-
Συμφωνώ, μισό λίτρο πάνω-μισό κάτω δεν αποτελεί λόγο να επιλέξεις ένα αυτοκίνητο έναντι κάποιου άλλου. Απλά έγραψα ότι μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση που έχω μέχρι τώρα τόσο χαμηλή κατανάλωση με έναν εντελώς άστρωτο κινητήρα και χωρίς πολύ μεγάλη προσπάθεια στην οδήγηση. Η bmw μπορεί να γίνει πάρα πολύ οικονομική http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=b ... -Wr3LU0--g, πιστεύω ότι με λίγο προσεκτική οδήγηση παίζει άνετα στα 5 λίτρα/100 μεικτή, νούμερο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς το βάρος, την απόδοση του μοτέρ και την πίσω κίνηση (που συνεπάγεται περισσότερες τριβές). Στην εθνική δε, λόγω της πολύ μακριάς 6ης (στα 100 χλμ το μοτέρ γυρίζει με μόλις 1600 στροφές, στα 200 με 3200!) θα πετυχαίνει εξαιρετικά νούμερα.
Και τα 2 αυτοκίνητα είναι καλά, απλά προσωπικά με κέρδισε overall περισσότερο ο άσος. Όποιο από τα 2 και αν επιλέξει κάποιος είναι σίγουρο ότι θα μετακινείται οικονομικά και αρκετά ευχάριστα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Εχω να κανω μια παρατήρηση για κάτι που διαβάζω σε ολα τα τεστ (επίσημα ή ανεπίσημα).δεν βλέπω λόγο αναφοράς περί άνω των 4000 στροφών.Αληθεια δεν. Το βλεπω σε κανένα βενζίνης αυτοκίνητο να υπάρχει ανάλογο για τις 6000.
Να γίνει κατανοητό οτι υπάρχει διαφορετικό άπλωμα της ισχύος και οτι πετυχαίνει στις 4000 στον ενα το ίδιο συμβαίνει στις 6000 στον άλλο.Sent from my iPad using Tapatalk HD
Το πρόβλημα είναι ότι στα ντίζελ έχεις πολύ μικρότερο ωφέλιμο φάσμα στροφών. Συνήθως 2-2,5 χιλιάδες Σ.Α.Λ.
γιατι στις βενζινες τι εχεις ;
πανω απο 3000 για κανενα λογο
Άνετα από τις 3000 ως τον κόφτη στις περισσότερες περιπτώσεις.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Έχοντας κάνει 700 χιλιόμετρα με την 116 d (στρώνω βέβαια) η κατανάλωση είναι απλά καταπληκτική. Μέχρι τώρα είναι στα 4.3 λίτρα/100 κυρίως στο eco pro και μάλιστα με οδήγηση βασικά στην πόλη και μια εκδρομή που έκανα σε επαρχιακό δρόμο (βουνό με πολλές στροφές, ανηφόρες-κατηφόρες). Το μοτέρ στο eco pro είναι λίγο νωθρό αλλά στην πόλη δεν ενοχλεί, τουναντίον σε βάζει στην λογική της οικονομικής οδήγησης και πραγματικά σε βοηθάει. Αλλαγές maχ στις 2.500 στροφές, συνήθως στις 1500-1800. Στο normal η απόκριση βελτιώνεται πολύ, ακούει στο γκάζι λίγο πάνω από τις 1000 στροφές. To turbo lag είναι ανύπαρκτο, από τους πιο γεμάτους diesel χαμηλά. Η alfa έχει περισσότερη ροπή αλλά σε πολύ μικρότερο εύρος στροφών και δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο σβέλτη (παίζει ρόλο και το αρκετά μακρύ κιβώτιο της bmw) αλλά λαχανιάζει πιο γρήγορα. Αντίθετα ο γερμανικός κινητήρας, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, είναι δυνατός και εύστροφος μέχρι ψηλά (τα κόκκινα ξεκινάνε περίπου στις 5200 στροφές, πολύ ψηλά για diesel). Για τις υπόλοιπες εντυπώσεις σχετικά με τον άσο θα γράψω στην κατάλληλη ενότηταΚαταρχην καλοριζικη και καλοταξιδη η μπεμπα και να τη χαρεις!
Η καταναλωση που αναφερεις -ειδικα για οδηγηση στην πολη- ειναι πραγματικα εντυπωσιακη.
