-
Ακόμα και αν μειωθούν οι τιμές, ο μόνος που χάνει(= μειώνεται το κέρδος του) είναι αυτός που το χτίζει..
-
Χωρίς να είμαι και ο πλέον ειδικός..
Η αγορά ακινήτου πιστεύω δεν έχει τις αστάθειες του χρηματιστηρίου..
Τώρα ότι μπορεί να υπάρξει μικρή πτώση σε ορισμένες περιοχές ή γενικά, ναι, μπορεί. Δε νομίζω όμως να έχει καμία σχέση με το χρηματιστήριο.
Αλλά νομίζω πως εδώ και χρόνια τα ακίνητα κερδίζουν και όσο περνάνε τα χρόνια συνεχίζουν να κερδίζουν. Με λίγα λόγια, πιστεύω ότι αν κάνεις προσεκτικές κινήσεις δε θα βγεις χαμένος από την αγορά ακινήτου. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Χωρίς να είμαι και ο πλέον ειδικός..
Η αγορά ακινήτου πιστεύω δεν έχει τις αστάθειες του χρηματιστηρίου..
Τώρα ότι μπορεί να υπάρξει μικρή πτώση σε ορισμένες περιοχές ή γενικά, ναι, μπορεί. Δε νομίζω όμως να έχει καμία σχέση με το χρηματιστήριο.
Αλλά νομίζω πως εδώ και χρόνια τα ακίνητα κερδίζουν και όσο περνάνε τα χρόνια συνεχίζουν να κερδίζουν. Με λίγα λόγια, πιστεύω ότι αν κάνεις προσεκτικές κινήσεις δε θα βγεις χαμένος από την αγορά ακινήτου.Δεν μπορούν οι αυξήσεις στις τίμες να είναι πάντα πάνω απο τον πληθωρισμό
γιατί τότε συμβαίνει , για να αγοράσεις σπίτι να πρέπει να δουλέβεις για 40
χρόνια για να το ξεπληρώσεις... Αφου υπάρχει διαφόρα ετήσιας αυξήσης
σημαίνει οτι για το ίδιο σπίτι του χρόνου θέλεις 43-44 χρόνια .. μετα 48..
μετα 55 χρόνια...
Έρχετε μια μέρα δηλαδή που πολύ απλά δεν αξίζει να αγοράσεις σπίτι...Ρώτηστε τους Παπούδες σας, τα σπίτια στο χωριό, πόσο καιρό τους πηραν
να τα φτιάξουν και με τί κόστος αναλογίκο των εισοδημάτων τους.Η Αγορά έχει ξεφύγει, ειδικά στην Αθήνα, δεν ξέρω εαν θα σκάσει απότομα
ή γίνει ότι και στιν Γερμανία που μετά την φούσκα οι τιμές πέφτουν ομαλα για 2% κάθε χρόνο εδώ και καμιά 10ετία... -
υπαρχει ακομη μεγαλη ζητηση για ακινητα, ειδικα στην Αθηνα που εχει μαζευτει η μιση Ελλαδα.
καλως ή κακως ο Ελληνας θεωρει οτι ειναι η πιο συμφερουσα επενδυση η αγορα ακινητου, μιας και ολες οι αλλες παραγωγικες επενδυσεις στην Ελλαδα, απλα ειναι σχεδον ανυπαρκτες. Επομενως βρισκει 'διεξοδο' εκει.
αρα δε νομιζω οτι θα εχουμε πτωση βραχυπροθεσμα. Τωρα αν καποια στιγμη αρχισει και αναπτυσεται και η επαρχια (αυτο ειναι δυστυχως ανεδκοτο), και μειωθει η ζητηση εδω, ισως δουμε τις τιμες να πεφτουν
-
Και στον Βόλο τα ενοίκια φέτος είναι χαμηλότερα από πέρυσι. Ειδικά σε παλιές πολυκατοικίες, τα μεγάλα διαμερίσματα βρίσκονται εύκολα και φθηνά.
-
ενδιαφεροντα αυτα για Πατρα & Βολο. Αλλος φιλος απο επαρχια εχει να μας πει κατι?
-
Σπουδαζω πατρα! ενα έχω να πω: Χτίστε γκαρσονιερες! Μενω σε πολυκατοικια χτισμένη σε οικοπεδο γύρω στα 200 τ.μ. που έχει 14 γκαρσονιερες που νοικιαζονται 300 ευρω η καθε μια! Ξενοικιαζεται μια και μεσα σε 2-3 βδομαδες εχει ξανανοικιαστει! Πανικός!
