-
σε γκράντε με παρόμοιο μοτέρ μικρή διαφορά είχε
-
και σε κατανάλωση ; αν και δε νομίζω να φτάνει πάλι το mair .
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Ο μικρός μου αδερφός την έχει από πέρυσι το καλοκαίρι και το αμάξι έχει γράψει 13κ χμ όχι πολλά εντάξυ αλλά με τρείς διαφορετικούς οδηγούς σε διαφορετικές συνθήκες , όλα καλά λοιπόν κανένα θέμα , αν σκέφτεσαι για αγορά θα πρότεινα την 170άρα καλύτερες επιδόσεις χαμηλότερη κατανάλωση και τέλη εμάς είναι με τα 120 και ο bro κοιτάει το πρόγραμμα της novitec που δίνει 30 άλογα το χει ψάξει κανείς ;Ετσι κιαλλιως 170, μικρη η οικονομικη διαφορα, πολλα τα οφελη του multiair, νομιζω οτι η 120-αρα δεν μπαινει κ στον πρασινο δακτυλιο, ετσι δεν ειναι?
-
Ο χρήστης Dr Chronis έγραψε:
Γιαυτό λοιπόν νομίζω οτι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξαναθέσει κάποιος αυτό το ερώτημα και να βγει ένα ποιο ασφαλές συμπέρασμα.Φίλε μου, είχα εταιρική μια Giulietta MultiAir 170 για περίπου 50.000 και 2 χρόνια. Παράλληλα στην εταιρία υπήρχαν άλλες 3 G, (επίσης εταιρικές) 2 120 και 1 QV. Στην μία 120άρα ο χρήστης ήταν άντρας, καλός οδηγός, ηπίων τόνων και ώριμης ηλικίας, τη άλλη 120άρα την είχε άσχετη οδηγικά, γυναίκα συνάδελφος, και την QV την είχε επίσης petrolhead. Καμία δεν έβγαλε το παραμικρο.
Η 'δική μου' πέρασε τα πάνδεινα. Φορτωμένη με 5 άτομα και αποσκευές, να γυρίζει τη μισή Ελλάδα για να ακολουθούμε το Acropolis (χώμα και άσφαλτο), Σέρρες, στριψίματα, διακοπές, ξαναμανα καρόδρομους (Μονή Κουδουμά έχει πάει κανείς στην Ν. Κρήτη?), μηδαμινή προσοχή εκ μέρους μου στα πάντα (ήθελα και εγώ μέσα μου να δω αν θα βγάλει κάτι), σκίσιμο κρύο + σβήσιμο αμέσως κλπ... Τίποτα. Τίποτα απολύτως. Συνεχίζει στα 90.000 + στα χέρια άλλου συναδέλφου (αλλαγές λαδιων κάθε 30.000 χλμ με τα λάδια της αντιπροσωπιας).
Το μοναδικό που έχω να σου πω σαν μειονέκτημα είναι ότι διάφορα πλαστικά εδώ και εκεί δεν θα σε πείσουν για την μακροζωία τους, το πλαστικό του λαβιέ ταχυτήτων θα σου σπάσει κάποια στιγμη (και θα στο αντικαταστήσουν τσάμπα), αν δεν πάρεις έκδοση με navi, το πλαστικό κάλυμα της θήκης που θα υπάρχει εκεί αντ' αυτού θα σταματήσει να έχει αυτόματο άνοιγμα κάποια στιγμή, αλλά αυτά είναι.
Κατά τα άλλα είναι ένα υπέροχο αυτοκίνητο με φοβερή ποιότητα κύλισης-ηχομόνωσης.
-
Να σε ρωτήσω κατι αν επιτρέπεται;
Μήπως οδηγήσει καθολου την 120αρα και αν ναι θεωρείς οτι υπάρχει καποιο όφελος της σε σχέση με την 170αρα, πλην τιμής αγοράς;
Και καλα μεγάλη κατανάλωση της 170, όχι τράβηγμα χαμηλά, κλπ. -
Περιστασιακά μόνο. Χαμηλά όντως έχει λιγότερο lag η 120άρα αλλά όχι ότι η 170 έχει τραγικό. Προσωπικά θεωρώ ότι η 170 αξίζει την διαφορά χρημάτων/κατα νάλωσης για την extra δύναμη. Αν τη στρίβεις (αυτή ή οποιοδήποτε σύγχρονο τέτοιο αυτοκίνητο αντίστοιχης ιπποδύναμης), θα δυσκολευτείς να βρεις κάποιον που να κινείται γρηγορότερα σε στροφιλίκι, είναι πρακτικά GTi (από αποτέλεσματικότητα πάντα). Στους καιρούς που ζούμε ίσως η 120άρα να είναι πιο safe επιλογή, αλλά και η 170 μια χαρά τέλη έχει και μια χαρά κάτω από 8 lt πέφτει για πλάκα όταν το θελήσεις (στο Ν πάντα και με κανονική μέτρηση όχι βάσει trip). Είχα κάνει διήμερο στα Καλάβρυτα (προ μνημονίου ΙΙ) με ένα ρεζερβουάρ και 7.2 μέση.
-
Το κακό με την 120 ειναι οτι θεωρείται καπως ξεπερασμενος κινητήρας, μόνο η giulietta τον εχει πια,
Αν την έπαιρνα θά περίμενα τον multiair 140 ή αν βιαζομουν τον 170.
Απλα με τους ηλίθιους που μας κυβερνάνε φοβάμαι πως αύριο θα φορολόγησουν βάση ίππων μιας και έχουν εξαντλήσει τα κυβικά και τα διοξείδια!!!
