-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Και αν αυτός που θα διαλέξεις και θα πληρώσεις σου πει ότι θέλει αντικατάσταση το κιβώτιο (αφού φυσικά σου τα έχει πάρει για τα δικά του εργατικά) τι θα κάνεις; Θα πληρώσεις ένα κιβώτιο (3000-4000) από την τσέπη σου για να είσαι υπεράνω;
Και κάτι ακόμα. Γιατί δεν διαλέγεις τον καλό μάστορα αυτόν που γουστάρεις και που ξέρεις ότι είναι καλός να εξυπηρετηθείς στα πλαίσια της εγγύησης;Θα πληρώσω όχι για να είμαι υπεράνω αλλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μην ξανασχοληθώ με ημιμαθείς μάστορες και τα λαμόγια τα αφεντικά τους. Το έγραψα και στον Κίκιζα. Το όλο σενάριο που περιγράφω προυποθέτει πως δεν υπάρχει ούτε ένας σωστός αντιπρόσωπος να με εξυπηρετήσει. Αν υπάρχει, που το πρόβλημα με το after sales ; Θα τον βρω και θα κάνω σωστή δουλειά και τζάμπα. Εντάξει το ιδανικό θα ήταν να είναι όλοι σωστοί. Εγώ προσωπικά δεν έχω παράπονο από τον μοναδικό αντιπρόσωπο στην περιοχή. Το μόνο θέμα που υπάρχει είναι η επάρκεια ανταλλακτικών το οποίο όμως είναι πανελλαδικό πρόβλημα και το ήξερα πριν αγοράσω το αυτοκίνητο.
-
To πρόβλημα με το χειροκίνητο κιβώτιο C635 (δισταγμοί στο κούμπωμα των σχέσεων 1ης, και ενίοτε 4ης σχέσης, ιδίως στο κρύο)οφείλεται στα bowden cables και έχει προφανώς κληροδοτηθεί στο κιβώτιο από την εποχή του σχεδιαμού του.
Τα προβλήματα προς το παρόν είναι σποραδικά,αφορούν σχετικά μικρό ποσοστό αυτοκινήτων,δεν δικαιολογούν ανάκληση, εξαφανίζονται....όπως ακριβώς εμφανίζονται,επιλύονται προσωρινά και θεραπευτικά με ρεγουλάρισμα των bowden cables και ταλαιπωρούν ιδίως κατόχους Abarth EVO και δευτερευόντως Giulietta (ιδιώς στο κρύο),ενώ παράπονα δεν έχουν ακουστεί από κατόχους Bravo και Delta (τα μοντέλα αυτά απο τον Οκτώβρη του 2010 σταδιακά έχουν εξοπλίσει την γκάμα τους με το συγκεκριμένο κιβώτιο έναντι των διαφόρων Μ32,Μ40,C530.6).Η διπλοσύμπλεκτη έκδοση του C635 της Giulietta δεν είναι αυτή που είχε πρωτοεμφανιστεί στη MiTo προ έτους,καθώς η παραγωγή της έκδοσης διεκόπη και έκτοτε το κιβώτιο υπέστη αλλαγές στο software.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Τα προβλήματα προς το παρόν είναι σποραδικά,αφορούν σχετικά μικρό ποσοστό αυτοκινήτων,δεν δικαιολογούν ανάκληση,
Το έχω γράψει εδώ και κάμποσες σελίδες και χωρίς να έχω κανενός είδους αποκλειστικές πληροφορίες εκ των έσω. Απλή κοινή λογική είναι ότι αυτό συμβαίνει. Ούτε οι Ιταλοί της Fiat δεν είναι τόσο μαλάκες ώστε να άφηναν πρόβλημα σε τόσο ζωτικό σημείο του αυτοκινήτου χωρίς επίσημη υποστήριξη.
-
θα ακουστω λιγο σαν ελληνας πολιτικος της τελευταιας 3ετιας(α.κ.α. κωλοτουμπας)..αλλα βρισκω πολυ ομορφη την σειρα 1 του βιντεο..
