-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Το θέμα με την Giulietta είναι ότι όσο και αν την έχω κράξει, για δικούς μου λόγους, δεν μπορώ να την ξεγράψω γιατί βλέποντας τα άλλα κουτιά της κατηγορίας συνέρχομαι και την εκτιμώ....φαντασου να την οδηγησεις κιολας... (την 170αρα)
Το θεμα με την Giulietta, ειναι οτι ενω και στην μικρομεσαια κατηγορια πλεον απεκτησε ενα στιβαροτατο σασι με εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης, πικαντικο-δυνατο μοτερ απο μολις 1400κυβικα, και καταπληκτικο κιβωτιο ( ), στην επιλογη των υλικων στο εσωτερικο δεν εδωσε την πρεπουσα προσοχη, χρονο(?) ωστε να υπαρχει μια συνοχη στην γενικοτερη ποιοτητα, και στην αισθηση που θα αποπνεει ο συνδυασμος αυτων (των υλικων).
Ενω σε καποια σημεια δηλαδη, η ποιοτητα/συναρμογη ειναι αρκετα καλη, σε καποια αλλα, ειναι κατωτερη για την τιμη/φιλοσοφια του αυτοκινητου, δημιουργωντας ερωτηματικα/ανασφαλεια για την γενικοτερη σωστη λειτουργια/εικονα της στο περασμα του χρονου.
Αν ειχε την ποιοτητα υλικων (συνολικα) της 159, θα μιλουσαμε για το κορυφαιο σπορτιφ μικρομεσαιο με διαφορα.
Παρολα αυτα, με το στησιμο, επιδοσεις και ακρως οδηγοκεντρικη συμπεριφορα, προσωπικα θα προσπερνουσα τις οποιες μικροατελειες-προχειροτητες της ποιοτητας, φινιρισματος του εσωτερικου, εφοσον ειχα την δυνατοτητα να αλλαζα αυτοκινητα καθε 3-4χρονια το πολυ. -
δε μπορεις να περιμενεις απο ενα μικρομεσαιο να εχει την ποιοτητα του μοντελου της μεγαλυτερης κατηγοριας..
συγκρινεις με τον ανταγωνισμο
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δε μπορεις να περιμενεις απο ενα μικρομεσαιο να εχει την ποιοτητα του μοντελου της μεγαλυτερης κατηγοριας..συγκρινεις με τον ανταγωνισμο
Γενικα, σαφως και ισχυει αυτο που λες, αλλα εχει να κανει και με την αμεση συγκριση των υλικων που χρησιμοποιει το πιο ανταγωνιστικο μοντελο. Αυτο (το Golf Vi κυριως) εχει ποιοτητα-φινιρισμα που θυμιζει περισσοτερο 159, παρα την σημερινη Giulietta.
To Golf Vi που αυτη την στιγμη ειναι ο βασικος ανταγωνισμος, εχει φτασει να εχει (στα σημεια), καλυτερο ή τουλαχιστον ισαξιο φινιρισμα σε σχεση με ενα Audi A3. -
ναι αλλα μακροπροθεσμα δεν ειναι το ιδιο ποιοτικο με ενα Α3, ασχετα αν στη πρωτη επαφη σου δινει την εντυπωση οτι σε πολλα σημεια ειναι ισως και καλυτερο
και το Α3 απεχει καμποσο απο το τελειο..
οπως και να χει ομως, η καθε κατηγορια εχει τους περιορισμους της και η καθε εταιρεια δε μπορει να κανει το μικροτερο της μοντελο εξισου καλο με το μεγαλυτερο, γιατι καπως πρεπει να δικαιολογησει τα επιπλεον λεφτα που ζηταει για αυτο
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
...πικαντικο-δυνατο μοτερ απο μολις 1400κυβικα,...Δεν ειναι 'πιεσμενο'??
Δε 'σκαει'?? -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
...πικαντικο-δυνατο μοτερ απο μολις 1400κυβικα,...
