-
edit [kouk]
-
Ο χρήστης AFONOS έγραψε:
edit [kouk]KALA RE KOUK 24 ORES EISE PANO APO TO P.C;edit [kouk]
-
- Το βρισίδι και οι απειλές
- Τα greeklish
=> ban 2 εβδομάδων, εξαντλώντας κάθε επιείκια
-
Έχουν καταλήξει σε συμφωνία και πωλείται εντός των ημερών διαμέρισμα στον Άλιμο - Καλαμάκι (μεταξύ Λεωφ. Αλίμου και Λεωφ. Καλαμακίου) 10ετίας, 3ος όροφος, 133 (120+13 ημιυπαίθριοι) + 2 θέσεις στάθμευσης (οριζόντιες ιδιοκτησίες, όχι αποκλειστικής χρήσης) + 6 τμ αποθήκη -> 403.000 ευρώ (αντικειμενική 227.000)...
Δεν θα έλεγα ότι εντυπωσιάστηκα από το πόσο χαμηλά έχουν πέσει οι τιμές εν μέσω κρίσης -
Καλά να πάθει (ο αγοραστής).
-
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Έχει πάρει κανένας κανα feedback από την αγορά?
Κρατάνε ακόμα οι τιμές?Παρατηρώ ότι το -20% είναι εύκολο
Το τελευταίο που είχα είναι αυτό :
viewtopic.php?f=13&t=13278&st=0&sk=t&sd=a&start=1245' target='_blank' target='_blank
Επίσης έχω κάνει από Δεκέμβρη μια συμφωνία πώλησης διαμερίσματος 97 τμ στα εξάρχεια, 5ος όροφος 40 ετών, σε μαύρα, κατάμαυρα χάλια στα 160.000...Αλλά εδώ δεν υπήρχε ενδιαφέρον εκ μέρους των πωλητών να πετύχουν καλή τιμή, να το σκοτώσουν ήθελαν να φεύγει από πάνω τους και να πιάσουν λίγο ρευστούλι για τα τρέχοντα (ήταν από κληρονομιά 4 κληρονόμοι)...Αν σκεφτείς τις συνθήκες τα 160 ήταν καλούτσικα...
Στο κέντρο μικρής επαρχιακής πόλης διεκδικείται τίμημα 800k για 1 στρέμμα οικόπεδο. Στα 600 βρέθηκαν αγοραστές εύκολα (προσωπική εκτίμηση ότι μέχρι 650 πήγαιναν) οπότε οι ιδιοκτήτες είπαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στα 800, θα δούμε, εμένα μου φαίνονται πολλά πάντως...Α κάποιος έδινε 400 για το μισό αν το χωρίζαμε...
Λογικά μέσα σε κάνα μήνα θα ξαναδώ τον κατασκευαστή του link και θα έχω φεσκότερα κουλούρια για την περιοχή Αθήνας και Αττικής ευρύτερα
Το παραπάνω που αναφέρω στα εξάρχεια τελικά δόθηκε για 170.000 και ο κατασκευαστής του link που δίνω έχει ήδη πουλήσει τα 6 από τα 7 διαμερίσματα και ακόμα δεν έχουν τελειώσει τελείως...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά να πάθει (ο αγοραστής).Αν θες τη γνώμη μου δε νομίζω ότι θα πάθει τίποτα
-
Το παραπάνω που αναφέρω στα εξάρχεια τελικά δόθηκε για 170.000 και ο κατασκευαστής του link που δίνω έχει ήδη πουλήσει τα 6 από τα 7 διαμερίσματα και ακόμα δεν έχουν τελειώσει τελείως...Και αυτοι που μιλαω εγω τα ιδια μου λενε. Κριση και μ@λ@κιες....
-
Αν θες τη γνώμη μου δε νομίζω ότι θα πάθει τίποτα
ξεπλενει χρημα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ξεπλενει χρημα?
Δεν είναι λύση για ξέπλυμα η αγορά ακινήτων αφού υπάρχει πόθεν έσχες...
Όχι το λέω γιατί δεν νομίζω ότι εφόσον του άρεσε το ακίνητο και ήθελε να ζήσει εκεί ότι έπρεπε να το απορρίψει επειδή έχουμε κρίση και με 400 χιλιάρικα θα μπορούσε να πάρει λαγούς με πετραχείλια μπλα μπλα...
Άλλωστε ότι η αγορά ακινήτων περνάει κρίση το έμαθε και η θεία μου η Μαριγώ από την τηλεόραση και όλοι νομίζουν ότι θα τους γ@μήσουν όλους (τους πωλητές δηλ.) επειδή έχουν 2 πεντάρες μετρητό...Όλοι λοιπόν το μάθανε και πάνε να γ@μήσουν αλλά οι περισσότεροι γυρίζουν πίσω άπρακτοι, βλέποντας τις τιμές να μην συμπιέζονται υπερβολικά όπως τους είχαν πει... -
ξεπλενει χρημα?
