-
Διάβασα το Logicomix πριν λίγο καιρό, αν και μετά από τις πρώτες σελίδες έχασα το ενδιαφέρον μου. Δεν τρελλαίνομαι και για το θέμα του, κι έτσι δεν μου άρεσε πολύ. Παλιότερα το 'Ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ', το είχα διαβάσει με μεγάλη ευχαρίστηση.
Αν σας ενδιαφέρει η αστυνομική λογοτεχνία, το Mεταίχμιο έχει κυκλοφορήσει σε βιβλίο (πολλές σελίδες, 'τουβλο'), συγκεντρωμένες τρεις ιστορίες του Ίαν Ράνκιν, νομίζω η μία από αυτές είναι το 'Οι αναστημένοι', σε ελληνική μετάφραση. Γενικά ο Ρέμπους είναι φοβερός.
Jacob
-
ήρθε, ήρθε
καλα ρε μλκ, τους τελείωσαν τα γραμματόσημα?
με παίρνει τηλ η γραμματέας, και μου λέει ειναι ένας φάκελος περίεργος, με πολλά γραμματόσημα πάνω, πρέπει να είναι κάτι σημαντικό
της λέω, είναι ζήτημα υψίστης επαναστατικής σημασίας
θθθνξ ρε τασούλη
-
μόνο, αν θες, λίγο πιο μεγάλη φωτογραφία γιατί δεν φαίνεται
-
το μέγεθος της φωτό είναι ανάλογο του αριθμού γραμματοσήμων
-
Μακάρι να είναι και καλό ρε τρίφτη, όταν το τελειώσω θα γράψω κι εγω την άποψη μου.
Πάντως οι τύποι στο ταχυδρομείο με κούφαναν με τα γραμματόσημα, ευτυχώς τα κόλλησαν μόνοι τους
Και ήταν πολύ πιο εξυπηρετικοί απ τους acs(να μην πω τπτ για τους της γενικής ταχυδρομικης που παραλίγο να βριστούμε κιόλας -για αποστολή στο εσωτερικό- )
Για να μη λένε μερικοί μερικοί για τους δυ -
τα θυμάμαι τα καλαμάκια
τσακ μπαμ έφτασε πάντως
ξεκινάω από σήμερα διάβασμα (μάλλον )
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τα θυμάμαι τα καλαμάκιατσακ μπαμ έφτασε πάντως
ξεκινάω από σήμερα διάβασμα (μάλλον )
Πριν ξεκινήσεις το διάβασμα, έχεις να στείλεις κάτι φωτό
-
αρκεί η κάμερα να είναι σπίτι γιατί χτες την είχε πάρει η συγκάτοικος
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
αρκεί η κάμερα να είναι σπίτι γιατί χτες την είχε πάρει η συγκάτοικοςΜε τι αντάλλαγμα; Κάνα λογοτεχνικό βιβλίο;
Μη βγω και -
τί άλλο
то ξέχασα στο γραφείο το βιβλίο -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
'Γνώρισα' τον Δοξιάδη αρκετά παλιά, μέσα από τον 'Μακαβέττα'. Ένα στεγνό, αλλά όχι αποστεωμένο ανάγνωσμα με την ιστορία ενός στρατόκαυλου. Ομολογώ ότι μου άρεσε το στιλ και το ύφος της γραφής του, με πολύ καλή οικονομία λόγου.
Δεν έχω βρει άλλον (όχι ότι έχω ψάξει κιόλας ) να έχει διαβάσει το 'Μακαβέττα' και ούτε εγώ έχω πέσει πάνω του ακόμα : πρέπει να το διαβάσω τέλος πάντων για λόγους αρχής
Χε, μετά τον 'θείο Πέτρο' μπήκα στη γνωστή διαδικασία που μπαίνει κανείς όταν διαβάζει ένα σούπερ βιβλίο ενός συγγραφέα. Ποια; Μα φυσικά να ξεκοκαλίσει ό,τι έχει γράψει στο παρελθόν.
Έτσι βρέθηκα μπροστά στον Μακαβέττα! Από τα βιβλία της μιας αναπνοής. Που κάθεσαι 2 βραδιές (δεν είναι δα και μεγάλο, 200κάτι σελίδες) και το ξεπετάς γιατί δεν έχει σταματημό πουθενά. Σιγά το στόρυ, σιγά την γραφή. Αλλά το αποτέλεσμα είναι 2 σιγυρισμένα ξενύχτια και ένα υπόσκαφτο χαμόγελο στα χείλη για τα cojones και την τύχη κείνου του ...ακράτητου ταγματάρχη (ή λοχαγός ήτανε;). Το απόλαυσα περισσότερο απ' τον θείο Πέτρο. Αξίζει. (εκδόσεις Εστίας)....και μετά αναζήτησα 'τα 3 ανθρωπάκια'...
