-
kid, μην κάνεις καμιά βλακεία και θεωρήσεις ότι είσαι ΟΚ και πεις να δοκιμάσεις. Ύπουλο πράγμα το τσιγάρο. Κι εγώ πέρασα σχολείο, στρατό κλπ και ξεκίνησα σαν βλάκας το κάπνισμα από μόνος μου στα 22, ών στο 2ο έτος της Ιατρικής. Είμαι τώρα στα 27 και ήδη 2-3 προσπάθειες που έχω κάνει να το κόψω αποδείχτηκαν ανεπιτυχείς. Σε όσους δεν το δοκίμασαν, μακρυά. Στους συνάδελφους καπνιστές εύχομαι να μπορέσουν να το κόψουν γρήγορα.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
τι πιστεύετε? Αξίζει τον κόπο να κάνεις προσπάθεια να μείνεις μακρυά από κάποιες απολαύσεις της ζωής που κάνουν λιγότερο ή περισσότερο κακό στην υγεία? Να ζήσεις μια ας την πούμε 'αποστειρωμένη από το κακό' ζωή?
Αποδίδει σαν στάση ζωής? Ή αυτά που σου στερεί είναι περισσότερα από το καλό που σου κάνει?
Αν γίνει γόνιμη συζήτηση πάνω σε αυτό, θα την διαχωρίσω από το παρόν τόπικ.
Aπό ποιά άποψη είναι απόλαυση δλδ το κάπνισμα; Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου τσιγάρο. Δεν απολαμβάνω τη ζωή δλδ;
Το να φας μια τούρτα παγωτό δεν είναι το ίδιο πράγμα με το να καπνίσεις μια 12αδα πακέτα τσιγάρα... Άντε εκεί δέχομαι την παρατήρησγ σου. Αλλά όχι και για το κάπνισμα...
Για μένα μεγαλύτερη απόλαυση δεν υπάρχει στο να μη λέω ΠΟΤΕ 'ουφ δεν μπορώ άλλο' (εννοώντας ότι δεν μπορώ να πάρω ανάσα επειδή ανέβηκα 2 ορόφους!) ή να ιδρώνω σαν γουρούνι επειδή ζυγίζω 150 κιλά.
Προσοχή! Δεν κατακρίνω! Λέω απλά για μένα τη σημαίνει το 'ευ ζειν'.
Ξέρεις, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι στον πλανήτη, που δεν είναι κλώνοι σου.
-
ειναι διαφορετικο bruce να εισαι καπνιστης απο το να μην εισαι..
καλως ή κακως ο οργανισμος μαθαινει να απελευθερωνει/ενεργοποιει αρκετες δεκαδες χημικα οταν καπνιζει κανεις..
εκει ειναι η ευχαριστηση που επικαλουνται οι καπνιστες και δεν μπορουνε να το κοψουνε με τιποτα..
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ειλικρινά δε σε έπιασα. Τι είπα και σε πείραξε;Εννοώ πως δεν είναι απαραίτητο να απολαμβάνουμε όλοι τη ζωή με τον ίδιο τρόπο. Ούτε ότι ο δικός σου τρόπος είναι σωστός κι ο δικός μου 'λάθος'. Ούτε πως όλοι οι καπνιστές καπνίζουν μέχρι να πουν 'δεν αντέχω άλλο' ή δεν μπορούν να ανέβουν δύο ορόφους. Ο Krusenstern π.χ. πουκαπνίζει κάνει πρωταθλητισμό. Εγώ γυμναζόμουν και το σταμάτησα μονάχα λόγω έλλειψης χρόνου και διάθεσης λόγω ψυχολογικής πίεσης.
Ότι το κάπνισμα βλάπτει δεν το αμφισβητεί κανείς. Ότι ενοχλεί κάποιους επίσης. Αλλά μη φέρεστε συγκαταβατικά στους καπνιστές λες και είναι παραστρατημένα παιδάκια! Κάποιοι καπνίζουν συνηδειτά επειδή το απολαμβάνουν και όχι από συνήθεια.
-
Βασικό ρόλο στο αν θα γίνει κάποιος καπνιστής παίζει το περιβάλλον που ζει.
