-
Συγνωμη φιλε μου ,δεν ηξερα οτι η αλφα ρομεο απο κατασκευαστρια ικανων αυτοκινητων καταντησε στριπτιτζου.
-
Ετσι ειναι αν ετσι νομιζεις. Δε θα σου αλλαξω τη γνωμη,τσαμπα κοπος.
Απ τη μια μερικοι τους ξυνιζει η ποιοτητα των αλφα.Απ την αλλη θεωρουν οτι εχουν καλη ποιοτητα αλλα πασχουν αλλου.Απ την παρααλλη εχουν καλη ποιοτητα και ειναι πουτανιτσες πλεον... Μου θυμιζει τις επικες κωλοτουμπες μερικων βαγγεληδων οτι η αλφα ειναι πανακριβη γι αυτο που προσφερει (οκ δεν ειναι και μινι κουπερ..) και μετα οτι η 159 χαριζεται.. Κιουση κιουση εισαι εδω;Χτυπα την καμπανα..
-
πριν 4-5 σελίδες, ο drdino έκανε μία επισήμανση-παρατήρηση...
Μάλλον 'Στου κουφού την βρόντα, όσο θέλεις πόρτα'
Δεν απαγορεύεται απο τους κανονισμούς, να ανοίξει οποιοσδήποτε ένα θέμα 'τάδε VS τάδε'...
Εχω δηλώσει φίλος της Αλφα...επίσης έχω δηλώσει ότι θα πάρω την Ιουλιέτα. Αν με ενδιέφερε οποιαδήποτε σύγκριση (άκυρη ή έγκυρη) με βαγκ, ζάσταβα, μόσκβιτς κ.α. θα είχα ανεβάσει θέμα, για να ενημερωθώ. Δηλώνω ότι δεν έχω μπει ποτέ σε τοπικό βαγκ ή οτιδήποτε άλλο, εκτός αν ήθελα να ρωτήσω κάτι τους γνώστες εκεί. Μάλιστα για πρόβλημα σε αυτοκίνητο άλλου ομίλου, έστειλα πμ σε κάποιον γνώστη, χωρίς να αναφέρω το πρόβλημα δημόσια, γιατί ήξερα τι θα γίνει...
Σέβομαι τα χρήματα που δίνει κάποιος για το αυτοκίνητό του, δεν θα του πω ότι έκανε λάθος, ειδικά μόλις το απέκτησε (και αυτό έχει γίνει)...για κάποιον που μάζεψε χρήματα ή χρεώθηκε για να πάρει αυτό που του γυάλισε ή αυτό που μπορούσε, είναι πολύ άσχημο...
Καλή η πλάκα ρε παιδιά, αλλά όχι και 5 σελίδες , στο τέλος τέλος, δεν έχουμε δικαίωμα να 'μάθουμε' κάτι, πάνω στο αυτοκίνητο του ενδιαφέροντός μας?
Αν όλα αυτά που γίνονται στα τοπικά της Αλφα (που παρακολουθώ), γίνονται ανάποδα και σε αυτά άλλων εταιριών (που δεν παρακολουθώ)...και αυτό λάθος και φασιστικό είναι...
Κάνουμε λες και έχουμε μετοχές σε κάποια εταιρία...κάτι σαν το ποδόσφαιρο, που επίσης δεν παρακολουθώ...
Αγοραστές είμαστε και μάλιστα όχι με κλεμμένα λεφτά...είναι κακό να φανατιζόμαστε, για κάτι που εμείς θα πληρώσουμε και άλλος θα κονομήσει...σαν πρόβατα που ψάχνουμε τσοπάνη...
