-
REALZEUS γιατί δε λες απλά: 'η/οι Ferrari τα νικάνε ΟΛΑ' και κουράζεσαι να γράφεις διαφορετικά ποστ?
-
@nass, στο βιντεακι που ανεβασα το camera bike παει εντελως βολτα, μονο στο τελος λιγακι ζοριζει. Υπαρχουν πολλα αντιστοιχα βιντεακια στο ιδιο καναλι απλα βαριομουν να ψαχνω βραδιατικα μεσα σε ποιο ειναι που πανε ταπα.
@Κικιζας, γιατι αρχισες να μου στελνεις βιντεακια με car vs bike που εχω ηδη δει, και κιοτεψες οταν σε ρωτησα αν ειναι να σου στειλω κανενα ΡΜ για να ανεβεις Διονυσο με τον φιλο σου με το GTR ? Φοβασαι μην τον περασει απο πανω κανενα στοκ ΜΧ5 ?
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
κανενα στοκ ΜΧ5 ?Μα δε μπορώ να καταλάβω ποιον σκέφτεσαι...
-
Δεν έχω οδηγήσει γενικώς γρήγορες μηχανές, ό,τι είχα ήταν πολύ αργό για να μπορώ να μιλήσω για την σύγκριση που γίνεται, επιπλέον, σίγουρα δεν είμαι και κάνας οδηγός περιωπής, σε μηχανές και αυτοκίνητα!
Θα είναι πάντως μια από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με τον Κίκιζα σ' αυτό που λέει: σε ανοιχτή καμπή, μάλλον ένα καλό αυτοκίνητο, θα πάει πιο γρήγορα από μια καλή μηχανή. Το ίδιο θα συμβεί και σε συνεχόμενες τέτοιες καμπές.
Σίγουρο βέβαια είναι πως σε μια δεδομένη διαδρομή, αν βάλεις ένα 600άρι supersport θα ξεφτιλίσει σχεδόν οποιοδήποτε 4τροχο, κι ας μην το οδηγεί και ο Rossi!
Oι μεγάλες διαφορές είναι από στροφή σε στροφή πάντως, καθώς δεν νομίζω πως ΠΑΝΩ στην στροφή η μηχανή θα είναι πιο γρήγορη. Απλώς η επιτάχυνσή της είναι ασύλληπτη και εκεί είναι που κερδίζει (επίσης υπάρχει ένα θέμα και στο φρενάρισμα πάντως για τις μηχανές... Και εκεί τα αυτοκίνητα πλεονεκτούν). -
Δεν είναι μόνο γκάζια ρε παιδιά... Με επιφάνεια επαφής ελαστικού-δρόμου ίση με 2-3 χαρτονομίσματα οι δυνατότητες πρόσφυσης (διότι, στο τέλος της ημέρας, είναι όλα ανάμεσα στα λάστιχα και το δρόμο) σε επιτάχυνση-φρενάρισμα-στρίψιμο είναι αναγκαστικά μικρότερες από του αυτοκινήτου (δεν είναι τυχαίο που όλες οι supersport μηχανές έχουν λάστιχα σχεδόν σλικ, τι σεμι-σλικ και αηδίες, θέλουν πίσω λάστιχο κάθε 5000 χλμ...). Επίσης οι δυνατότητες πλευρικής επιτάχυνσης είναι πολύ μικρότερες, δε νομίζω ότι μπορείς να βγάλεις με μηχανή > 1 g που βγάζεις με οποιοδήποτε αξιοπρεπές σπορ αυτοκίνητο. Και τέλος το αυτοκίνητο, ακόμα και το πιο απόλυτο, συγχωρεί πολύ περισσότερο σε σχέση με μια μηχανή, το οποίο είναι 'αξία ? ανεκτίμητη' στο δημόσιο δρόμο. Για το λόγο αυτό οι συγκρίσεις σε πίστα αναγκαστικά είναι υπερ των μηχανών... μην ξεχνάμε ότι οι supersport μηχανές έχουν σχεδιαστεί για πίστα εξίσου με αυτοκίνητα τύπου caterham κτλ., μπροστά τους τα supercars είναι 'GT'... Οι μηχανές κερδίζουν πολύ στις ευθείες λόγω κιλών/ίππο αλλά στις στροφές είναι συνήθως αργότερες από καλά αυτοκίνητα και άρα όσο πιο κλειστή είναι η διαδρομή τόσο μεγαλύτερη η διαφορά υπερ του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Θα είναι πάντως μια από τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω με τον Κίκιζα σ' αυτό που λέει: σε ανοιχτή καμπή, μάλλον ένα καλό αυτοκίνητο, θα πάει πιο γρήγορα από μια καλή μηχανή. Το ίδιο θα συμβεί και σε συνεχόμενες τέτοιες καμπές.
