-
Μιας και πιάσαμε τη συζήτηση των φθηνών ξύλινων κατασκευών σε σπίτια του εξωτερικού.
Εδώ μια εντυπωσιακή δοκιμή. Οι γνώστες μπορούν να μας που αν τα νούμερα στις μονάδες μετρήσεις είναι υψηλά
Εδώ μια σωστά μελετημένη ξύλινη σε σεισμική τράπεζα με 7 ρίχτερ δοκιμή.
Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα, απλά ότι βλέπω λέω. Και αυτό που βλέπω φαίνεται εντυπωσιακό.
-
Μιας και πιάσαμε τη συζήτηση των φθηνών ξύλινων κατασκευών σε σπίτια του εξωτερικού.
Εδώ μια εντυπωσιακή δοκιμή. Οι γνώστες μπορούν να μας που αν τα νούμερα στις μονάδες μετρήσεις είναι υψηλά
Εδώ μια σωστά μελετημένη ξύλινη σε σεισμική τράπεζα με 7 ρίχτερ δοκιμή.
Δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα, απλά ότι βλέπω λέω. Και αυτό που βλέπω φαίνεται εντυπωσιακό.
φθηνα δεν ειναι το αντιθετο. ο λογος που το χρησιμοποιουν ειναι γιατι εχουν αφθονο ξυλο και ειναι πολυ γρηγορο να το φτιαξεις αρα κερδιζεις στα εργατικα.
επισης εχει πολλα πλεονεκτηματα σε σχεση με ενα τυπικο ελληνικο σπιτι κυριως στους χωρους. προφανως θα ηταν ποιο στιβαρη κατασκευη με τσιμεντενιο σκελετο αλλα με τα δικα τους κοστολογια θα ηταν πολυ ποιο ακριβο.
-
Και όπως μου είπε φίλος Αμερικανός επισκέπτης στην Ελλάδα,έμεινε εντυπωσιασμένος που βάζουμε κεραμίδια στις σκεπές (!!) γιατί στην Αμερική είναι απίστευτα ακριβά. Μου είπε για σκεπή 120τμ κόστος γύρω στις 40-50 χιλιάδες.
-
Εξαρτάται που θα πας να μείνεις...υπάρχουν και ξύλινα σπίτια με οικόπεδο που θα τα πάρεις 50 χιλιάρικα σε ένα χωριό της Μοντάνα και διαμερίσματα 80τμ των 500 χιλιάδων σε μια μικρή πόλη της Β.Καρολίνας. Η συγκεκριμένη αγορά έχει τεράστιες διακυμάνσεις.
-
Τι λέτε ρε παιδιά με 300 χηνες εκεί παίρνεις σπιταρονες ανω των 200 τ.μ σε αυτές τις ιδιωτικές γειτονιές. Όλα μαζί κτήμα και σπίτι.
Έβλεπα στο YouTube real estaters και ζήλευα τα σπίτια τους. Γενικά αυτό με τις ιδιωτικές γειτονιές το βρίσκω πολύ καλό, τουλάχιστον στα βίντεο και όπως τα παρουσιάζουν μοιάζουν ιδανικά για οικογένειες.
-
Παιδιά η Αμερική είναι χάος . Μπορείς να μείνεις φτηνά στην Ερημο , μπορείς πανάκριβα στο Βέγκας .
Λαπ αντί να κάνεις αναζητήσεις έξω , αν έχεις διάθεση κάτσε και ψάξε για παραδοσιακή αρχιτεκτονική στην Ελλάδα .
Τα κτίρια γίνονται με ό,τι είναι φτηνό στον συγκεκριμένο τόπο .
Εχουμε πέτρινα , ξύλινα , με σιδερένιο σκελετό , μικτά , τούβλινα , σκυρόδεμα , διάφορα κονιάματα , ξύλο με άχυρο και άλλα που αν ψάξεις θα μάθεις και θα γοητευτείς .
Εδώ έχουμε φτηνή πέτρα για χαλίκι , γαρμπίλι , άμμο . Κάναμε τσιμεντοβιομηχανία , βάλαμε και χαλυβουργία και το μπετό μας βγαίνει φτηνότερο , από τις σιδηροκατασκευές .