Δεν ειναι 'πιεσμενο'??
Δε 'σκαει'??έγραψες!
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Δεν ειναι 'πιεσμενο'??
Δε 'σκαει'??Φυσικα και 'σκαει' -η εξατμιση - καθε φορα που κανεις ξερογκαζιες με τα ηλεκτρονικα στην θεση D...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Το θέμα με την Giulietta είναι ότι όσο και αν την έχω κράξει, για δικούς μου λόγους, δεν μπορώ να την ξεγράψω γιατί βλέποντας τα άλλα κουτιά της κατηγορίας συνέρχομαι και την εκτιμώ.
...φαντασου να την οδηγησεις κιολας... (την 170αρα)
Είναι αρκετά καλή. Εώς υπέροχη
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Δεν ειναι 'πιεσμενο'??
Δε 'σκαει'??Όχι απλά δεν σκάει αλλά είναι και πολύ ωραίο μοτέρ και γραμμικότατο μπορώ να πω.
Το μαύρο etna πάντως κατά τη γνώμη μου της πάει πολύ και την κάνει κούκλα την Alfa.
Όσο για την ποιότητα εγώ δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί σε βάθος χρόνου.Έχει κάποιες ατέλειες αλλά όχι ικανές για να χαλάσουν την πολύ καλή εικόνα! -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Όχι απλά δεν σκάει αλλά είναι και πολύ ωραίο μοτέρ και γραμμικότατο μπορώ να πω.
Το μαύρο etna πάντως κατά τη γνώμη μου της πάει πολύ και την κάνει κούκλα την Alfa.
Όσο για την ποιότητα εγώ δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί σε βάθος χρόνου.Έχει κάποιες ατέλειες αλλά όχι ικανές για να χαλάσουν την πολύ καλή εικόνα!To moteur είναι εκπληκτικό και στην Giulietta 170 αλλά και στην Mito QV.
Στο εσωτερικό αυτές οι ατέλειες, γιατί περί ατέλειας πρόκειται όταν το αμάξι φέρει τα σήματα της Alfa, είναι εκνευριστικές.
Δηλαδή τα καθίσματα(εκτός έκδοσης progression που είναι epic fail) είναι όμορφα αλλά μέχρι εκεί. Καμία πλευρική στήριξη.
O τεμπέλης προχειροδουλειά. Οι θήκες μικροαντικειμένων στις πόρτες έχουν υλικό σαν αυτό που έχουν και οι συσκευασίες των cd/dvd. Το τιμόνι δεν μου αρέσει.
Δηλαδή για κάτι μικρομαλακίες χαλάει την εικόνα του πιο ολοκληρωμένου μικρομεσαίου..... -
Όχι απλά δεν σκάει αλλά είναι και πολύ ωραίο μοτέρ και γραμμικότατο μπορώ να πω.
Όσο για την ποιότητα εγώ δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί σε βάθος χρόνου.Έχει κάποιες ατέλειες αλλά όχι ικανές για να χαλάσουν την πολύ καλή εικόνα!To moteur είναι εκπληκτικό και στην Giulietta 170 αλλά και στην Mito QV.
Στο εσωτερικό αυτές οι ατέλειες, γιατί περί ατέλειας πρόκειται όταν το αμάξι φέρει τα σήματα της Alfa, είναι εκνευριστικές.
Δηλαδή τα καθίσματα(εκτός έκδοσης progression που είναι epic fail) είναι όμορφα αλλά μέχρι εκεί. Καμία πλευρική στήριξη.
O τεμπέλης προχειροδουλειά. Οι θήκες μικροαντικειμένων στις πόρτες έχουν υλικό σαν αυτό που έχουν και οι συσκευασίες των cd/dvd. Το τιμόνι δεν μου αρέσει.
