-
προφανως με τετοια ποσοστα ατομικου ρηαλ εστέιτ οι πλειστηριασμοι ειναι ελαχιστος παραγοντας εππηρεασμου, κατι σαν γεματο ή αδειο ρεζερβουαρ στο 0-100
-
H Eλλάδα είναι γεμάτη εξυπνάκηδες . Θέλουν να χτυπάει το κράτος τους ιδιοκτήτες όταν θέλουν να αγοράσουν για να αγοράσουν χαμηλά και μετά να τους χαιδεύει όταν έχουν αγοράσει .
Είναι πολλοί που περίμεναν να τους πάρει τηλέφωνο η Κα Κρίση και να τους πει , αγοράστε τώρα . Δεν τους πήρε όμως και οι τιμές πέρασαν τον πάτο και άρχισαν να ανεβαίνουν . Και τώρα τους φταίνε όλα . Οι τράπεζες που δεν βγάζουν στο σφυρί τα ακίνητα , γιατί έτσι θα πουν στον άλλο που δεν χρωστάει να κατεβάσει την τιμή .
Γενικά έχουμε πολλά έξυπνα πουλιά στην χώρα ... Μόνο που πάντα πιάνονται από την μύτη ...
-
Storm wrote:
Σε μία άλλη εποχή οι νέοι από 18ετών μέχρι 35ετών θα είχαν επαναστατήσει. Θα είχαν μπουκάρει στη βουλή και θα τα είχαν κάνει όλα λίμπα.
Και είσαι βέβαιος ότι αν οι νέοι 'είχαν μπουκάρει στη βουλή και τα είχαν κάνει όλα λίμπα', ο μέσος ιδιοκτήτης θα έριχνε το ενοίκιο στο διαμέρισμα του;
Αναφέρθηκα σε μία άλλη εποχή, όχι στη σημερινή.
-
Criu, το ίδιο γίνονταν και όταν οι τιμές είχαν πιάσει πάτο....ερχόταν ο τύπος να πάρει σπίτι 100 χιλιάδων με 60 (185 τμ κατασκευής του 2010) γιατί 'με τους πλειστηριασμούς θα γεμίσει ο τόπος σπίτια'.... το 2016 αυτό....Ε,ακόμα χωρίς σπίτι είναι....περιμένει να ανοίξουν οι πλειστηριασμοί....
-
Πες του έξυπνου πόσο έχει φτωχύνει από τα ενοίκια που έχει πληρώσει 4 χρόνια τώρα και να ψάξει σε φτηνότερες περιοχές , γιατί οι έξυπνοι , την πληρώνουν .
-
Λες να μην του έχω πει?
Και αυτό ήταν απλά ένα παράδειγμα....έχω ακούσει το ίδιο επιχείρημα τόσες φορές που πλέον δεν ασχολούμαι.
-
Να σε ρωτήσω κάτι . Κυκλοφορεί κάποια φήμη για τα χρήματα , γιατί απόψε με πήραν 3 άτομα τηλέφωνο για διαμέρισμα . 1 μεσίτης και 2 ιδιώτες . Και πριν 2 μέρες άλλος ιδιώτης με είχε πάρει και άλλος μέσα στην περασμένη εβδομάδα .
Συνήθως όταν σκάνε έτσι , κυκλοφορούν διάφορες φήμες , ή είναι απλά η ανασφάλεια λόγω του ιου ?
-
Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι,ειλικρινά. Αυτό που παρατηρώ είναι ότι η αγορά λειτουργεί με την προ ιού κεκτημένη ταχύτητα. Μέχρι και Μ.Σάββατο με πήραν τηλέφωνο ενώ τις τελευταίες μέρες είχα κλήση από Τυνησία (!!),Κύπρο και ΗΑΕ. Περιμένουν ποτέ θα ανοίξουν οι πτήσεις για να έρθουν. Κλήσεις από νόμους της Β.Ελλάδας είναι καθημερινές αλλά ούτε αυτοί μπορούν να έρθουν....οπότε περιμένουμε. Δεν ξέρω τι γίνεται κάτω αλλά εδώ η δουλειά έχει πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες.
Με έβαλες σε υποψίες....για κάτσε να το ψάξω λίγο.....
-
Το λέω γιατί εμένα με παίρνουν από την ταμπέλα , περνώντας έξω από την οικοδομή που δεν είναι και σε κεντρικό δρόμο .
-
Μπορεί να είναι και τυχαίο....ο κόσμος γυρνάει και ψάχνει και μόνος του....άνοιξε και ο καιρός....
