-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Το A3 είναι ένα ποιοτικό και σχετικά όμορφο αυτοκίνητο αλλά IMO μάλλον λίγο άχρωμο στα 1600 κ.εκ.Και από τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει στο Forum, ακριβότερο στη συντήρησή του από την BMW:
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
A3. Από τα δύο που είπες κανένα. Η 116 είναι επικίνδυνα αργή ενώ η AR έχει (κατά την γνώμη μου) πολλά προβλήματα αξιοπιστίας.Τι λέτε ρε παιδιά, το έχουμε χάσει εντελώς?
Απο 4Τ 9/04 για 116:
0-100 11,9
τελική 200χαωΚαι είναι **επικύνδηνα **αργό??
Με τη λογική αυτή θα πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία στο 50% των αυτοκινήτων.
ΟΚ η 116 είναι πανάκριβη αλλα δεν παυει να είναι ενα πολύ καλό αυτοκίνητο με κυριότερα μειονεκτήματα (και μόνα μάλλον) την τιμή και τους χώρους.
-
Ρεπρίζ IKE? Υπολόγισε στο επιπλέον βάρος τους επιβάτες και το A/C..
-
Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
Την βλέπω την κοπελιά στο τέλος να βαράει ενέσειςΤέλος πάντων, 116 αν θες να είσαι πιό μουράτη, γερμανίδα και πισοκούνητη. 147 αν θες να είσαι πιό ντελικάτη, πιό σπιρτόζα στο δρόμο.
Βλέπω ότι όλοι έχετε ταυτίσει την Alfa με ταχύτητα και καλές επιδόσεις, ασχέτως κυβισμού και μοντέλου, ενώ την BMW στα 1600 κυβ. την έχετε ταυτίσει με βαρύ αμάξωμα και λίγους ίππους αναλογικά με το βάρος της. Ομως, μία σύγκριση των επιδόσεων των συγκεκριμένων μοντέλων που συζητάμε εδώ, αποδεικνύει ότι η Alfa έχει το ίδιο ακριβώς μήκος και βάρος με την 1.16, χειρότερη ροπή από την 1.16, ενώ η επιτάχυνσή της στην ευθεία είναι μόλις 0,2 του δευτ. ταχύτερη!
Εξάλλου, τα αυτοκίνητα που μου προτείνετε (Focus, Mazda 3, C4, Golf) είναι στα 1600 κυβ. πολύ χειρότερα στις επιδόσεις τους απ'ο,τι η 'υπερτιμημένη' κατά τη γνώμη σας 116, άσε που και στο εσωτερικό τους, και στον εξοπλισμό ασφαλείας αλλά και στην πολυτελή αίσθηση υστερούν σε σχέση με τα BMW, Audi και Alfa. (Για μένα προσωπικά, πιο 'υπερτιμημένο' αυτοκίνητο από το οποιοδήποτε Volkswagen, δεν υπάρχει. Δεν θα έπαιρνα Golf, Polo ή Σκαραβαίο που να ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο στον πλανήτη.)
Επίσης, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η BMW 1 και η Alfa 147 είναι εξίσου όμορφα στο σχεδιασμό. Mε τη διαφορά ότι η μπέμπα έχει πρωτοτυπία, ενώ η 147 θυμίζει ένα υπερμέγεθες Peugeot 206! Sorry guys... -
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Ομως, μία σύγκριση των επιδόσεων των συγκεκριμένων μοντέλων που συζητάμε εδώ, αποδεικνύει ότι η Alfa έχει το ίδιο ακριβώς μήκος και βάρος με την 1.16, χειρότερη ροπή από την 1.16, ενώ η επιτάχυνσή της στην ευθεία είναι μόλις 0,2 του δευτ. ταχύτερη!Ναι, αλλά στην πίστα φαίνεται ότι η Alfa 'κρατάει' την ταχύτητα καλύτερα.
