-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
η απαγόρευση καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους είναι παράνοια δικτατορία κανονική.Αυτό να το πεις στους 'προχωρημένους' Σουηδούς.
- Απαγορεύεται το κάπνισμα σε ανοιχτούς χώρους, ακόμα και στο δρόμο. Μόνο σε δικό σου κλειστό χώρο καπνίζεις και στα 'designated smoking areas'. Για να καπνίσεις στο δρόμο πρέπει να μπεις στο αυτοκίνητό σου και να κλείσεις και τα παράθυρα.
- Απαγορεύεται να καπνίζεις στο σπίτι σου αν έχεις οικιακή βοηθό γιατί τότε το σπίτι σου θεωρείται χώρος εργασίας.
- Ακόμα κι αν δεν έχεις οικιακή βοηθό απαγορεύεται να καπνίζεις στο μπαλκόνι σου για να μη φτάσει ο καπνός στι σπίτι του πάνω διαμερίσματος.
Και βέβαια οι υπερευαίσθητοι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Σουηδοί κοιτούν με επιτίμηση και χλευασμό όσους καπνίζουν, όπως βέβαια και οι Αμερικανοί. Και αυτή την νοοτροπία την είχε κολλήσει και ο Σπύρος (alfasud) που ζει στη Σουηδία, θυμάστε πώς έγραφε εδώ μέσα για τους καπνιστές λες και ήταν τρομοκράτες.
Δεν θα ξεχάσω ένα ρεπορτάζ που είχε γίνει για μια εταιρεία στην Αμερική η οποία εκτός ότι έκανε εξετάσεις στους υποψήφιους υπαλλήλους της για να βεβαιωθεί ότι δεν υπήρξαν ποτέ καπνιστές υπέβαλλε και τους υπαλλήλους της στις ίδιες εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα και αν αυτές αποδείκνυαν ότι ο υπάλληλος είχε διανοηθεί να καπνίσει (εκτός εργασίας) τον απέλυαν. Ούτε βέβαια τη φάτσα του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της εταιρείας που βγήκε στο γυαλί και ούτε λίγο ούτε πολύ υπερηφανεύθηκε ότι η εταιρεία του συμβάλλει με αυτό τον τρόπο στην καταπολέμηση του καπνίσματος και ότι επιτελούν κοινωνικό έργο επειδή αναγκάζουν ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα (βέβαια ούτε τότε τους προσελάμβαναν).
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Υπάλληλο μεχρι τώρα δεν είχα, αν θελήσω να προσλάβω δεν θα αποτελεί κριτήριο το αν είναι καπνιστής ή όχι και αν τελικά προσλάβω κάποιον καπνιστή πιστεύω οτι θα βρούμε κάποια χρυσή τομή ωστε και εγώ να ενοχλούμαι όσο το δυνατόν λιγότερο αλλά κι αυτός να 'βολεύεται' κάπως.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν θα ήθελα να δημιουργώ τέτοια αισθήματα όπως αυτά που περιγράφεις πιο πάνω στον υπάλληλό μου, όχι γιατί είμαι καλό άντρωπο, αλλά γιατί θα ήθελα ο υπάλληλός μου να αισθάνεται καλά και με τη δουλειά του και με εμένα ωστε να είναι πιο παραγωγικός και συνεργάσιμος.Μυρίζομαι υποννοούμενο ότι θα πάρεις υπάλληλο αλλοδαπό. Ρατσισμός κυρίες και κύριοι, αισχίστου είδους!!!
Η απαγόρευση του καπνίσματος σε εξωτερικούς χώρους μου φαίνεται κομματάκι απίστευτη...Είπαμε, σε κλειστούς ναι αλλά μην κυνηγάμε και ανεμόμυλους στο τέλος.
-
Αν κάποιος έκανε ένα τσιγαριλίκι (ή αποφάσιζε να ψήσει μια ρέγκα) στο διπλανό τραπέζι μιας υπαίθριας καφετέριας και η μυρωδιά έφτανε ως εμάς, μάλλον θα διαμαρτυρόμασταν. Δεν βλέπω γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε το ίδιο και για την μυρωδιά από το τσιγάρο.