Αν η άλλη είναι έγκυος και καπνίζει, τι τύχη περιμένεις να έχει το παιδί αυτό;Βλέποντας συνέχεια τους γονείς σου να καπνίζουν υποσυνείδητα το λαμβάνεις ως φυσιολογικό και όταν σου δωθεί η αφορμή γίνεσαι και εσύ καπνιστής.
Όπως σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παρέες..Γι'αυτό χρειάζεται συνεχής ενημέρωση και συνεχές 'κύρηγμα' κάτι που έπρεπε να γίνεται απο το σχολείο,αλλά και απο την τηλεόραση..
Πού όμως; -
κατσε ντε!!
μια χαρα ενημερωση κανει η phllip morris κλπ -
Εγώ βλέπω ότι η camel έχει βάλει στο στόχο τα παιδιά από το δημοτικό με τις διαφημίσεις της.
Το τσιγάρο σκοτώνει (όχι το κάπνισμα).
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
τι πιστεύετε? Αξίζει τον κόπο να κάνεις προσπάθεια να μείνεις μακρυά από κάποιες απολαύσεις της ζωής που κάνουν λιγότερο ή περισσότερο κακό στην υγεία? Να ζήσεις μια ας την πούμε 'αποστειρωμένη από το κακό' ζωή?
Αποδίδει σαν στάση ζωής? Ή αυτά που σου στερεί είναι περισσότερα από το καλό που σου κάνει?
Αν γίνει γόνιμη συζήτηση πάνω σε αυτό, θα την διαχωρίσω από το παρόν τόπικ.
Aπό ποιά άποψη είναι απόλαυση δλδ το κάπνισμα; Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου τσιγάρο. Δεν απολαμβάνω τη ζωή δλδ;
Bruce επειδη ακριβως ποτε δεν καπνισες (και 1000 μπραβο σου!!!) γι'αυτο και δεν ξερεις αν ειναι ή οχι το καπνισμα απολαυση! Με βεβαιοτητα ομως σου λεω οτι οσοι καπνιζουν το κανουν γιατι βρισκουν καποια απολαυση σε αυτο! Δεν σημαινει οτι ειναι σωστο βεβαια ή οτι η απολαυση ειναι η ιδια για ολους!!
Το κυριοτερο ομως ειναι οτι διαβαζεις οπως θες τα λεγομενα των αλλων. Ο Κρους μιλησε για απολαυσεις που τις κανουμε αν και πιθανον μας βλαπτουν. Δεν ειπε πουθενα οτι αν δεν καπνιζεις δεν απολαμβανεις την ζωη ουτε καν οτι αν καπνιζεις την απολαμβανεις! Οποτε η απορια σου ειναι ατοπη λογω των παραπανω.
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Το κυριοτερο ομως ειναι οτι διαβαζεις οπως θες τα λεγομενα των αλλων. Ο Κρους μιλησε για απολαυσεις που τις κανουμε αν και πιθανον μας βλαπτουν. Δεν ειπε πουθενα οτι αν δεν καπνιζεις δεν απολαμβανεις την ζωη ουτε καν οτι αν καπνιζεις την απολαμβανεις! Οποτε η απορια σου ειναι ατοπη λογω των παραπανω.Ορθόν, αυτό είπα. Και το είπα γενικά, σκοπεύοντας να 'απλώσω' την κουβέντα λίγο σε πιο γενικά θέματα, και αν χρειαστεί, να χωριστεί σε δικό της τόπικ.
Επαναλαμβάνω τη σκέψη μου: αξίζει κανείς να μένει μακριά από κάποιες επιβλαβείς απολαύσεις της ζωής (άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο) όπως πχ. το τσιγάρο, το ποτό, η ζάχαρη, ο καφές ή δεν ξέρω τι άλλο, προκειμένου να προφυλάξει όσο μπορεί την υγεία του? Μήπως έτσι το κέρδος είναι μικρό σε σχέση με τα όσα χάνεις? Μήπως οδηγείσαι σε μια καλώς ή κακώς εννοούμενη 'αποστείρωση'?