Ηταν συνειδητή η επιλογή μου να πάρω την Ιουλιέτα, 1-1,5 χρόνο μετά την παρουσίαση της, γιαυτό παρακολουθώ το φόρουμ...να επιλέξω την στιγμή που θα την αγοράσω..Αυτά τα γράφω κυρίως για τα νέα παιδιά, μήπως και τους προφυλάξω, γιατί είναι εν δυνάμει καταναλωτές...Εστω και ένας να το καταλάβει, καλό είναι... -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Σε σχέση με το scirocco που έχεις φίλε μου αν θυμάμαι καλά, ποιό θεωρείς καλύτερα στημένο? Ακυρη ερώτηση θα μου πείτε, αλλά κουβέντα να γίνεται...Πάντως το test drive δε το γλυτώνει...
Δες το παρακάτω video
Youtube VideoΠιστεύω ότι το Scirocco στρίβει καλύτερα από όλα τα C-seg.
Μόνο από το πόσο χαμηλό και φαρδύ είναι έχει πλεονέκτημα έναντι της Giulietta.
Δεύτερον εμένα το εσωτερικό του με προδιαθέτει για οδήγηση(κάθισμα τιμόνι και θέση οδήγησης χαμηλή αλλά και κλειστοφοβικό μέσα) ενώ στην Giulietta μου κάνει ένα αμάξι ιδανικό για χαλαρό cruising. Καμία σχέση με την 147 δηλαδή που σε προδιέθετε για πίεση....Μηπως τελικα εισαι μια κρυφη, διπλη προσωπικοτητα?
Πραγματι τα φαρδυτερα μετατροχια κανουν την δουλεια τους και το αποτελεσμα ειναι αξιοπροσεκτο. Επισης η χαμηλη θεση οδηγησης προδιαθετει, αλλα τα ηλεκτρονικα απο την αλλη, υποδεικνυουν ΚΥΡΙΩΣ την οδηγηση με καθαρες γραμμες για το rocco. Αν ακολουθησεις αυτο το στυλ οδηγησης, πιθανοτατα εισαι με διαφορα πιο γρηγορος και χωρις ιδρωτα, απο οτιδηποτε αλλο στην κατηγορια.
Αντιθετως, η Giulietta ειναι πιο παιχνιδιαρικη, πιο πικαντικη (πισω μερος που ελαφρωνει σχεδον οσο θελεις και μπορεις, στην θεση D των ηλεκτρονικων, ηχος διεγερτικος, κινητηρας ερωτευσιμος...), σε σημειο σχεδον που να αδιαφορεις για το αν καποιο αλλο μοντελο, το rocco πχ, μπορει σε αποτελεσματικοτητα, να υπερεχει ελαφρως... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εντάξει σχετικά είναι όλα. Δεν είναι και τίποτα υπεράμαξα και τα 2. Αμάξια του λαού είναι. Το κάθε αμάξι σου δίνει διαφορετική αίσθηση και μπορεί να νομίζεις οτι το ένα στρίβει καλύτερα και στην ουσία να μην στρίβει. Ούτε πιστεύω οτι οι διαφορές θα είναι χαοτικές. Μικρές πιστεύω θα είναι. Αλλά όπως και να το κάνουμε το scirocco είναι άλλη κατηγορία. Νομίζω είναι ατυχές να το συγκρίνουμε. Δε νομίζω οτι αυτός που θα έπαιρνε scirocco Θα κοίταγε τη giulietta. Αυτός ο άνθρωπος λογικά θέλει ένα 3θυρο, κουπέ, σπορτίφ αμάξι. Η giulietta όπως και να το κάνεις απευθύνεται και σε ανθρώπους με παιδιά κτλ. Δεν είναι τόσο προσανατολισμένη όσο το scirocco. Απλά θα μπορούσε να βγαίνει και 3θυρη. Όπως το golf. Αυτό με χαλάει πολύ..
Νομίζεις... τουλάχιστον 2 άτομα μέσα σε αυτό το forum κοιτάνε και την Giulietta και το Scirocco. Και μάλιστα η ιταλίδα μας άρεσε περισσότερο οδηγικά και στους δύο.