Όχι το λέω γιατί δεν νομίζω ότι εφόσον του άρεσε το ακίνητο και ήθελε να ζήσει εκεί ότι έπρεπε να το απορρίψει επειδή έχουμε κρίση και με 400 χιλιάρικα θα μπορούσε να πάρει λαγούς με πετραχείλια μπλα μπλα...
Άλλωστε ότι η αγορά ακινήτων περνάει κρίση το έμαθε και η θεία μου η Μαριγώ από την τηλεόραση και όλοι νομίζουν ότι θα τους γ@μήσουν όλους (τους πωλητές δηλ.) επειδή έχουν 2 πεντάρες μετρητό...Όλοι λοιπόν το μάθανε και πάνε να γ@μήσουν αλλά οι περισσότεροι γυρίζουν πίσω άπρακτοι, βλέποντας τις τιμές **να μην συμπιέζονται υπερβολικά **όπως τους είχαν πει...Για πόση 'συμπίεση' μιλάμε δλδ?
Σίγουρα για κυριλέ περιοχές μάλλον δεν υπάρχει και καθόλου κατα τα γραφόμενά σου -
Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν είμαι σε θέση να έχω συνολική εικόνα της αγοράς...Προφανώς και οι διαφορές από περιοχή σε περιοχή μπορούν να είναι πολύ μεγάλες...
Το βέβαιο είναι ότι έχουμε μεγάλη μείωση των πράξεων που γίνονται...Αυτό μπορεί να στο 'πιστοποιήσει' κάθε συμβολαιογράφος και υποθηκοφύλακας...Οι περισσότεροι είναι επιφυλακτικοί, αναβάλλουν πιθανές αγορές ακινήτων που είχαν κατά νου, οι τράπεζες χρηματοδοτούν λιγότερο και σε μικρότερο ποσοστό κλπ κλπ...Παρά το πάγωμα της αγοράς όμως όσες πράξεις βλέπω να γίνονται σε καμία δεν έχω πει 'Ώπα ωραία τιμή πέτυχε ο αγοραστής'...Δεν έχω δηλ. δει να πραγματοποιούνται αγοραπωλησίες σε εντυπωσιακά χαμήλοτερες τιμές (με προ κρίσης επίπεδα συγκρινόμενες)...Για να πουλήσει κάποιος πολύ φτηνά πρέπει να έχει ανάγκη, σοβαρή ανάγκη...Και οι περιπτώσεις απελπισίας που ο άλλος (ιδιώτης ή κατασκευαστής) θα σου πουλήσει 'τζάμπα' ένα ακίνητο δεν είναι πάρα πολλές και σίγουρα δεν μπορούν να τις 'ανακαλύψουν' και να τις εκμεταλλευτούν οι μεσοαστοί που ψάχνουν να αγοράσουν με τις ψωροοικονομίες τους...Έχουν την πολυτέλεια να ψάξουν άνετα, ήσυχα, χωρίς βιασύνη, να έχουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών, να ψωνίσουν και κάπως φτηνότερα, να παζαρέψουν, να κόψουν κάτι, αλλά όχι δεν θα γ@μήσουν ούτε τώρα ...Για την ακρίβεια πρέπει να καταλάβουν ότι ΠΟΤΕ δεν θα γ@μήσουν λόγω νοοτροπίας και μυαλού και απλά να συμβιβαστούν με αυτό, θα είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι
-
Την τρέχουσα περίοδο σίγουρα δεν υπάρχει ιδιαίτερη κρίση στην Ελλάδα. Να δούμε όμως τι θα λέμε μετά το καλοκαίρι. Η κρίση ξεκινά από 2-3 μεγάλους οικονομικούς κλάδους και μετά αρχίζει το ντόμινο. Σε πρώτη φάση δεν τίθεται ζήτημα 'συμπίεσης' των τιμών, αλλά περιορισμού της ζήτησης. Μετά ακολουθεί η συμπίεση των τιμών, όταν μένουν στα αζήτητα τα ακίνητα (περι ων ο λόγος). Σίγουρα όταν αγοράζεις κάτι ακριβό αρχές του 2009 και το δεις σε ένα χρόνο 20-30% φθηνότερο, κάτι έχεις 'πάθει'.