Επίσης έχουμε ΄χώμα κατάλληλο για τούβλα και κεραμίδια , αλλά και φτηνά μάρμαρα . Αντίθετα το ξύλο είναι ακριβό .
-
Παιδιά η Αμερική είναι χάος . Μπορείς να μείνεις φτηνά στην Ερημο , μπορείς πανάκριβα στο Βέγκας .
Λαπ αντί να κάνεις αναζητήσεις έξω , αν έχεις διάθεση κάτσε και ψάξε για παραδοσιακή αρχιτεκτονική στην Ελλάδα .
Τα κτίρια γίνονται με ό,τι είναι φτηνό στον συγκεκριμένο τόπο .
Εχουμε πέτρινα , ξύλινα , με σιδερένιο σκελετό , μικτά , τούβλινα , σκυρόδεμα , διάφορα κονιάματα , ξύλο με άχυρο και άλλα που αν ψάξεις θα μάθεις και θα γοητευτείς .
Εδώ έχουμε φτηνή πέτρα για χαλίκι , γαρμπίλι , άμμο . Κάναμε τσιμεντοβιομηχανία , βάλαμε και χαλυβουργία και το μπετό μας βγαίνει φτηνότερο , από τις σιδηροκατασκευές .
Επίσης έχουμε ΄χώμα κατάλληλο για τούβλα και κεραμίδια , αλλά και φτηνά μάρμαρα . Αντίθετα το ξύλο είναι ακριβό .
Τωρα τα λες σωστα. Οι κατασκευες στην Ελλαδα αντικατοπτριζουν τα τοπικα υλικα που εχουμε σε αφθονια. Αμερικη Καναδας εχουν ξυλο αφθονο.
Παντως τα σπιτια στην Αμερικη οντως αν ειναι στην ερημια εχουν χαμηλες τιμες οχι ομως 300, κανα 500 να λετε και επισης αν ειναι καινουρια περιοχη πληρωνεις τους δρομους κλπ με 15 χιλ τον χρονο σε φορο περιουσιας (ΕΝΦΙΑ).
Το κοστος να φτιαξεις ενα σπιτι στην αμερικη, ξυλινο με ολο τον εξοπλισμο γκαραζ κλπ ειναι απο 200 χιλ -700 χιλ για τα μεγαλα. δηλ φθηνα δεν ειναι. χωρις το κοστος του οικοπεδου εννοειται..
Ξυλο ειναι μονο το πλαισιο και η σκεπη. Μετα τα ντυνουν με γυψοσανιδες και ο εξοπλισμος πατωματα διακοπτες κουζινα μπανιο ειναι ιδια με την ευρωπη λιγο πολυ. Η σκεπη αντι για κεραμιδια εχει πισοχαρτο που ειναι ποιο φθηνο. Νταξει αν ειναι να δωσεις 50 χιλ να βαλεις κεραμυδια στην σκεπη γεμιζεις ενα container απο Ελλαδα και τα στελνεις εκει. Υπαρχουν σπιτια με κεραμιδια αλλα σπανια γιατι το πισοχαρτο ειναι φθηνο.
Στον Καναδα βαζουν τουβλο εξωτερικα για προστασια του ξυλου και δεν θελει ποτε βαψιμο. Μια χαρα ειναι πραγματικα το ξυλινο σπιτι. Εχουν και τεραστια υπογεια τσιμεντενια που τα κανεις οτι θελεις. Μπορεις να βγαλεις διαμερισμα ή να κανεις σινεμα playroom μεχρι και disco/bar φτιαχνουν. Πολυ απλα.
-
Εχω μενει στο Anaheim (Καλιφορνια) σε συνοικια πανακριβου οπου τα σπιτια ειναι ολα ξυλινα με γυψοσανιδες (απο οσο μπορω να θυμηθω,πανε χρονια), μια δυνατη γροθια και μπηκε ο κακος ο λυκος μεσα! Το location πληρωνεται ακριβα,η στιβαροτητα της κατασκευης οχι.Οι αμερικανοι μας εχουν διδαξει οτι ολα ειναι προσφορα και ζητηση.Αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα υπαρχει μια ισορροπια, τα τελευταια χρονια οι αγοραστες ειχαν τη δυναμη και αγοραζαν (παλαια σπιτια) κατω απο το κοστος κατασκευης.
