-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το δικο μου φοραει 13αρες .
Πουντο;
Γιουγκο 45
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Στατιστικώς. Όσους ξέρω που στην αρχή ήταν μεταξύ 17άρας και 18άρας, τελικά έβαλαν 17άρα και το μετάνιωσαν και την άλλαξαν σε 18άρα. Εννοείται ότι η τσέπη πόνεσε μετά...
Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς
Νίκο, σκεφτόμαστε τελείως διαφορετικά και το ξέρεις αυτό άλλωστε τόσα χρόνια. Προσωπικά, θεωρώ οτιδήποτε χαμηλότερο από 50 σε προφίλ ελαστικού τεράστιο συμβιβασμό στην Ελλάδα, όπως επίσης το ίδιο πιστεύω και για οποιαδήποτε ζάντα πάνω από 17 ίντσες. Δεν είμαι οδηγός που αρέσκεται να σπάει το αυτοκίνητό του σε οποιαδήποτε τάφρο υπάρχει, τη μικροανωμαλία όμως θα την περάσω άνετα από πάνω ενώ εσύ θα κάνεις τιμονιά για να την αποφύγεις, όχι γιατί θα χαλάσει απαραίτητα το ζαντολάστιχο αλλά γιατί φοβάσαι μήπως αυτό συμβεί.
Ναι, οι συγκεκριμένες 18άρες είναι πολύ όμορφες αλλά τουλάχιστον εγώ δε θα θυσίαζα την «ανεμελιά» του να περνάω από την οποιαδήποτε μικροανωμαλία του οδοστρώματος. Αυτό που θα έκανα στην Giulietta μάλλον είναι να αντικαθιστούσα τις 17άρες της με αυτές της MiTo.
δεν γίνεται...
της μίτο είναι 4μπούλωνες... -
Ναι, οι συγκεκριμένες 18άρες είναι πολύ όμορφες αλλά τουλάχιστον εγώ δε θα θυσίαζα την «ανεμελιά» του να περνάω από την οποιαδήποτε μικροανωμαλία του οδοστρώματος. Αυτό που θα έκανα στην Giulietta μάλλον είναι να αντικαθιστούσα τις 17άρες της με αυτές της MiTo.
ποια ανεμελιά ρε κοτετσι... ...και οι 16αρες θέλουν προσοχή.
@drdino ο καθείς έχει τα δικά του γούστα. Εμένα μου αρέσει ΠΟΛΥ να φοράει όμορφη μεγάλη ζάντα το κάρο μου. Αλλον τον νοιάζουν τα μπιμπλίκια. Αλλον τα στριψίματα. Thats life. Με τόσο μεγάλους θόλους είναι αναμενόμενο ...
-
Ααα... χμμμ... ούτε που το πρόσεξα...
-
Στατιστικώς. Όσους ξέρω που στην αρχή ήταν μεταξύ 17άρας και 18άρας, τελικά έβαλαν 17άρα και το μετάνιωσαν και την άλλαξαν σε 18άρα. Εννοείται ότι η τσέπη πόνεσε μετά...
Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς
Νίκο, σκεφτόμαστε τελείως διαφορετικά και το ξέρεις αυτό άλλωστε τόσα χρόνια. Προσωπικά, θεωρώ οτιδήποτε χαμηλότερο από 50 σε προφίλ ελαστικού τεράστιο συμβιβασμό στην Ελλάδα, όπως επίσης το ίδιο πιστεύω και για οποιαδήποτε ζάντα πάνω από 17 ίντσες. Δεν είμαι οδηγός που αρέσκεται να σπάει το αυτοκίνητό του σε οποιαδήποτε τάφρο υπάρχει, τη μικροανωμαλία όμως θα την περάσω άνετα από πάνω ενώ εσύ θα κάνεις τιμονιά για να την αποφύγεις, όχι γιατί θα χαλάσει απαραίτητα το ζαντολάστιχο αλλά γιατί φοβάσαι μήπως αυτό συμβεί.
