-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
- Θέλω να έχω και τα δύο χέρια εντελώς ελεύθερα. Άντε κάνε γρήγορη αλλαγή ταχύτητας ή αποφυγή λακούβας με το τσιγάρο στα δάχτυλα χωρίς να σου πέσει στάχτη.
Πριν καμιά δεκαριά χρόνια, γυρνάμε με τον πατέρα μου από τη Λακωνία. Σε κάποια φάση, όπως περνάμε κάτι βουνίσια στροφιλίκια, ο πατέρας μου ανέβασε ελαφρώς το ρυθμό του για να το διασκεδάσει λίγο. Δε μιλάμε για εξωφρενικά πράγματα, απλώς πήγαινε λίγο πιο γρήγορα από το κανονικό, ΟΜΩΣ κρατώντας τσιγάρο στο χέρι.
Αποτέλεσμα; Σε μια φουρκέτα το αμάξι μουριάζει και ενώ με λίγο στρίψιμο του τιμονιού παραπάνω η μούρη θα είχε μπει μέσα, ο πατέρας μου ανήμπορος να στρίψει το τιμόνι παραπάνω με το ένα χέρι, έφυγε απέναντι
Έγινα έξαλλος και άρχισα να του τα χώνω κανονικά (μάλιστα είχαμε και ξένο άνρωπο στο αμάξι). Ε, όχι και να κάνουμε αυτά που κατακρίνουμε ρε γμτ...
Εννοείται ότι 'διασκεδαστική' οδήγηση και κάπνισμα μαζί είναι
Αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς και τα δύο σου χέρια ακόμα και σε χαλαρή οδήγηση, προτιμώ να τα έχω πάντα ελεύθερα.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
ευκολο ειναι!
οπως σου ειπα, ειναι ολα στο μυαλο!κατσε σκεψου τι κερδιζεις και τι χανεις..
οσο για τις γευσεις, ΕΥΤΥΧΩΣ ενας υγειης οργανισμος χρειαζεται περιπου 3-4 μερες να ξαναβγαλει νευρικες αποληξεις.
βεβαια η γευση/οσφρηση σταδιακα βελτιωνεται συνεχως.
εγω απο προχτες μυριζω παλι το φουρνο που ειναι διπλα και κατω απο το σπιτι μου..
τοσα χρονια νομιζα οτι ειχε ..κλεισειειδικα οσοι παινευστε οτι ειστε καλοφαγαδες, πρεπει εστω για μια βδομαδα να το κοψετε και να πατε στα αγαπημενα σας λημερια αναζητωντας τις αγαπημενες σας γευσεις.
ισως να βρειτε κι απο κει εξτρα λογους να το κοψετε (κοιλιοδουλοι!!)Πέστε χρυσόστομε.......................................βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχουν κοιλιόδουλοι εδω μέσα.......
-
Μεσημέρι πρωτοχρονιάς σε γνωστή ψαροταβέρνα της Βουλιαγμένης η οποία είναι τίγκα στον κόσμο λόγω της ημέρας. Κάθομαι με την οικογένεια στην μικρή «περιοχή μη καπνιζόντων», η οποία φυσικά είναι τεκές καθώς όλοι στα γύρω τραπέζια κάπνιζαν παρόλα τα ταμπελάκια που τους το απαγόρευαν.
Τι επιλογές έχω εγώ ο μη καπνιστής;
α) Χαλάω την καρδιά μου και τσακώνομαι πρωτοχρονιάτικα για να διασφαλίσω το δικαίωμα μου στον καθαρό αέρα.
β) Αυτό που έκανα για πολλοστή φορά. Δεν λέω απολύτως τίποτα και για μια ακόμα φορά υφίσταμαι το «ελευθερία» των άλλων να απολαμβάνουν τον εθισμό τους παντού, ακόμα και εκεί που απαγορεύεται.
Ποιοι είναι υπό διωγμό σε αυτή την χώρα;
-
Φωνάζεις το γκαρσόνι να βγάλει αυτό τα κάστανα από τη φωτιά.
