-
έχεις δίκιο, έπρεπε να τα βάλουνε στο ρινγκ (σικ)
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Ορόσημο επειδή όλη η ουσία πίσω από τα δύο αυτά αυτοκίνητα είναι ο χρόνος στο 0-400m
γιατί έχεις την αίσθηση οτι ο μέσος αυτοκινητόκαυλος (και φορουμάς) καταλαβαίνει τίποτα περισσότερο απο horsepowers torquess 0-100km/h 0-400m κοκκινο χρώμα (είναι το ποιο γρήγορο το χρησιμοποιεί και η ferrari ) και go faster stripes??
οι ποιο υποψιασμένοι μπορεί να πουν τίποτα και για ημιάκαμΠτο άξονα
λεξικό
-
Μπαμπινιώτη
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Τον ημιάκαμπτο ποιό τον έχει, η LF-A ή το GT-R;
Πάντως δεν νομίζω να υπάρχουν από πολλούς οι γνώσεις για να γίνουν συκρίσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα. Κυριώς με βάση τους χρόνους μπορούμε να μιλάμε για αυτά (και φυσικά όχι για την ευθεία)
-
Ασφαλώς και δεν έχει και πολύ σημασία για το ποιος κέρδισε. Προσωπικά με ενδιέφερε να δω μία αντιπαράθεση αυτής της μορφής.
Τώρα περιμένω το 0-400 για τα SPECV και LF-A Nirb. Εκεί όπου το πρώτο με διαφορετικές τουρμπίνες και άλλη λιγότερο τουριστική ανάρτηση κινείται σε χρόνο περί το 10.5.....
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Τον ημιάκαμπτο ποιό τον έχει, η LF-A ή το GT-R;
Πάντως δεν νομίζω να υπάρχουν από πολλούς οι γνώσεις για να γίνουν συκρίσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα. Κυριώς με βάση τους χρόνους μπορούμε να μιλάμε για αυτά (και φυσικά όχι για την ευθεία)
τα αυτοκίνητα αυτά δεν έχουν Κ-Α-Μ-Ι-Α σχέση μεταξύ τους
εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και προτεραιότητες για το καθένα και για μένα εκπληκτικά και τα δύο
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
τα αυτοκίνητα αυτά δεν έχουν Κ-Α-Μ-Ι-Α σχέση μεταξύ τους
υπερβάλλεις λίγο
α. γιαπωνέζικα
β. too much technologyΔεν έχω κατάλαβει ακόμα αν παρόλες τις εξωπραγματικές προδιαγραφές τους είναι αρκετά fun to drive. . Μπορεί να ναι εξωπραγματικά γρήγορα και αποτελεσματικά, αλλά επίπεδο ευχαρίστησης (μάλλον έτσι μεταφράζεται η συμμετοχικότητα) τι κάνουν;
-
Η διαφορα τιμης ειναι χαοτικη...Στο τελος θα συγκρινουμε το GTR και με τη Veyron
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Η διαφορα τιμης ειναι χαοτικη...Στο τελος θα συγκρινουμε το GTR και με τη Veyron
Μήπως αυτό δείχνει ΠΟΛΛΑ για το Datsun και τα νέα standards που έθεσε στον χώρο των υπεραυτοκινήτων ?
Εγώ αισθάνομαι (...) ότι το GT-R είναι προσφορά της Nissan στον πραγματικό οδηγό...ειναι πλεον μετρο συγκρισης...
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
Η διαφορα τιμης ειναι χαοτικη...Στο τελος θα συγκρινουμε το GTR και με τη VeyronΠέρα απο την τιμή και την ιπποδύναμη είναι μάλλον το αυτοκίνητο με τα περισσότερα κοινά με την Veyron την οποία δε μπορω να πώ ότι συμπαθώ και ιδιαίτερα.
Πολύ πιο εύκολα συγκρίνεις το GT-R με τη Veyron παρά με την LF-A
Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε μια Veyron με τον κινητήρα του GT-R. Γνώμη μου θα τα έβρισκέ πάρα πολύ σκούρα
-
Βασικά το ΛΦ-Α, λόγω καταγωγής και μόνο, μπαίνει στο μυαλό πολλών ως το αντίπαλο δέος του ΓΤΡ, παρά τη μεγάλη διαφορά κόστους.