Βασικά είτε είχα 16άρες στην 147, ή 17άρες μετά, ή 18άρες τώρα...πάλι έκανα τιμονιά για να αποφύγω την οποιαδήποτε λακούβα, φρεάτιο ή οποιαδήποτε κακοτεχνία του δρόμου. Οπότε εκεί δεν υπάρχει διαφορά.
Ο μοναδικός συμβιβασμός είναι στην άνεση, που οποιαδήποτε ζάντα από 17άρα και πάνω είναι το ίδιο. Δεν θα δει δηλαδή κάποιος μεγάλες διαφορές από 17άρα σε 18άρα...όσο θα δει από 15άρα σε 18άρα.
Όλα καταλήγουν στον παράγοντα ομορφιά που κατά την άποψή μου είναι το Α και Ω και κακά τα ψέμματα...οι ζάντες συμβάλουν κατά 70% ΙΜΗΟ στην ομορφιά του αυτοκινήτου.
Γιαυτό στη G θα επέλεγα 18άρες. Στη Μίτο οι 17άρες είναι εντάξει λόγω του όγκου του αυτοκινήτου.
-
Μεγάλη συζήτηση για τις ζάντες... καταντήσαμε αμερικανάκια... pimp my ride!
-
όταν λες κλασσικοί??
από τα frameless παράθυρα?? μόνο αυτά ακούγονται σε εμένα το χειμώνα...
αλλά με ένα σπρει σιλικόνης δεν ακούγεται τίποτα ακόμα και μετά από πολλές βροχές...ναι αυτους στα παραθυρα και κατα καιρους οταν το θυμηθει στα πλαστικα γυρω απο το στερεοφωνικο του ταμπλω! σπρει σιλικονης δεν εχω χρησιμοποιησει...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μεγάλη συζήτηση για τις ζάντες... καταντήσαμε αμερικανάκια... pimp my ride!από τις ζάντες το πήρες χαμπάρι ότι γίναμε αμερικανάκια ;
-
Τότε πάμε καλύτερα σε κάτι vintage:
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ποια ανεμελιά ρε κοτετσι... ...και οι 16αρες θέλουν προσοχή.
Ανάλογα.
Εγώ με 16αρες δεν προσέχω καθόλου και μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα.
Βέβαια μπορεί να φταίει το 60αρι προφίλ... -
Προσωπικά τις 16άρες στην 147 τις πρόσεχα σαν τα μάτια μου.
Αν αγαπάς πιστεύω το αυτοκίνητο σου και το προσέχεις είτε έχεις 15άρες είτε 18άρες το ίδιο θα τις προσέξεις.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Ανάλογα.
Βέβαια μπορεί να φταίει το 60αρι προφίλ...Να φανταστώ ότι δε μιλάς για το punto σου Δε νομίζω οτι χωράει 16άρα με τέτοιο προφίλ, σωστά;
-
Θεωρώ ότι οι 17άρες είναι ιδανικές για την Giulietta και από άποψη άνεσης και από άποψη στριψίματος.Τουλάχιστον αυτό είδα όταν την οδήγησα...
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Ανάλογα.
Βέβαια μπορεί να φταίει το 60αρι προφίλ...Να φανταστώ ότι δε μιλάς για το punto σου Δε νομίζω οτι χωράει 16άρα με τέτοιο προφίλ, σωστά;
Όχι. Μιλάω για το Rav4 του πατέρα μου που είχα συνέχεια μέχρι να πάρω το Punto.
Και το Punto πάντως 60αρι προφίλ έχει αλλά σε 14αρα...
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Θεωρώ ότι οι 17άρες είναι ιδανικές για την Giulietta και από άποψη άνεσης και από άποψη στριψίματος.Τουλάχιστον αυτό είδα όταν την οδήγησα...+1
...αυτη που οδηγησα εγω τουλαχιστον, ΔΕΝ ειχε την σπορ αναρτηση. Επειδη με αυτην, πιστευω (και εχω ακουσει απο αρκετους ) οτι βελτιωνεται ακομα περισσοτερο η οδικη της συμπεριφορα υπο πιεση, θα την επελεγα με 17αρες ωστε να εχω ουσιαστικα, εστω 45αρι προφιλ.