το δις εξαμαρτείν...
το πράγμα ειναι απλο: η στραβή μπορει να γίνει με 1002 τρόπους οταν καβαλάς μηχανή. οποτε, γιατί να μη μετριάσεις τους κινδύνους και να στριψεις πιο φυλαγμένα, πιο χαλαρά, πιο 'ανθρωπινα' οταν ξερεις οτι μολις τη σηκώσεις (του τσολιά) θα ξεσπάσει ο Θορ και θα μοιράσει κεραυνούς;
ο χρυσός κανονας εδώ και μια 100ετιά και βαλε λέγει: στη στροφή κερδιζεις εκατοστά, στην ευθεία μέτρα.
πεντακοσιες φορές τα έχουμε συζητήσει, 501 λιβάις θα ξαναματαφορεθεί.
ποσους βαθμούς ελευθεριας εχουν τα 4τροχα κ ποσους τα 2τροχα;
-
Οι μηχανές δεν είναι αυτοκίνητα με 2 ρόδες, γέρνουν προς το εσωτερικό της στροφής και δεν έχουν επίπεδα ελαστικά. Ακόμα και σε κλειστές πίστες με τον κατάλληλο οδηγό μπορούν να είναι πιο γρήγορες από πολλά αυτοκίνητα. Θυμάμαι (αν και δεν έχω πρόχειρο το τεύχος) συγκριτική δοκιμή μίας Elise mk2 και ενός Yamaha R6 στην πίστα δοκιμών της Lotus. Τη μηχανή την οδηγούσε δημοσιογράφος, την Lotus δοκιμαστής της εταιρίας. Η R6 ήταν πιο γρήγορη ακόμα και στα πιο αργά σημεία των πιο κλειστών στροφών.
Σε δημόσιο δρόμο η -όποια- μοτοσικλέτα έχει το τεράστιο πλεονέκτημα των μικρων διαστάσεων, μπορεί να πάρει στον ίδιο δρόμο πιο ανοιχτές γραμμές και φυσικά να προσπεράσει πανεύκολα και ακαριαία. Έχει φυσικά και μειονεκτήματα όπως το ότι χρειάζεται συγκεκριμένη θέση για να φρενάρει, γενικά είναι πολύ πιο ασταθής στο φρενάρισμα και φυσικά σαν δίτροχο είναι ούτως ή άλλως πιο ασταθές.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Σε δημόσιο δρόμο η -όποια- μοτοσικλέτα έχει το τεράστιο πλεονέκτημα των μικρων διαστάσεων, μπορεί να πάρει στον ίδιο δρόμο πιο ανοιχτές γραμμές και φυσικά να προσπεράσει πανεύκολα και ακαριαία. Έχει φυσικά και μειονεκτήματα όπως το ότι χρειάζεται συγκεκριμένη θέση για να φρενάρει, γενικά είναι πολύ πιο ασταθής στο φρενάρισμα και φυσικά σαν δίτροχο είναι ούτως ή άλλως πιο ασταθές.
+1000
Δυο σελιδες πριν το ιδιο ειπα αλλα ειναι τοσο δυσκολο να γινει κατανοητο. -
Εγω ενα ξερω, ο Κικιζας και το GTR εβγαλαν πουπουλα ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ναι, αλλά δεν έκανα σύγκριση με την αντίστοιχη F430 των μηχανών.