Σε κάθε περίπτωση, το κάπνισμα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους δεν είναι πρόβλημα στην χώρα μας. Ο κοινωνικός αποκλεισμός των μη καπνιζόντων αντίθετα, είναι.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αν κάποιος έκανε ένα τσιγαριλίκι (ή αποφάσιζε να ψήσει μια ρέγκα) στο διπλανό τραπέζι μιας υπαίθριας καφετέριας και η μυρωδιά έφτανε ως εμάς, μάλλον θα διαμαρτυρόμασταν. Δεν βλέπω γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε το ίδιο και για την μυρωδιά από το τσιγάρο.Για την μυρωδιά ρε Χρήστο?!?
Αν είναι έτσι, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, να κυνηγάμε και όσους δεν πλένονται συχνά ή όσες φοράνε πολύ άρωμα. Α! Και όποιος κλάσει σε δημόσιο χώρο, να πληρώνει πρόστιμο. Το πρόστιμο να διπλασιάζεται αν η πορδή προέρχεται από όσπρια, κρεμμύδια (στιφάδο) ή παστουρμά
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Αν κάποιος έκανε ένα τσιγαριλίκι (ή αποφάσιζε να ψήσει μια ρέγκα) στο διπλανό τραπέζι μιας υπαίθριας καφετέριας και η μυρωδιά έφτανε ως εμάς, μάλλον θα διαμαρτυρόμασταν. Δεν βλέπω γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε το ίδιο και για την μυρωδιά από το τσιγάρο.
Για την μυρωδιά ρε Χρήστο?!?
Αν είναι έτσι, όπως ειπώθηκε και πιο πάνω, να κυνηγάμε και όσους δεν πλένονται συχνά ή όσες φοράνε πολύ άρωμα. Α! Και όποιος κλάσει σε δημόσιο χώρο, να πληρώνει πρόστιμο. Το πρόστιμο να διπλασιάζεται αν η πορδή προέρχεται από όσπρια, κρεμμύδια (στιφάδο) ή παστουρμά
+1 για τη ρεγκα. ειναι πολυ ενοχλητικο
-
Αν ο διπλανός μου έχει φάει παστουρμά, χαλαρά τον έχω κράξει
Σοβαρά τώρα, άλλο να έχεις φάει κάτι που προκαλεί δυσοσμία, και άλλο να καις κάτι και να απαιτείς από τους γύρω σου να θεωρούν τον καπνό που παράγεται ως πράγμα φυσιολογικό που είναι υποχρεωμένοι να ανεχθούν μέσα στα πλαίσια ενός καλώς εννοούμενου κοινωνικού συμβιβασμού.
Από περιέργεια, Σπύρο, αν κάποιος όντως επιχειρούσε να ψήσει μια ρέγκα στο διπλανό τραπέζι δεν θα διαμαρτυρόσουν; Ξέρω ότι το παράδειγμα ακούγεται γελοίο, αλλά θα με ενδιέφερε η απάντηση σου.
Αυτό που κάνει το τσιγάρο να φαίνεται φυσιολογικό στα μάτια μας είναι ο τεράστιος αριθμός αυτών που καπνίζουν, όχι το ότι η πράξη και οι επιπτώσεις της στους γύρω μας έχει κάποια λογική. Σε καμιά εκατοστή χρόνια, ίσως τα τρισέγγονα μας να διαβάζουν ιστορία και να δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ήμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε τόσους 'συμβιβασμούς' για μια τόσο βλαβερή εξάρτηση.
Αν υπήρχε internet στην Κίνα όταν ακόμα ήταν υπό Βρετανικό έλεγχο, είμαι σίγουρος ότι θα υπήρχαν εκατομμύρια σελίδες στα fora της εποχής που θα ανέλυαν τους λόγους για τους οποίους 'δεν πρέπει να μας ενοχλεί ο καπνός από την πίπα όπιου του διπλανού μας'.