Όσον αφορά τις ευκαιρίες, πρόπερσι γνωστός αγόρασε σε φοβερά χαμηλή τιμή ακίνητο λόγω ανάγκης του πωλητή-ιδιώτη κατασκευαστή που έχανε την επιχείρησή του ελέω προβλήματος στη ρευστότητα και τραπεζικών πιέσεων. Αν οι 'αναγκαιούχοι' πολλαπλασιαστούν, θα πολλαπλασιαστούν και οι ευκαιρίες. Δεν θα είναι 'τζάμπα', είπαμε όμως: ένα έστω 20% κάτω στα ακίνητα είναι πολλά λεφτά για να τα αγνοήσει κάποιος. Ειδικά αν αυτός ο κάποιος θα καταπλακωθεί για 20-30 χρόνια με βαριά μηνιαία δόση ύψους περίπου ενός μισθού.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Να δούμε όμως τι θα λέμε μετά το καλοκαίρι. Η κρίση ξεκινά από 2-3 μεγάλους οικονομικούς κλάδους και μετά αρχίζει το ντόμινο. Σε πρώτη φάση δεν τίθεται ζήτημα 'συμπίεσης' των τιμών, αλλά περιορισμού της ζήτησης. Μετά ακολουθεί η συμπίεση των τιμών, όταν μένουν στα αζήτητα τα ακίνητα (περι ων ο λόγος). Σίγουρα όταν αγοράζεις κάτι ακριβό αρχές του 2009 και το δεις σε ένα χρόνο 20-30% φθηνότερο, κάτι έχεις 'πάθει'.Γι' αυτό και ο έρημος ο πωλητής θα πουλήσει φτηνά την περιουσία του γιά να βάλει τα λεφτά του στη τράπεζα που έχει πέσει η μετοχή της κάτω από την ονομαστική της αξία , η γενικά στο χρηματιστήριο .
Λοιπόν όσοι έχετε μετρητά πάνω από το 60 % της αξίας του σπιτιού που ψάχνετε , διαπραγματευτείτε και αγοράστε ακίνητα η χρυσό . Οσοι περιμένετε με δανεικά απλά αλλάξτε πλευρό και συνεχίστε τον ύπνο σας , η πηγαίνετε στους δημοσιογράφους να σας τα πουλήσουν αυτοί .
Εχω γράψει αναλυτικά 1-2 σελίδες πρίν γιατί δεν πρόκειται να πέσουν οι τιμές γενικά . Πιθανές διορθώσεις σε ορισμένες περιοχές που ανέβηκαν χωρίς λόγο , έχουν ήδη γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται . Πάντως αυτές δεν αφορούν περιοχές υψηλής ζήτησης . -
ξεπλενει χρημα?
Άλλωστε ότι η αγορά ακινήτων περνάει κρίση το έμαθε και η θεία μου η Μαριγώ από την τηλεόραση και όλοι νομίζουν ότι θα τους γ@μήσουν όλους (τους πωλητές δηλ.) επειδή έχουν 2 πεντάρες μετρητό...Όλοι λοιπόν το μάθανε και πάνε να γ@μήσουν αλλά οι περισσότεροι γυρίζουν πίσω άπρακτοι, βλέποντας τις τιμές να μην συμπιέζονται υπερβολικά όπως τους είχαν πει...Ναι γιατι στα ακινητα ο πωλητης μπορει να περιμενει για αρκετο καιρο ειδικα αν δεν εχει καποιο μεγαλο δανειο. Και φυσικα ακομα υπαρχουν αγοραστες σε περιοχες με ζητηση οπως η Αθηνα (πριν 2-3 χρονια πηρα 30 τηλεφωνηματα σε μερικες ημερες οταν εβαλα αγγελια ενα διαμερισμα στα β. προαστια και η τιμη εχει ανεβει αρκετα απο τοτε).
Σε ενα χρονο ομως να δεις τι διαφορα που θα υπαρξει. Για παραδειγμα αναφερω οτι μολις τωρα αρχισαν να υποχωρουν οι τιμες στο Μανχαταν.
-
cruiser είσαι Δ.Υ.?
-
Κουβέντιαζα με τον καθηγητή μου πριν απο λίγο και μου λέει ότι πουλάει το σπίτι του για να μετακομίσει πιο κοντά.
Πλέον εδώ οι κτηματομεσίτες απαιτούν απ τους πωλητές το 3% της αξίας του σπιτιού να μπεί ως εγγύηση για την αποπληρωμή του σπιτιού απ τον αγοραστή αν κατάλαβα καλά.
Δλδ σε ένα σπίτι 100.000€ εχεις χάσει απ ευθείας ένα 3000.Μου λέει επίσης ότι οι τιμές που δίνουν ως επίσημες είναι ό,τι να ναι πλεόν, καθώς πχ βρήκε σπίτι με 700.000 και είναι πεπεισμένος ότι αν τους πεις 600.000 θα το πάρεις.
Η κρίση έχει αρχίσει να χτυπάει πάντως...Μου μίλαγε και στα ολλανδικά οπότε μην πάρετε τις μετρητοίς
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
cruiser είσαι Δ.Υ.?Οχι ευτυχώς δεν έχω καμμία σχέση με τον δημόσιο τομέα . Πως σου ήρθε αυτό ?
-
Γενικά πάντως, ταυτίζομαι με τις αποψεις του criuser στο συγκεκριμμένο θέμα. Κι οσοι βιάζεστε να κάνετε εκτιμήσεις για μετά απο 1 χρόνο, γνώμη μου πως κάνετε λάθος!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!