κατι μας ψεκαζουν..δεν εξηγειται αλλιως.. -
Πέρα από αυτό το να έχει δυσκολίες εμπλοκής η 1η σχέση (οπότε αναγκάζεσαι να επιλέξεις πρώτα τη 2η...για να εμπλακεί κατόπιν χωρίς δισταγμούς η 1η)σε ένα μοντέλο της AR είναι και...χαρακτήρας.
Όσοι έχουν εμπειρία,ιδίως από κιβώτια της σειράς 116 και similia, καταλαβαίνουν αυτό που λέω (και που οι alfisti περιγράφουν ως....la prima legnosa..... ήτοι η πρώτη με την 'ξύλινη αίσθηση').Ενδεχόμενη ανάκληση για ένα πρόβλημα που σχετίζεται με ένα μηχανικό κομμάτι, που ως το 2014 θα έχει παραχθεί σε 1εκ.κομμάτια πάντως.... είναι κάτι που ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.....
-
Ποιοτικότερες βαλβολίνες δοκίμασαν να βάλουν οι προβληματισμένοι χρήστες?
-
Ναι. Και ως ένα βαθμό έχει περιοριστεί το (σπάνιο) πρόβλημα.
-
Σπανιο μεν, αλλο το πιο συχνο απο τα σοβαρα αναφερομενα δε.
Κ για αυτο εγω ρωταω, μηπως ειναι καλυτερα να επιλεξει καποιος TCT (παρολοπου για μια 20ετια οδηγα manual)
Υπαρχουν τετοια θεματα στο TCT, εστω κ αυτα σπανια? -
Το TCT, θα το απεφευγα στο πρώτο του λανσάρισμα. Για το χειροκίνητο θα ήμουν πιο σίγουρος...
Γενικά έχω την άποψη (ανεξαρτήτως μάρκα, τομέα, προϊόντος) ότι δεν θα ήθελα να είμαι αυτός που θα το δοκιμάσει... -
Ο χρήστης Dr Chronis έγραψε:
Σπανιο μεν, αλλο το πιο συχνο απο τα σοβαρα αναφερομενα δε.
Κ για αυτο εγω ρωταω, μηπως ειναι καλυτερα να επιλεξει καποιος TCT (παρολοπου για μια 20ετια οδηγα manual)
Υπαρχουν τετοια θεματα στο TCT, εστω κ αυτα σπανια?Το θέμα είναι να πάρεις το TCT γιατί καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου και όχι επειδή 2-3 manual έχουν δυσκολία να κουμπώσουν την πρώτη.
-
Θα παρέμβω για να ξεκαθαρίσω κάτι.
Σίγουρα το κιβώτιό της Τζουλιεττας μου φτιαχνόταν (ή αλλαζόταν). Δεν θα με άφηνε στο δρόμο αλλά όμως δε με άφηνε και να οδηγήσω σαν άνθρωπος ειδικά εντός πόλης.
Πρόβλημα φυσικά δεν έβρισκαν οι 3 εξουσιοδοτημένοι αλλά οτι φταίει το κιβώτιο επειδή είναι καινουριο (το είχα αναφέρει απο τα πρώτα 3000χλμ κιόλας), οτι φταίνε τα συγχρονιζε τριπλού κώνου για να αντέχει (γιατί όμως άλλα αμάξια με παρομοια κιβώτια πχ TypeR δεν έχουν θέματα;), οτι δεν πατάω το συμπλέκτη σωστά (λες κ μετά απο 10 αμάξια χειροκίνητα ξέχασα) και μάλιστα ενας έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το αμάξι μου παράδειγμα καθώς 'άλλες Τζουλιετες είναι πολύ χειρότερες, προχθες μου ήρθε μια κτλ κτλ).Απο τη στιγμή λοιπον που έτρεξα σε 3 διαφορετικά σερβις χάνοντας πολύτιμο χρόνο απο τη δουλειά μου, συνειδητοποίησα 2 πράγματα:
1ον οτι το να σπαταλάω - εργασιακό - χρόνο και χρήμα να τρέχω στην άλλη άκρη της Αττικής για να ακούω τα ίδια είναι πλεον ατελέσφορο
2ον οτι το να ασχολούμαι είναι πλεον μάταιο καθώς όλα είναι θέμα κεντρικής αντιπροσωπείας. Αν δεν πληρώνει για after sales, τότε ο εξουσιοδοτημένος δε μπορεί να σε εξυπηρετήσει. Απλό.Προφανώς (και έχοντας δώσει 27Κ για το αμάξι) δεν θεωρώ λογικό (οπως κάποιος/οι είπε/αν) να πάω σε ένα συνεργείο κ να τον πληρώσω για να μου φτιάξει αυτό που πρέπει να φτιαχτεί στην εγγύηση. Γιατι δεν είναι μονο το κιβώτιο, είναι κ άλλα όπως πχ το startstop, τα τριξίματα κτλ.
