτήσω είναι εκτός της ειδικότητας μου.
Παίρνω τον μηχανολόγο. Μου λέει τι γράφει το ταμπελάκι του για κατανάλωση.
Ξαναπαίρνω τον φίλο. Μου λέει το είδαμε και καίει 350 βάτ, ενώ το νέο στα 120. Ασε του λέω.
Μετά από επικοινωνία πάλι με τον μηχανολόγο, ο οποίος μου είπε ότι και η προσφορά ήταν τσιμπημένη, η απάντηση είναι : Αφήνεις αυτό που έχει μέχρι να χαλάσει.
Γιατί 230 βατ Χ 5 ώρες την ημέρα και 120 μέρες τον χρόνο, λέμε και πολλές για Αθήνα, θα κάνεις πολλά χρόνια να τις αποσβέσεις.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Κοιτώντας τους λογαριασμούς, δεν έχω δει τις τρελές αυξήσεις που διάβαζα.
Αυξήσεις υπάρχουν, δεν το αρνείται κανείς, οι οποίες είναι της τάξης του 20-40 % και στα επαγγελματικά ρολόγια είναι τσουχτερότερες, αλλά αυτά που διαβάζαμε ήταν 100-200-300 %.
Για αυτές τις αυξήσεις δεν μπαίνω σε ψαξίματα,Κρούζερ, έχεις αντιληφθεί πως τα 396€ τα πληρώνεται κανονικά ο ιδιώτης παροχος που λέγεται ΔΕΗ και ΔΕΝ ανήκει πλέον στο Κράτος;
Το έλαβα σήμερα το μεσημέρι:Εκκαθαριστικός για τόσες κιλοβατώρες, ημερήσιες και νυχτερινές:
-
Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να του μειώνουν τον λογαριασμό και να διαμαρτύρεται…..
Αλλά είπαμε, όλα για την εμπανάστα… -
Η αρπαχτη που έχει στηθεί με το ρεύμα είναι γνωστή, την εξηγεί απλά και κατανοητά αυτός:
https://youtu.be/IlpZr90QG1g
(στο 17:38 δείτε στο διάγραμμα την Ελλάδα)
Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς είναι φόροι και δανεικά που καταλήγουν στις τσέπες των εταιρειών. -
Ξαναλέω δεν το ξέρω το θέμα αλλά άκουσα ότι κατατέθηκε νόμος που τους παίρνουν τα υπερκέρδη. Με κάθε επιφύλαξη το αναφέρω.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Ξαναλέω δεν το ξέρω το θέμα αλλά άκουσα ότι κατατέθηκε νόμος που τους παίρνουν τα υπερκέρδη. Με κάθε επιφύλαξη το αναφέρω.
Εσύ πόσα υπερκερδη εμφανίζεις απ τις δραστηριότητες σου;
Κάτι λιγότερο εμφανίζουν οι παραγωγοι/πάροχοι ρεύματος.
Παίρνουν τα ...υπερκερδη απ τους παροχους και τα δίνουν στους ...παραγωγούς. -
Δεν θα μπω σε αυτή την συζήτηση. Θέλει να ασχοληθείς γιατί πέφτει εκατέρωθεν πολύ προπαγάνδα και δεν έχω ούτε τον χρόνο, ούτε την διάθεση.
Τουλάχιστον να μην βρεθεί κόσμος που θα έχει διακοπές ρεύματος λόγω χρεών.
-
Πάντως εντάξει δεν έχετε παράπονο, γεμίσαμε από επίδοματα , αφού και εγώ που είμαι υπέρ άρχισα να διαμαρτύρομαι, υπενθυμίζω τα επιδόματα σε όποιον έχει diesel ανεξαρτήτως κατάστασης και εισοδημάτων.
-
Εντάξει κολλημένος ο Πήλιος με τους λογαριασμούς ρεύματος που χωρίς την "επιδότηση" θα ήταν 500αρια για τον καθένα μας και τότε θα βλέπαμε ή μήπως θα τους δούμε ; Αν βγάλει τις παρωπίδες θα δει την ομορφιά της οικοδομικής ανάπτυξης στη χώρα https://www.google.com/maps/place/36°56'01.9"N+21°42'43.8"E/@36.933868,21.712154,596m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0!7e2!8m2!3d36.9338676!4d21.7121541 https://www.youtube.com/watch?v=K-7AqaZVvhs
-
@tesa54 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εντάξει κολλημένος ο Πήλιος με τους λογαριασμούς ρεύματος που χωρίς την "επιδότηση" θα ήταν 500αρια για τον καθένα μας και τότε θα βλέπαμε ή μήπως θα τους δούμε ; Αν βγάλει τις παρωπίδες θα δει την ομορφιά της οικοδομικής ανάπτυξης στη χώρα https://www.google.com/maps/place/36°56'01.9"N+21°42'43.8"E/@36.933868,21.712154,596m/data=!3m2!1e3!4b1!4m6!3m5!1s0!7e2!8m2!3d36.9338676!4d21.7121541 https://www.youtube.com/watch?v=K-7AqaZVvhs
Αυτά όταν ήταν κομμουνιστικές μεγα-κατασκευές μόνο για τα στελέχη του κόμματος ήταν καλά ε;
Τώρα που γίνονται καπιταλιστικές μεγα-κατασκευές μόνο για τους λίγους και εκλεκτούς "επιχειρηματίες" και τους κληρονόμους τους, σας πονάει ε;
αναρχοάπλυτοι απάτριδες εαμοβούλγαροι στο μισθολόγιο του Σόρος που θα αποτελέσετε την 5η φάλαγγα των τούρκων μαζί με τους αφγανούς λαθροεισβολείς...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!