Κι εμένα με ενοχλεί ο καπνός των άλλων μολονότι καπνίζω και ποτέ δεν ανάβω τσιγάρο σε χώρο μη καπνιζόντων. Το πλέον σιχαμερό πράγμα είναι να ρίχνουν τις στάχτες στο πιάτο τους ελλείψει τασακίου ή να σβήνουν το τσιγάρο στο πιάτο και να βρωμάει ο χώρος καμμένο ελαιόλαδο. Καλύτερα να τις τρώγανε. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φωνάζεις το γκαρσόνι να βγάλει αυτό τα κάστανα από τη φωτιά....κι αν δεν τα καταφέρει, τον ίδιο το μαγαζάτορα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Φωνάζεις το γκαρσόνι να βγάλει αυτό τα κάστανα από τη φωτιά.Δεν φωνάζεις κανέναν. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χαλάσει η διάθεσή σου. Το κατάστημα θα έπρεπε να είχε κάνει ήδη παρατήρηση στους καπνίζοντες χωρίς δική σου παρέμβαση - όπως στα αεροπλάνα.
Το πρόβλημα στα εστιατόρια είναι πολύ μικρό γιατί πολύ περισσότερη ώρα τρώει κάποιος παρά καπνίζει. Θα ήθελα όλα τα εστιατόρια να είναι χώροι για μη καπνίζοντες αν και αυτό σημαίνει ότι θα έβγαινα έξω κάποια φορά (όχι πάντα).
-
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_156656_02/01/2006_141238
Πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα...
-
Διαβάστε πώς φαίνεται η ελλήνικη πραγματικότητα μέσα απο τα μάτια ενός ξένου (στός τέλος λέει για το τσιγάρο):
http://www.sport24.gr/html/ent/447/ent.98447.asp
Αισθάνθηκα ντροπή διαβάζοντάς το
Δέ σέβονται ούτε τους αθλητές στο κλειστό στάδιο. -
Με το νέο έτος, άρχισα την 2η προσπάθεια στη ζωή μου να το κόψω.
Την πρώτη μέρα κάπνισα ένα στριφτό, την 2η 4 τσιγάρα για να δούμε..... -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Μεσημέρι πρωτοχρονιάς σε γνωστή ψαροταβέρνα της Βουλιαγμένης η οποία είναι τίγκα στον κόσμο λόγω της ημέρας. Κάθομαι με την οικογένεια στην μικρή «περιοχή μη καπνιζόντων»
ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 'ΜΙΚΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΠΝΙΖΩΝΤΩΝ' ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ
Γιατί; Οι καπνίζοντες είναι μάλλον περισσότεροι σε αριθμό.
-
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_ne ... A_ID=43635
-
ας μην φτανουμε στα ακρα.
οσοι καπνιζουνε σε κοινους χωρους, ας καπνιζουνε.
αλλιως θα νοιωσουνε απεχθεια για τους μη καπνιστες που κανουνε παραπονα (ου ρε φλωρακια!! )
και θα βρουνε αφορμη να μην το κοψουνε ποτε.για το καλο το δικο τους λοιπον, ας τους κανουμε πιστωση χρονου.
δεν ειμαστε και σουηδια σαν κοινωνια.. και ουτε επιθυμουμε μαλλον να γινουμε..(καλα, ε?! εχω γινει νο.1 μη καπνιστης πια!! )
-
Στις 29/10/05 πήγα με την γυναίκα και τον γιο μου στον Όσιο Δαβίδ στην Εύβοια.
Εκεί λοιπόν που άναψα το κεράκι μου είπα από μέσα μου μακάρι να με βοηθούσε ο Άγιος να κόψω το κάπνισμα.
Σας πληροφορώ ότι από τότε μου έφυγε τέλείος η επιθυμία για τσιγάρο. Άσε που όταν έχω γύρω μου άλλους που καπνίζουν ενοχλούμε από τον καπνό.
Δεν ξέρω αν είναι θαυμα ή όχι. Αυτό που ξέρω είναι ότι από τότε τσιγάρο καπούτ.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_news.asp?category_id=27&NEWS_DATA_ID=43635Υπερβολικο αλλα εντασεται στα περι απαγορευσης διαφημισεων των τσιγαρων!
