-
Εμ με το aircross.. lapαδιασες
-
Fanis75 wrote:
Storm wrote:
Εγώ διαπιστώνω τα αντίθετα, αλλά τέλος πάντων, λεπτομέρειες.
Σε πιστεύω, οπότε προφανώς έχεις πέσει σε περίπτωση με ξύλα (ή laminate) κακής ποιότητας ή/και κακή τοποθέτηση.
Προφάνεστατα ούτε αυτό ισχύει, αλλά τέλος πάντων. Είπαμε. Λεπτομέρειες.
Εγώ καταιγίδα δεν θα συμφωνήσω. Δεν λέω ότι λες ψέματα, αλλά ότι οι απόψεις σου δεν είναι προϊόν ψύχραιμης και αναλυτικής σκέψης, αλλά προκαταλήψεων και κακών εμπειριών από το χωριό της οικοδομής.
Και δε συμφωνώ ούτε με την εξήγηση του Φάνη. Η κακή τοποθέτηση ή ποιότητα ξύλου δεν πρόκειται να κάνει την αίσθηση του ξύλου πιο ψυχρή από το μάρμαρο ή το πλακάκι το χειμώνα ούτε πιο ζεστή από τη μοκέτα το καλοκαίρι!
Επιμένω λοιπόν ότι το ξύλο έχει πιο καλή αίσθηση θερμοκρασίας για όλες τις εποχές από τα άλλα συνήθη υλικά που μπαίνουν στα πατώματα.
Υ.Γ.: Καταιγίδα, δεν προσπαθώ να σε πείσω για την ανωτερότητα του ξύλου. Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει με βάση τα δικά του κριτήρια και τις δικές του ανάγκες. Εσένα δεν σου πάει το ξύλο. Απόλυτα σεβαστό! Αλλά δεν μπορείς να αντιστρέφεις το βασικό και αναντιτήρητο πλεονέκτημα του. Είναι σα να λέει ο Φάνης ότι δεν θεωρεί τα DSG γρήγορα. Μπορεί να μην τα γουστάρει για χίλιους δυο λόγους, υποκειμενικούς και αντικειμενικούς, αλλά δεν μπορεί να τους προσάψει έλλειψη ταχύτητας στις αλλαγές!
-
Εχω την αισθηση οτι ο Φανης δεν θεωρει τα dsg αρκετα γρηγορα ....αλλα αντιθετα αρκετα αξιοπιστα.
Ή μηπως θεωρει τα dsg γρηγορα που αρπαζουν αμεσως μεσα στο μποτιλιαρισμα της πολης και ετσι πεφτεις με δυναμη και ορμη στον προπορευομενο....
Κατι τετοιο τελοσπαντων.
-
Storm wrote:
Fanis75 wrote:
Storm wrote:
Εγώ διαπιστώνω τα αντίθετα, αλλά τέλος πάντων, λεπτομέρειες.
Σε πιστεύω, οπότε προφανώς έχεις πέσει σε περίπτωση με ξύλα (ή laminate) κακής ποιότητας ή/και κακή τοποθέτηση.
Προφάνεστατα ούτε αυτό ισχύει, αλλά τέλος πάντων. Είπαμε. Λεπτομέρειες.
Εγώ καταιγίδα δεν θα συμφωνήσω. Δεν λέω ότι λες ψέματα, αλλά ότι οι απόψεις σου δεν είναι προϊόν ψύχραιμης και αναλυτικής σκέψης, αλλά προκαταλήψεων και κακών εμπειριών από το χωριό της οικοδομής.
Και δε συμφωνώ ούτε με την εξήγηση του Φάνη. Η κακή τοποθέτηση ή ποιότητα ξύλου δεν πρόκειται να κάνει την αίσθηση του ξύλου πιο ψυχρή από το μάρμαρο ή το πλακάκι το χειμώνα ούτε πιο ζεστή από τη μοκέτα το καλοκαίρι!
Επιμένω λοιπόν ότι το ξύλο έχει πιο καλή αίσθηση θερμοκρασίας για όλες τις εποχές από τα άλλα συνήθη υλικά που μπαίνουν στα πατώματα.
Υ.Γ.: Καταιγίδα, δεν προσπαθώ να σε πείσω για την ανωτερότητα του ξύλου. Ο κάθε άνθρωπος επιλέγει με βάση τα δικά του κριτήρια και τις δικές του ανάγκες. Εσένα δεν σου πάει το ξύλο. Απόλυτα σεβαστό! Αλλά δεν μπορείς να αντιστρέφεις το βασικό και αναντιτήρητο πλεονέκτημα του. Είναι σα να λέει ο Φάνης ότι δεν θεωρεί τα DSG γρήγορα. Μπορεί να μην τα γουστάρει για χίλιους δυο λόγους, υποκειμενικούς και αντικειμενικούς, αλλά δεν μπορεί να τους προσάψει έλλειψη ταχύτητας στις αλλαγές!
