-
Έχω ηλιακό από το 1980, έχω στο μπάνιο και ένα ηλεκτρικό ταχυθερμοσίφωνα Αγγλικό TRITON 7KW και αυτό από το 1980, τον ανοίγεις και έχεις άμεσα ζεστό νερό καταναλώνοντας κλάσμα των 7KW για ένα γρήγορο λούσιμο, για νερό για ξύρισμα κλπ βιαστικά θεματάκια που χρειάζεσαι γρήγορα ζεστό ή καυτό νερό, τον ηλιακό τον έχω αλλάξει 3 φορές, το TRITON χρειάστηκε μια φορά ανταλλακτική φούσκα, τον ηλιακό δεν τον έχω συνδέσει στο ρεύμα, αλλά έχει σερπατίνα με τα νερά του καλοριφέρ.
Η θέρμανση είναι με πετρέλαιο, σκέφτομαι ίσως του χρόνου μετατρέψω τον καυστήρα σε pellet, τώρα καίω κάτι λιγότερο από 1000 λίτρα, όλα τα τζάμια είναι διπλά από το 1981, μόνωση στην ταράτσα με αφρομπετόν από το 1985 και τα επόμενα χρόνια έχω βάλει από πάνω hyperdesmo και ησύχασα, πρίν είχα άλλα μονωτικά και κάθε χρόνο έκανα ένα πασάλειμα, οι τοίχοι εσωτερικά έχουν μπλέ φελιζόλ, έχω φτιάξει και χτιστό τζάκι, τα προηγούμενα χρόνια που τα παιδιά ήταν μικρά το ανάβαμε αρκετά, τώρα που έφυγαν και πάνε κι έρχονται το ανάβουμε μόνο τις γιορτές που μαζευόμαστε.
Παρένθεση άχρηστης πληροφορίας για τα τζάμια τώρα,
με τον κουμπάρο μου είχαμε φέρει στην Ελλάδα το 1978 τα πρώτα μηχανήματα και υλικά για τα διπλά τζάμια με Butil, την μαύρη θερμοπλαστική κόλλα συγκόλλησης, τα διάτρητα αλουμινένια πηχάκια ανάμεσα που γέμιζαν με πυριτικά άλατα για την απορρόφηση της υγρασίας κατά την συγκόλληση, φέραμε και πλυντήρια τζαμιών, τα μηχανήματα της κόλλας ήταν της Γερμανικής Meltex, είχα εκπαιδευτεί στη Γερμανία, στο Luneburg, εκεί πήγαινα μια φορά το μήνα γιατί της ίδιας εταιρίας ήταν και τα μηχανήματα που είχαμε δώσει στα 3 εργοστάσια που τότε ξεκίνησαν στην Ελλάδα να φτιάχνουν σερβιέτες και πάνες βρακάκι, η κόλλα και αυτή Γερμανική της LW Fuller με την οποία συνεργαζόμαστε και φέρναμε τις κόλλες για τις σερβιέτες, τα πηχάκια, τα πυριτικά άλατα γι ατα τζάμια όλα Γερμανικά, είχα στήσει μηχανήματα σε όλη την Ελλάδα, είμαστε εκείνα τα χρόνια οι πρωτοπόροι στους κλάδους αυτούς μέχρι τότε μόνο ο Βλαβιανός έφτιαχνε διπλά μονωτικά τζάμια με σιλικόνη, το πρόβλημα ήταν ότι η σιλικόνη ήθελε μια ημέρα να πολυμεριστεί για να μπορείς να τα μετακινήσεις οπότε έπρεπε να έχεις πολλούς πάγκους και μεγάλο χώρο, σε αντίθεση με το butil που έβαζες στα πηχάκια ταινία διπλής όψης 4mm κολλούσες τα τζάμια και τα στεγανωποιούσες / κολλούσες με την θερμοπλαστική κόλλα, αυτή έλλιωνε στους 190c, το μηχάνημα ήταν μια θερμαινόμενη πρέσα που έλιωνε την κόλλα και με εμβολοφόρο αντλία την προωθούσε μέσω μια θερμαινόμενης σωλήνας στο επίσης θερμαινόμενο πιστόλι για να εφαρμόζεται στην σωστή θερμοκρασία.
