-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Στο σύνολο του δηλωθέντος εισοδήματος φυσικών προσώπων του 1998 συμμετέχουν με ποσοστό 64,4%, όταν το αντίστοιχο των εμπόρων και των βιομηχάνων είναι 19,4%, των ελευθέρων επαγγελματιών 6,7% και των αγροτών 3%....
Όταν δεν διαβάζουμε τι γράφουμε...
Κατά τα λοιπά, έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε.Σε πρόλαβε ο Πιραντέλο...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι εργοδότες και οι εισοδηματίες βγάζουν λιγότερα από τους εργάτες και τους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν. Το γιατί δεν κλείνουν τα μαγαζιά και τα εργοστάσια να γίνουν εργάτες και υπάλληλοι είναι ένα άλλο παράδοξο του ελληνικού φορολογικού συστήματος.Και συνεχίζει ο αρθρογράφος:
'Ο χρόνος που έρχεται (σσ. 2002) είναι χρόνος φορολογικής μεταρρύθμισης. Υπάρχει άραγε ελπίδα να εκλογικευθεί αυτή η απάτη σε επίπεδο ολόκληρων τάξεων;
**Εξάλλου, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου φορολογούνται βαριά οι επιχειρήσεις και απαλλάσσονται από την υποχρέωση φόρου οι επιχειρηματίες. **
Άλλη φαυλότητα αυτή. '
Τι να σημαίνει τώρα αυτό..... Γιατί μας τα λέει έτσι, στο τέλος.... Μπα, άσ' το, σβήσ' το, δεν θα είναι τίποτα.... -
Σε πρόλαβε ο Πιραντέλο...Η πολή μόρφωση ενίοτε παραμορφώνει.
Ηλίας. -
Σε πρόλαβε ο Πιραντέλο...
Η πολή μόρφωση ενίοτε παραμορφώνει.
Ηλίας.Γράψε πρώτα , με δύο 'λλ' το 'πολή' και παραμορφώνεσαι αργότερα.
-
Γράψε πρώτα , με δύο 'λλ' το 'πολή' και παραμορφώνεσαι αργότερα.
Α, το είδες, έτσι; Να σου πω, επί του θέματος;
-
Πολύ αγχωμένος αυτός ο τυπάς...
-
Ψυχραιμία!
-
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου οι εργοδότες και οι εισοδηματίες βγάζουν λιγότερα από τους εργάτες και τους υπαλλήλους που χρησιμοποιούν. Το γιατί δεν κλείνουν τα μαγαζιά και τα εργοστάσια να γίνουν εργάτες και υπάλληλοι είναι ένα άλλο παράδοξο του ελληνικού φορολογικού συστήματος.
Και συνεχίζει ο αρθρογράφος:
'Ο χρόνος που έρχεται (σσ. 2002) είναι χρόνος φορολογικής μεταρρύθμισης. Υπάρχει άραγε ελπίδα να εκλογικευθεί αυτή η απάτη σε επίπεδο ολόκληρων τάξεων;
**Εξάλλου, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου φορολογούνται βαριά οι επιχειρήσεις και απαλλάσσονται από την υποχρέωση φόρου οι επιχειρηματίες. **
Άλλη φαυλότητα αυτή. '
Τι να σημαίνει τώρα αυτό..... Γιατί μας τα λέει έτσι, στο τέλος.... Μπα, άσ' το, σβήσ' το, δεν θα είναι τίποτα....Πολύ αγχωμένος αυτός ο τυπάς...
Ναι, μάλιστα. Η σωστή απάντηση για συνέχεια στη συζήτηση.
-
Ναι ρε παιδιά ηρεμήστε!
Εγώ δεν κατάλαβα, που είναι ακριβώς η διαφωνία traveller και illia? -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ναι ρε παιδιά ηρεμήστε!
Εγώ δεν κατάλαβα, που είναι ακριβώς η διαφωνία traveller και illia?Έλα, ντε; Στην πραγματικότητα συμφωνούμε και μάλιστα απόλυτα, αλλά ο φίλος συνταξιδιώτης δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι τα βάρη τα σηκώνουμε μαζί. Οι ειδήσεις, κανονικά, πρέπει να περνάνε από κόσκινο. Αν καταλαβαίνουμε καλώς, αν υπάρχουν κενά να τα συζητάμε. Να μην κολλάμε σε μια εντύπωση.
Επί του προκειμένου, στο άρθρο που παρέθεσε ο traveller ακολουθούσε μια παράγραφος που άλλαζε όλο το νόημα. Την έσβησε, αλλά σίγουρα δεν το έκανε εσκεμμένα, αφού παρέθεσε το url. Και, μετά, αντί να συζητήσουμε το θέμα, χαθήκαμε. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ναι ρε παιδιά ηρεμήστε!