Η Ιταλιδα ειναι ιδιαιτερα ερωτευσιμη περα απο την εμφανιση, με την οδικη συμπεριφορα της.
Σε προδιαθετει συνεχως για οδηγηση τυπου, 'drive it like you ve' stolen it!' , θα ηταν (και ειναι) το ιδανικο μικρομεσαιο για αστυνομικες ταινιες με σκηνες καταδιωξης οπως εκαναν οι Αlain Delon, και Jean paul Belmondo με μοναδικο στυλ, στα 70's (xαρακτηριστικη η προτιμηση του πρωτου σε Lancia, αν θυμαμαι καλα... )
Το rocco ειναι πιο 'σοβαρο' στην οδικη συμπεριφορα του, επιτρεπει ελαχιστες γωνιες, εχει πιο clinical-μετρημενη επικοινωνια με τον οδηγο του, σε αρκετα γρηγορους ρυθμους αυτο βοηθαει, απο την αλλη ομως, λιγοι ειναι αυτοι που θα φτασουν σε αυτους για να εκτιμησουν την φιλοσοφια-στησιμο του... -
σε ποιον αρεσει δηλαδη το μπροστα μερος της g?
-
Σ' εμένα αρέσει πάντως.
-
Μια ψηφος εδω
-
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Καποτε ο κατοχος αλφα ρομεο εδειχνε στον αλλον το μοτερ και τωρα δειχνει την ποιοτητα των πλαστικων.Όταν το δάκτυλο δείχνει το φεγγάρι, κάποιοι κοιτούν το δάκτυλο....
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Μηπως τελικα εισαι μια κρυφη, διπλη προσωπικοτητα?
Πραγματι τα φαρδυτερα μετατροχια κανουν την δουλεια τους και το αποτελεσμα ειναι αξιοπροσεκτο. Επισης η χαμηλη θεση οδηγησης προδιαθετει, αλλα τα ηλεκτρονικα απο την αλλη, υποδεικνυουν ΚΥΡΙΩΣ την οδηγηση με καθαρες γραμμες για το rocco. Αν ακολουθησεις αυτο το στυλ οδηγησης, πιθανοτατα εισαι με διαφορα πιο γρηγορος και χωρις ιδρωτα, απο οτιδηποτε αλλο στην κατηγορια.
Αντιθετως, η Giulietta ειναι πιο παιχνιδιαρικη, πιο πικαντικη (πισω μερος που ελαφρωνει σχεδον οσο θελεις και μπορεις, στην θεση D των ηλεκτρονικων, ηχος διεγερτικος, κινητηρας ερωτευσιμος...), σε σημειο σχεδον που να αδιαφορεις για το αν καποιο αλλο μοντελο, το rocco πχ, μπορει σε αποτελεσματικοτητα, να υπερεχει ελαφρως...Έλα βρε Γρηγόρη...
Χωρίς να θέλω να μειώσω την αντίληψη σου, μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι με 1-2 test drive αντελήφθην αυτά τα χαρακτηριστικά οδικής λειτουργίας των 2 ανωτέρω αυτοκινήτων.
Και στα δύο τα ηλεκτρονικά τους είναι μη απενεργοποιούμενα, απλά μέσω του DNA & ESP απελευθερώνονται ελάχιστα.
Το θέμα είναι σε πιο από τα 2 είναι πιο διακριτικά. Πιθανολογώ στην Giulietta αλλά και πάλι σε προσθιοκίνητα πόσο παιχνίδι να κάνεις? Η σωστή οδήγηση, η γρήγορη οδήγηση σε fwd είναι η οδήγηση με γραμμές.Το θέμα μου με την giulietta δεν έχει να κάνει τόσο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, τα οποία θεωρώ αν όχι top, μέσα στo top3 τουλάχιστον. Το θέμα έχει να κάνει με το πως αποφάσισαν να πλασάρουν το αυτοκίνητο. Ο πάσχος είπε πιο πριν ότι τα έχω πάρει. Θα κάνω έναν παραλληλισμό. Το 1997 βγήκε η 156 και 3 χρόνια μετά η 147. Η δεύτερη είχε εφάμιλλα τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο. Η ποιότητα κατασκευής της ήταν ανώτερη σε κάποιους επί μέρους τομείς, παρότι c-seg., από την berlina του d-seg.