Απλά, τροφή για συζήτηση
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Απλά, τροφή για συζήτηση
να ξεκαθαρίζεις την τροφή γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνη
-
Το κυριοτερο ομως ειναι οτι διαβαζεις οπως θες τα λεγομενα των αλλων. Ο Κρους μιλησε για απολαυσεις που τις κανουμε αν και πιθανον μας βλαπτουν. Δεν ειπε πουθενα οτι αν δεν καπνιζεις δεν απολαμβανεις την ζωη ουτε καν οτι αν καπνιζεις την απολαμβανεις! Οποτε η απορια σου ειναι ατοπη λογω των παραπανω.
Ορθόν, αυτό είπα. Και το είπα γενικά, σκοπεύοντας να 'απλώσω' την κουβέντα λίγο σε πιο γενικά θέματα, και αν χρειαστεί, να χωριστεί σε δικό της τόπικ.
Επαναλαμβάνω τη σκέψη μου: αξίζει κανείς να μένει μακριά από κάποιες επιβλαβείς απολαύσεις της ζωής (άλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο) όπως πχ. το τσιγάρο, το ποτό, η ζάχαρη, ο καφές ή δεν ξέρω τι άλλο, προκειμένου να προφυλάξει όσο μπορεί την υγεία του? Μήπως έτσι το κέρδος είναι μικρό σε σχέση με τα όσα χάνεις? Μήπως οδηγείσαι σε μια καλώς ή κακώς εννοούμενη 'αποστείρωση'?
Απλά, τροφή για συζήτηση
Μεγαλο θεμα αυτο Σπυρο. Εχω συναδελφο που ειναι 'μανιωδης' με την υγεια του: δε πινει, δε καπνιζει, αθλειται κτλ κτλ. Ελα ομως που τρωει οτι σαβουρα βρει!
Εγω πιστευω οτι οι απολαυσεις που λες για καποιους ειναι τροπος ζωης για καποιους αλλους δεν σημανουν τιποτε, επομενως δεν στερουνται και τιποτε!
Για μενα ολα θελουν μετρο, ακομη και 'φανατικα υγεινη ζωη'.
-
Ορθόν, αυτό είπα. Και το είπα γενικά, σκοπεύοντας να 'απλώσω' την κουβέντα λίγο σε πιο γενικά θέματα, και αν χρειαστεί, να χωριστεί σε δικό της τόπικ.
Απλά, τροφή για συζήτηση
εισαι παλιοκαπνιστη!!
Είπα: θα διαχωριστεί πάραυτα αν προχωρήσει η κουβέντα [Krus]
..παλιοτσιμινιερα, ολο edit στα post μου κανεις!!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Το διάβασες το προηγούμενο ποστ μου με το πώς απέκτησα άσθμα; Κάπνισα αρκετά στη ζωή μου και δεν το απόλαυσα καθόλου.Το τόπικ είναι 'το κάπνισμα' και όχι γενικά οι απολάυσεις που μας βλάπτουν. Ελπίζω να κατάλαβες ποιός διαβάζει 'όπως θέλεις τα λεγόμενα τών άλλων'.
Οχι δεν το διαβασα το προηγουμενο. διαβασα αυτο:
**Προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μα ποτέ στη ζωή μου τσιγάρο. **Δεν απολαμβάνω τη ζωή δλδ;
Αλλα ντ'αλλων μας γραφεις δηλαδη?? Και ο παθητικος καπνιστης προφανως και δεν ξερει αν ειναι απολαυση το τσιγαρο!! Και προφανως και ειναι πολυ κακο, να εισαι παθητικος καπνιστης, για να εχουν απολαυση οι αλλοι.
Εχεις δικιο το τοπικ ειναι αυτο. Ο κρους ομως εκανε νύξη για ενα άλλο θεμα και το ειπε κιολας (και πολλακις). Εσυ λοιπον το περερμηνευσες και εδωσες απαντηση σε ενα πραγμα που δεν ισχυριστηκε καν. Σου απαντησα σε αυτο και μονο, στο οποιο οπως φανηκε δεν το καταλαβες. Τα ' ' λοιπον περιττα!!!