Εγώ δεν κατάλαβα, που είναι ακριβώς η διαφωνία traveller και illia?Νικόλα εγώ δε διαφώνησα με το συγκεκριμένο χρήστη, διότι απλούστατα δεν άνοιξα συζήτηση μαζί του . (όπως π.χ ο 'kouk' με τον 'downhill' ή άλλα παιδιά)
'Πιάστηκα' από μια φράση του 'downhill' kai 'ανέβασα' 2 αποσπασματα από 2 άρθα , βάζοντας μαζί και τα links για να μπορεί να διαβάσει ο καθένας 'του λόγου το αληθές'Τίποτε από αυτά που παρουσιάζονται σα δικά μου δεν είναι δικά μου.
Όποιος μπει στον κόπο να ανοιξει τα links θα το διαπιστώσει.
(το μόνο δικό μου είναι μερικές βλακιούλες προς τον downhill, τον οποίον ξέρω και προσωπικά)
Αυτό ήταν όλο
-
(το μόνο δικό μου είναι** μερικές βλακιούλες προς τον downhill**, τον οποίον ξέρω και προσωπικά)
Αυτό ήταν όλο
Ζήτα το χειμώνα τα Α04 να δοκιμάσεις και θα σου πω
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εμένα θα μου απαντήσει κανείς 'γιατί πληρώνουμε φόρους';Για τις παροχές που μας δίνει το κράτος... Ξέρεις τώρα... υγεία, σχολεία, άμυνα, δρόμους, αστυνομία...
Τι να πιάσεις και τι ν' αφήσεις...
-
...'ανέβασα' 2 αποσπασματα από 2 άρθα.......εννοώντας τι;;;; Γιατί τα δυό άρθρα κάτι λένε.
Αν θέλεις, το συζητάμε (εννοείται, όχι μεταξύ μας). Αν όχι, no problem. -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εμένα θα μου απαντήσει κανείς 'γιατί πληρώνουμε φόρους';
Για τις παροχές που μας δίνει το κράτος... Ξέρεις τώρα... υγεία, σχολεία, άμυνα, δρόμους, αστυνομία...
Τι να πιάσεις και τι ν' αφήσεις...
Ακριβώς!
Κατ' εμέ ο Νο2 λόγος για τη συνειδητή φοροδιαφυγή είναι η ΜΗ ανταποδοτικότητα των φόρων (ο Νο1 λόγος είναι φυσικά το... παντελόνιασμα).
Εκ πρώτης όψεως φαντάζει σαν φαύλος κύκλος (αν δεν εισπαράξει το κράτος πως θα μπορέσει να αναταποδώσει, αλλά αν δεν ανταποδώσει δεν εισπράττει).
Στην πραγματικότητα όμως, με την εισροή τόσων κεφαλαίων από τα κοινοτικά κονδύλια, το εκάστοτε κράτος θα μπορούσε κάλλιστα να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές του, δίνοντας έτσι ένα ισχυρό κίνητρο στους πολίτες για τη μείωση της φοροδιαφυγής. Είναι δηλαδή πολύ πιθανότερο να ΜΗ φοροδιαφύγει κάποιος αν πειστεί (με πράξεις) ότι οι φόροι που πληρώνει πιάνουν τόπο και 'γυρίζουν πίσω' τόσο στον ίδιο όσο και στην κοινωνία τσην οποία ανήκει.
Έλα όμως που το μεγάλο παντελόνιασμα το κάνει πρώτο και καλύτερο το κράτος. Γιατί λοιπόν να μη φοροδιαφύγει και ο πολίτης; Για να μη πληρώσουν το 'μερίδιό του οι υπόλοιποι; Μάλλον αφελές το βρίσκω αυτό το τελευταίο ως επιχείρημα.
-
Φαύλος κύκλος!
Σωστά όλα περί είσπραξης φορων αλλά το Κράτος παραμένει (παγκοσμίως) ο μεγαλύτερος αγοραστής/πελάτης!!!
Χωρίς Κράτος να αγοράζει ουσιαστικά δεν υπάρχει Οικονομία!!!
-
H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΨΥΧΑΡΗΣ
Τις τελευταίες ημέρες εγράφησαν διάφορα σχόλια για το ευρώ και την ενδεχόμενη αρνητική επίδρασή του στην ελληνική Οικονομία. Ποια είναι η αλήθεια;H καθιέρωση του ευρώ αντί της δραχμής είναι μια θετική αλλαγή ιστορικής σημασίας για την ελληνική Οικονομία. Αναιρεί τον συναλλαγματικό κίνδυνο, δηλαδή τις πιθανότητες υποτίμησης του ελληνικού νομίσματος, και αυτό καθιστά ασφαλέστερο το εισόδημα και τις περιουσίες των Ελλήνων. Ταυτοχρόνως η εισαγωγή του ευρώ μειώνει τον οικονομικό κίνδυνο που ανελάμβανε επί δραχμής ο ξένος επενδυτής. Ετσι δημιουργείται θετικό έδαφος για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά και για διεθνείς οικονομικές συνεργασίες.