Το 2005 βγήκε η νέα berlina 159, και 5 χρόνια!!! μετά η νέα μικρομεσαία πρόταση της μάρκας και αντικατάσταση της 147. Παρότι έχει έκπτωση και στα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η απουσία των διπλών ψαλιδιών εμπρός ή των 5 συνδέσμων πίσω με mcPherson & 2 συνδέσμων αντίστοιχα, η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού δεν ακουμπάει ούτε καν την κατά 5 έτη παλαιότερη berlina....Η Giulietta είναι ένα πολύ καλό αμάξι, αλλά για μένα είναι αδιάφορη έτσι όπως την κατασκεύασαν οι φωστήρες του ομίλου Fiat....
Το ότι το λέω επανειλημμένα δημοσίως αυτό δεν με κάνει λιγότερο λάτρη της μάρκας....
Ομολογώ ότι 4 χρόνια που περιμένω την 940 μάλλον κυοφορούσα αυξημένες προσδοκίες. Τι να πω? Ω καιροί, ω ήθη? -
Τι να πω? Ω καιροί, ω ήθη?Η AR θα μπορούσε, σε πείσμα των καιρών, να συνέχιζε την παραγωγή ερωτεύσιμων αυτοκινήτων, με δυναμικά χαρακτηριστικά και απόλυτη αίσθηση. Στην περίπτωση αυτή όμως μάλλον θα έκλεινε μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Αντ' αυτού λοιπόν προτιμάει να κάνει πωλήσεις εξελίσσοντας αυτοκίνητα που απευθύνονται σε μια ευρεία γκάμα οδηγών.
Ναι, είναι οι καιροί. Κακά αυτοκίνητα δεν υπάρχουν. Οι διαφορές που υπήρχαν παλαιότερα μεταξύ brands όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής, τη συχνότητα βλαβών, τις επιδόσεις κλπ έχουν σχεδόν απαλειφθεί. Απλά κάποιες εταιρείες πλέον είναι λίγο πιο δυνατές σε κάποιους τομείς από άλλες, όπου όμως υπερτερούν σε διαφορετικά στοιχεία.
Όσο για το ζήτημα που είχε τεθεί στο παρόν θέμα, αν δεν απατώμαι, ότι ένας υποψήφιος αγοραστής Golf δε θα κοιτάξει την Giulietta και τούμπαλιν, το θεωρώ λάθος. Μην κοιτάζετε τι γίνεται στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος ότι σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού ένας υποψήφιος αγοραστής C θα πάρει προσφορά και για την Giulietta και για το Golf και για το Megane και για το 308. Το παιχνίδι έτσι παίζεται πλέον και όλοι θέλουν μερίδιο απ' την πίτα.
-
Η πλάκα είναι οτι η Giulietta είναι μια χαρά οδηγοκεντρική!!!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η πλάκα είναι οτι η Giulietta είναι μια χαρά οδηγοκεντρική!!!αυτό σου λέει, ότι δεν είναι μόνη της. (βλέπε Megane RS και λοιπούς)
-
Ασ' το, το RS δεν παίζεται...
-
Γιατί αν το αφήσω, υπάρχει ως επιλογή.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Δεν απαγορεύεται απο τους κανονισμούς, να ανοίξει οποιοσδήποτε ένα θέμα 'τάδε VS τάδε'...
Το ξέρω αλλά θα προκληθεί αρκετή ένταση με αυτό πράγμα που θα ήταν κακό..Απαντώ γιατί απ' όσο θυμάμαι έχω προτείνει κάτι τέτοιο.