Τώρα να απαντήσω κ σε κάτι άλλο. Το οτι την πούλησα δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το οτι είχα προβλήματα. Δεν ικανοποιήθηκα ούτε απο την οδική συμπεριφορά. Τα προβλήματα όμως καθόρισαν επι της ουσίας την πορεία γιατί με έβαλαν στη λογική οτι το αμάξι και δεν ικανοποιεί αλλά και ζητάει χρόνο και λεφτά (όπως πχ έδωσα για την ευθυγράμμιση) και εφοσον δεν μπορεί να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης με την αντιπροσωπεία, και συνεπώς δεν έχω εμπιστοσύνη στο αμάξι μου στο οποίο επιβαίνω καθημερινά. Ως εκ τούτου η πιο πρόσφορη λύση ήταν η πώληση και φυσικά δεν το έχω μετανιώσει αφου ξεφορτωθηκα οχι μονο τα προβλήματα αλλά και τα τρεξίματα.
Εν κατακλείδι, αν τα συνεργεία έφτιαχναν αυτά τα βλαμμενα (πλην ομως διορθώσιμα) προβλήματα, το αμάξι θα το κρατούσα κοιτώντας να βελτιώσω την ανάρτηση που δε με ικανοποίησε.
-
astanapan ποσο χαμηλα το εδωσες ωστε να δελεασεις καποιον να το αγορασει μετα απο τα προβληματα που ανεφερες?
-
Ο χρήστης astanapan έγραψε:
Θα παρέμβω για να ξεκαθαρίσω κάτι.Σίγουρα το κιβώτιό της Τζουλιεττας μου φτιαχνόταν (ή αλλαζόταν). Δεν θα με άφηνε στο δρόμο αλλά όμως δε με άφηνε και να οδηγήσω σαν άνθρωπος ειδικά εντός πόλης.
Πρόβλημα φυσικά δεν έβρισκαν οι 3 εξουσιοδοτημένοι αλλά οτι φταίει το κιβώτιο επειδή είναι καινουριο (το είχα αναφέρει απο τα πρώτα 3000χλμ κιόλας), οτι φταίνε τα συγχρονιζε τριπλού κώνου για να αντέχει (γιατί όμως άλλα αμάξια με παρομοια κιβώτια πχ TypeR δεν έχουν θέματα;), οτι δεν πατάω το συμπλέκτη σωστά (λες κ μετά απο 10 αμάξια χειροκίνητα ξέχασα) και μάλιστα ενας έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει το αμάξι μου παράδειγμα καθώς 'άλλες Τζουλιετες είναι πολύ χειρότερες, προχθες μου ήρθε μια κτλ κτλ).Απο τη στιγμή λοιπον που έτρεξα σε 3 διαφορετικά σερβις χάνοντας πολύτιμο χρόνο απο τη δουλειά μου, συνειδητοποίησα 2 πράγματα:
1ον οτι το να σπαταλάω - εργασιακό - χρόνο και χρήμα να τρέχω στην άλλη άκρη της Αττικής για να ακούω τα ίδια είναι πλεον ατελέσφορο
2ον οτι το να ασχολούμαι είναι πλεον μάταιο καθώς όλα είναι θέμα κεντρικής αντιπροσωπείας. Αν δεν πληρώνει για after sales, τότε ο εξουσιοδοτημένος δε μπορεί να σε εξυπηρετήσει. Απλό.Προφανώς (και έχοντας δώσει 27Κ για το αμάξι) δεν θεωρώ λογικό (οπως κάποιος/οι είπε/αν) να πάω σε ένα συνεργείο κ να τον πληρώσω για να μου φτιάξει αυτό που πρέπει να φτιαχτεί στην εγγύηση. Γιατι δεν είναι μονο το κιβώτιο, είναι κ άλλα όπως πχ το startstop, τα τριξίματα κτλ.