-
Από περιέργεια, Σπύρο, αν κάποιος όντως επιχειρούσε να ψήσει μια ρέγκα στο διπλανό τραπέζι δεν θα διαμαρτυρόσουν; Ξέρω ότι το παράδειγμα ακούγεται γελοίο, αλλά θα με ενδιέφερε η απάντηση σου.
σε εστιατοριο/καφε που επιτρεπεται το ψησιμο ρεγκας ή οχι ?
-
Αυτό που κάνει το τσιγάρο να φαίνεται φυσιολογικό στα μάτια μας είναι ο τεράστιος αριθμός αυτών που καπνίζουν, όχι το ότι η πράξη και οι επιπτώσεις της στους γύρω μας έχει κάποια λογική. Σε καμιά εκατοστή χρόνια, ίσως τα τρισέγγονα μας να διαβάζουν ιστορία και να δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι ήμασταν διατεθειμένοι να κάνουμε τόσους 'συμβιβασμούς' για μια τόσο βλαβερή εξάρτηση.
Νταξ, υπερβάλλεις 'λίγο' έτσι;
Και μένα δεν μ' αρέσει να καπνίζουν δίπλα μου σε κλειστούς χώρους, αλλά όταν μιλάμε για ταβέρνες/μπαρ κλπ όταν δεν αντέχω παίρνω τον ομματιόν μου και φεύγω (ή πάω σε μαγαζί μη καπνιστών - εδώ δεν υπάρχει ).
-
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά αν εγώ έχω μία κακή συνήθεια γιατί πρέπει να την φορτώσω σε όλους τους άλλους κ να έχω κ την απαίτηση να μη μου πουν τίποτα?
Αν εμένα μαρέσει στα μαγαζιά που πάω να βγάζω τα παππούτσια κ να βάζω τα πόδια μου στο τραπέζι εσείς πρέπει να το ανεχτείτε?
Δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να θεωρεί κάποιος φυσιολογικό να ανεχτώ εγώ μία συνήθειά του που με δυσκολεύει.
Α κ προσωπικά δν έχω κανένα πρόβλημα με τον καπνό απλά κουβέντα να γίνεται -
Αν κάποιος έκανε ένα τσιγαριλίκι (ή αποφάσιζε να ψήσει μια ρέγκα) στο διπλανό τραπέζι μιας υπαίθριας καφετέριας και η μυρωδιά έφτανε ως εμάς, μάλλον θα διαμαρτυρόμασταν. Δεν βλέπω γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε το ίδιο και για την μυρωδιά από το τσιγάρο.Σε κάθε περίπτωση, το κάπνισμα σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους δεν είναι πρόβλημα στην χώρα μας. Ο κοινωνικός αποκλεισμός των μη καπνιζόντων αντίθετα, είναι.
+1 ποσες φορες εχω παει σε καφετερεια και καπνιζουν πιπα η κακης ποιοτητας πουρο που βρβμανε!
-
Χωρίς πλάκα, έχω πέσει από την καρέκλα μου και με έχει πιάσει τρελός λόξιγκας από τα γέλια στην ιδέα του να ψήνει κάποιος ρέγκα στο διπλανό τραπέζι στην καφετέρια.
-
νταξ εχει κ ο χρηστος λαππας τα δικια του..
εγω το εγραψα κ πιο πριν, αν και καπνιστης σας καταλαβαινω..το να εισαι μη καπνιστης στην ελλαδα δεν ειναι και ο,τι καλυτερο μπορει να σου συμβει
να μην επαναλαμβανομαστε, στους κλειστους δημοσιους χωρους ΠΡΕΠΕΙ να απαγορευεται και οφειλουμε εμεις οι καπνιστες να το σεβομαστε.
σε καφετεριες κλπ θεωρω οτι πρεπει να υπαρχουν περιοχες καπνιστων. αλλα πραγματικες, οχι ενα τραπεζακι διπλα απο τους καπνιστες να εχει απλα μια ταμπελιτσα που να λεει 'απαγορευεται το καπνισμα'ομως οσον αφορα αυτο:
ισως τα τρισεγγονα μας λενε το ιδιο και για τις περισσοτερο βλαβερες συνηθειες για την κοινη υγεια απ'το τσιγαρο, το αυτοκινητο και το αεροπλανο.