Αν κανεις και πολλα km θα κανεις και γρηγορη αποσβεση. Ενα αντιστοιχο βενζινοκινητο θα ειχε τουλαχιστον 2lt/100κμ (μην πω και παραπανω) περισσοτερη.Αυτο για την αποκριση το ειχα παρατηρησει και εγω, στο eco pro η αποκριση δεν μου αρεσε -για την ακριβεια θα ελεγα οτι ειναι καπως κουραστικη ειδικα στο 'σταματα-ξεκινα', αλλα στα υπολοιπα modes ειναι καλυτερα τα πραγματα. Πιστευω ομως οτι στις χαμηλομεσαιες σαλ η giulietta ειναι καλυτερη -παντα για την D ρυθμιση, ενω αντιθετα πανω απο τις 3500 σαλ, η BMW παιρνει το αιμα της πισω.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εχω να κανω μια παρατήρηση για κάτι που διαβάζω σε ολα τα τεστ (επίσημα ή ανεπίσημα).δεν βλέπω λόγο αναφοράς περί άνω των 4000 στροφών.Αληθεια δεν. Το βλεπω σε κανένα βενζίνης αυτοκίνητο να υπάρχει ανάλογο για τις 6000.
Να γίνει κατανοητό οτι υπάρχει διαφορετικό άπλωμα της ισχύος και οτι πετυχαίνει στις 4000 στον ενα το ίδιο συμβαίνει στις 6000 στον άλλο.Sent from my iPad using Tapatalk HD
Το πρόβλημα είναι ότι στα ντίζελ έχεις πολύ μικρότερο ωφέλιμο φάσμα στροφών. Συνήθως 2-2,5 χιλιάδες Σ.Α.Λ.
Αλλα έχεις πολυ μακρυτερες σχέσεις,οπότε το αποτέλεσμα ειναι παραπλήσιο.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Καταρχην καλοριζικη και καλοταξιδη η μπεμπα και να τη χαρεις!
Η καταναλωση που αναφερεις -ειδικα για οδηγηση στην πολη- ειναι πραγματικα εντυπωσιακη.
Αν κανεις και πολλα km θα κανεις και γρηγορη αποσβεση. Ενα αντιστοιχο βενζινοκινητο θα ειχε τουλαχιστον 2lt/100κμ (μην πω και παραπανω) περισσοτερη.Αυτο για την αποκριση το ειχα παρατηρησει και εγω, στο eco pro η αποκριση δεν μου αρεσε -για την ακριβεια θα ελεγα οτι ειναι καπως κουραστικη ειδικα στο 'σταματα-ξεκινα', αλλα στα υπολοιπα modes ειναι καλυτερα τα πραγματα. Πιστευω ομως οτι στις χαμηλομεσαιες σαλ η giulietta ειναι καλυτερη -παντα για την D ρυθμιση, ενω αντιθετα πανω απο τις 3500 σαλ, η BMW παιρνει το αιμα της πισω.
Ευχαριστώ! Χιλιόμετρα κάνω τουλάχιστον 20.000 χλμ ετησίως οπότε το diesel είναι μονόδρομος. Ένα σύγχρονο βενζινοκίνητο νέας κοπής πιστεύω πολύ δύσκολα πέφτει κάτω από τα 7 λίτρα/100 σε παρόμοιες συνθήκες. Το eco pro στην πόλη δεν με ενοχλεί γιατί χαιδεύεις το γκάζι και ακολουθείς την κίνηση, σε βάζει σε mood για οικονομική οδήγηση. Ο mjt της alfa έχει μεγαλύτερο lag αλλά και μεγαλύτερο ξέσπασμα ροπής, βέβαια ακόμα δεν έχω σανιδώσει τον άσο γιατί στρώνω. Όμως ο ιταλός πέφτει αρκετά απότομα, δηλαδή εμφανίζει τα κλασικά συμπτώματα των diesel. Σε ρεπρίζ που έχω δει κατά καιρούς η alfa στο 80-110 ας πούμε εμφανίζει καλύτερα νούμερα με τετάρτη από ότι με τρίτη. Αυτό δείχνει 2 πράγματα, σχετικά σφιχτή (για diesel) κλιμάκωση και κάθετη πτώση ροπής και δύναμης μετά τις 3500 στροφές. Η mito, όντας και πιο ελαφριά από την giulietta, πέταγε με αυτό το μοτέρ (βασικά ακόμα πιο δυνατό με 120 άλογα) αλλά ήθελε συνεχή ενασχόληση με το κιβώτιο ώστε να είσαι μέσα στο ωφέλιμο εύρος. Η bmw έχει πιο γραμμικό μοτέρ που δεν κρεμάει τόσο χαμηλά, πιστεύω ότι στο sport mode η απόδοση θα είναι αρκετά καλή ακόμα και για σβέλτη μετακίνηση.
-
Επειδή οδηγώ συχνά Giulietta 1,6 mjt (δανεικιά) να δώσω κι'εγώ my 2 cents.