Το ότι δεν έρχονται ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, παρά την ύπαρξη του ευρώ, αυτό οφείλεται σε άλλους λόγους, τους οποίους όλοι γνωρίζουμε. Είναι η γραφειοκρατία, η χαμηλή παραγωγικότητα, οι περίπλοκοι και ασαφείς νόμοι, το μικρό μέγεθος της εγχώριας αγοράς, το υψηλό κόστος των εισφορών και η συγκριτικώς υψηλή φορολογία.
Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τους καταναλωτές, το ευρώ εξασφαλίζει την αγοραστική δυνατότητα του εισοδήματός τους σε διεθνές επίπεδο. H ακρίβεια την οποία βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός οφείλεται στις κερδοσκοπικές ανατιμήσεις, στον έλεγχο της εγχώριας αγοράς από καρτέλ κάθε τύπου (παράδειγμα η εναρμόνιση τιμών από ορισμένα μεγάλα σουπερμάρκετ) και στην ατελή λειτουργία της αγοράς με την αυθαίρετη διαμόρφωση των τιμών.
Είναι η αδυναμία των κυβερνήσεων και των εποπτικών αρχών να ελέγξουν τις τιμές και να τιμωρήσουν τους κερδοσκόπους που δημιουργεί την ακρίβεια, η οποία μετατρέπεται σε λαϊκή απέχθεια για το ευρώ. Ακόμη όμως και για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα το ευρώ παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν ένας συνταξιούχος παίρνει τώρα 600 ευρώ τον μήνα, αυτά τα 600 ευρώ σε δύο χρόνια θα έχουν, αν όχι τη σημερινή αγοραστική τους δύναμη, πάντως πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που θα είχαν τότε 180.000 σημερινές δραχμές εφόσον είχαμε μείνει στο παραδοσιακό νόμισμα της Ελλάδας.
Ενα πρόβλημα που δημιουργείται με το ευρώ είναι το εξής:
Την εποχή της δραχμής, το Δημόσιο τύπωνε, στην πράξη, στον Χολαργό όσες δραχμές θέλαμε (ή όσες μάς έλειπαν) για την εξυπηρέτηση των δημοσίων δαπανών. Ετσι το Δημόσιο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα ρευστότητας. Με την αλλαγή του νομίσματος «δώσαμε» προς καταστροφήν τις δραχμές και μας έδωσαν ένα συγκεκριμένο ποσόν με βάση την ισοτιμία 340,75 δρχ. ανά ευρώ. Το ποσόν αυτό είναι που μπήκε στη χώρα με την ένταξη στην ΟΝΕ και αποτελεί τον εθνικό πλούτο σε μετρητά. Τώρα πια με το ευρώ ο Χολαργός δεν μπορεί να τυπώσει... Ο μόνος τρόπος για να αυξήσουμε ως χώρα τα ευρώ μας είναι να γίνει η ελληνική Οικονομία πιο ανταγωνιστική, να πωλεί προϊόντα και υπηρεσίες στο εξωτερικό, να εισπράττει ευρώ, ενώ ταυτοχρόνως πρέπει να μειώσει τις εισαγωγές ξένων προϊόντων. H χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας μας διεθνώς δημιουργεί τον κίνδυνο να στερέψουμε από χρήμα...
Αρα το ευρώ δεν φταίει σε τίποτε. Εμείς φταίμε.
Το ΒΗΜΑ, 16/04/2006 , Σελ.: A01
Κωδικός άρθρου: B14740A011
ID: 276844 -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μήπως να αναρωτηθούμε αν θα ήταν καλύτερα να βγούμε απο την ΕΕ και να φτιάξουμε μονοι μας μια συνομοσπονδία με τη Λυβυη?
Πέρα από την πλάκα πραγματικά δεν ξέρω τι θα ήταν καλύτερο για τη χώρα. Αν για παράδειγμα δεν είμαστε στην Ευρώπη, πώς θα ήταν τα πράγματα.
Υπάρχουν σίγουρα κάποια θετικά στοιχεία, αλλά από εκεί και πέρα πραγματικά δε γνωρίζω και ούτε μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι θα ήταν καλύτερα.Δε νομίζω να ήταν καλό για μας. Για την Γαλλία, την Γερμανία και την Αγγλία ίσως. Αλλά επειδή η οικονομία μας βασίζεται σ'ενα μεγάλο μέρος στις εξαγωγές, θα είχαμε πρόβλημα με τους δασμούς...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Δε νομίζω να ήταν καλό για μας. Για την Γαλλία, την Γερμανία και την Αγγλία ίσως. Αλλά επειδή η οικονομία μας βασίζεται σ'ενα μεγάλο μέρος στις εξαγωγές, θα είχαμε πρόβλημα με τους δασμούς...Για ποιά χώρα μιλάς;
-
Δε νομίζω να ήταν καλό για μας. Για την Γαλλία, την Γερμανία και την Αγγλία ίσως. Αλλά επειδή η οικονομία μας βασίζεται σ'ενα μεγάλο μέρος στις εξαγωγές, θα είχαμε πρόβλημα με τους δασμούς...
Για ποιά χώρα μιλάς;
Στις εξαγωγές των άλλων χωρών εννοεί...
Το καταραμένο " ΕΥΡΩ "