Ιστορία χωρίς κεφάλαια, σε πρώτο πρόσωπο, αστυνομική δεν τη λες, ούτε νουάρ, κάτι σε γκανγκστερική αφήγηση της ζωής τριών ελλήνων αδερφών στην Αμέρικα, τους οποίους ορκίστηκε να ...σκοτώσει ένας ιταλός αρχιμαφιόζος όταν θα έφτανε ο καθένας την ηλικία των 42. Γιατί τότε σκοτώθηκε κι ο μονάκριβος γιος του. Και γιατί υπεύθυνος γι' αυτό τον θάνατο ήταν ο πατέρας των τριών!
Οι 3, εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους, αποφασίζουν ο καθένας με τον τρόπο του να σπάσει την 'κατάρα':
Ο ένας επιλέγει το χρήμα. Το πολύ χρήμα! Για να προστατευτεί.
Ο άλλος επιλέγει τη διασημότητα, τη φήμη. Για να τον προστατέψει.
Κι ο τρίτος επιλέγει την αλλαγή ταυτότητας. Για να κρυφτεί.Το αγαπημένο μου του Δοξιάδη.
(Το logicomix εκτός συναγωνισμού. Δεν είναι καν μυθιστόρημα. Απλά υπέροχο) -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Χε, μετά τον 'θείο Πέτρο' μπήκα στη γνωστή διαδικασία που μπαίνει κανείς όταν διαβάζει ένα σούπερ βιβλίο ενός συγγραφέα. Ποια; Μα φυσικά να ξεκοκαλίσει ό,τι έχει γράψει στο παρελθόν.
Έτσι βρέθηκα μπροστά στον Μακαβέττα! Από τα βιβλία της μιας αναπνοής. Που κάθεσαι 2 βραδιές (δεν είναι δα και μεγάλο, 200κάτι σελίδες) και το ξεπετάς γιατί δεν έχει σταματημό πουθενά. Σιγά το στόρυ, σιγά την γραφή. Αλλά το αποτέλεσμα είναι 2 σιγυρισμένα ξενύχτια και ένα υπόσκαφτο χαμόγελο στα χείλη για τα cojones και την τύχη κείνου του ...ακράτητου ταγματάρχη (ή λοχαγός ήτανε;). Το απόλαυσα περισσότερο απ' τον θείο Πέτρο. Αξίζει. (εκδόσεις Εστίας)....και μετά αναζήτησα 'τα 3 ανθρωπάκια'...
Ιστορία χωρίς κεφάλαια, σε πρώτο πρόσωπο, αστυνομική δεν τη λες, ούτε νουάρ, κάτι σε γκανγκστερική αφήγηση της ζωής τριών ελλήνων αδερφών στην Αμέρικα, τους οποίους ορκίστηκε να ...σκοτώσει ένας ιταλός αρχιμαφιόζος όταν θα έφτανε ο καθένας την ηλικία των 42. Γιατί τότε σκοτώθηκε κι ο μονάκριβος γιος του. Και γιατί υπεύθυνος γι' αυτό τον θάνατο ήταν ο πατέρας των τριών!
Οι 3, εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες μεταξύ τους, αποφασίζουν ο καθένας με τον τρόπο του να σπάσει την 'κατάρα':
Ο ένας επιλέγει το χρήμα. Το πολύ χρήμα! Για να προστατευτεί.
Ο άλλος επιλέγει τη διασημότητα, τη φήμη. Για να τον προστατέψει.
Κι ο τρίτος επιλέγει την αλλαγή ταυτότητας. Για να κρυφτεί.Το αγαπημένο μου του Δοξιάδη.
(Το logicomix εκτός συναγωνισμού. Δεν είναι καν μυθιστόρημα. Απλά υπέροχο)Εντάξει, με έπεισες
Μετά τον θείο Πέτρο και το Logicomix, αρνήθηκα πεισματικά να ξεκοκαλίσω τα παλιότερα γραμμένα του Δοξιάδη, φοβούμενος μην απογοητευτώ. Νομίζω ότι τώρα πια θα το κάνω το βήμα. Ο Μακαβέττας είναι από τις εκδόσεις Εστία. Τα ανθρωπάκια; -
Ο αγαπημένος μαθηματικός τύπος του καθηγητή
Το τσίμπησα χθες, για να δούμε.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ο Μακαβέττας είναι από τις εκδόσεις Εστία. Τα ανθρωπάκια;εκδόσεις Καστανιώτη.
