-
Χθες το πρωι ο μικρος Δημητρης που νοσηλευοταν στο Ωνασειο καρδιοχειρουργικο κεντρο για περισσοτερο απο 1 χρονο απεβιωσε,περιμενοντας ματαια το καταλληλο μοσχευμα(καρδια) που θα του εσωζε την ζωουλα του.
Τραγικη ειρωνεια ειναι οτι ο χθεσινος γυρος της Αθηνας ηταν αφιερωμενος σε αυτο το παιδι που ηταν μολις 12 ετων,με θεληση για να ζησει και μεγαλη δυναμη,που ομως δεν αντεξε........
Η Ελλαδα παραμενει ουραγος στους δωρητες οργανων.....ενω την ιδια στιγμη ειναι πρωτη στην Ευρωπη στους θανατους απο τον «πολεμο των δρομων»....
Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπαζει...
Στην λιστα αναμονης ειναι περισσοτεροι απο 860 ασθενεις για μεταμοσχευση νεφρου,περιπου 50 για μεταμοσχευση ηπατος και λιγο λιγοτεροι για μεταμοσχευση καρδιας....
-
Χθες το πρωι ο μικρος Δημητρης που νοσηλευοταν στο Ωνασειο καρδιοχειρουργικο κεντρο για περισσοτερο απο 1 χρονο απεβιωσε,περιμενοντας ματαια το καταλληλο μοσχευμα(καρδια) που θα του εσωζε την ζωουλα του.
Τραγικη ειρωνεια ειναι οτι ο χθεσινος γυρος της Αθηνας ηταν αφιερωμενος σε αυτο το παιδι που ηταν μολις 12 ετων,με θεληση για να ζησει και μεγαλη δυναμη,που ομως δεν αντεξε........
Η Ελλαδα παραμενει ουραγος στους δωρητες οργανων.....ενω την ιδια στιγμη ειναι πρωτη στην Ευρωπη στους θανατους απο τον «πολεμο των δρομων»....
Στην λιστα αναμονης ειναι περισσοτεροι απο 860 ασθενεις για μεταμοσχευση νεφρου,περιπου 50 για μεταμοσχευση ηπατος και λιγο λιγοτεροι για μεταμοσχευση καρδιας....
-
-
κρίμα για το παιδάκι
και κρίμα για τον καθένα που περιμένει μόσχευμα και θα μπορούσε να το έχει έγκαιρα και να σωθεί, αν ο καθένας από εμάς γινόταν δωρητήςΒαγγέλη σαν πιο ειδικός, ίσως θα μπορούσες να γράψεις εδώ τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να γίνει δωρητής.
-
-
Σπυρο θα κοιταξω να βρω περισσοτερες πληροφοριες....
Θυμαμαι παντως οταν ειχαν ερθει να μας κανουν την απογραφη που μας εδωσαν ενα χαρτι για το αν θελουμε να γινουμε δωρητες.....
Πρεπει να κινητοποιηθει ο κρατικος μηχανισμος κ ο καθενας απο εμας....
Το παιδακι αυτο δεν γυρναει πισω,αλλα ο αγωνας του ας γινει η αφορμη για να ευαισθητοποιηθουμε σε τετοια ζητηματα.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Το παιδακι αυτο δεν γυρναει πισω,αλλα ο αγωνας του ας γινει η αφορμη για να ευαισθητοποιηθουμε σε τετοια ζητηματα.αυτό ακριβώς εννοώ. Ίσως το τόπικ αυτό που άνοιξες τουλάχιστον να γίνει η αφορμή να ευαισθητοποιηθούμε κάποιοι εδώ μέσα. Δεν είμαστε και λίγοι...
-
Ποιος να ενεργοποιηθεί; Αφού όλοι βλέπουν ότι ο άλλος είναι εγκεφαλικά νεκρός κι αντί να δώσουν τα όργανα να ζήσει κάνας άλλος φουκαράς, τ'αφήνουν μέσα, να τα φάνε τα σκουλήκια... Λες και νομίζουν πως, αν τ'αφήσουν μέσα στο πτώμα, θ'αναστηθεί.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ποιος να ενεργοποιηθεί; Αφού όλοι βλέπουν ότι ο άλλος είναι εγκεφαλικά νεκρός κι αντί να δώσουν τα όργανα να ζήσει κάνας άλλος φουκαράς, τ'αφήνουν μέσα, να τα φάνε τα σκουλήκια... Λες και νομίζουν πως, αν τ'αφήσουν μέσα στο πτώμα, θ'αναστηθεί.οκ, να κάτσουμε στ' αυγά μας τότε...