-
Καλημέρα, πάντως εγώ ένα διαμέρισμα που έχω σταμπάρει εδώ κ 1 χρόνο, το οποίο πωλείται σε νορμάλ τιμή, σε καλό σημείο, δεν έχει αλλάξει κάτι. Επίσης, στην χρυσή ευκαιρία, τις ίδιες αγγελίες βλέπω... οι συναλλαγές γινόντουσαν κυρίως σε διαμερίσματα με airbnb ή σε προνομιακές περιοχές με χρυσή βίζα κτλ...οι έλληνες δεν αγόραζαν εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, καθώς πρόσβαση σε δάνεια οι περισσότεροι δεν έχουν. Δεν νομίζω να πιστεύει κανένας πως διαθέτουν πολλοί Έλληνες ρευστότητα για αγορά cash
-
Οι πωλήσεις που γίνονται αφορούν όλες τις περιπτώσεις . Και Ελληνες και ξένους και μετρητά και με δάνειο . Με αργούς ρυθμούς βέβαια .Οσο για τις αγγελίες αν είναι από μεσίτες πρέπει να τους πάρει ο πωλητής τηλέφωνο να τους πει ότι πουλήθηκε και ίσως το κατεβάσουν , αν δεν το αφήσουν για κράχτη . Των ιδιωτών ανανεώνονται κάθε δύο μήνες .
Αυτό που έχεις σταμπάρει , γιατί δεν του κάνεις πρόταση ?
-
Αυτό που έχεις σταμπάρει , γιατί δεν του κάνεις πρόταση ?
Θα πρέπει πρώτα να πουλήσω το πατρικό μου, για να πάρω cashαδούρα, κ μετά να πληρώσω την διαφορά που θα προκύψει, ευελπιστώ οτι θα ρήξει λίγο τη τιμή...
-
Αν βλέπεις ένα ακίνητο σε καλό σημείο και σε σωστή τιμή και δεν έχει πουληθεί τόσο καιρό πιθανόν να υπάρχουν αλλά θέματα....νομικά,κληρονομικά,δύστροπος πωλητής κλπ. Μάθε πρώτα αν είναι διαθέσιμο και δεν το έχουν αφήσει απλά για clickbait.
-
#asheton
το σ/κ που επερασε ειχα συνεργειο να τελειωσει κατι εκκρεμοτητες που εμειναν απο πριν τον κορωνη.
ηρθε λοιπον και ο μηχανικος, φιλος μου, λεφτ προφανως αν και προσφατως αναχωρημενος απο #alexis_brothel, θα σας πω την ιστορια μετα απο χρονια καθοτι σχετιζομενος συγγενικα με ας πουμε υψηλα προσωπα. ειναι φιλαρακι απο παλια. και μπροστα μου δεν μιλησε ποτες ζαίικα. μαζι με εταιρο μηχανικο της περιοχης. επισης παλαιο φιλαρακι, πρασινο. αμφοτεροι κατασκευαστες, ειδικα τη χρυση εποχη, με 10+ πολυκατοικιες εκαστος, σχεδον πουλημενες οποτε την εβγαλαν καθαρη. πιασαμε την κουβεντουλα αν επεσαν οι τιμες κατα την κριση. ή οχι. και τη παλια και του κορωνη. ειχαν την αποψη οτι επεσαν ελαφρως. μου προσδιορισαν τη μεση τιμη στα 1900-2100 στο περιστερι. ως γατος και εχοντας ψαξει απειρα για σπιτι, θεωρησα οτι οι τιμες ειναι 400 ευρω κατω τουλαχιστον. αρχισαν να μου φερνουν παραδειγματα απο διαμερισματα που ειχαν πουληθει. ολα συγκεκριμενης κατασκευαστικης εταιρειας, ηταν αυτη που καταφερε μεσα στη κριση να χτιζει μεγαθηρια και να πουλαει. για την πληροφορηση τους χρησιμοποιουσαν μεσιτες και προσποιηση στο τηλεφωνο στον κατασκευαστη οτι ενδιαφεροντουσαν. πλην ομως και στα 2 αυτα μεγαθηρια που μου εφεραν παραδειγμα, με 1.9 τον 1ο και 2.4 τον εκτο, ετυχε να εχουν αγορασει διαμερισμα 4 απο το προσωπικο μου, καποια 85 και καποια 106 τετραγωνικων αφου τα θηρια ειχαν ελαχιστα διαφορετικα διαμερισματα, αυτα ειναι το πιο εμπορικα μεγεθη της περιοχης. βασικα ο ενας τραβηξε τον αλλο, ειναι και πολυ κοντα στην εταιρεια και στο μετρο και σε ανοιχτη-καλη περιοχη, φιλικων λεγεται ο δρομος και η μια ειναι κοντα στο μελι αττικη ή αλλη λιγο παραπανω απο το δρομο αυτο. οι 2 σε 2ο, ενας σε τεταρτο και ενας σε πεμπτο. με 1450 το τετραγωνικο ο ενας στον 2ο στα μπετα, 1550 ο αλλος τελειωμενο, 1650 στον τεταρτο και το ιδιο και στον πεμπτο. τα παιδια τα εχω βοηθησει οσο επαιρνε και παραπανω οποτε περιπου γνωριζα, τους πηραμε και τηλεφωνα. δυσκολο να το χωνεψουν, εχουν ενα-δυο ο καθενας 80αρια απουλητα. φοβαμαι οτι ενας παραγοντας σημαντικος διαμορφωσης τιμης ειναι και αυτη η λανθασμενη αντιληψη των κατασκευαστων που σωθηκαν περι τιμολογησης οπως τα παλια-καλα χρονια. ενα μειον 15-20% σιγουρα διορθωθηκε τιμολογιακα.