Θεωρώ λογικό να μην έχω ψύχραιμες απόψεις στο φόρουμ αφού δεν γράφω σε επιστημονικό φόρουμ ως επαγγελματίας για τα ξύλινα πατώματα για να γίνεται επιστημονική κουβέντα.
Και αν το ξύλο έχει τις ιδιότητες που υποστηρίζεις αυτό δεν σημαίνει ότι τις έχει και στα δικά μου πατώματα.
Αδιάψευστοι μάρτυρες ψηφιακά θερμόμετρα και οι μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας εντός του διαμερίσματος και φυσικά η αίσθηση που αποκομίζω. Σε μένα τα ξύλινα πατώματα το χειμώνα μου φέρνουν παγωνιά απίστευτη και το καλοκαίρι ζέστη. Γενικά μου δίνουν την αίσθηση ότι θέλουν να αποβάλλουν αυτό που δέχονται από την πυλωτή της πολυκατοικίας.
Χειμώνας. Αν στην πυλωτή έχει εγκλωβιστεί κρύο, τότε εισέρχεται το κρύο στο κενό μεταξύ τσιμέντου και ξύλινου πατώματος, παγώνει το ξύλο και αποβάλλει διαρκώς το κρύο μέσα στα υπνοδωμάτια. Οι διαφορές θερμοκρασίας μέσα στο διαμέρισμα είναι εντυπωσιακές. Το χειμώνα η θερμοκρασία μέσα στα υπνοδωμάτια πέφτει στους 11 και 12 βαθμούς όταν στο υπόλοιπο σπίτι (πλακάκια/μάρμαρο) έχω 15 ή και 16 βαθμούς.
Καλοκαίρι. Το αντίθετο το καλοκαίρι. Η πυλωτή μαζεύει όλη τη ζέστη, βαράει το τσιμέντο της οροφής, μπαίνει η ζέστη στο τσιμέντο των υπνοδωματίων, ζεσταίνονται τα ξύλινα πατώματα και αποβάλουν την ζέστη μέσα στα υπνοδωμάτια. Το καλοκαίρι η θερμοκρασία μέσα στα υπνοδωμάτια ανεβαίνει για την πλάκα της στους 33 με 34 βαθμούς. Μετά τις 2 το μεσημέρι ξεκινά το ψήσιμο. Δεν μπορείς να κάτσεις στα υπνοδωμάτια. Στο υπόλοιπο σπίτι (πλακάκι/μάρμαρο) δεν υπερβαίνει τους 27 με 28 βαθμούς.
Συγνώμη αλλά εγώ έτσι ζω από το 2016. Πριν ποτέ δεν είχα εμπειρία. Ήμουν με μάρμαρο πλακάκι και όλα μια χαρά και φυσικά χωρίς αναμμένα κλιματιστικά ή καλοριφέρ όλη τη μέρα.
-
Αυτό είναι πρόβλημα μόνωσης της πλάκας της πυλωτής, θα ήταν ακόμη χειρότερα με πλακάκι ή μάρμαρο γιατί ο αέρας που παρεμβάλλεται και το ξύλινο δάπεδο είναι ένα επιπλέον στρώμα μόνωσης, ενώ τα συμπαγή υλικά είναι πολύ καλύτεροι αγωγοί της θερμότητας. Μήπως λυθεί ή μειωθεί το πρόβλημα με εξωτερική μόνωση της πλάκας απ' την κάτω πλευρά.
-
Εγώ δεν καταλαβαίνω το εξής. Το πιο εύκολο είναι να τα αλλάξεις με (το πολύ φθηνότερο) πλακάκι και να βάλεις ότι θέλεις! Γιατί να μην το κάνεις; Μάλιστα στο εξωτερικό τα πουλάνε τα ξύλινα πατώματα.
Το καταπληκτικό είναι ότι πολλοί βάζουν πλακάκι με εμφάνιση απομίμηση ξύλου (και σε διάφορα χρώματα).
Ο πλακάς μου έλεγε ότι δεν υπάρχουν μαρμαράδες γιατί είναι ακριβά τα μάρμαρα και δεν τα βάζουν πουθενά παρότι είναι πολύ καλύτερα ποιοτικά.
-
Στόρμ τα πράγματα αλλάζουν . Απλά το σπίτι δεν έχει καθόλου μόνωση . Η διαφορά είναι ότι μπορεί κάτω από τα πλακάκια να έχει τον περλίτη ή το αφρομπετόν , τα οποία χωρίς να καλύπτουν τις προδιαγραφές μόνωσης είναι πιο μονωμένα από τα πατώματα τα οποία θα έπρεπε στο κενό ανάμεσα στα καδρόνια να έχει μπεί ένα μονωτικό , που προφανώς δεν μπήκε .