Όσο για το 'ανεξαρτήτως κυβικών' στην Alfa διαφωνώ. Αν πας σε εξακύλινδρο η BMW τους αφήνει όλους πίσω. Ή σχεδόν όλους γιατί έχουμε και ιάπωνες... -
Αν δεν έχεις πρόβλημα με το παραπάνω κόστος πάρε 116. Πιο φρέσκο αυτοκίνητο, πιο πρωτότυπη σχεδίαση, πιο 'μουράτο', πιο αξιόπιστο (λόγω παράδοσης ΒΜW), με κορυφαία αίσθηση οδήγησης, υψηλή αξία μεταπώλησης. Οι μικροί χώροι που λένε είναι μύθος. Αν μπεις μέσα θα διαπιστώσεις οτι δεν έχει ουσιαστική διαφορά από κανένα της κατηγορίας του. Οι επιδόσεις είναι ικανοποιητικές αν δεν είσαι 'γκαζοφονιάς'. Ουσιαστικό μειονέκτημα για μένα είναι μόνο η τιμή. Αν σου περισσεουν τα επιπλέον χρήματα σε σχέση με την 147 πάρτο.
-
Μαρία, η BMW έχει φυσιολογικά αρκετά καλό 0-100, γιατί είναι πισωκίνητη και έχει περισσότερο βάρος στον πίσω άξονα => καλύτερη ελκτική πρόσφυση στο 0-100... Στις υπόλοιπες επιδόσεις είναι πίσω... Η 147 είναι ελαφρύτερη, ισχυρότερη και με λιγότερες απώλειες ισχύος, λόγω μπροστινής κίνησης! Το 0-100 δεν λέει απολύτως τίποτα για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου στην καθημερινή χρήση!
Η Alfa 147 1,6 105ps ΔΕΝ έχει καλές επιδόσεις, απλά αξιοπρεπείς, κάτι που ισχύει και για την 156 1,6...
Το Focus 1,6 έχει καλύτερες επιδόσεις από την 116! Και με τα λεφτά που θα δώσεις για μία 116 (με λίγα έξτρα), μπορείς ΑΝΕΤΑ να πάρεις το Focus 2,0, να του βάλεις όσα έξτρα έχει και να σου μείνουν και ρέστα!!!
Κανείς δεν λέει ότι η 116 είναι κακό αμάξι... Απλά, λέμε ότι κοστίζει πολλά γι' αυτά που προσφέρει! Και ότι υπάρχουν καλύτερες επιλογές! Αν δεν ήθελες τη γνώμη μας, γιατί τη ζήτησες;;;
ΥΓ: Κι εμένα μ' αρέσει πάααααρα πολύ η εμφάνιση (μέσα - έξω) της σειράς 1, αλλά τη θεωρώ πολύ ακριβή...
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Εξάλλου, τα αυτοκίνητα που μου προτείνετε (Focus, Mazda 3, C4, Golf) είναι στα 1600 κυβ. πολύ χειρότερα στις επιδόσεις τους απ'ο,τι η 'υπερτιμημένη' κατά τη γνώμη σας 116Ναι, αλλά άμα βάλεις και την τιμή στο παιχνίδι... Εγώ, πχ, μίλησα για δίλιτρο Mazda.
Για μένα προσωπικά, πιο 'υπερτιμημένο' αυτοκίνητο από το οποιοδήποτε Volkswagen, δεν υπάρχει
Εδώ συμφωνώ, και επιπλέον θα πρόσθετα ότι τα Audi (πλήν quattro) είναι απλά υπερτημιμένα VW.
Μαρία, η BMW έχει φυσιολογικά αρκετά καλό 0-100
Με την Compact δεν φτάνω τα 100 με δευτέρα, πρέπει να βάλω τρίτη. Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν στα τέστ, με τον κόφτη τα περνάει;
-
Aφού το συζητάμε εδώ τελικά, ας πω και εγώ τη γνώμη μου.