Υπάρχει και η Scuderia. Θέλω να πω ότι ούτε η απλή 430 είναι το πιο hardcore παράδειγμα supercar. Πάντως πιστεύω ότι η αντιστοιχία 600 supersport με supercar επιπέδου 430-458 είναι σωστή. Η σύγκριση 1000αριού είναι με hypercars τύπου Enzo.
Όπως και να έχει η συζήτηση παραείναι φιλολογική και μου θυμίζει τις κόντρες του TG μεταξύ αεροπλάνου και αυτοκινήτου.
ΥΓ: Σε μια αντίστοιχη κόντρα του Drive Αθήνα-Αλεξ/πολη είχε κερδίσει το αυτοκίνητο πάντως καθώς ο μηχανόβιος εξαντληθηκε και η Aprilia (αν θυμάμαι καλά) δεν είχε την τελική της 911 Turbo για να την κοντράρει στην Εγνατία Οδό.
η κοντρα ηταν Μεθωνη-αλεξ/πολη.. οντως ηταν aprilia.. οχι μονο στην εγνατια γενικα σε οποιο ανοιχτο δρομο εχανε... σορρυ για το OT..
Sent from my GT540 using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Oι Ιταλοι λοιπον ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! Στα ιδια με τον Godzila ειναι, με την διαφορα οτι αυτος κοστιζει
απο 40κ $ λιγοτερα απο το ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ της 'παρεας' (997ΤΤ PDK), μεχρι 390k $ απο το ακριβοτερο
(Superveloce).Μιλούσαμε για επιτάχυνση. Για να δεις τις πλήρεις δυνατότηες μιας τέτοιας κατασκευής πρέπει να ανέβεις πολύ σε χιλιόμετρα. Μια ενδεικτική μέτρηση θα ήταν το 0-300 χ.α.ω. που κάνουν οι Ευρωπαίοι ή το 0-200 μ.α.ω. που κάνουν οι Αμερικανοί (μάλιστα σε αυτή τη μέτρηση το Henessey Viper 1200 ξεφτύλισε την Veyron, η οποία ξεκίνησε πολύ καλύτερα αλλά κάπου στα 150 μίλια έμεινε πίσω). Στο 0-300 λοιπόν μια SV ή μια Fiorano είναι 15+ δεύτερα ταχύτερη από ένα GTR. Λογικότατο καθώς σε αυτά τα χιλιόμετρα μετράει η ισχύς. Εκεί λοιπόν πήγαινε το ότι οι Ιταλοί εξαφανίζονται πάνω από τα 100 μ.α.ω. και δεν χωράει αμφισβήτηση αυτό (το AMS έχει μετρήσει την Fiorano στα 29+s ενώ το προηγούμενο GTR ήθελε 53+ δεύτερα )!!! Για σύγκριση αναφέρω ότι η Enzo έχει μετρηθεί στα 25 και η Veyron στα 21 δεύτερα.
Κατά τα άλλα συνεχίσετε για τις μηχανές και τις ζωές οδηγικές εμπειρίας.
Δεν διαφωνω οτι μιλουσατε για επιταχυνση. Μιλαμε ομως παραλληλα για real life καταστασεις.
Πότε και πόσες φορες, σε δημοσιο δρομο, θα μπορεσει ενα απο αυτα τα οπλα, να επιταχυνει χωρις 'εμποδιο'
μεχρι τα 300χαω?
Σε καταστασεις που αποτελουν λοιπον τουλαχιστον το 90% της μετακινησης αυτων των αυτοκινητων, το 400αρι
ειναι οτι πιο 'μακρυνο' θα κανουν αυτες οι κατασκευες ανεμποδιστα.
Εκει, εστω οριακα (σε βαθμο που η ελαχιστη τυχον διαφορα οδηγικου επιπεδου μεταξυ οδηγων, μπορει να ανατρεψει το αποτελεσμα)
ο Godzila τα 'κοροιδευει', συμφωνα με τις μετρησεις του Motortrend. -
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
@Κικιζας, γιατι αρχισες να μου στελνεις βιντεακια με car vs bike που εχω ηδη δει, **και κιοτεψες οταν σε ρωτησα αν ειναι να σου στειλω κανενα ΡΜ για να ανεβεις Διονυσο με τον φιλο σου με το GTR ? ** Φοβασαι μην τον περασει απο πανω κανενα στοκ ΜΧ5 ?