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Να τα διαβάζεις όλα αγαπητή φούνις. Καθόμαστε τώρα και ταλαιπωρούμε σύστημα και συμφορουμίστες για να σου πω τα ίδια που έγραψα 1 σελίδα πριν.Δλδ 'τυχαία' έπεσε το μάτι σου στο ποστ και ήρθες να μου την πεις ε;
Παράκληση: πριν την πείτε σε κάποιον διαβάστε τουλάστιχον τις προηγούμενες σελίδες
δεν εκτιμας τον ευγενικο τροπο που σου απαντησα μονο και μονο για να σου εξηγησω οτι εκρινες λαθος το νοημα του ποστ του Κρους, και οχι μονο αυτο αλλα με ειρωνευεσαι κιολας! Οποτε επειδη να τσακωθουμε δεν θελω, δεν ηταν αυτη η προθεση μου οταν σου απαντησα την πρωτη φορα, και συνεχιζει να μην ειναι παρολο που εισαι ιδιαιτερα εριστικος, θα το αφησω εδω.
Λυπαμαι αν το πηρες ετσι. Αλλα σε παρακαλω πολυ στο μελλον οχι ειρωνειες! Αλλα για να ξερεις συνεχιζεις να εισαι λαθος σε οσα απαντας. Δεν ειπα οτι δεν εχεις δικιο. Ειπα μονο οτι εκρινες λαθος τα λεγομενα του Σπυρου. Και η απαντηση σου 2 σελιδες πριν δεν αλλαζει το νοημα αυτων που σου ειπα γιατι απλουστατα ειναι ασχετα! Ουτε σου την ειπα λοιπον ουτε τιποτα! Αμα ηθελα να σου την πω να σαι σιγουρος οτι θα το εκανα καλυτερα!! Τελος.
-
Εγώ ξέρω ότι όταν είσαι μικρός αντέχεις και καπνίζεις όσο θέλεις. Μόλις μεγαλώσεις (λίγο) αρχίζει να σε πειράζει, ιώσεις και αρρώστιες. Αν δεν βάλεις στο στόμα σου τσιγάρο είσαι μια χαρά. Μπορείς να καπνίζεις όμως περιστασιακά, 2-3 τσιγάρα την εβδομάδα με τον καφέ είναι απόλαυση.
Κανένας δεν δίνει σημασία σ' αυτά που έγραψε ο Petran για τα πρόσθετα. Παλιά που είχα κοιτάξει η Philip Moris ανακοίνωνε επίσημα 599 ουσίες. Αυτές μπαίνουν σε πολύ μικρά ποσοστά και κατά τη γνώμη μου δεν δίνουν γεύση και πράσινα άλογα αλλά καλύπτουν σε τυχόν χημική ανάλυση τα κρυφά πρόσθετα.
Στο τέλος της δεκαετίας του 70 η R.J. Reynolds (Winston) είχε κάνει βιομηχανική κατασκοπεία στην P.M. (Marlboro) γιατί όσοι δοκίμαζαν Marlboro δεν ήθελαν άλλο τσιγάρο. Ανακάλυψαν ότι η Ρ.Μ. έβαζε αμμωνία στα τσιγάρα της και γινόταν free-basing με την νικοτίνη (όπως κάνεις και με κοκαΐνη για να την ακούσεις πιο δυνατά) δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες νικοτίνης και κολλάνε αμέσως στα αιμοσφαίρια. Είχε γυριστεί και έργο με τον Πατσίνο (δεν το είδα). Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και η χημεία τους αναβαθμίστηκε - 599 πρόσθετα (αβλαβή) ανακοίνωναν πριν μερικά χρόνια. Συνεχίζουν και βάζουν αμμωνία αλλά το σκεπτικό τους τώρα είναι ότι με αυτό το τρόπο 'ικανοποιείσαι' με λιγότερη νικοτίνη. Αγοράστε κι άλλα τσιγάρα εσείς.
-
με εκανες σκουπιδι τωρα! Ασε μας ρε Bruce!!
Το Τελος παει στο να μην χαλαμε αλλο το θεμα, αμα δεν το καταλαβαινεις δικο σου το προβλημα.
Εκτιμιση απο σενα, εχω δεν εχω το ιδιο μου κανει. Κακως σου απαντησα απο την αρχη εχεις δικιο. Γιατι γυρισες και με υφακι να πουλησεις μαγκια μονο και μονο επειδη πηγα να εξηγησω ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ κατι που ερμηνευσες λαθος. Εσυ ομως το πηρες κομπλεξικα οποτε κακως εκανα και ασχοληθηκα. Σου απαντω λοιπον με το δικο σου στυλακι και σου λεω, αμα δεν συμφωνεις με κατι να το λες, ομως μαγκια και υποδειξεις στα φιλαρακια σου!