Βεβαια αφου ειναι χορηγοι στις ομαδες τα τσιγαρα πως γινεται να αποφευχθει να φαινονται στις στολες τους? Μονο με μονταζ ισως. Υπερβολη... Ας απαγορευσουν στις καπνοβιομηχανιες να ειναι και χορηγοι τοτε! (στα ποτα μην απαγορευσουν μονο!! )
-
Το politically correct σε όλο του το μεγαλείο. Εξεζητημένες κινήσεις στα όρια της υστερίας.Ελεος.Αν ήμουν πιτσιρικάς τέτοιες ενέργειες(των αντικαπνιστικών οργανώσεων) θα με ωθούσαν να γίνω καπνιστής.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Ας απαγορευσουν στις καπνοβιομηχανιες να ειναι και χορηγοι τοτε!Δεν θα γίνονται πια αγώνες αυτοκινήτου χωρίς τους τσιγαράδες, δύσκολη επιλογή για τις ομάδες που γυρνάνε σιγά σιγά σε άλλα επικερδή (επιβλαβή στο πορτοφόλι) προϊόντα όπως η κινητή τηλεφωνία.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Το politically correct σε όλο του το μεγαλείο. Εξεζητημένες κινήσεις στα όρια της υστερίας.Ελεος.Αν ήμουν πιτσιρικάς τέτοιες ενέργειες(των αντικαπνιστικών οργανώσεων) θα με ωθούσαν να γίνω καπνιστής.Που αρχίζει για σένα το πρόβλημα; Στον έλεγχο των φωτογραφιών των περιοδικών ή στην απαγόρευση της διαφήμισης των τσιγάρων σε μια χώρα;
Αν δεχτείς οτι σωστά απαγορεύονται οι διαφημίσεις τσιγάρων στη Γαλλία (ή/και οπουδήποτε αλλού) δε θα'πρεπε να διαφωνείς με το σκηνικό με τις εφημερίδες. Σαφώς και διαφημίζεται η καπνοβιομηχανία όταν εμφανίζεται ο X οδηγός με φόρμα που φέρει το λογότυπό της. Αλλωστε γι'αυτήν ακριβώς τη διαφήμιση πληρώνει. Αρα σωστά έρχεται ο περιορισμός.
Αν διαφωνείς με την απαγόρευση των διαφημίσεων γενικώς, αυτό είναι άλλο θέμα που χωράει συζήτηση.
Προσωπικά είμαι υπέρ στην κατάργηση κάθε είδους διαφήμισης τσιγάρων. -
Και το σουσουρο που γινεται με την απαγορευση, δεν ειναι διαφημιση για τις καπνοβιομηχανιες?
Αυτα ειναι απλες υπερβολες Χρηστο. Το μετρο δεν ειναι να βαλεις προστιμο στην εφημεριδα. Ειναι να μην επιτρεπεις στις ομαδες να το αναγραφουν στις στολες-μονοθεσια κλπ, εμμεσως δηλαδη τις αναγκαζεις να αλλαξουν χορηγο!
-
Άσχετο.
Πόσο έχουν τα Malboro Lights σήμερα ?
θελω να υπολογίσω 1 χρόνο που το έκοψα πόσα γλύτωσα το 2005 (έκανα 1-2 πακέτα την μέρα) και το έκοψα πέρισυ τέτοιες μέρες -
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Και το σουσουρο που γινεται με την απαγορευση, δεν ειναι διαφημιση για τις καπνοβιομηχανιες?Σούσουρο μπορεί να γίνεται στην αρχή μέχρι να παγιωθούν οι 'όροι του παιχνιδιού'. Για παράδειγμα, βλέπεις να γίνεται κανένα σούσουρο στην Ελλάδα επειδή απαγορεύονται οι τηλεοτικές διαφημίσεις τσιγάρων;
Αυτα ειναι απλες υπερβολες Χρηστο. Το μετρο δεν ειναι να βαλεις προστιμο στην εφημεριδα. Ειναι να μην επιτρεπεις στις ομαδες να το αναγραφουν στις στολες-μονοθεσια κλπ, εμμεσως δηλαδη τις αναγκαζεις να αλλαξουν χορηγο!
Με τη διαφορά οτι την απαγόρευση των διαφημίσεων την επιβάλει η Γαλλική Πολιτεία η οποία δεν μπορεί να έχει λόγο στο τι θα γράφουν οι φόρμες των οδηγών της F1 σε αγώνες εκτός Γαλλίας. Αυτό που μπορεί να επιβάλει είναι 'Απαγορεύονται οι διαφημίσεις τσιγάρων στα γαλλικά ΜΜΕ'. Και μη μου πεις οτι οι διαφημιζόμενοι στους αγώνες αυτοκινήτου δεν έχουν υπολογίσει τις εμφανίσεις των οδηγών στα ΜΜΕ πριν δώσουν τα ζεστά λεφτουδάκια τους για να διαφημιστούν...
Επαναλαμβάνω οτι μπορεί να διαφωνεί κανείς με την απαγόρευση των διαφημίσεων, αλλά με δεδομένη την απαγόρευση δεν είναι παράλογο να απαγορεύονται και οι συγκεκριμένες φωτογραφίες .
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