Τώρα να απαντήσω κ σε κάτι άλλο. Το οτι την πούλησα δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το οτι είχα προβλήματα. Δεν ικανοποιήθηκα ούτε απο την οδική συμπεριφορά. Τα προβλήματα όμως καθόρισαν επι της ουσίας την πορεία γιατί με έβαλαν στη λογική οτι το αμάξι και δεν ικανοποιεί αλλά και ζητάει χρόνο και λεφτά (όπως πχ έδωσα για την ευθυγράμμιση) και εφοσον δεν μπορεί να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης με την αντιπροσωπεία, και συνεπώς δεν έχω εμπιστοσύνη στο αμάξι μου στο οποίο επιβαίνω καθημερινά. Ως εκ τούτου η πιο πρόσφορη λύση ήταν η πώληση και φυσικά δεν το έχω μετανιώσει αφου ξεφορτωθηκα οχι μονο τα προβλήματα αλλά και τα τρεξίματα.
Εν κατακλείδι, αν τα συνεργεία έφτιαχναν αυτά τα βλαμμενα (πλην ομως διορθώσιμα) προβλήματα, το αμάξι θα το κρατούσα κοιτώντας να βελτιώσω την ανάρτηση που δε με ικανοποίησε.
δεν το είχες κάνει τεστ ντραιβ??
όταν αγοραζες μικρομεσαίο τι είχες στο μυαλό σου για την οδ του συμπεριφορά ? αν δεν σε ικανοποιούε η τζουλιέτα μάλλον δεν θα σε ικανοποιούσε και κανένα συγχρονο μικρομεσαίο -----> κοίταγες λάθος κατηγορία -
Αν δεν σε ικανοποιεί η ανάρτηση της Τζουλιέτα πρέπει να πας κατευθείαν σε Megane RS...
-
εγω πιατευω οτι θα ηθελε κατι πιο μαλακο απο το σπορτ πακετο που ειχε.αυτο καταλαβα απο οσα ειπε το παιδι..
-
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
εγω πιατευω οτι θα ηθελε κατι πιο μαλακο απο το σπορτ πακετο που ειχε.αυτο καταλαβα απο οσα ειπε το παιδι..Αν ισχύει αυτό, τότε πράγματι δεν ήξερε τι αγόραζε.
-
Πάντως για να μην το παιδεύουμε το θέμα.
Η επιλογή μιας Alfa Romeo ακόμα και σήμερα είναι πιο ειδική. Όσο νερό και να έχουν βάλει στο κρασί τους οι Ιταλοί, όσο και να έχουν προσπαθήσει να στρογγυλέψουν το πακέτο ενός μοντέλου για να εμφανίζει μια πληρότητα ή και καλά να πλησιάζει τη χρυσή τομή, δεν παύει να είναι αυτοκίνητα που απευθύνονται σε ψαγμένο κοινό.
Είναι αμάξια για πιουρίστες. -
εγω πιατευω οτι θα ηθελε κατι πιο μαλακο απο το σπορτ πακετο που ειχε.αυτο καταλαβα απο οσα ειπε το παιδι..ναι αλλά η οδ συμπεριφορά δεν είναι μόνο η ανάρτηση και ούτε αλλάζει δραματικά από αυτήν...
η μίτο ας πούμε είναι αρκετά ωραία στον δρόμο αλλά η και καλά προχώ αναρτηση της είναι ΓΤΠ , σκατά, αθλια , στα τρένααααα ... -
?τι δεν καταλλλλλλλαβαινω?
-
?τι δεν καταλλλλλλλαβαινω?θέλω να αλλάξω ανάρτηση στην μικρη και δεν έχω λεφτά...
Alfa Romeo Giulietta