συμπέρασμα πάντως η 120 κινεί γρήγορα το αμάξι; Ας πούμε καλύτερα άπο την 147 και ας ειναι σύγκριση ατμόσφαιρα με τουρμπινα; -
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
συμπέρασμα πάντως η 120 κινεί γρήγορα το αμάξι;Εννοείται! Μια χαρά το κινεί! Δεν είναι ότι θα σιχτιρίσεις ποτέ. Με τον ΜΑ είναι πολύ πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, αλλά όχι ότι θα σου λείψει δύναμη στην καθημερινή μετακίνηση με τον 120αρη! 147 δεν έχω οδηγήσει, με Focus Ti-VCT (115Hp) η 120άρα G μου φάνηκε πολύ πιο σβέλτη.
-
μα φυσικα, αφου εχει ροπη.
-
συμπέρασμα πάντως η 120 κινεί γρήγορα το αμάξι; Ας πούμε καλύτερα άπο την 147 και ας ειναι σύγκριση ατμόσφαιρα με τουρμπινα;
Καμία σχέση. Αισθητά πιο γρήγορη η 120αρα Giulietta ειδικά στις ρεπρίζ.
-
Ίσως τελικα να ειναι μια χαρα και οι επιδόσεις της 120αρας, ειδικά οταν μιλάμε για χρηση αποκλειστικά σε νησί.
Το τούρμπο υπερτερεί κατά πολύ τελικα της ατμόσφαιρας αποτι βλέπω...
αλλα η ατιμη κρίση, 2,5 χιλιάρικα συν 1 από απόσυρση δινει εκπτωση η άλφα και κοιτάω κλεφτά προς 147 ... -
Μια χαρα θα ειναι.Οταν λες κοιτας για 147?Ειναι πολυ χαμηλοτερη η τιμη της σα μεταχειρισμενη,γιατι δε κοιτας 120αρες G μεταχειρες?Παιρνεις 10χρονια πιο καινουριο αυτοκινητο,αρκετα οικονομικοτερο,αρκετα γρηγοροτερο κ αρκετα πιο μουρατο
-
Μια χαρα θα ειναι.Οταν λες κοιτας για 147?Ειναι πολυ χαμηλοτερη η τιμη της σα μεταχειρισμενη,γιατι δε κοιτας 120αρες G μεταχειρες?Παιρνεις 10χρονια πιο καινουριο αυτοκινητο,αρκετα οικονομικοτερο,αρκετα γρηγοροτερο κ αρκετα πιο μουρατο
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Μια χαρα θα ειναι.Οταν λες κοιτας για 147?Ειναι πολυ χαμηλοτερη η τιμη της σα μεταχειρισμενη,γιατι δε κοιτας 120αρες G μεταχειρες?Παιρνεις 10χρονια πιο καινουριο αυτοκινητο,αρκετα οικονομικοτερο,αρκετα γρηγοροτερο κ αρκετα πιο μουρατοειναι οντως πολλα τα 10 χρονια και βαλε της 147 απλα βρισκεις παμφθηνες πλεον,
απο την αλλη μεταχειρισμενες G εχει καρκετες αλλα η τιμη τους οπως ειναι λογικο δεν εχει πεσει αισθητα,
ελεγα να την επαιρνα καινουρια, δηλαδη αν ειναι να δωσω 15 για μεταχειρα καλυτερα 20 καινουρια.
θελει σκεψη και σωστο προυπολογισμο, γιατι σημερα δουλεια εχουμε, αυριο;;;απο την αλλη μια φορα ζουμε...
-
ελεγα να την επαιρνα καινουρια, δηλαδη αν ειναι να δωσω 15 για μεταχειρα καλυτερα 20 καινουρια.
θελει σκεψη και σωστο προυπολογισμο, γιατι σημερα δουλεια εχουμε, αυριο;;;απο την αλλη μια φορα ζουμε...
15 καινουργια κάνει!
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3087425/ -
Ο αδεφός μου ο έξυπνος πέρασε το καθορισμένο διάστημα σέρβις κατά 2κ χμ και πήγε σε εξειδικευμένο συνεργείο η αντιπροσωπεία που την αγοράσαμε έκλεισε , τώρα τι γίνεται πάει η εγγύηση ;
-
Τι σερβις εκανε;
-
λάδια φίλτρα .
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Ο αδεφός μου ο έξυπνος πέρασε το καθορισμένο διάστημα σέρβις κατά 2κ χμ και πήγε σε εξειδικευμένο συνεργείο η αντιπροσωπεία που την αγοράσαμε έκλεισε , τώρα τι γίνεται πάει η εγγύηση ;ούτε τα κμ είναι πολλά , ούτε υπάρχει θέμα που δεν έγινε στην αντιπροσωπεία...αν χρησιμοποιείσαι προβλεπόμενων προδιαγραφών (από την αρ) ανταλλακτικά και το συνεργείο λειτουργεί με νόμιμη άδεια δεν έχεις κανένα θέμα...
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ο αδεφός μου ο έξυπνος πέρασε το καθορισμένο διάστημα σέρβις κατά 2κ χμ και πήγε σε εξειδικευμένο συνεργείο η αντιπροσωπεία που την αγοράσαμε έκλεισε , τώρα τι γίνεται πάει η εγγύηση ;
ούτε τα κμ είναι πολλά , ούτε υπάρχει θέμα που δεν έγινε στην αντιπροσωπεία...αν χρησιμοποιείσαι προβλεπόμενων προδιαγραφών (από την αρ) ανταλλακτικά και το συνεργείο λειτουργεί με νόμιμη άδεια δεν έχεις κανένα θέμα...
Μάλιστα ευχαριστώ , λάδια από το εμπόριο αγόρασε και το συνεργείο που το ξέρω χρόνια γράφει απλά ότι είναι εξειδικευμένο για τις μάρκες του ομίλου βράσε ρύζι δηλαδί .
Alfa Romeo Giulietta