-
Με όλα αυτά που διαβάζω θα προγραμματίσω από βδομάδα να πάω να δω το εσωτερικό της Ιουλιέτας από κοντά, κι ας μη με ανδιαφέρει καθόλου να αγοράσω αυτοκίνητο αυτή την περίοδο.
-
Έλα βρε Γρηγόρη...
Χωρίς να θέλω να μειώσω την αντίληψη σου, μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι με 1-2 test drive αντελήφθην αυτά τα χαρακτηριστικά οδικής λειτουργίας των 2 ανωτέρω αυτοκινήτων.Nα σου υπενθυμισω οτι το rocco το οδηγησα 5φορες συνολικα (4 το 160αρι και μια το 2λιτρο), σε ποικιλια συνθηκων -κυριως διαδρομες με στροφες-, ενω την Giulietta 170, αν και μια μονο φορα, η συνολικη διαρκεια οδηγησης, ηταν μια ωρα, κυριως σε ανηφορικες ευχαριστες διαδρομες και στην εθνικη...
Το rocco παραλληλα το εχει γνωστος μου πλεον απο το forum, οπου και με πηγε καλη ( ) βολτα στην γνωστη παραλιακη διαδρομη προς Σουνιο.
Προσθετοντας επι της ουσιας την πρωτογνωρη ανεση του πωλητη της AR, σε αντικοινωνικους ρυθμους , με τους οποιους κινηθηκαμε, αλλα επισης την ανοχη των πωλητων στην 'ανησυχη'οδηγηση του rocco, οι πρωτες εντυπωσεις ηταν οι προαναφερθεισες.Και στα δύο τα ηλεκτρονικά τους είναι μη απενεργοποιούμενα, απλά μέσω του DNA & ESP απελευθερώνονται ελάχιστα.
Το θέμα είναι σε πιο από τα 2 είναι πιο διακριτικά. Πιθανολογώ στην Giulietta αλλά και πάλι σε προσθιοκίνητα πόσο παιχνίδι να κάνεις? Η σωστή οδήγηση, η γρήγορη οδήγηση σε fwd είναι η οδήγηση με γραμμές.Ακριβως, και σωστα πιθανολογεις. Η Gulietta 'σηκωνει' περισσοτερο παιχνιδι γενικοτερα.
Οσο για το παιχνιδι σε προσθιοκινητα, διαφωνω καθετα , και σε προτεπω να ανατρεξεις ακομα και στα παμπαλαια video με τα αδυναμα προσθιοκινητα Saab 96 που σαρωναν στα rally τελη 50' με αρχες 60', οχι μονο σε αποτελεσματικοτητα, αλλα και σε θεαμα...Το θέμα μου με την giulietta δεν έχει να κάνει τόσο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, τα οποία θεωρώ αν όχι top, μέσα στo top3 τουλάχιστον. Το θέμα έχει να κάνει με το πως αποφάσισαν να πλασάρουν το αυτοκίνητο. Ο πάσχος είπε πιο πριν ότι τα έχω πάρει. Θα κάνω έναν παραλληλισμό. Το 1997 βγήκε η 156 και 3 χρόνια μετά η 147. Η δεύτερη είχε εφάμιλλα τεχνικά χαρακτηριστικά και όχι μόνο. Η ποιότητα κατασκευής της ήταν ανώτερη σε κάποιους επί μέρους τομείς, παρότι c-seg., από την berlina του d-seg.