Αρα το πρόβλημα σου λύνεται με την εξωτερική θερμομόνωση της πιλοτής και εδώ αν θέλεις να τους σπάσεις και αντέχεις την γκρίνια σου ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό . Διότι η εξωτερική μόνωση του κτιρίου είναι κοινόκτητη και έτσι μπορείς να ζητήσεις να την πληρώσουν όλοι ....
Τα μάρμαρα πράγματι έχουν ακριβύνει υπερβολικά , γιατί γενικά σαν χώρα έχουμε πολύ καλά μάρμαρα . Ετσι οι πρώτες ποιότητες πωλούνται πανάκριβα στο εξωτερικό και εδώ έρχονται οι δευτερότριτες , οι οποίες πωλούνται επίσης ακριβά , αφού δεν υπάρχει προσφορά . Το είδα τώρα που έβαλα την σκάλα της οικοδομής , που τα πλήρωσα ακριβά . Μου έλεγε ο μαρμαράς , ότι αρχίζουν και βάζουν σε πολυκατοικίες πλακάκι στην σκάλα ακριβώς για αυτό το κόστος .
Στο εσωτερικό όμως των σπιτιών , τα μάρμαρα στην Ελλάδα δεν έχουν ζήτηση . Αφ΄ ενός γιατί είναι κρύα επιφάνεια , αφ΄ ετέρου γιατί είναι πολύ ακριβά , δεν έχουν ενιαία εμφάνιση , αλλά είναι και ευαίσθητα σε κάποια υλικά που θα πέσουν πάνω τους και μπορεί να λεκιάσουν και η διαδικασία του τριψίματος είναι δύσκολη και βγάζει βρωμιά , έντονη μυρωδιά και πολλά ακόμα .
Στο θέμα των πατωμάτων , αν δεν πάμε πλέον στο κλασσικό καρφωτό πάτωμε έχουμε το προγυαλισμένο , το οποίο παίρνει 2-3 τριψίματα , αλλά εγώ προσωπικά το θεωρώ υπερβολικά ακριβό για αυτό που είναι , αφού ακουμπάει το κόστος του καρφωτού χωρίς να έχει τα πλεονεκτήματα του σε βάθος χρόνου και η λύση του λαμινέιτ που έχει πολλές τιμές να επιλέξεις , μπαίνει εύκολα και αντικαθίσταται εύκολα χωρίς μπελάδες για το σπίτι .
-
Αν ήταν εύκολο φίλε xenos θα το είχα κάνει χθες! Έφερα μάστορα στο σπίτι και μου τα παρουσίασε όλα βουνό. Η διαδικασία από ότι έλεγε είναι χρονοβόρα, κοστοβόρα και θέλει πολύ δουλειά κάτω από το ξύλινο δάπεδο λόγω του κενού (30 εκατοστά min) που υπάρχει με το τσιμέντο. Επίσης επειδή κατοικείται το σπίτι, δυσκολεύει ακόμη περισσότερο γιατί δεν αφορά καθαρές εργασίες. Το σπίτι θα γίνει μαύρο χάλι και θα θέλει και άλλες εργασίες μετά. Από ότι έλεγε αυτά γίνονται στην διαδικασία γενικής ανακαίνισης της οικίας.
Ακόμη και αυτός μου είπε ότι είναι ποιο εύκολο να μετακομίσω μόνιμα αλλού.
α! και δεν ήθελε να αναλάβει τέτοια εργασία! Του φάνηκε βουνό!...
-
Αρα το πρόβλημα σου λύνεται με την εξωτερική θερμομόνωση της πιλοτής και εδώ αν θέλεις να τους σπάσεις και αντέχεις την γκρίνια σου ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό . Διότι η εξωτερική μόνωση του κτιρίου είναι κοινόκτητη και έτσι μπορείς να ζητήσεις να την πληρώσουν όλοι ....
Το οποίο φυσικά δεν παίζει σαν σενάριο...
-
Το ξέρω ότι δεν παίζει ως σενάριο . Απλά το είπα για να τους πειράξεις ...
Γιατί έχει 30 εκ κενό κάτω από τα πατώματα ? Πως το μέτρησες αυτό ? Η μόνη περίπτωση είναι μία στραβή λογική των ανεστραμμένων δοκαριών της πιλοτής , αλλά κάτι τέτοια γίνονταν το 70 και λίγο το 80 . Δεν είναι τόσο παλιό .
Αν όμως έχεις τέτοιο κενό , να δείς με μία εταιρεία μονώσεων , μήπως μπορεί να ρίξει υγρή μόνωση στο κενό , ανοίγοντας 1-2 τρύπες ανά δωμάτιο που μπορούν να καλυφθούν κάπως μετά .