Την 116 την απορρίπτω γιατί είναι ακριβή και αν λάβουμε υπόψη μας μερικά απαραίτητα έξτρα, η τιμή της φτάνει αυτή του δίλιτρου Golf με τα 150 άλογα.
Επίσης οι χώροι της είναι χάλια...
Η 147 είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο, αλλά λίγο που δεν έχει χώρους, λίγο που έχω αρχίσει να φοβάμαι και πάλι τις Alfa Romeo στην αξιοπιστία, λίγο που είναι παλιό το μοντέλο λίγο το ένα λίγο το άλλο, δεν θα την έπαιρνα ούτε αυτή.
Κοίταξε για Audi A3 καλύτερα αλλά είναι και αυτό σημαντικά ακριβό (λιγότερο πάντως από την 116) και μην αφήσεις έτσι Golf και focus...Αν ενδιαφέρεσαι αποκλειστικά για αυτά τα δύο αυτοκίνητα, τότε η 147 είναι σαφέστετα ορθολογικότερη επιλογή εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου τα χρήματα, οι χώροι (χώρους έχει καλύτερους η 147 από την 116) και οι επιδόσεις...
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Βλέπω ότι όλοι έχετε ταυτίσει την Alfa με ταχύτητα και καλές επιδόσεις, ασχέτως κυβισμού και μοντέλου, ενώ την BMW στα 1600 κυβ. την έχετε ταυτίσει με βαρύ αμάξωμα και λίγους ίππους αναλογικά με το βάρος της. Ομως, μία σύγκριση των επιδόσεων των συγκεκριμένων μοντέλων που συζητάμε εδώ, αποδεικνύει ότι η Alfa έχει το ίδιο ακριβώς μήκος και βάρος με την 1.16, χειρότερη ροπή από την 1.16, ενώ η επιτάχυνσή της στην ευθεία είναι μόλις 0,2 του δευτ. ταχύτερη!
Εξάλλου, τα αυτοκίνητα που μου προτείνετε (Focus, Mazda 3, C4, Golf) είναι στα 1600 κυβ. πολύ χειρότερα στις επιδόσεις τους απ'ο,τι η 'υπερτιμημένη' κατά τη γνώμη σας 116, άσε που και στο εσωτερικό τους, και στον εξοπλισμό ασφαλείας αλλά και στην πολυτελή αίσθηση υστερούν σε σχέση με τα BMW, Audi και Alfa. (Για μένα προσωπικά, πιο 'υπερτιμημένο' αυτοκίνητο από το οποιοδήποτε Volkswagen, δεν υπάρχει. Δεν θα έπαιρνα Golf, Polo ή Σκαραβαίο που να ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο στον πλανήτη.)
Επίσης, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι η BMW 1 και η Alfa 147 είναι εξίσου όμορφα στο σχεδιασμό. Mε τη διαφορά ότι η μπέμπα έχει πρωτοτυπία, ενώ η 147 θυμίζει ένα υπερμέγεθες Peugeot 206! Sorry guys...Αφου δεν σου αρέσει η 147 και θέλεις το 116 τι ανοίγεις topic χωρίς λόγο;
Αγόρασε το υποτιμημένο bmw, και άσε την 147 για τους ανθρώπους που δεν θέλουν το αμάξι τους μόνο για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για να πηγαίνουν για καφέ με τις φίλες τους.... -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ρεπρίζ IKE? Υπολόγισε στο επιπλέον βάρος τους επιβάτες και το A/C..Και οι ρεπρίζ ικανοποιητικότατες είναι, ανάλογες των περισσότερων μικρομεσαίων.
Απο την άλλη όπως λές μόνο η 116 μεταφέρει επιβάτες (?!) και μόνο η 116 έχει κλιματισμό
-
Εγω θα σου ξαναπω να αφησεις και τα δυο αυτοκινητα στην ακρη και να δεις κατι αλλο!
Και τα δυο υστερουν σε πολλους τομεις! -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αφου δεν σου αρέσει η 147 και θέλεις το 116 τι ανοίγεις topic χωρίς λόγο;Αρχίσαμε...