-
Ο νέος εργολάβος/μηχανικός προτείνει να μπει μια Α/Θ για Ψ/Θ και μια μικρότερη Α/Θ μόνο για ΖΝΧ γιατι λέει (μαζί με τον υδραυλικό του) πως θα έχω καταπονηση και ασκοπη καταναλωση την Ανοιξη/Φθινοπωρο όταν δε δουλευει η Α/Θ για Ψ/Θ να αναβει απλά για να ζεστανει νερό. Αυτή τη λύση δεν την έχω ξανα ακούσει. Εσας, πέρα από το κόστος πως σας φάινεται;
Μήπως πάμε σε μια υπερβολή? Που το πρόβλημα να τοποθετήσεις π.χ. μια α/θ για ψύξη και θέρμανση ΚΑΙ να σου δίνει και ΖΝΧ τουλάχιστον το χειμώνα (=5,5 μηνάκια) και το υπόλοιπο διάστημα να βάζεις ρεύμα?
Ήτοι, η α/θ συνδέεται με ένα μπόιλερ διπλής ενέργειας όπου φτιάχνει ΖΝΧ είτε με την α/θ, είτε με αντιστάσεις?
Ή στο φινάλε (ή μήπως ΚΑΤΑΡΧΗΝ) μια α/θ μόνο για ψύξη και θέρμανση, και , ανεξάρτητα από αυτή, ένας πατροπαράδοτος ηλεκτρικός θερμοσίφωνας των 150 ευρώ σε ένα πατάρι ή την αποθήκη να φτιάχνει ΖΝΧ όπως γίνεται σε εκατομμύρια νοικοκυριά εδώ και δεκαετίες?
You can't beat simplicity.+_
-
@ cruiser, Δεν έχεις άδικο για τον Μ/Μ απλά στη συνάντηση ήταν μόνο Εργολάβος-Π/Μ και Υδραυλικός. Ο Ε-Π/Μ θα μιλήσει με τον Μ/Μ τους γι'αυτό το θέμα. Απλά επειδή έπεσε αυτή η ιδέα, και ίσως να μου ετοιμάσουν προσφορά με αυτή, θα ήθελα να έχω μια ιδεά είτε να την δεχτώ ή να την αντικρούσω.
Ηλιακό, δε θέλω να βάλω γιατί και γενικά μου έιπαν και ο προηγουμενος Μ/Μ και ο Ε-Π/Μ και εδώ γράφτηκε οτι θα πρέπει το καλοκαίρι να καλύπτεται. Επειδή οικογενειακώς θα ζουμε αρχικα 50-50 Ελλάδα (όχι το καλοκαίρι μάλλον) και μετά πληρη επιστροφή εξωτερικό, δε θέλω να έχω θέματα, υποχρεώσεις να καλύπτω κλπ.@ 21 Quadra, Τον ταχθυερμοσύφωνα τον βρήκα και εγω σα λύση και τους το είπα αλλά μου λένε θα καίει τα μανα του και το πατέρα του. Και επειδή δουλευουμε από το σπίτι (προ ιου κατάσταση), λένε θα καίμε ακόμα πιο πολύ.
Απο κλασσικό ηλ. θερμοσύφωνα για ΖΧΝ στη κουζίνα, στο μπάνιο, θα καιει πιο πολύ;@ dstou, Αυτό σκέφτομαι και εγώ οτι μοιαζει πολύ πολύπλοκο. Και οπως λες, το χειμωνα πχ να εχω 2 αντλιες να δουλευουν για Θ και ΖΧΝ αντίσοιχα.. Δεν έχει λογική.
Τον Ηλεκ./ Θερμ. ομως θα πρέπει όμως να τον αναβοσβήνω όλη την ώρα ή να τον έχω συνέχεια ανοιχτό (ασφάλεια; κόστος) για να έχω ΖΧΝ;Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις/παρατηρήσεις
-
Όσο πιο πολύ ζεστό νερό καταναλώνεις ή θέλεις να γεμίζεις την μπανιέρα νερό μέχρι επάνω, τόσο συμφέρει ο ηλιακός και το φυσικό αέριο, όσο το λιγότερο, τόσο παίρνει προβάδισμα ο ταχυθερμοσίφωνας. Κάπου στη μέση είναι ο κλασσικός καταφρονεμένος ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. Ο οποίος όμως αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει λόγω της απλότητάς του, του αστείου κόστους του, του γεγονότος ότι μένει μέσα στο σπίτι και κοντά στην κατανάλωση έτσι δεν έχει πρόσθετες σωληνώσεις, μονώσεις και απώλειες που έχει ένας π.χ. ηλιακός στην ανεμοδαρμένη ταράτσα, αλλά και της ευκολίας επισκευής ή αντικατάστασής του. Χάλασε μετά από π.χ. 15 χρόνια? Ο υδραυλικός της γειτονιάς θα στον φτιάξει ή θα στον αλλάξει την ίδια μέρα και ΚΛΑΙΝ για άλλα 15! Beat that heat pump!