Δηλαδή για κάτι μικρομαλακίες χαλάει την εικόνα του πιο ολοκληρωμένου μικρομεσαίου.....Επιτέλους το είπε το ποιο ολοκληρωμένο
Δώσε ρε Busso -
Να σου πω την αλήθεια Busso το μόνο που μου την έδωσε στα νεύρα είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων.Μπορεί για άλλους να φαίνεται γελοίο αλλά εμένα μου την δίνει οι θήκες να είναι διακοσμητικές....
Αυτά που λες με τις ατέλειες πιστεύω ότι θα διορθωθούν με το πέρασμα του χρόνου. -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Να σου πω την αλήθεια Busso το μόνο που μου την έδωσε στα νεύρα είναι η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων.Μπορεί για άλλους να φαίνεται γελοίο αλλά εμένα μου την δίνει οι θήκες να είναι διακοσμητικές....
Αυτά που λες με τις ατέλειες πιστεύω ότι θα διορθωθούν με το πέρασμα του χρόνου.Δεν ξέρω ρε φίλε vartan.
Με έχει διχάσει πολύ αυτή η Giulietta.
Δεν ξέρω αν μου αρέσει, ούτε αν δεν μου αρέσει.... -
Δεν ξέρω αν μου αρέσει, ούτε αν δεν μου αρέσει....
+1000
-
Δηλαδή για κάτι μικρομαλακίες χαλάει την εικόνα του πιο ολοκληρωμένου μικρομεσαίουΕίδα στατικά και μόνο την Ιουλιέτα περισσότερο για να δω αυτά που γράφατε στο φόρουμ. Φαγωθήκατε π.χ. με τον τεμπέλη που είναι ενσωματωμένος στο κάθισμα, εγώ τον βρίσκω πολύ καλό. Να σας δείξω τον τεμπέλη στο δικό μου αυτοκίνητο που είναι στη μέση και για να τεμπελιάσεις πρέπει να έχεις τα χέρια του Φασούλα αλλιώς δεν τον φτάνεις?
Γενικά ορισμένα υλικά μου φάνηκαν μέτρια, το πίσω κάθισμα μετριότατο σε χώρους, ύψος, πρόσβαση και χωρίς τεμπέλη (τουλάχιστον αυτό που είδα), και το πορτ μπαγκάζ μέτριο επίσης σε προσβασιμότητα. Το ερμάριο επάνω από το χώρο αποσκευών, σεμινάριο του πως να σχεδιάσετε ένα ράφι-γραμματοκιβώτιο. Νταξ μερικά από αυτά τα συγχωρώ, το αμάξι δεν σχεδιάστηκε για μένα, οικογενειάρχη με παιδιά δηλαδή, αλλά για άλλους.Και στο φινάλε ΜΕΡΙΚΑ από αυτά μπορούν να επανασχεδιαστούν και να αλλάξουν, οπότε το πρόβλημα λύνεται.Αλλά το ολίσθημα για μένα είναι αλλού : ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ.
Παντού προβληματική, ιδιαίτερα πίσω και πλάγια απίστευτα αποκομμένη και απόμακρη. Έγραφαν οι 4Τ για ΄΄θέση οδήγησης-πολεμίστρα΄΄, το Ντράιβ ΄΄εικόνα από κουπέ΄΄, αλλά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Όταν μπήκα μέσα έπαθα. Έξω μπορεί να μην είναι πρόβλημα, αλλά εντός πόλεως ή σε στενά μέρη, μάλλον. Το πίσω τζάμι είναι απλά ένα μικρό παραλληλόγραμμο φινιστρίνι, το δε μπροστινό παρμρίζ είχε μια χαρακτηριστικά μεγάλη κλίση (ανάλογη έχει και το δικό μου σεντάν και με κουράζει). Στον περίβολο το μαγαζί είχε μία για δοκιμές και δίπλα της ήταν παρκαρισμένη τυχαία μία 147. Σε θέματα διαστάσεων και κλίσεων παραθύρων, καμμία σχέση που λέει και ο Σ.Χ. , bad the lies.