Γενικά πάντως για τα ενοικια είμαι της άποψης πως, πέραν της ναυτιλίας που είναι τωρα στα πάνω της, τα σπίτια και τα οικόπεδα είναι η καλύτερη επένδυση αρκεί να μην είσαι και τελείως αδιάβαστος! σταθερή αξία! Στο σχοινία που μένω στην αθήνα τα οικόπεδα πριν 6-7 χρόνια ήταν στα 10 μύρια και τώρα με το κωπηλατοδρόμιο και τους νέουσ δρόμουσ έχουν φτάσει στα 25! Και μιλάμε πάντα για οικόπεδα 700 τ.μ.!
-
Πατρα 300 euro ??? ...παλιά τιμή..
Σήμερα βρίσκεις με 170-180. Εαν θέλεις πολυτελή κατασκευή τοτέ 220-230.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Πατρα 300 euro ??? ...παλιά τιμή..Σήμερα βρίσκεις με 170-180. Εαν θέλεις πολυτελή κατασκευή τοτέ 220-230.
εισαι σιγουρος???
-
Πριν 2-3 εβδομάδες έιχε άρθρο στην Καθημερινή για το θέμα εδώ.
Όλα είναι προσφορά και ζήτηση.
- Αυξήθηκαν οι κατοικίες
- Μειώθηκαν οι φοιτητές .
και κάτι που δεν πολύ λένε αλλά είναι αλήθεια.
- Οι Μετανάστες (Αλβανοι, Βούλγαροι , Πολόνοι κτλ) αρχίζουν και φεύγουν απο την Ελλάδα αφού μετά τα μεγάλα ολυμπιακά έργα δεν έχει δουλείες.
-
αλλο 'πουληστε τα σπιτια σας' και αλλο 'μην βιαστειτε να αγορασετε'
νομιζω το 2ο ειναι πιο φρονιμο, ειδικα για νορμαλ ανθρωπους και οχι αδυσωπητους κυνηγους του κεφαλαιου
δεν εχω τις ειδικες γνωσεις για να διαφωνησω με τον cpp
αλλα εχω τις γνωσεις να πω πως σε αυτη τη χωρα πρεπει να ειμαστε προσεκτικοι,
τουλαχιστον οσον αφορα τις πρωτοβαθμιες αναγκες μας. -
Το οτι θα πεσουν οι τιμες ακουγεται χρονια...πολλά.
Οταν ανεβαινουν τα κοστοι της οικοδομης, το κρατος συντηρεί το υψηλο κοστος για τους φορους του, η ιδιωτικη ζητηση ειναι υψηλη , και το κοστος δανεισμου χαμηλο. δεν βλεπω πως θα πεσουν οι τιμες.....
Ακομη και αν καποιοι παραγοντες παψουν να υπαρχουν , πχ αυθηση επιτοκιων , μην περιμενετε μεγαλες πτωσεις, αλλα απλες διορθωσεις και κυριως σταθεροποιητικες τασεις.
Οι τιμες των ακινητων δεν πεφτουν ,απλα σταθεροποιουνται και μειωνονται εμμεσα μεσω του πληθωρισμου.
Για το φιλο που ο πατερας του ειναι μηχανικος και μενει στο ενοικιο... αν θεωρει σαν επενδυσει ασχημη την αγορα ακινητου , το ενοικιο που πληρωνει τι ειναι?????
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ο πατέρας μου είναι πολ. μηχανικός και ενώ έχουμε χρήματα να αγοράσουμε δικό μας σπίτι μένουμε σε ενοίκιο απλά γιατί η επένδυση σε σπίτι 'είναι πεταμένα λεφτά' (έκφραση του πατέρα)
Αυτο ειναι το πιο κουφο που εχω ακουσει!!! Αν τα λεφτα που θα δωσει στο σπιτι ειναι χαμενα (και στη χειροτερη αν δεν μεινει μεσα μπορει να το νοικιασει και να του αποφερει ενα εισοδημα) τοτε τα λεφτα που δεινει στο ενοικιο τι ειναι?????? Εγω ειμαι πολυ κατα του ενοικιου,καλυτερα δανειο και στο τελος να σου μεινει ενα σπιτακι παρα ενοικιο. Πολυ περιεργη αποψη του πολιτικου μηχανικου!!!
-
οντως περιεργο ακουγεται, ας μας εξηγησει ο φιλος, μπορει να υπαρχει κατι που δεν εχουμε σκεφτει.