-
Αν βλέπεις ένα ακίνητο σε καλό σημείο και σε σωστή τιμή και δεν έχει πουληθεί τόσο καιρό πιθανόν να υπάρχουν αλλά θέματα....νομικά,κληρονομικά,δύστροπος πωλητής κλπ. Μάθε πρώτα αν είναι διαθέσιμο και δεν το έχουν αφήσει απλά για clickbait.
Αυτό ειναι . Επειδή μένω στην ίδια περιοχή, γνωρίζω ακριβώς που ειναι η πολυκατοικία κ έχω πάει κ το έχω δει απέξω, αρα ουσιαστικά μπορώ να παρακάμψω κ τον μεσίτη, εφόσον ρωτήσω κάποιον από την πολυκατοικία να μου δώσει το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν φυσικά τα θέματα που αναφέρεις, ειναι μία πιθανότητα.
-
Έχω να παρατηρήσω ότι πλέον βλέπω όλο και περισσότερες καινούριες πολυκατοικίες να χτίζονται, οπότε κάτι λέει αυτό.
-
Προφανώς δεν γνωρίζω επαρκώς τις τρέχουσες τιμές της περιοχής αν και μέχρι το 2007 είχα δικό μου σπίτι στον Περισσό. Κάποια στοιχεία της αγγελίας μου έκαναν εντύπωση αλλά δεν θέλω να επεκταθώ δημοσίως. Πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις τα καθαρά τετραγωνικά.
-
Πρέπει οπωσδήποτε να μάθεις τα καθαρά τετραγωνικά.
Από όσο καταλαβαίνω αναφέρεσαι σε ημιυπαίθριο. πολυ πιθανόν, δεν γνωρίζω.
-
Αυτό που κυρίως χτυπάει περίεργα στην αγγελία είναι τα 100 τετραγωνικά για δύο υπνοδωμάτια. Στη Νέα Φιλαδέλφεια ένας κατασκευαστής θα έβγαζε 3 υπνοδωμάτια στα ίδια τετραγωνικά. Ακόμη όμως κι αν για κάποιους λόγους (π.χ. 'δύσκολο' σχήμα του οικοπέδου, απαίτηση του προηγούμενου αγοραστή κτλ) έβγαζε μόνο δύο υπνοδωμάτια, η επιλογή αυτή θα είχε θετικό αντίκτυπο στους υπόλοιπους χώρους (σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα, δεύτερο WC). Από τις φωτογραφίες όμως που βλέπουμε δεν φαίνεται κάποια τέτοια 'άπλα' και όλα 'φωνάζουν' για τριάρι (2 υπνοδωμάτια δηλαδή) των 75-80 περιπου τετραγωνικών ή τεσσάρι (3 υπνοδωμάτια) των 100 τετραγωνικών.
Επίσης γενικά είναι πολύ κακές οι φωτογραφίες (να χeσω τον επαγγελματισμό του μεσίτη) και ελλειπείς, με πιο περίεργη την έλλειψη φωτογραφιών από τα υπνοδωμάτια.
Τακτοποιημένοι ημιυπαίθριοι εννοείται ότι εμπορικά προσμετρώνται στα συνολικά τετραγωνικά του διαμερίσματος. Εδώ συνυπολογίζονταν τότε που ήταν τελείως παράνομοι... Και βεβαίως αν είχε κάποιον κλειστό ημιυπαίθριο ως υπνοδωμάτιο, θα τον μετρούσε και στον αριθμό των υπνοδωματίων.
Συμπέρασμα: Είτε τα τετραγωνικά του διαμερίσματος δεν είναι 100 (αλλά έχουν προστεθεί στα πραγματικά τετραγωνικά αποθήκη, γκαράζ, εξώστες, αναλογία κοινοχρήστων ή ότι άλλη διαστροφή μπορεί να έχει κατεβάσει το μυαλό του μεσίτη) είτε ο μεσίτης έχει κάνει πολύ κακά ή πρόχειρα τη δουλειά του. Πιθανώς και τα δύο μαζί.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!