-
Το 3d panel δεν ειναι κατι αγνωστο στους μηχανικους αλλα σιγουρα δεν εχει δουλευτει πολυ
Η εικονα που εχω εγω ειναι οτι χανει στο θεμα του κοστους και των ακριβων μεταφορικων (μεγαλοι ογκοι)
-
Ναι οντως μεγάλοι, απο την άλλη η τοιχοποιία γινεται σε χρονο ρεκορ απο εξειδικευμένο συνεργειο οπότε φαντάζομαι ισοσκελιζεται το κόστος.
Σε κάτι βιντεάκια οι μηχανικοί αναφέρουν πως τους λύνει τα χέρια αυτή η μεθοδος με τους συντελεστές που δίνει και φτιάχνουν έτσι πολυ μεγάλα ανοίγματα.
-
Εχω μενει στο Anaheim (Καλιφορνια) σε συνοικια πανακριβου οπου τα σπιτια ειναι ολα ξυλινα με γυψοσανιδες (απο οσο μπορω να θυμηθω,πανε χρονια), μια δυνατη γροθια και μπηκε ο κακος ο λυκος μεσα! Το location πληρωνεται ακριβα,η στιβαροτητα της κατασκευης οχι.Οι αμερικανοι μας εχουν διδαξει οτι ολα ειναι προσφορα και ζητηση.Αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα υπαρχει μια ισορροπια, τα τελευταια χρονια οι αγοραστες ειχαν τη δυναμη και αγοραζαν (παλαια σπιτια) κατω απο το κοστος κατασκευης.
Στις περιοχες με υψηλη ζητηση χρησιμοποιουν χαμηλης ποιοτητας υλικα αλλα μπορεις να τα φτιαξεις αν θελεις αν αγορασεις.
Τωρα για νοικι επηδη εχει μεγαλη ζητηση τα νοικιαζουν οπως ειναι.
Που να δεις πως ειναι τα σπιτια στο Λονδινο.
-
Συμφωνω ταξιδευτη, μάλιστα θεωρώ τους Έλληνες μηχανικους ανώτερους από πολλούς παγκοσμίως. Μπορεί τα πολυτεχνεία μας να έχουν κακές υποδομές και κάποιοι να καταστρέφουν τον ακαδημαϊκό σκοπό τους με τις βλακείες τους, αλλά εν τελη, βγάζουν γερά μυαλά αν και κάπως ξερόλες και με έπαρση σε άλλα θεματα , βοήθησε άλλωστε πολύ και η υψηλή ποιότητα της σεισμολογιας στην Ελλάδα με φοβερούς καθηγητές. (διάβαζα ένα αρχαιοελληνικό κείμενο πιο παλια...Που στηλιτεύει την έπαρση των μηχανικών και την αντιληψη τους σε αλλα θεματα κατα την αρχαιότητα...οπότε είναι γονίδιο....χαχαχα)
Αυτό που έβαλα πιο πάνω, την τοιχοποιία, ελληνική εταιρία την προωθεί αλλά δεν την ονομάζω για να μην κάνω διαφήμιση. Στο εξωτερικό βρήκα πως η τεχνοτροπία αυτή ονομάζεται 3d panel.
Γενικά στο φτωχό μου μυαλό μου φαίνεται εξαιρετική λύση για τοιχοποιία. Δεν ξέρω αν την έχεις δουλέψει ποτέ, ειναι σπάνια ακόμα, αλλά αλλαζει πολλά. Π.χ βάρος συνολικής κατασκευής, κατά συνέπεια μικρότερες ενισχύσεις, με την αγκύρωση της σε οδηγούς μάλιστα συμπεριφέρεται αν κατάλαβα καλά ως αμορτισέρ, ενώ δεν θλίβεται. Δηλαδή η συμπλήρωση λειτουργεί ως συνέχεια αντισεισμική ικανότητας. Ο βαθμός θερμομόνωσης είναι σε διαστημικό επίπεδο κτλ.