-
Η γνώμη μου είναι πως αν δεν έχεις έτοιμο σπίτι από γονική παροχή για να μείνεις ή τα λεφτά να το αγοράσεις χωρίς δάνειο (ή έστω μεγάλο μέρος αυτών) καλύτερα στο νοίκι. Με το δάνειο θα πληρώνεις περίπου όσα στο νοίκι, θα έχεις ένα εντελώς ανελαστικό έξοδο-βραχνά πάνω από το κεφάλι σου και όταν 'σου μείνει' το σπίτι θα έχει χάσει ήδη μεγάλο μέρος της αξίας του λόγω παλαιότητας και θα είσαι ήδη μάλλον γέρος, οπότε τα όποια ωφέλη τελικά θα τα καρπωθούν τα παιδιά σου.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η γνώμη μου είναι πως αν δεν έχεις έτοιμο σπίτι από γονική παροχή για να μείνεις ή τα λεφτά να το αγοράσεις χωρίς δάνειο (ή έστω μεγάλο μέρος αυτών) καλύτερα στο νοίκι. Με το δάνειο θα πληρώνεις περίπου όσα στο νοίκι, θα έχεις ένα εντελώς ανελαστικό έξοδο-βραχνά πάνω από το κεφάλι σου και όταν 'σου μείνει' το σπίτι θα έχει χάσει ήδη μεγάλο μέρος της αξίας του λόγω παλαιότητας και θα είσαι ήδη μάλλον γέρος, οπότε τα όποια ωφέλη τελικά θα τα καρπωθούν τα παιδιά σου.Εξαρταται απο το ποσα χρονια ειναι η αποπληρωμη.Αν παρεις απο αυτα τα δανεια που διαφημιζονται τωρα ,δοση κατω απο 400
-
Καταρχήν καμιά τράπεζα δε δίνει το 100% της αξίας του ακινήτου.Ανάλογα με την πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη δίνει το μέγιστο 60-75% ανάλογα την τράπεζα.Το καλό με το δάνειο είναι ότι δεν έχεις πρόβλημα έξωσης.Αγοράζεις ένα σπίτι και ξέρεις ότι για όλη τη διάρκεια του δανείου.και φυσικά και μετά,δε θα φύγεις απο το σπίτι.Στα ενοικιαζόμενα ούτε χαλιά δεν μπορείς να αγοράσεις!
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Καταρχήν καμιά τράπεζα δε δίνει το 100% της αξίας του ακινήτου.Δινει η Alpha...
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Ο πατέρας μου είναι πολ. μηχανικός και ενώ έχουμε χρήματα να αγοράσουμε δικό μας σπίτι μένουμε σε ενοίκιο απλά γιατί η επένδυση σε σπίτι 'είναι πεταμένα λεφτά' (έκφραση του πατέρα)
Αυτο ειναι το πιο κουφο που εχω ακουσει!!! Αν τα λεφτα που θα δωσει στο σπιτι ειναι χαμενα (και στη χειροτερη αν δεν μεινει μεσα μπορει να το νοικιασει και να του αποφερει ενα εισοδημα) τοτε τα λεφτα που δεινει στο ενοικιο τι ειναι?????? Εγω ειμαι πολυ κατα του ενοικιου,καλυτερα δανειο και στο τελος να σου μεινει ενα σπιτακι παρα ενοικιο. Πολυ περιεργη αποψη του πολιτικου μηχανικου!!!
Αυτό είναι το κουφό?? ή ότι πάνε κάποιοι και παίρνουν δάνειο για μια ζωή για να πληρώσουν υμιυπαίθριο και μαύρα στον κατασκευαστή!!!! Και εκτός των άλλων έχουν και παράνομα τετραγωνικά στο σπίτι για τα οποία όταν θα έρθει η ώρα θα πληρώσουν πρόστιμο σε Δήμο , ΔΕΗ, Πολεοδομία και Εφορία.....
Και από τον Ιανουάριο και ΦΠΑ γιατι το προϊόν (σπίτι) αυτή την στιγμή είναι φθηνό!!!!!!! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η γνώμη μου είναι πως αν δεν έχεις έτοιμο σπίτι από γονική παροχή για να μείνεις ή τα λεφτά να το αγοράσεις χωρίς δάνειο (ή έστω μεγάλο μέρος αυτών) καλύτερα στο νοίκι. Με το δάνειο θα πληρώνεις περίπου όσα στο νοίκι, θα έχεις ένα εντελώς ανελαστικό έξοδο-βραχνά πάνω από το κεφάλι σου και όταν 'σου μείνει' το σπίτι θα έχει χάσει ήδη μεγάλο μέρος της αξίας του λόγω παλαιότητας και θα είσαι ήδη μάλλον γέρος, οπότε τα όποια ωφέλη τελικά θα τα καρπωθούν τα παιδιά σου.Λίγο είναι αυτό Κώστα?!
Να χάσεις λεφτά από σπίτι,δύσκολο!
Οι αξίες ανεβαίνουν συνέχεια.Οπότε έχεις το όφελος από την χρήση συν το ότι σου μένει τελικά!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!