Το ΓΤΡ μπαίνει επίσης σε συγκριτικά με την Κορβέττα, το 911 GT2 και το Βάιπερ, όπως αυτό που παραθέτω.Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να αμφιταλαντεύεται μεταξύ Βευρόν ή ΓΤΡ.
Η Βευρόν είναι αλλού σε όλα και δεν συγκρίνεται με κάτι άλλο, ίσως μόνο με την Άστον One-77 κάπως. -
Που ακριβώς μοιάζει το GT-R με την Corvetta και με το Viper και που η Aston Martin με την Bugatti. Στον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα; στην τετρακίνηση; στο DSG; στον all around προσανατολισμό; στη χρηση ηλεκρονικών; στο βάρος; σε τι;
Εγώ τετοιές συσχετσεις μόνο με βάση την τιμή και την ιπποδύναμη θα μπορούσα να κάνω. Τουλάχιστον δε είπες για R8 και 911Τ που οντως έχουν πολλά κοινά με το Nissan
-
Το Νισσάν έχει παραπλήσια τιμή (ΤΣΙΦ) με την Κορβέττα Ζ06 και το Βάιπερ και περί τις 15 φορές λιγότερα από τη Βευρόν και την Άστον.
Όλα προέρχονται από μαζικούς κατασκευαστές, καμμία σχέση με τις 'εκλεκτικές' Μπουγκάτι, Άστον και δεν συμμαζεύεται.
Όλα είναι, σχετικά, ευρείας παραγωγής, καμμία σχέση με τα προαναφερθέντα ολιγοπωλιακά και ολιγοψωνιακά.
Τα Μπουγκάτι και Άστον δεν πωλούνται σε όλο τον κόσμο, σε πλήρη αντιδιαστολή με τα πρώτα που μπορείς να τα βρεις και στα Τρίκαλα.
Κανένα από τα μετέχοντα στο συγκριτικό δεν έχει σοβαρή συλλεκτική αξία, πάλι καμμία σχέση με τα υπόλοιπα.Οι παράγοντες αυτοί είναι ΥΨΙΣΤΗΣ σημασίας για τον μέσο αγοραστή των Βευρόν, ΟΝΕ-77 και άλλων ακριβοθώρητων αχθοφόρων μεγάλων ονομάτων.Ίσως τα μόνα που μετράνε στην κρίση τους.
Τα περί ΝτιεσΤζί, τούρμπο, ηλεκτρονικά, βάρος κ.τ.λ. είναι πολύ τριτεύουσες λεπτομέρειες γι' αυτούς, ΑΝ υπάρχουν δηλαδή καθόλου στο μυαλό τους (θα είναι μεγάλη έκπληξη). -
παντως απο ηχο το ΛΦΑ ειναι απιστευτο...
το GTR ο,τι και να λεμε ειναι εργαλειο...
-
Πολύ σωστός σε αυτά που λες
Απο την άλλη όμως όπως έιπες κι εσύ αυτά έιναι κριτήρια για το μέσο αγοραστή Veyron ή Aston 77. Εγώ δεν είμαι σε αυτή τη κατηγοριά και ούτε σέβομαι περισσότερο τις απόψεις αυτών των ανθρώπων απο την άποψη του αγοραστη GT-R, S3 ή 106 Rallye
Προτιμώ να βλέπω οποιοδήποτε αυτοκίνητο απο την πλευρά του μηχανικού με τις όποιες γνωσεις τελωσπάντων διαθέτω. Χέστηκα τώρα για το αν είναι εκλεκτικες Μπουγκάτι..
Και φυσικά σε κάθε περίπτωση προτιμώ τα αυτοκίνητα που κάνουν ότι κάνουν χάρη στο R&D που έπεσε για την κατασκευή τους και όχι στα εξώτικά υλικά που χρήσιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους ή τα άπειρα άλογα του κινητήρα τους
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Και φυσικά σε κάθε περίπτωση προτιμώ τα αυτοκίνητα που κάνουν ότι κάνουν χάρη στο R&D που έπεσε για την κατασκευή τους και όχι στα εξώτικά υλικά που χρήσιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους ή τα άπειρα άλογα του κινητήρα τους
Σωστότατος !