Το πως θα τον δουλέψει κάποιος, ή τι χωρητικότητα θα έχει σε λίτρα, είναι θέμα προσωπικό, δεν μπαίνει σε καλούπια εύκολα. Μια εύκολη λύση είναι η κάτωθι: Τον ανάβεις κάθε μέρα τις ώρες του νυχτερινού, αν έχεις, και τον κλείνεις εσύ μετά από κάμποση ώρα. Πόση ώρα? Εξαρτάται αν έχει μέσα χλιαρό νερό από την προηγούμενη, ή όχι, πόσα άτομα είναι εκείνη την στιγμή στο σπίτι, κ.α. που θα βρει ο νοικοκύρης με τον καιρό.
Μία άλλη λύση, ακόμη πιο εύκολη, είναι να βάλεις ένα ρελέ ισχύος με ένα χρονικό, και να τον ανάβεις εσύ αλλά να κλείνει μόνος του μετά από προκαθορισμένο χρόνο. Έτσι έχεις λιγότερη έννοια αφού δεν τον κλείνεις, αλλά και δεν κινδυνεύεις να τον ξεχάσεις αναμμένο αφού θα κλείσει μόνος του όταν τελειώσει ο προκαθορισμένος χρόνος. Στο τσακίρ κέφι του βάζεις και έναν προγραμματιστή και δεν ασχολείσαι καν, ανάβει και κλείνει μόνος του κάθε μέρα την ίδια ώρα. Τό'φαγες το νερό και θέλεις κι'άλλο? Κανένα πρόβλημα, τον ανάβεις εσύ εκ νέου.
Π.χ.
Έξυπνος αναλογικός χρονοδιακόπτης θερμοσίφωνα V-timer με ρελέ - Ηλιακοί Θερμοσίφωνες - Ηλιακά Συστήματα | ILIOSAK.gr
Έξυπνος ψηφιακός χρονοδιακόπτης θερμοσίφωνα V-timer με ρελέ - Ηλιακοί Θερμοσίφωνες - Ηλιακά Συστήματα | ILIOSAK.gr
-
Πλημμυρίζει η κουζίνα μου με νερά από τον νεροχύτη, τι πρέπει να κάνω?
-
dstou σε ευχαριστώ για την αναλυτική παράθεση πληροφοριών, όπως και για την ιδεά του ρελέ. Θα τα έχω πραγματικά υπ'οψη μου.
Παντως μπανιερες δε γεμίζουμε. Κανουμε μονο ντους καθε μέρα και πιατα στο χέρι .
Ερώτηση πάντως αν τελικά βάλω Α/Θ για Ψ/Θ/ΖΝΧ, ανοιξη, φθινόπωρο όταν δεν έχουμε Ψ/Θ, και απλά λειτουργώ την Α/Θ για ΖΝΧ μόνο (ακόμα και για να πλυνω 2-3 πιάτα, ή ενα γρήγορο ντους), το πρόβλημα ειναι η κατανάλωση (γιατι θα λειτουργει η Α/Θ stand by) ή θα ταλαιπωρείται άσκοπα άρα θα έχει μικρότερο χρόνο ζωης; -
Ζήτα από τον σντιπροσωπο να σου εξηγήσει πως είνσι ρυθμιδμένο να δουλεύει στις α/θ που φέρνει,το δικό του σύστημα.Υπάρχουν διαφορές ανά μάρκα,καθώς και διάφορες δυνατότητες ρύθμισης.
-
Να φωνάξεις τον υδραυλικό!
-
Asep wrote:
+1 ...