Είμαι πολύ αυστηρός στο συγκεκριμένο θέμα κυρίως γιατί έχω εμπλακεί σε ατύχημα με μοτό το οποίο έγινε για λόγους μειωμένης πλαινής και οπίσθιας ορατότητας στην Αθήνα, και έκτοτε της δίνω μεγάλη σημασία. Εγώ στην Ιουλιέτα προβληματίστηκα. -
Eμένα πάντως μου αρέσει...με έχει ξετρελάνει για να πω την αλήθεια!!
Για την ορατότητα δεν είδα κάτι ενοχλητικό.. -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Δεν ειναι 'πιεσμενο'??
Δε 'σκαει'??Όχι απλά δεν σκάει αλλά είναι και πολύ ωραίο μοτέρ και γραμμικότατο μπορώ να πω.
Όσο για την ποιότητα εγώ δεν νομίζω ότι θα επηρεαστεί σε βάθος χρόνου.Έχει κάποιες ατέλειες αλλά όχι ικανές για να χαλάσουν την πολύ καλή εικόνα!Το σχόλιο πάει για τους alfisti και λοιπούς εδώ μέσα που όταν βγήκε το πρώτο tsi (1.4 turbo-compressor 170 hp) στο Golf το 06 αν θυμάμαι καλά επέμεναν ότι είναι πολλά τα άλογα για τα κυβικά του και ότι δεν θα αντέξει στο χρόνο.
-
Δηλαδή για κάτι μικρομαλακίες χαλάει την εικόνα του πιο ολοκληρωμένου μικρομεσαίου.....+10000000000000000
Αυτά ακριβώς είναι πράγματα που της στερούν την πρώτη θέση στις επιλογές πολλών υποψηφίων αγοραστών.
Ένα πιο καλλίγραμμο σπορ τιμονάκι, καθίσματα με αρκετή πλευρική στήριξη (εδώ έχουν καλύτερη τα Golf V sport Gt), και σωστά υλικά στο εσωτερικό + κάποια πλαστικά θυμίζουν τα στρατιωτάκια που έπαιζα μικρός σε ποιότητα, δηλαδή δεν αποπνέουν καμμία στιβαρότητα.
Στο φινάλε αυτοκίνητο με 170ps που στρίβει παίρνεις, θέλεις κάτι πιο σπορ μέσα.
-
Ποιοτητα ειναι η αντοχη στο χρονο και στη χρηση ή το αν σας αρεσει?
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Ποιοτητα ειναι η αντοχη στο χρονο και στη χρηση ή το αν σας αρεσει?Τα κουμπιά στο τιμόνι που είναι από G.Punto σου φαίνονται για αντοχής? Λίγο τα πιέζεις και νομίζεις πως θα σου μείνουν στο χέρι. Ταιριάζουν σε ένα μοντέλο όπως η Giulietta?
Συμφωνώ με όσα γράφτηκαν παραπάνω από τα άλλα παιδιά. Να προσθέσω επίσης το πλαστικό στο πάνω και πίσω μέρος του ταμπλό (στο βάθος προς το παρμπριζ), που θυμίζει σε εκείνο το σημείο το πλαστικό του ταμπλό του F500. Τα πανελ στις πόρτες δείχνουν πολύ φτωχά και φθηνά στην όψη. Το ίδιο και το κάτω μέρος του ταμπλό όπως και το μεσαίο πλαστικό τμήμα από το κιβώτιο ταχυτήτων μέχρι πίσω όπου και καταλήγει στον αεραγωγό για τους πίσω και με την ίδια απαράδεκτη αισθητική και ποιότητα πλαστικού όπως στο Bravo. Χειρόφρενο πλαστικούρα, o αναπτήρας φθηνιάρικος, είναι αρκετές οι λεπτομέρειες που χαλάνε την συνολική εικόνα του εσωτερικού.
Alfa Romeo Giulietta