Εμένα προσωπικά, το ποστ του CLIO-V6 μου θύμισε κάτι που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα κάνω (να γίνω δωρητής δηλαδή), κι όμως το είχα αμελήσει. Αν αυτό συμβεί με άλλους 4-5 από εδώ μέσα, κέρδος είναι! -
Κατ' αρχήν κρίμα για το παιδάκι όπως και για όλους όσους βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να περιμένουν από τους άλλους για να ζήσουν...
Συμφωνώ ότι η ενημέρωση και κατ΄επέκταση η ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα της δωρεάς οργάνων είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει υπεύθυνα πληροφορίες για το πώς γίνεται κανείς δωρητής, ας το κάνει. Ίσως τελικά κάτι να βγει.... -
Κρίμα ρε παιδια, χαλάστηκα τώρα που το διάβασα!!
-
Η ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
http://www.eom.grΗ ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων
ευχαριστούμε.
Από αυτήν την σελίδα, το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να συμπληρώσει αυτήν την----> ΑΙΤΗΣΗ -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Η ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων
ευχαριστούμε.
Από αυτήν την σελίδα, το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς είναι να συμπληρώσει αυτήν την----> ΑΙΤΗΣΗΜπράβο Krusen.
Μόλις τη συμπλήρωσα.
Παιδιά μην διστάζετε, σκεφτείτε απλά, ότι όλοι μας μπορεί να τύχει να χρειαστούμε μεταμόσχευση οργάνου.Κρίμα δεν είναι για το παιδάκι, που πέθανε, και για όλους τους συνανθρώπους μας που χάνονται εξαιτίας της έλλειψης μοσχεύματος;
Και τα όργανα, σίγουρα δε θα μας χρειαστούν μετά το θάνατό μας.
Η σάρκα και το αίμα δεν μπορούν να κληρονομήσουν τη βασιλεία των Ουρανών 'διότι πνεύμα, σάρκα και οστά δεν έχει, καθώς εμέ θεωρείτε έχοντα'.
Η Ανάσταση είναι πνευματική. -
Μπραβο σας παιδια.
-
Παιδιά έχω σκεφτεί πολλές φορές να γίνω δορητής....
Δύο πράγματα με 'φφρενάρουν' , ίσως τραβηγμένα αλλά φόβοι είναι αυτοί...1 αν μπω σε κανένα νοσοκομείο και βλέποντας οτι είμαι δωρητής, να τραβήξουν την πρίζα...;
2 με τα κυκλώματα εμπορίας οργάνων που ακούγεται οτι δρουν στην χώρα μας και διεθνώς, πού ξέρω οτι δε θα με 'φάνε' σε καμιά γωνία;
Ίσως σας ακούγονται υπερβολικά αυτά που σκέφτομαι, δυστυχώς όμως το κράτος δε μου έδωσε ούτε μια φορά την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη που θα έπρπεπε, ώστε να γνωρίζω οτι αυτή μου η επιλογή δε θα 'διαρρεύσει'
Επειδή ειδικός στο θέμα δεν είμαι, αν υπάρχουν πτυχές του θέματος που δε γνωρίζω (περί εμπιστευτικότητας κτλ) ας μου πει να ξέρω.
Όσο για το Δημητράκη, κρίμα χίλιες φορές...Η φύση τελικά είναι πολύ άδικη...πάρα πολύ άδικη
-
Μπες στο eom.gr κααι θα βρεις τις απαντησεις που αναζητας....
-
Καβαλινε καλως ή κακως αυτα ειναι λογικες ανησυχιες. Ασε που γενικα ακουγονται ως βρωμες (αστηριχτες βεβαιως βεβαιως).
Το εμποριο οργανων εχει να κανει με αυτους που ειναι πισω στις λιστες αναμονης. Αν εισαι δηλωμενος δωρητης τα οργανα θα πανε στον πρωτο της λιστας.
Μπορεις να κανεις μια εξουσιοδοτηση - υπευθυνη δηλωση, να ενημερωσεις γονεις, συντροφους, παιδια οτι αν γινει κατι την εχεις στο συρταρι και αν χρειαστει μπορουν να ενεργοποιησουν αυτοι τη διαδικασια. -
Εάν δέν έχεις κάνει τέτοια δήλωση,δέν γίνεσαι δωρητής οργάνων,άν οι συγγενείς σου δώσουν τό Ο.Κ.;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εάν δέν έχεις κάνει τέτοια δήλωση,δέν γίνεσαι δωρητής οργάνων,άν οι συγγενείς σου δώσουν τό Ο.Κ.;Προφανώς και γίνεσαι αν οι συγγενείς σου δώσουν τη συγκατάθεσή τους.Αλλά θα το σκεφτούν τις δύσκολες εκείνες στιγμές να πουν Ο.Κ;
Χαθηκε ο αγωνας... [δωρητές οργάνων/αιμοδοσία]