Και εγώ συγκλονίζομαι (κυριολεκτικά) όταν βλέπω τις άπειρες ώρες και τον ιδρώτα των μηχανικών του R&D της κατασκευάστριας εταιρείας, παρά τον κάθε Xκύλινδρο κινητήρα με τα 1,000 άλογα...Και εγώ συμφωνώ για τη μη χρησιμότητα της Veyron σαν προϊόν, παρά μόνο σαν μέσω επίδειξης πλούτου, σαν κατασκευή όμως έχει τις δυσκολίες της, και μια και λέμε για R&D, τους πήρε πάνω από 2 χρόνια για να μπορέσουν να αποβάλλουν τη θερμοκρασία του κινητήρα από το μηχανοστάσιο και να μη χαλάσουν το Down force πάνω από τα 350 χλμ, και μόνο η billet κατασκευή του κινητήρα της από ένα σφυρήλατο κομμάτι αλουμίνιο είναι κάτι το εκπληκτικό,
από την άλλη αν σκεφτούμε ότι το GT-R στην Ιαπωνία πωλείται 45.000 $ είναι επίσης εκπληκτικό για τις δυνατότητες του τρομερού αυτού αυτοκινήτου και του R&D της Nissan, αν και όλα τα συστήματα της μετάδοσης είχαν κατα καιρούς ( σε όχι τόσο εξελιγμένη μορφή ) τοποθετηθεί σε παλαιότερα της μοντέλα.
Για αυτοκίνητα σαν το GT-R και μόνο αξίζει να ασχολείται κανείς με την αυτοκίνηση.
-
Τα εξελιγμένα υλικά είναι μέρος του R&D. Η φράση 'προτιμώ τα αυτοκίνητα που κάνουν ότι κάνουν χάρη στο R&D που έπεσε για την κατασκευή τους και όχι στα εξώτικά υλικά που χρήσιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους' είναι σαν να λέμε: 'προτιμώ τα αυτοκίνητα που κάνουν ότι κάνουν χάρη στο R&D που έπεσε για την κατασκευή τους και όχι στα λογισμικό FEM που χρήσιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους'.
H Veyron από το GT-R διαφέρει ποσοτικά και όχι ποιοτικά. Σαν φιλοσοφία σχεδιασμού πιστεύω πως είναι ιδιαίτερα κοντά τα δύο αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Δηλαδή τα άπειρα άλογα και η χρήση εξωτικών υλικών δεν χρειάζονται R&D ???
-
Η χρήση εξωτικών υλικών όπως cf είναι κατά κύριο λόγο θέμα κόστους και μετά οτιδήποτε άλλο. Και επίσης μιλάμε για τεχνολογία που υπάρχει, έχει σχετικά εύκολη εφαρμογή και μένει μόνο το θέμα κόστους για το αν θα χρησιμοποιηθεί
Τα άπειρα άλογα και εγώ δε ξέρω τι θέμα είναι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι βγαίνουν εύκολα και φθηνά και δεν είναι καμιά ιδιαίτερη μαγκιά να έχεις όσα θες.
ανέβαζουμε κυβικά -> άλογα
ανεβάζουμε πίεση πλήρωσής-> άλογα
ανεβάζουμε στροφές -> άλογαΤο θέμα είναι η δύναμη να βγαίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύχρηστη, να μην ξεφεύγουμε σε βάρος κινητήρα και ρύπους, να βγαίνει αξιόπιστα και τέλος το υπόλοιπο όχημα να μπορεί να τη διαχειριστεί. Ευτυχώς η Bugatti τα καταφέρνει αρκετά καλά σε αυτά
Και το GT-R 125 άλογα στο λίτρο βγάζει, όσα περίπου και η Veyron και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο.
Ενδεικτικά πάντως για το GT-R χρειάστηκαν πολύ πολύ περισσότερες εργατοώρες σε σχεδιασμό και δοκιμές σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής πράγμα το οποίο είναι και απολύτως λογικό
Η μαγκιά της Nissan για μένα φαίνεται πιο πολύ στον αριθμό των χρόνων που θα περάσουν μέχρι να μπορέσει άλλο αυτοκίνητο με ίδια αναλογία κιλών ανά ίππο και ίδιο τύπο ελαστικού να γράψει τους χρόνους του GT-R
Nissan GT-R