Με τις 18αρες, αν θυμαμαι καλα το προφιλ πεφτει στο 40, εκει νομιζω για καθε μικρομεσαιο
ειναι ενα σημαντικο ρισκο, που αυξανει τις πιθανοτητες, ειτε για την καταπονηση αμαξωματος-εσωτερικου-τριγμων, ειτε για ενδεχομενο ζημιας των ελαστικων. (σκισιμο, 'βυζι', κτλ). -
Μπερδέψαμε τα πάντα μου φαίνεται...
Γενικά το θέμα με τις ζάντες και η αισθητική της γαιδουροζάντας που έχει στην περίμετρό της και λίγο λάστιχο δεν με αγγίζει...
Την 147 την είχα πάρει με τις 15άρες...
Με το Πάντα που είχα μεν 15άρες, αλλά 45άρι προφίλ...δεν ήταν και τόσο άνετο...
Γνώμη μου ότι η Ιουλιέτα δεν χρειάζεται ζάντα για να δείξει...Ζάντες χρειάζονται τα ασχημα αυτοκίνητα...
Είναι σαν τις γκόμενες με ωραίο κώλο, αλλά μούρη για πετσέτα...αυτές χρειάζονται το μίνι...για να τραβάνε τα βλέμματα στο ατού τους και να μην εστιάζουν στην μούρη...το ίδιο συμβαίνει και σε αυτές με ωραίο στήθος...ντεκολτέ και ράσο απο κάτω (που υπάρχει μία διεύρυνση...)
Η Μαζεράτι η Μπιτούρμπο με τα 225 άλογα, φορούσε 14άρες...και έστριβε και φρέναρε και όμορφη ήταν....
Πάντως δεν θα με πείραζε να φοράω 20άρες ζάντες, αρκεί το προφίλ να ήταν απο 50 και πάνω...και αρκεί να τις φορούσε απο την μάνα του και να μην τις είχα χρεωθεί εξτρά... -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Πάντως δεν θα με πείραζε να φοράω 20άρες ζάντες, αρκεί το προφίλ να ήταν απο 50 και πάνω...και αρκεί να τις φορούσε απο την μάνα του και να μην τις είχα χρεωθεί εξτρά...Μόλις πρόλαβες αυτό που ήθελα να γράψω.
Μιλάνε όλοι για ίντσες στις ζάντες αλλά αυτό είναι ένα αυθαίρετο νούμερο που δεν λέει τίποτα.
Το % του προφίλ όμως λέει πολλά.... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Πάντως δεν θα με πείραζε να φοράω 20άρες ζάντες, αρκεί το προφίλ να ήταν απο 50 και πάνω...και αρκεί να τις φορούσε απο την μάνα του και να μην τις είχα χρεωθεί εξτρά...
Μόλις πρόλαβες αυτό που ήθελα να γράψω.
Μιλάνε όλοι για ίντσες στις ζάντες αλλά αυτό είναι ένα αυθαίρετο νούμερο που δεν λέει τίποτα.
Το % του προφίλ όμως λέει πολλά....Και φυσικά κανείς δεν αναφέρει το πλάτος του ελαστικού... το προφίλ όμως είναι ποσοστό επί του πλάτους, από μόνο του δεν λέει τίποτα απολύτως!
-
Η σωστή Τζουλιέτα είναι με αυτό το χρώμα και αυτή τη ζάντα
Βέβαια θέλει +3 χιλιάρικα μόνο για το βάψιμο και τα ζαντολάστιχα -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Ζάντες χρειάζονται τα ασχημα αυτοκίνητα...Καλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Σκέψου την 430 με 15άρες
Alfa Romeo Giulietta