Εντιτ
Μην δεις εταιρεία μονώσεων , μίλησα με τους δικούς μου και μου είπαν ότι δεν γίνεται χυτό , γιατί είναι ανθυγιεινό .
Οπότε είτε ξήλωμα , είτε από κάτω που είναι και το πιο εύκολο κατασκευαστικά και θα καλύψεις όλη την πλάκα σου .
-
Φίλε ευχαριστώ. Αλλά δεν πρόκειται να μπω σε τέτοιες διαδικασίες. Αν ήμουν συνταξιούχος και έμενα αλλού ίσως να τα έκανα για να περνά η ώρα μου. Εγώ αδυνατώ να ασχοληθώ με τέτοια πράγματα.
-
Προφανώς ο μάστορας που έφερες είτε είναι τεμπέλης είτε δεν ξέρει είτε δεν θέλει να ασχοληθεί (ή δεν θα βγάλει πολλά). Σίγουρα θα υπάρχουν λύσεις που δεν γνωρίζουμε οι έξω από τον κλάδο.
30εκ κενό; Το μέτρησε ή είπε ένα νούμερο έτσι στον αέρα;
-
Φίλε τα δωμάτια τα λουστράρισα, έφερα ξυλοπατωματζίδες, τα είδαν, μου είπαν ακριβώς τι πατώματα είναι, αν είναι καλοσυντηρημένα, ποιότητα ξύλου και πολλές άλλες πληροφορίες. Δεν μπήκα στο σπίτι έτσι. Τα έφτιαξα τα πατώματα (λουστράρισμα και συντήρηση).
Μετά την μετακόμιση διαπίστωσα ότι κάτι δεν πάει καλά και έφερα και άλλον μάστορα που ασχολείται με πλακάκια. Τι άλλο να κάνω;
Αν κάποιος εδώ μέσα ξέρει ποια είναι η διαδικασία και γνωρίζει ας μας διαφωτίσει.
Ωστόσο η δυσκολία είναι ότι στο σπίτι κατοικώ. Δεν είναι τόσο απλό να γίνουν αυτές οι εργασίες μέσα στο σπίτι εφόσον κατοικώ.
-
Θεωρητικά κάτι τέτοιο πρέπει να γίνει: https://www.thrakon.gr/application/allagi-dapedou-apo-patoma-se-plakidio/
το οποίο δεν φαίνεται να είναι μία απλή υπόθεση.
-
Criu εντάξει λόγω αισθητικής βάζουν μάρμαρο στα σκαλιά, εργονομικά όμως δεν είναι λάθος, κάτι που γλιστράει τόσο πολύ;
-
Εργονομικά βάζεις μάρμαρο στα σκαλιά που έχει ενιαία επιφάνεια χωρίς αρμούς κάθε σκαλοπάτι .
Δεν γυαλίζεται τόσο πολύ για να γλιστράει . Εκτός αν πέσει νερό και το πατήσεις...
Η μπανανόφλουδα...
-
Ουτε μαρμαρα ουτε τιποτα. οριστε πατωμα.
-
Όμορφο αλλά κάτι μου λέει πως σε λίγα χρόνια η εμφάνιση αυτού του πατώματος θα προσφέρεται για να αρχίσει η Always 'με φτερά' να βγάζει καρπέτες...
Άσε που υποτίθεται ψάχνουμε για υλικά φιλικά στο περιβάλλον (και με αίσθηση 'σπιτικού'), τί δηλαδή, μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα αγοράζουμε οι 'Οικολόγοι'...
-
Εχω δει μαρμαρα στο εξωτερικο, τα εχουν βαλει πριν 20-30 χρονια και ειναι σαν να τα εβαλαν εχτες. Μιλαμε για εμπορικους χωρους και γραφεια/κτηρια πανεπιστημιων. Η διαφορα ειναι οτι καθε βραδυ τα καθαριζουν με μηχανημα.
Αντιθετα πλακακια στους ιδιους χωρους πολλες φορες ραγιζουν μετα απο χρονια.
Στο διαμερισμα μου εχω μαρμαρα. Εχουν ποτισει σε αρκετα σημεια δυστυχως αλλα γειτονας που τα γυαλισε με μηχανημα μου ειπε οτι καθαριζουν οποτε θα το κανω σε καποια στιγμη.
Και τελεια να μην ειναι δεν βλεπω το λογο να τα αλλαξω, ασε που ειναι μεγαλη δουλεια. Το πατωμα απο ξυλο το πολυ να το βγαλω και να το ξαναβαλω αν εχει πολλους τριγμους. Λογικα με καλη τοποθετηση δεν θα εχει θεμα.
-
Ρε παιδιά, αυτά τα σώματα θέρμανσης που έχει ένα σπίτι τι στην ευχή είναι; Από ότι κατάλαβα συνδέονται σε πρίζα. Αν και δεν είμαι σίγουρος.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!