Το 2005 βγήκε η νέα berlina 159, και 5 χρόνια!!! μετά η νέα μικρομεσαία πρόταση της μάρκας και αντικατάσταση της 147. Παρότι έχει έκπτωση και στα τεχνικά χαρακτηριστικά όπως η απουσία των διπλών ψαλιδιών εμπρός ή των 5 συνδέσμων πίσω με mcPherson & 2 συνδέσμων αντίστοιχα, η ποιότητα κατασκευής του εσωτερικού δεν ακουμπάει ούτε καν την κατά 5 έτη παλαιότερη berlina....Για το εσωτερικο θα συμφωνησω, ως προς την συνοχη της επιλογης των υλικων, η οποια πραγματι...απουσιαζει. Σε ενα σημειο βλεπεις καλη ποιοτητα, σε ενα αλλο οχι, αλλα και η χρωματικη επιλογη στις εσωτερικες επενδυσεις στις πορτες δειχνει οτι καποια πραγματα αποφασιστηκαν στο ποδι.
Επισης, σημαντικο τμημα των πλαισιων στις πορτες, ειναι γυμνο μεταλλο, στο χρωμα του αυτοκινητου, και δειχνει ακομψο, ειδικα αν το χρωμα διαφερει εντονα σε σχεση με αυτο της ταπετσαριας, δηλαδη στις περισσοτερες των περιπτωσεων.,
Προσωπικα δεν εδωσα σημασια σε αυτο, γιατι αν καταληξω σε αυτην, το nero etna (μαυρο μεταλλικο) θα ειναι η επιλογη μου.
Για τις εκπτωσεις στα τεχνικα χαρακτηριστικα θα διαφωνησω. (κοιτα που φτασαμε, να υποστηριζω εγω Ιταλικο κατασκευασμα προσπαθωντας να πεισω εσενα... )
Τα διπλα ψαλιδια μπροστα, αν θυμαμαι καλα απο καποια τοποθετηση του Alba, δεν κανουν τοσο πια μεγαλη διαφορα, ειναι και θεμα ρυθμισεων, ενω η πισω αναρτηση ειναι ετσι κι αλλιως πολλαπλων, αλλα και καλορυθμισμενη.Η Giulietta είναι ένα πολύ καλό αμάξι, αλλά για μένα είναι αδιάφορη έτσι όπως την κατασκεύασαν οι φωστήρες του ομίλου Fiat....
Το ότι το λέω επανειλημμένα δημοσίως αυτό δεν με κάνει λιγότερο λάτρη της μάρκας....
Ομολογώ ότι 4 χρόνια που περιμένω την 940 μάλλον κυοφορούσα αυξημένες προσδοκίες. Τι να πω? Ω καιροί, ω ήθη?Το να λες εσυ ειδικα οτι ειναι αδιαφορη, σημαινει οτι ΔΕΝ την εχεις οδηγησει.
Προσωπικα μετα απο το καλο test drive μιας ωρας που ειχα, αδιαφορουσα ΠΑΝΤΕΛΩΣ, για το γυμνο μεταλλο στις πορτες, και τα υπολοιπα στα περι του εσωτερικου, που προκαλουν 'γκρινιες'.
Σου συνιστω να την οδηγησεις, να την πιεσεις αρκετα, εφοσον οι συνθηκες το επιτρεψουν, και τοτε θα δεις ξαφνικα το ποτηρι μισογεματο αντι μισοαδειο... , ακομα και αν πραγματι το εσωτερικο της θα επρεπε να ειναι πιο προσεγμενο, συμφωνα και με τα προηγουμενα δειγματα της AR. -
Το Σάββατο πήγα στον Σφακιανάκη στην λεωφόρο Κηφισού. (Αθήνα)
Υπάρχουν 2 Ιουλιέτες στην έκθεση, μία σε Λευκό με Sport Pack και μία σε Rosso Metallizzato.Στον χώρο που βρίσκεται δίπλα από την έκθεση (δίπλα από την Σουζούκι), υπάρχουν διάφορα αυτοκίνητα προς παράδοση. Μεταξύ τους, υπάρχαν άλλες 2 Ιουλιέτες, για όποιον θέλει να δει το αμάξι και σε φυσικό φως.
-
Alfa Romeo Giulietta