Σε κίνηση εθνική (όχι επίπεδη-με βουναλάκια ) + κέντρο Θεσσαλονίκη περί τα 5,4 στο trip. Η διαδρομή συγκεκριμένα Χαλκιδική - Θεσσαλονίκη από το δρόμο των Μουδανιών και πίσω. Μη μου πείτε τώρα δεν είναι ακριβές το trip, το ξέρω αλλά δεν είναι και δικό μου το αυτοκίνητο για να κάνω brim to brim. Το στυλ οδήγησης συγκρατημένο μεν αλλά χωρίς να πάμε και για το απόλυτο, γύρω στα 120-130. Στην ίδια διαδρομή έχω κάνει και 6,4 με διαλυμένο Astra G 1,4 και προσπερνούσα κιόλας
Οπότε αναλόγως το πόσο οικονομικά θέλει να το πάει κανείς πιστεύω ότι γύρω στο 5,5 είναι όχι μόνο εφικτό, αλλά και εύκολο.
Να μή χάσω την ευκαιρία να θυμίσω στο αγαπητό κοινό να μη τρώει παραμύθι με την ροπάρα των diesel. Είναι μια ψευδαίσθηση που απορρέει απο i) το τούρμπισμα στις χαμηλές και ii) απο τις 'κοντές' - μη γραμμικές γκαζιέρες. Το (i) δεν χρειάζεται επεξήγηση νομίζω. Το (ii) είναι ένα τέχνασμα στη χαρτογράφηση για να δίνει την εντύπωση 'πωωω ρε φούστη μου, λίγο πατάω το γκάζι και φεύγει' στον καθημερινό οδηγό. Έτσι την είχα πατήσει με 1,2 tsi του vag (ωρέ πώς πάει έτσι τούτο) μέχρι να βγω σε ανοιχτό δρόμο και να δώ τι ψάρια πιάνει σε μεγαλύτερες ταχύτητες (σαρδέλες στη περίπτωση).
Η giulietta πάντως παρά τη 'ροπή' έφαγε ξύλο απο σιβικάκι 1,6
-
Η αίσθηση της ροπης εινα μια αίσθηση και αυτή της ιπποδυναμης μια άλλη... Τώρα το προσπαθείς με χίλιες δυο υποθέσεις να εξηγήσεις ένας θεός ξέρει
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Η αίσθηση της ροπης εινα μια αίσθηση και αυτή της ιπποδυναμης μια άλλη... Τώρα το προσπαθείς με χίλιες δυο υποθέσεις να εξηγήσεις ένας θεός ξέρειΝταξ, θα μπορούσα να γράψω ότι η ροπή είναι η παράγωγος της ιπποδύναμης αλλά είπα να το κάνω σε τάληρα, επειδή πολύς κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Ζητώ συγγνώμη για την φλυαρία μου, άλλη φορά θα ζητάω άδεια
-
Βασικα δε τιθεται θεμα ψευδαισθησης πιστευω.
Αν ''ξεπεταγεται'' το αυτοκινητο,ξεπεταγεται.Τον απλο χρηστη δε τον αφορα αν εχει καλες ρεπριζ επειδη εχει κοντο κιβωτιο,υψηλη ροπη χαμηλα,πειραγμενη χαρτογραφηση η οτιδηποτε αλλο.Τον αφορα οτι την προσπερασε γρηγορα την νταλικα.
Δηλαδη το θεμα ειναι οτι παει,γιατι αν δε πηγαινε δε θα ενιωθες οτι παει
Mιλωντας για ''τεχνασματα'' ειναι σα να λες οτι η φερραρι χρησιμοποιει σα τεχνασμα τα 750 αλογα στην F12 για να δινει ψευδαισθηση ωμης δυναμης.ok,so what? -
Aκριβώς, είτε έχει γκάζι, είτε δεν έχει, και πόσο έχει. Το τι ροπή έχει στο μοτέρ, μείζον σημείο αναφοράς στις πρωκτοφυλλάδες όταν κάνουν δοκιμές σε τουρμποπετρέλαια, είναι αδιάφορο.
-
Μη τα ισωπεδωνουμε ολα!
Αυτος που θα αγορασει ντιζελ θα το παρει επειδη κανει πολλα χλμ και θελει οικονομια, δε νομιζω να εχει απαιτησεις να κοντραρεται με αλλα αυτοκινητα στην εθνικη.
Αρα σε αυτη την περιπτωση τον ενδιαφερει πρωτιστως η ροπη για να κανει ταξιδακι πριμα βιστα σβελτα και οικονομικα. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Μη τα ισωπεδωνουμε ολα!