-
Την περασμένη Παρασκευή, με τα Τέμπη κλειστά (εν αγνοία μου) χρησιμοποίησα το τραίνο για το συνηθισμένο μου ταξίδι Θεσσαλονίκη-Τρίκαλα. Διάρκεια σχεδόν 3 ώρες.
Σ' αυτό το χρονικό διάστημα ξεκίνησα και ολοκλήρωσα το 'Εν λευκώ' του Κάρλο Λουκαρέλι, το 1ο βιβλίο της μικρής τριλογίας του με υπότιτλο 'Η ιστορία του φασισμού', εκδόσεις Κέδρος, σελίδες 199.
Πρόκειται για μια αστυνομική ιστορία ενταγμένη στο γενικό ιστορικό πλαίσιο της πτώσης του φασισμού και των συμπλοκών μεταξύ των ανταρτών και των υποστηρικτών του Μουσολίνι στην κωμόπολη Σαλό, στη βόρεια Ιταλία.
Ο επιθεωρητής Ντε Λούκα αναλαμβάνει την εξιχνίαση μιας παράξενης δολοφονίας, υπό τον φόβο των ανταρτών που τον έχουν επικηρυγμένο.Σε στυλ νουάρ, αλλά με διάρθρωση πλοκής που θυμίζει Άγκαθα Κρίστι και Πουαρώ. Απλό, ευκολο-διάβαστο, ίσως και ευκολο-ξέχαστο, χα,χα!
Τώρα ξεκίνησα το 2ο μέρος της τριλογίας με τίτλο 'Ένα μουντό καλοκαίρι', μια ιστορία στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο.
Στην Πρωτοπορία βρίσκει κανείς και τα 3 βιβλία σε προσφορά, €3.90 έκαστο. Αξίζει.Θα ήθελε, αλλά δεν φτάνει την πολύ καλή 'Τριλογία του Βερολίνου', του Φιλίπ Κερ, 3 αστυνομικές ιστορίες με φόντο την πτώση του ναζισμού. Επίσης εκδόσεις Κέδρος. Από τα πολύ καλά νουάρ.
-
ενα βιβλιο(γαλλου συγγραφεα νομιζω) που λεγεται 'η σαγκα' το ξερει κανεις?
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
ενα βιβλιο(γαλλου συγγραφεα νομιζω) που λεγεται 'η σαγκα' το ξερει κανεις?Κάτι μου θύμισε ο τίτλος και το έψαξα...
Μάλλον εννοείς αυτό:
http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/79187 του Tonino Benacquista.
Διάβασε αν θες και την ωραία κριτική στο βιβλίο του Φίλιππου Φιλίππου. Δεν το έχω διαβάσει, αλλά κάπου στην εκτενή λίστα μου υπάρχουν 1-2 βιβλία του -πράγματι Γάλλου- συγγραφέα, τα 2 αστυνομικά του από τις εκδόσεις Άγρα.Απ' ό,τι βλέπω το 'Σάγκα' είναι εξαντλημένο από τις εκδόσεις Πόλις.
-
Ενα πολυ ενδιαφερον βιβλιαρακι (βασικα το πρωτο που αγοραζω, δεν μου τα 'μαθαν τα βιβλια) :
anyways :
http://www.potamos.com.gr/edition-detai ... dition=180 -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
ενα βιβλιο(γαλλου συγγραφεα νομιζω) που λεγεται 'η σαγκα' το ξερει κανεις?
Κάτι μου θύμισε ο τίτλος και το έψαξα...
Μάλλον εννοείς αυτό:
http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/79187 του Tonino Benacquista.
Διάβασε αν θες και την ωραία κριτική στο βιβλίο του Φίλιππου Φιλίππου. Δεν το έχω διαβάσει, αλλά κάπου στην εκτενή λίστα μου υπάρχουν 1-2 βιβλία του -πράγματι Γάλλου- συγγραφέα, τα 2 αστυνομικά του από τις εκδόσεις Άγρα.Απ' ό,τι βλέπω το 'Σάγκα' είναι εξαντλημένο από τις εκδόσεις Πόλις.
ναι φιλε, αυτο εννοω ευχαριστω πολύ!!!
το ειχα δανειστει και το ειχα διαβασει πριν μερικα χρονια, αλλα τωρα προσφατα που το ξαναθυμηθηκα αρχισα να το ψαχνω στο ιντερνετ και δεν το βρηκα πουθενα!! γατος εισαι
κριμα που εχει εξαντληθει.. -
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...