Συγγνωμη Σπυρο για τα οφτοπικ
-
Απλά, τροφή για συζήτηση
Δύσκολο θέμα!
Νομίζω δεν αξίζει σε καμία περίπτωση να μένουμε συνειδητά μακρυά από πράγματα που μας δίνουν ευχαρίστηση, μόνο και μόνο για να προφυλάξουμε την υγεία μας. Τι αξία έχει η καλή υγεία, αν δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και ζεις σε μια 'αποστειρωμένη γυάλα';
Αντίστροφα, δεν θα ήταν καλύτερα να έχουμε μια μακρύτερη ζωή για να την απολαύσουμε περισσότερο;
Άρα καταλήγουμε στον συμβιβασμό! Απολαμβάνουμε ό,τι θέλουμε, αλλά με μέτρο...Υπάρχουν τόσο πολλοί αναπάντεχοι τρόποι για να πεθάνει κανείς, που δεν αξίζει να θυσιάζει τα πάντα για την υγεία του...Δεν έχει νόημα!
-
Φίλε Bruce, δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάχτηκες με την Funis...
Ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες του τόπικ, απο τη μια λές οτι δεν εχεις καπνίσει ποτέ κι απ' την άλλη οτι έχεις άσθμα απο το κάπνισμα;
-
I have given my answer long ago.
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Έχοντας διαβάσει όλο το θέμα εξ αρχής:
Aς διευκρινισθεί ότι υπάρχουν κλειστοί δημόσιοι χώροι αναγκαστικής συνύπαρξης, όπως οι χώροι εργασίας, όπου βεβαίως προηγείται απολύτως το δικαίωμα του μη καπνιστή, υπάρχουν όμως και χώροι όπου μόνον αν θέλει πηγαίνει κανείς, όπως οι χώροι διασκέδασης.
Ως προς τους δεύτερους, εκτός από τη δημιουργία χωριστών χώρων στο ίδιο κατάστημα, θα μπορούσαν, για ειδικές κατηγορίες καταστημάτων όπως τα μπαρ, να υπάρχουν δύο είδη, τα 'άκαπνα' και τα καπνιζόντων. Έκαστος μαγαζάτορας ας έκρινε σε ποια πελατεία θα ήθελε να απευθυνθεί.
Ειδικά ως προς τα μπάρ και τα καφενεία, εξ ορισμού τόπους ανθυγειινών απολαύσεων, θα ήταν γελοία και προκρούστεια η πλήρης απαγόρευση. Εξ άλλου, ο ανθρώπινος τύπος που θεωρεί τους καπνιστές (όχι το κάπνισμα...) κατι σαν πανούκλα, δεν νομίζω ότι θα ενδιαφερόταν ποτέ (ευτυχώς...) να επισκεφθεί τα μερακλίδικα παληομοδίτικα μπαρ - ποτάδικα.
Η επιθυμία ενός τέτοιου (μισ)ανθρώπου για απαγόρευση παντού εκπηγάζει πάντα από κάποια ανελεύθερη και απάνθρωπη ιδελογία (προτεσταντισμός/πουριτανισμός, φασισμός, Ισλάμ κλπ). Το θλιβερό είναι ότι θα πεθάνει και αυτός, όπως όλοι μας, από κάποιον καρκίνο, χωρίς όμως να έχει απολαύσει στη ζωή του κάτι άλλο από το μίσος. -
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Φίλε Bruce, δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάχτηκες με την Funis...Ακριβώς την ίδια απορία έχω κι εγώ διαβάζοντας τις τελευταίες σελίδες του τόπικ, απο τη μια λές οτι δεν εχεις καπνίσει ποτέ κι απ' την άλλη οτι έχεις άσθμα απο το κάπνισμα;
Προφανώς είχε κάποια προδιάθεση και το παθητικό κάπνισμα βοήθησε στο να εκδηλωθεί το άσθμα του. Δεν μου φαίνεται περίεργο!
Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνω ασχολίαστα, γιατί...
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