Επίσης ο alejandro να αγοράσει ένα πλυντήριο πιάτων
-
Asep wrote:
Μένει σπίτι ο υδραυλικός, το έλυσα τελικά το πρόβλημα με tuboflo.
-
Επίσης ο alejandro να αγοράσει ένα πλυντήριο πιάτων
Χεχε... έχω παιδικά τραύματα με το μηχάνημα. Γενικά προτιμώ να πλένω τα πιάτα αμέσως και να ξερω ειναι καθαρά/σταγνά από το να τα βαζω βρώμικα μέσα, ίσως να περιμενω και 1-2 μερες να γεμισει το πλυντηριο και μετα να τα βγαζω..
Πάντως πρόβλεψη για το μέλλον θα υπάρχει για ενα στενό πλυντήριο. -
Πω εισαι γιαπωνι κανονικο
-
Πω εισαι γιαπωνι κανονικο
そうですね!Αυτη τη στιγμη μαλιστα ψαχνω εικόνες-αναφορας για τη παπουτσοθηκη στην είσοδο. Αν είχαμε χωρο θα καναμε και κατι σα καρεκλάκι-παγκο.
-
https://www.livinginashoebox.com/14-great-ways-to-store-your-shoes/
Θυμαμαι ειχατε χωρο προς τα δεξια απο την εισοδο στο σχεδιο που εβαλες εδω στο forum
Οποτε ενα τετοιο θα ταν τελειο
Ειναι και τζαπανοειδες
-
Σωστά θυμάσαι! Η 1η φωτό ειναι ενδιαφέρουσα απλά δεν εχει ο χωρος το βάθος και μήκος για κάτι τέτοιο. Θα πάμε σε κατι κλειστό για να μην ειναι ολα πρωτο τραπέζι πίστα. Καλά, ασε που κανονικά θα θέλαμε βασικα ο διάδρομος- εισοδος να ειναι 1 σκαλί κάτω ωστε να μην ορμας με τα παπουτσια μέσα αλλά να σου 'κοβει' τη φόρα.
Αυτα στη μονοκατοικία στο Τοκυο μια μέρα.... (ή Κυοτο) χεχεχεχε -
Ερώτηση για όποιον γνωρίζει: Πολυκατοικία στα βορειανατολικά προάστια κατασκευής 1988-1989 (άδεια 1988) τι είδους μόνωση να έχει μεταξύ των εξωτερικών τοίχων; 5cm, 3cm ή κάτι άλλο;
-
Φελιζόλ 3 συνήθως , σπανίως 5 , αν είναι πολύ πολύ βόρεια προάστια . Σε δοκάρια - κολώνες μάλλον δεν θα έχει μόνωση , συχνά αυτά ήταν εμφανές μπετόν και θα το βλέπεις .
-
Στην φωτια ποιο ειναι καλυτερο;
Αυτα τα 3d panel τοιχου με ποιο κατασκευαζονται. Με φελιζολ;
-
Φελιζόλ λένε στην πιάτσα την διογκωμένη πολυστερίνη (συνήθως λευκή μόνωση, όχι ομογενοποιημένη, αλλά πολλά μικρά μπαλάκια). Dow λένε στην πιάτσα τις εξηλασμένες πολυστερίνες (συχνά γαλάζιου χρώματος και ομογενοποιημένες ως σύσταση). Και οι δύο κάνουν εξίσου καλή δουλειά, αλλά το φελιζόλ πολυμερίζεται και διαλύεται σε πολύ μικρά μπαλάκια αν στην κατασκευή του δεν έχει ακολουθηθεί η σωστή μεθοδολογία.
-
Παλιά είχαμε μόνο τα φελιζόλ και μάλιστα μόνο με 10 κιλά βάρος το κυβικό . Μετά βγήκαν βαρύτερα , τα οποία είναι κοντά στην εξηλασμένη , το ίδιο σκληρά δεν τρίβονται κλπ .
Τώρα έχουν βγει και νεώτερα .
Συχνά οι διαφορές είναι μικρές και οι τιμές δυσανάλογα ακριβές για τις διαφορές αυτές και οφείλονται κυρίως στην διαφήμιση .
Το σπίτι του 2009 , δεν έχει καμία σχέση με ένα σπίτι του 1989 ως προς την μόνωση , όπως και εκείνο του 1989 σε σχέση με ένα του 1969 .
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!