Εντάξει τα τούβλα είναι φθηνά αλλά είναι πρωτόγονη μορφή τοιχοποιίας .
Το δοκίμιο στην σεισμική τράπεζα δέχτηκε τέτοιες δυνάμεις και επιταχύνσεις, του πέταξε τα πέταλα με λίγα λογια και δεν έπαθε ούτε χιλιοστό ρωγμης ο σοβάς. Δεν είμαι ειδικός, εν δύναμη πελάτης είμαι....Αλλά εντυπωσιάστηκα πραγματικά.
Υ.γ Δεν μιλώ για τα Ιαπωνεζικα αλλά για τις δοκιμές του Πολυτεχνείου εδώ στην Ελλάδα...το πόσταρα πιο πάνω.
-
Κάποια άποψη για τις τιμές ενοικίων μετά το πατατράκ του κορωνοϊού;;;
Θα πέσουν; Θα ανέβουν;
Πάντως από ότι διαβάζω τα Airbnp μάλλον δεν θα τα πάνε και πολύ καλά.
-
Το λογικό θα είναι να πέσουν καθώς πολλοί ιδιοκτήτες που τα διέθεταν μόνο για airbnb ,ελλείψη τουριστών, θα αναγκαστούν να τα βγάλουν στην μακροχρόνια μίσθωση. Ούτως ή άλλως το airbnb είχε υπερπροσφορά τουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αναμενόμενα θα λειτουργήσει ο νόμος προσφορά και ζήτηση.
-
Χαζεύω τις τελευταίες μέρες αγγελίες ενοικιάσεων σε διάφορα σημεία στην Αττική και έχω πάθει πλάκα με τις τιμές.
Οι μισθοί στα τάρταρα και οι τιμές των ενοικίων στα ύψη.
Και μετά αναρωτιούνται γιατί πολλοί μένουν ακόμη στα πατρικά τους σπίτια με τους γονείς τους.
Σε μία άλλη εποχή οι νέοι από 18ετών μέχρι 35ετών θα είχαν επαναστατήσει. Θα είχαν μπουκάρει στη βουλή και θα τα είχαν κάνει όλα λίμπα.
-
Τα ενοίκια πέρασαν την φάση του 2010-2014 που οι ενοικιαστές δεν πλήρωναν , άφηναν φέσια σε κοινόχρηστα και ΔΕΚΟ και δεν μπορούσαν να τους βγάλουν και έμεναν μέσα για χρόνια τζάμπα .
Αυτό άλλαξε τα τελευταία χρόνια , γιατί και εύκολα γίνονται οι εξώσεις , αλλά κυρίως γιατί κάθε ιδιοκτήτης κοιτάει μέσω του δικηγόρου του αν ο υποψήφιος ενοικιαστής έχει εξώσεις σε βάρος του .
Οπως ξέρουμε στο εξωτερικό η προσωπική φερεγγυότητα παίζει μεγάλο ρόλο και το ίδιο έχει αρχίσει και εδώ να γίνεται .
Τώρα τα ενοίκια ανέβηκαν γιατί για 10 χρόνια κανείς δεν αγόραζε σπίτι , κανείς δεν έχτιζε καινούργια και όσοι νοίκιαζαν παλιά , στα προάστια ήταν αυτοί που είτε είχαν τις αντιπαροχές σαν οικοπεδούχοι , είτε είχαν αγοράσει για τα παιδιά τους που τότε ήταν μικρά .
Τώρα τα παιδιά μεγάλωσαν και τα σπίτια έγιναν οι κατοικίες τους .
Στο κέντρο τα πράγματα είναι αλλιώς . Οσα είναι σε καλές περιοχές κοντά στην Ακρόπολη - Λυκαβηττό - Κολωνάκι , θα παραμείνουν στις βραχυχρόνιες . Τα άλλα σε Κυψέλη , Καλλιθέα , ίσως φτηνήνουν κάπως .