Ποτε εγραψες κατι τετοιο συγκεκριμενα και δεν το ειδα?
Κανονιζουμε οποτε θελεις. Στειλε P.M
Διαλεγουμε διαδρομη, να καλυπτει πολλων ειδων στροφες, ανοιχτες-κλειστες, και ευθειες,
και αναλογως με το τι βολευει περισσοτερο τους αναβατη-οδηγο,
χρονομετρουμε, ή κανονιζουν μεταξυ τους τα της ασφαλειας-θεσης στο οδοστρωμα, αν αποφασισουν
να την κανουν μαζι την διαδρομη.
Ο κατοχος GT-R απλα μενει εκτος Αθηνων, αλλα οχι πολυ μακρια.
Μεσα σε λιγες μερες, νομιζω μπορουμε να το οργανωσουμε... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
@Καμπας
Δες εδω σε ιδανικες συνθηκες οδοστρωματος, -χωρις κρυφα/φανερα bumps αλλαγες στην ποιοτητα οδοστρωματος-, ποσο
κοντα σε χρονο ειναι ενα 480αρι GT-R:http://www.motorcycle-usa.com/12/1113/2 ... -GT-R.aspx
Φαντασου σε δημοσιο δρομο, υπερ ποιου ειναι οι συνθηκες...
Ρε Κίκιζα, θα μας τρελάνεις? 'Έφαγε το GTR ΔΥΟΜΙΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ σε 2 γύρους των 0.6 μιλίων (περίπου 35 δεύτερα ο γυρος), σε μια πίστα που δεν έχει και τόσο πατημένες καμπές και μας λες οτι είναι και κοντά? Μια αιωνιότητα και μια μέρα είναι αυτά τα 2 μιση δευτερα.
Το ξαναλέω: μια και μιλήσαμε αρχικά για επιδόσεις στην ευθεία, δείτε το λινκ που παρέθεσα πιο πάνω και θα συνειδητοποιήσετε οτι ακόμα και τα ταπεινά 600ρια 15ετίας γράφουν χαμηλά 11ρια για το 400άρι, το οποίο μετράει και πιο πολύ από το 0-100, καθώς μιλάμε για κόντρα ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ, ποιος θα φτάσει δλδ πιο γρήγορα από εδώ, εκεί, ακόμα κι αν έκανε λίιιγο περισσότερο χρόνο για να 100ρίσει.
Eλα ρε συ τωρα, μην κανεις οτι δεν καταλαβαινεις, ανεφερα οτι αυτη η διαφορα, που πραγματοποιειται με συνθηκες ΥΠΕΡ
της μηχανης (ιδανικη επιφανεια οδοστρωματος) μπορει και να αντιστραφει ευκολα σε δημοσιο δρομο.
Δες και το αλλο video του Autocar, με την Ducati 1098S, που γινεται σε πιο ανοιχτη και μεγαλυτερη πιστα και ασε τα νουμερα με τα 600αρια 15ετιας. -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σε λίγο θα μου πεις πως δεν φτάνουν 5 ζωές για να φτάσω τις εμπειρίες σου
Αυτα ισχυουν για κανα δυο ατομα μεμονωμενα. Απο αυτα που λες εσυ ενιοτε, δεν ξερω, μπορει να θελεις και περισσοτερες...
owned.
Κοιτα να αναρρωσεις γρηγορα, γιατι θελουμε να δουμε κανενα δοκιμαστικο-συγκριτικο, της προκοπης, και εκει στο περιοδικο πλεον, εχετε μεινει εσυ και κανα δυο αλλοι που γραφουν αξιοπροσεκτα αρθρα...