Αυτος που θα αγορασει ντιζελ θα το παρει επειδη κανει πολλα χλμ και θελει οικονομια, δε νομιζω να εχει απαιτησεις να κοντραρεται με αλλα αυτοκινητα στην εθνικη.
Αρα σε αυτη την περιπτωση τον ενδιαφερει πρωτιστως η ροπη για να κανει ταξιδακι πριμα βιστα σβελτα και οικονομικα.συμφωνω. το καθε αυτοκινητα δεν χρειαζεται απαραιτητα να ειναι γρηγορο. αλλοι θελουν οικονομια αλλοι γκαζι κλπ
-
Alfa Romeo για οικονομία... O tempora o mores!
Σε λίγο θα ακούσουμε και VW για ομορφιά...
Σε αυτό που λέει ο lemon πάντως έχει απόλυτο δίκιο. Μπορεί να φαίνεται δυνατό ένα τουρμποντίζελ, αλλά όταν δούμε τους πίνακες των ρεπρίζ, τρώνε το ξύλο της αρκούδας από τα αντίστοιχα βενζίνης...
-
Ο χρήστης Lemon3 έγραψε:
Η αίσθηση της ροπης εινα μια αίσθηση και αυτή της ιπποδυναμης μια άλλη... Τώρα το προσπαθείς με χίλιες δυο υποθέσεις να εξηγήσεις ένας θεός ξέρει
Νταξ, θα μπορούσα να γράψω ότι η ροπή είναι η παράγωγος της ιπποδύναμης αλλά είπα να το κάνω σε τάληρα, επειδή πολύς κόσμος δεν το καταλαβαίνει. Ζητώ συγγνώμη για την φλυαρία μου, άλλη φορά θα ζητάω άδεια
Η ροπή και η ιπποδυναμη διαπιστώνονται ξεχωριστά στο δρόμο απο τον οδηγό και αναγράφονται με ακρίβεια στα χαρακτηριστικά του οχήματος... Κάτι εκφράσεις του στυλ ' να μην τρώει το παραμύθι της ροπης ' ειναι τουλάχιστον αστείες... Ο μέσος χρήστης θα μπει στο ντίζελ, θα νιώσει και θα μετρήσει αν θες τις ρεπριζ και θα βγάλει συμπέρασμα οτι ναι, για συμβατική χρήση ειναι απείρως βολικοτερο
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Alfa Romeo για οικονομία... O tempora o mores!Σε λίγο θα ακούσουμε και VW για ομορφιά...
Σε αυτό που λέει ο lemon πάντως έχει απόλυτο δίκιο. Μπορεί να φαίνεται δυνατό ένα τουρμποντίζελ, αλλά όταν δούμε τους πίνακες των ρεπρίζ, τρώνε το ξύλο της αρκούδας από τα αντίστοιχα βενζίνης...
Θες να πεις οτι ένας αντίστοιχου βαθμού απόδοσης βενζικοκινητο εχει καλύτερες ρεπριζ;
-
Ρε παιδια ειλικρινα δυσκολευομαι να καταλαβω τι εννοειτε με το ''φαινεται δυνατο ενα τουρμποντιζελ'' ?
Πως γινεται να το οδηγησεις και να σου ''φαινεται'' δυνατο αν δεν ειναι?
Κ εκτος αυτου ποιος καθοριζει πως ενα αυτοκινητο ειναι δυνατο αν πετυχαινει γρηγορα το 140-160 κ οχι απο τα 40 στα 60? -
Το να λες ότι δεν μετράει η ροπή των τουρμποντίζελ είναι το νέο 'δεν έχω facebook'.
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ρε παιδια ειλικρινα δυσκολευομαι να καταλαβω τι εννοειτε με το ''φαινεται δυνατο ενα τουρμποντιζελ'' ?
Κ εκτος αυτου ποιος καθοριζει πως ενα αυτοκινητο ειναι δυνατο αν πετυχαινει γρηγορα το 140-160 κ οχι απο τα 40 στα 60?Έχεις οδηγήσει σύγχρονο ντουρμοντιζελ...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Κ εκτος αυτου ποιος καθοριζει πως ενα αυτοκινητο ειναι δυνατο αν πετυχαινει γρηγορα το 140-160 κ οχι απο τα 40 στα 60?Έχεις οδηγήσει σύγχρονο ντουρμοντιζελ...
Μονο εκεινο τον κουβα το astra 1.7
Αλλα εχω μπει σε 2-3 ακομα της κατηγοριας ως επιβατης σε αρκετες βολτες.Γιατι?
Αφου εχουν ροπη τα ρημαδια,ροπιαζουν και σε κολλανε στο καθισμα,η ψευδαισθηση που ειναι? -
Τα ίδια λέμε
Alfa Romeo Giulietta