Να πω ότι ξέρω λόγω της ενασχόλησης μου με ξενοδόχους , ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν χιλιάδες ακίνητα που έχουν αγοραστεί από ξένους , που τα πήραν επειδή ήταν φτηνά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη , τα πήραν μέσα στην κρίση πολύ φτηνά με μετρητό χρήμα και προφανώς αυτοί έχουν άλλη λογική . Δεν πρόκειται να ασχοληθούν με εμας .
Πολλοί από αυτούς τα έχουν αγοράσει τα ακίνητα και τα κρατάνε έτσι κλειστά και είτε τα φτιάχνουν αργά , είτε τα αφήνουν άφτιαχτα και περιμένουν .
Ακόμα ακολουθούν συγκεκριμένους πολιτικούς μας που επενδύουν σε περίεργες περιοχές ...
-
Στο κέντρο τα πράγματα είναι αλλιώς . Οσα είναι σε καλές περιοχές κοντά στην Ακρόπολη - Λυκαβηττό - Κολωνάκι , θα παραμείνουν στις βραχυχρόνιες . Τα άλλα σε Κυψέλη , Καλλιθέα , ίσως φτηνήνουν κάπως .
Παρακολουώ χρόνια τα ακίνητα, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, κανένας δεν πούλησε κοψοχρονιά... δεν συζητάμε για περιοχές βέβαια που έχουν γίνει γκέτο μεταναστών στο κέντρο, εκεί αγοράζεις τζάμπα. Σε αξιόλογες περιοχές, οι τιμές κράτησαν κ δεν έπαιρνες καλό ακίνητο κάτω από 1500 ευρώ το τετραγωνικό. Γενικά ο Έλληνας το σπίτι δεν το δείνει αν δεν πεινάσει. Ρόλο έπαιξε βέβαια κ η προστασία πρώτης κατοικίας, αμα κοπεί αυτό σε συνδυασμο με τους πληστηριασμούς, δεν ξέρω πως μπορεί αν διαμορφωθεί η αγορα.
-
Αυτό με τους πλειστηριασμούς είναι μεγάλο παραμύθι . Τα ακίνητα είναι λίγα και διάσπαρτα , κάποια είναι πολύ μεγάλα , άλλα έχουν πολεοδομικά και ιδιοκτησιακά προβλήματα , άλλα έχουν δανειολήπτες που πληρώνουν ότι πραγματικά μπορούν και εκεί οι τράπεζες θα έχουν θέμα αν τα ακουμπήσουν και αυτά που έχουν οι μπαταχτζήδες , αν τους τα πάρουν θα τα καταστρέψουν .
Και βέβαια δεν σημαίνει επειδή κάποιο ακίνητο κακομοίρη θα πουληθεί φτηνά στο σφυρί , θα κατεβάσει τιμή ο γείτονας που δεν έχει ανάγκη .
-
Χαζεύω τις τελευταίες μέρες αγγελίες ενοικιάσεων σε διάφορα σημεία στην Αττική και έχω πάθει πλάκα με τις τιμές.
Οι μισθοί στα τάρταρα και οι τιμές των ενοικίων στα ύψη.
Και μετά αναρωτιούνται γιατί πολλοί μένουν ακόμη στα πατρικά τους σπίτια με τους γονείς τους.
Σε μία άλλη εποχή οι νέοι από 18ετών μέχρι 35ετών θα είχαν επαναστατήσει. Θα είχαν μπουκάρει στη βουλή και θα τα είχαν κάνει όλα λίμπα.
Και είσαι βέβαιος ότι αν οι νέοι 'είχαν μπουκάρει στη βουλή και τα είχαν κάνει όλα λίμπα', ο μέσος ιδιοκτήτης θα έριχνε το ενοίκιο στο διαμέρισμα του;
-
Αυτό το επιχείρημα με τους πλειστηριασμούς το ακούω από τότε που είχα μαλλιά....από τα πλέον άστοχα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν υποψήφιοι αγοραστές για να ρίξουν την τιμή ενός ακινήτου.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!