ισως τους φαινεται εξισου παραλογο το ποσο φορτωνουμε την ατμοσφαιρα με ρυπους, το ποσο ευκολα εξαντλουμε τους φυσικους μας πορους, την πλανητικη σκιαση και αλλα προβληματα που δημιουργουν αυτα τα δυο μεσα.θα μου πεις κατσε ρε φιλε: τί δουλεια εχει ενα βλαβερο μεταφορικο μεσο με κατι επισης βλαβερο που θεωρειται απολαυση απο μια μεριδα ανθρωπων;
πρωτα απ'ολα να ξεκαθαρισουμε οτι και το αυτοκινητο το χρησιμοποιει μονο μια πολυ μικρη μεριδα ανθρωπων συγκριτικα με το συνολο, η οποια μεριδα βρισκεται κυριως στον δυτικο κοσμο. η οποια εξαλλου, οσον αφορα τις πολεις, εχει τις επιλογες των ΜΜΜ (εκτος απο μη ρυπογονα μεσα οπως πχ το ποδηλατο).
επισης θεωρω οτι εφοσον ειμαστε σε αυτο το φορουμ βλεπουμε το αυτοκινητο σαν κατι παραπανω απο ενα απλο μεταφορικο μεσο. απο την αλλη, ισως τα τρισεγγονα μας, να θεωρουν ηλιθιο οτι δεν ειχαμε το μυαλο να κανουμε αρκετους συμβιβασμους και να πηγαινουμε παντου με πλοια κ τρενα που ειναι μακραν πιο φιλικα προς το περιβαλλον, με την δικαιολογια οτι το αεροπλανο ειναι μακραν πιο γρηγορο... -
Να κάνω μια ερώτηση: Σε ποιους κλειστούς δημόσιους χώρους θεωρείτε ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται ενώ δεν απαγορεύεται; Γιατί σε χώρους εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κτλ. τυπικά απαγορεύεται, άλλο που η απαγόρευση καταστρατηγείται. Εδώ απαγορεύεται και σε κάποιους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, όπως τους επίγειους σταθμούς του ηλεκτρικού. Επίσης στα ΜΜΜ έχει απαγορευθεί εδώ και δεκαετίες ενώ σε άλλες χώρες απαγορεύτηκε εντελώς σχετικά πρόσφατα.
-
Ενώ αν έμπαινε στο γκαράζ με καμιά νταλίκα του '50 (classic και καλά) που θα έκαιγε μαζούτ, δεν θα έτρεχε τίποτα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Μου έλεγε χθές ένας φίλος μου του οποίου ο αδελφός μένει στην Νέα Υόρκη.Αγόρασε ο αδελφός του σπίτι σε συγκρότημα μη καπνιζόντων (ναι στην Αμερική υπάρχουν και τέτοια).Ενα βράδυ που είχε κόσμο κάποιος κάπνισε (μέσα στο σπίτι).Κάποιος γείτονας δεν ξέρω πως το μύρισε και κάλεσε την αστυνομία με αποτέλεσμα να του υποβληθεί μήνυση.Αναμένω νεότερα.....Θα έχει ανιχνευτές καπνού στο κτίριο
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Να κάνω μια ερώτηση: Σε ποιους κλειστούς δημόσιους χώρους θεωρείτε ότι θα έπρεπε να απαγορεύεται ενώ δεν απαγορεύεται; Γιατί σε χώρους εργασίας, δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κτλ. τυπικά απαγορεύεται, άλλο που η απαγόρευση καταστρατηγείται. Εδώ απαγορεύεται και σε κάποιους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, όπως τους επίγειους σταθμούς του ηλεκτρικού. Επίσης στα ΜΜΜ έχει απαγορευθεί εδώ και δεκαετίες ενώ σε άλλες χώρες απαγορεύτηκε εντελώς σχετικά πρόσφατα.