Συζήτηση γίνεται. Λέμε ότι η 147 είναι πιο γρήγορη και απαντά ότι στα χαρτιά οι επιδόσεις φαίνονται περίπου ίδιες. -
Ãéá áõôÞ ôçí êáôçãïñßá ïýôå ôï Ýíá ïýôå ôï Üëëï
1.Öïêïõò - Ãêüëö Ý÷åé êáé 6áñé êéâþôéï
2.Áóôñá
3.Áïõíôé Á3 ,êáé áõôü ìå 6áñé , áí íôå êáé êáëÜ èÝëïõìå êáé ðïëõôÝëåéááëëéþò áí ïé ÷þñïé äåí åßíáé ôï ðñþôï æçôïýìåíï ìéá êáôçãïñßá êÜôù óå Öéåóôá ,206,Êëéï ,Éãêíéò,Ðïëï êáé äåí óõììáæÝõôáé ...ìå 1500-1600 ìïôÝñ üëá ðáßæïõí ëßãï ðïëý óå åðéäüóåéò ìåãáëýôåñåò êáôçãïñßåò áôìïóöáéñéêþí óôá 1800-2000 ,ìüíï ó÷åôéêü ìåéïíÝêôçìá ïé ÷þñïé êáé ôï ëéãüôåñï õøçëü ßìáôæ.
ÕðÜñ÷åé êáé ôï Ébiza Fr ìå 150 áëïãáôá áñêåôÞ ñïðÞ ãéá ôá äýóêïëá çëåêôñïíéêÜ êáëïýäéá áóöÜëåéáò êáé åßíáé ðïëý êïíôÜ óå ôéìÞ ìå ôéò äýï åðéëïãÝò óïõ êáèþò êáé óå ÷þñïõò -
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αφου δεν σου αρέσει η 147 και θέλεις το 116 τι ανοίγεις topic χωρίς λόγο;
Αγόρασε το υποτιμημένο bmw, και άσε την 147 για τους ανθρώπους που δεν θέλουν το αμάξι τους μόνο για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για να πηγαίνουν για καφέ με τις φίλες τους....Έτσι είναι
-
Ο χρήστης 147TI έγραψε:
Αγόρασε το υποτιμημένο bmw, και άσε την 147 για τους ανθρώπους που δεν θέλουν το αμάξι τους μόνο για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για να πηγαίνουν για καφέ με τις φίλες τους....Έτσι είναι
Afou einai etsi pare thn 147...pou tin exoyn oles oi mikroastes kyratses!
-
147 ακόμα και με τα μάτια κλειστά.
Με τα μάτια **ανοιχτά **δεν πιστεύω να υπάρχουν αντιρήσεις!!!!!!!
Από τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ BMW που ούτε στο εξωτερικό δεν βλέπω να πολυκυκλοφορούν!!! Αποτυχία...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Αγόρασε το υποτιμημένο bmw, και άσε την 147 για τους ανθρώπους που δεν θέλουν το αμάξι τους μόνο για τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ και για να πηγαίνουν για καφέ με τις φίλες τους....[/quote]
Δε μπορει η κοπελα να εκφρασει μια γνωμη;
Εγω θα σου προτεινα να παρεις το Α3 που ανεφερε ο pad!
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Για αυτή την κατηγορία ούτε το ένα ούτε το άλλο1.Φοκους - Γκόλφ έχει και 6αρι κιβώτιο
2.Αστρα
3.Αουντι Α3 ,και αυτό με 6αρι , αν ντε και καλά θέλουμε και πολυτέλειαΣυμφωνώ σε όλα, πλην του 3.
Σιγά την πολυτέλεια του Α3!
Δε δικαιολογεί τέτοια διαφορά στην τιμή.
-
Kai ta duo einai gyftika aytokinhtakia gia xazous neoploytoys!
Pare tipota allo!
BMW 116i ή Alfa Romeo 147 1.6 120hp?