P.S H συγκεκριμενη 'φαγουρα' που συνεχιστηκε απο εμενα και τον Καμπα, θα μπορουσε να αποτελεσει ενα ενδιαφερον συγκριτικο, σε επομενο τευχος...GT-R vs καποια προσφατη, πολυ καλη supersport μηχανη, σε καποια ελεγχομενη διαδρομη,
οπως πχ τοτε που κλειστηκε η διαδρομη 4,5χλμ στο βουνο Κιθαιρωνας για το συγκριτικο scirocco R vs Megane RS vs Focus RS...
Πως σου φαινεται σαν ιδεα? -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Οι μηχανές δεν είναι αυτοκίνητα με 2 ρόδες, γέρνουν προς το εσωτερικό της στροφής και δεν έχουν επίπεδα ελαστικά.Cpt. Obvious, εσύ ? Για πες, τι άλλο, τι άλλο ? Πόσα άτομα χωράνε ?
Ακόμα και σε κλειστές πίστες με τον κατάλληλο οδηγό μπορούν να είναι πιο γρήγορες από πολλά αυτοκίνητα.
Φυσικά και είναι γρηγορότερες σε πίστες (= ελεγχόμενες συνθήκες, καλό οδόστρωμα, run-offs), εξάλλου οι supersport είναι καθαρά πιστάδικα κατασκευάσματα, σε πίστες (πλην ίσως του Ring) οι μηχανές δεν 'παίζονται', η συζήτηση ήταν για δημόσιο δρόμο (οδόστρωμα ψιλοχάλια, κάμπερ δρόμου άλλα αντ΄άλλων, μπαριέρες-δέντρα-κολώνες, χαλίκια-λακούβες κτλ. χώρια τα ανθρώπινα εμπόδια και κινδύνους)
Ετσι από περιέργεια: έχεις οδηγήσει μηχανή με τουλάχιστον 100 άλογα γρήγορα (ό,τι και αν σημαίνει αυτό) σε δημόσιο δρόμο ? Διότι ξέχασες το σημαντικότερο μειονέκτημα...
Ο Joe Bar Team παραπάνω έχει δίκιο, μέτρα στην ευθεία, εκατοστά στις στροφές. Γιαυτό και είπα για (1) σχετικά κλειστή διαδρομή (2) χωρίς σημαντική κίνηση
-
Τώρα αν θα σου απαντούσα θα ήταν με* σαρκαστικό-ειρωνικό-χλευαστικό τόνο* και επειδή *δεν είναι ευχάριστος και το έχω παρατραβήξει και εν τέλει δε συμφωνεις *(με αυτόν) θεώρησε πως είμαι ο cpt.obvious κλπ κλπ και συνεχίστε να μετράτε πλευρικά g.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ποτε εγραψες κατι τετοιο συγκεκριμενα και δεν το ειδα?
Κανονιζουμε οποτε θελεις. Στειλε P.MΑς περασει πρωτα ενα βραδυ απο Διονυσο για να δουμε αν 'εγκρινουμε' (μας κανει μπολικες βολτες κτλ) το αυτοκινητο και βλεπουμε ... να σου στειλω ΡΜ ;
Παμε πρωτα ενα βραδυ Διονυσο να δουμε τι πουλια πιανει , να χαρουμε και εμεις στριψιμο με το GTR, να μας κανει καμια βολτα κτλ. και εφοσον δοσουμε επισημη εγκριση με την βουλα , φωναζουμε και τον μηχανοβιο για να μην καιει τσαμπα βενζινες.
-
Προτείνω κόντρα FXX Road Legal. Caparo T1, Veyron SS με 1000άρια Supersport και 458, 12C, GT2 RS, GTR με 600άρια σε 5 διαφορετικές πίστες. Let's settle this once and for all.
ΥΓ: Και για τελείωμα μερικά 400άρια για τον Γρηγόρη που του αρέσουν αν και είχε πεί ότι δεν στηρίζεται μόνο σε μια μέτρηση...
-
Αλεξανδρε, ποσο γυρναει περιπου ενα GTR στα Μεγαρα ;
-
Δεν είμαι Τζιτιαρολόγος, αλλά νομίζω κοντά στο 1.08. Ας με διορθώσουν οι γνώστες...
Nissan GT-R