Από τον νόμο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο. Το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα οι νόμοι είναι κενές λέξεις που όλοι επιλέγουν να αγνοούν. Ακόμα και στο ΚΤΕΛ που είχα μπει τις προάλλες για να γυρίσω το BORA από τους Βούνους, ο οδηγός είχε ανοίξει το παράθυρο και κάπνιζε αρειμανίως. Όχι απλά μας ντουμάνιασε, αλλά μας πάγωσε κιόλας. Και αυτό συμβαίνει παντού. Στις τράπεζες, στα ταξί, στα νοσοκομεία (), στις δημόσιες υπηρεσίες, στους χώρους μη καπνιζόντων των καφετεριών. Τι πρέπει να κάνω; Να τσακώνομαι συνέχεια απαιτώντας το αυτονόητο;
-
Έχεις απόλυτο δίκιο που γκρινιάζεις. Κι εμένα μου κάνει κακή εντύπωση που καπνίζουν οι υπάλληλοι σε τράπεζες αλλά απ'την άλλη σκέφτομαι ότι δεν μπορούν να σηκωθούν από τη θέση τους για να καπνίσουν γιατί δουλεύουν ασταμάτητα. Οι οδηγοί των ΚΤΕΛ είναι απλά απαράδεκτοι. Για τα νοσοκομεία ουδέν σχόλιον.
-
Τους ταρίφμεν τους ξέχασες... Α, και τους φαντάρους στη σκοπιά
-
Ενταξει και εμας μας εχουν καπνηστηριο που μπορουμε να παμε στο μισαωρο διαλημα μας ή ενδιαμεσα στην δουλεια.
Σκεψου ομως εναν απλο υπαλληλο που δεν μπορει να παει οποτε γουσταρει αλλα να παρει αδεια (και αναλογα με το ποσο μαλακας ειναι ο προισταμενος του ή ποση δουλεια εχει το μαγαζι κλπ) να τον αφησουν η οχι...ε ρε παιδια οπως και να το κανουμε ειναι εξαρτηση...δεν μπορεις να εχεις εναν εξαρτημενο ανθρωπο και να του λες θα πας για τσιγαρο σε ενα 8ρο για μιση ωρα στο διαλειμα σου, απλα δνε γινεται! -
Η γυναίκα μου δουλεύει σε τραπεζικό οργανισμό και είναι καπνίστρια αλλά στο γραφείο της κανείς δεν τολμά να καπνίσει (από την εποχή του Πτέραρχου...).
Σε Δημόσιους Χώρους το κάπνισμα απαγορεύεται. Όποιος δεν το εφαρμόζει του χρειάζεται ένας Αρτέμης Μάτσας. Αμάν με την ελευθερία των 'καταπιεσμένων' που τελικά δυναστεύουν τους υπόλοιπους.
Υ.Σ. Το καπνιστήριο στο σπίτι μας είναι η βεράντα.
Υ.Σ. (2). Αν την επόμενη φορά που κάποιος οδηγός ΚΤΕΛ κάνει κάτι τέτοιο τον ενημερώνεις ότι αν δεν το σβήσει στο τέλος της διαδρομής θα του κάνεις μήνυση και θα ζητήσεις αποζημιώση ίση με την αξία του οχήματος. Αν είναι οδηγός θα σταμάτησει αμέσως για να μην χάσει τη δουλειά του αν είναι ιδιοκτήτης το όχημα του. Σε Δημόσιες Συγκοινωνίες του θυμίζεις ότι θα εμπλακεί σε άσχημα Δικαστικά και τελικά θα τον παύσουν και από Δημόσιο Υπάλληλο. Σε ΤΑΧΙ απλά ζητάς να σταματήσει το κάπνισμα. Αν δεν το πράξει, κατεβαίνεις και δεν τον πληρώνεις και αν αρχίζει να μιλά τότε ζητάς εσύ να έρθει η Αστυνομία όπου θα του υποβάλεις μήνυση γιατί κάπνιζει.
Υ.Σ. (3) Οι νόμοι εφαρμόζονται μόνον όταν οι πολίτες τους ενστερνίζονται.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